Skoči na vsebino

Kako najti pravo srečo?

Recommended Posts

domoljubka, a si zazihr da strah obstaja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png kakšne barve je, mehek... ? se je zgodil natanko tako kot si sanjala? ker zazihr si samo za tist kar vidiš, tipaš...

če si zazihr da obstaja... na podlagi česa veš da obstaja?

in iz tega, na podlagi česa prav gotovo veš, da se Brezo boji... in da se straha ne da osvobodit?

Kaj pa vem, če nam ni zdrav strah dan tud zato, da preživimo.

Tu na zemlji .

Zemlja je poleg vsega lepega žal tudi eno veliko bojišče....

Na podlagi strahu razmišljaš kaj je nevarno .

Predvidevaš....in seveda narediš big plan, ukrepaš, se spopadaš z oviro, stopiš v akcijo...

Problem nastane, če pademo iz zdravega ravnovesja zaradi tega ali onega...in se zablokiramo.

Prej se mi zdi, da bi morala vsa duhovnost v našem obstoju razmišljat o vprašanjih ravnovesja...kot pa o nekem razsvetljenem stanju nenavezanosti...

Ker ta nenavezanost nekako ne gre skupaj s tem, da živimo v družinah, da smo otoci, starši, bratje, sestre, zakonski partnerji, prijatelji....

V tem je zmeraj vsaj nek košček navezanosti pa, če še tako te odnosne vezi in razmerja besedno obračamo.....

(če bi to nenavezanost želeli doseči....bi morali postati popolni egoisti ....postati vseeni, tudi neodzivni za želje drugih )...

Imeti bi morali najprej božansko viveko...

Ne večna nenavezanost ....ampak prepoznavnost situacije in časa te nenavezanosti tu - je umetnost .

Zato pa je potrebno razviti vrline kot so dobronamernost, mnogovrstna empatija, sočutnost, modrost, praksa, izkušnje....

Ne pa se silit v egocentrične situacije (napr. v prerane odločitve po distanci, nenanevezanosti na kogarkoli in karkoli, tako kot se opeva v nekakšnih teorijah ). ...ker s tem na drugi strani nepremišljeno delaš nek manjko in škodo nekomu drugemu...

Sej ti se morda zaradi te teorije lahko uskladiš na svoj "egocentrični prav"....ampak kako veš, da je teorija resnična ?

Ker če komerkoli za časa svojega življenja zaradi tega povzročiš problem....nisi del rešitve ampak si samo povzročitelj novega problema...

Tako, da se mi zdi, da povsem brez strahu stanja na zemlji ni...

Bolj, ko si buden, bolj si odgovoren ....več razmišljaš, pomišljaš, sodeluješ v raznih situacijah....

Razen, če se namenoma ne izklopiš in ne sodeluješ !

Pa je to res upravičeno in pošteno ?

Biti nevezan in zraven čutiti kaj je pomembno in potrebno za ostale živeče....kar mal težko si to zares predstavljam.

Kako biti povsem nevezan in čutiti, da si srečen, živ ?

In ali si lahko srečen, če to srečo ne deliš z ostalimi sobitji ?

Se mi zdi, da imajo mnogi problem sploh ustvariti kakšno pristno razmerje, tako da malo težje bo tu prišlo do spoznanja veragje- (nenavezanosti)...in do razsvetljenja...

Kako pa je v nirvani pa lahko izvemo iz raznih teorij.

Ali pa z bližnjim srečanjem podoživetega.

Ali je želja po prebranem in prevzetem, dovolj in zadosti, da zapravljam lajf v nekem stanju "odrekanja" vsemu kar ti nudi povezanost z ostalim svetom ?

Človek pač ne ve kakšen osnutek za življenje - je življenje samo.

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

O jasnovidnih sanjah pa morda kdaj drugič.

Zdaj grem malo ven...lovit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yinyang.gif ....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Deli na socialnih omrežjih

Sem dolgo upal in se bal,

slovo sem upu, strahu dal;

srce je prazno, srečno ni,

nazaj si up in strah želi.

Prešeren se je osvobodil strahu, sreče pa ni našel.

strah zgubiš k spoznaš da nisi materialna energija ampak večno, zavestno, blaženo bitje. samo s tem srce še ni srečno, samo ne trpiš več materialnih nadlog. in ker tuki ni odnosa... če ga ne sprejmeš z Bogom in vsemi v odnosu do njega, si neizpolnjen in ščasoma spet boš začel iskat srečo v začasnih odnosih, kot je opisal Prešen. žal ni poklical Boga in dosegel sreče...

Kaj pa vem, če nam ni zdrav strah dan tud zato, da preživimo.

Tu na zemlji .

Zemlja je poleg vsega lepega žal tudi eno veliko bojišče....

Na podlagi strahu razmišljaš kaj je nevarno .

Predvidevaš....in seveda narediš big plan, ukrepaš, se spopadaš z oviro, stopiš v akcijo...

Problem nastane, če pademo iz zdravega ravnovesja zaradi tega ali onega...in se zablokiramo.

Prej se mi zdi, da bi morala vsa duhovnost v našem obstoju razmišljat o vprašanjih ravnovesja...kot pa o nekem razsvetljenem stanju nenavezanosti...

Ker ta nenavezanost nekako ne gre skupaj s tem, da živimo v družinah, da smo otoci, starši, bratje, sestre, zakonski partnerji, prijatelji....

V tem je zmeraj vsaj nek košček navezanosti pa, če še tako te odnosne vezi in razmerja besedno obračamo.....

(če bi to nenavezanost želeli doseči....bi morali postati popolni egoisti ....postati vseeni, tudi neodzivni za želje drugih )...

Imeti bi morali najprej božansko viveko...

Ne večna nenavezanost ....ampak prepoznavnost situacije in časa te nenavezanosti tu - je umetnost .

Zato pa je potrebno razviti vrline kot so dobronamernost, mnogovrstna empatija, sočutnost, modrost, praksa, izkušnje....

Ne pa se silit v egocentrične situacije (napr. v prerane odločitve po distanci, nenanevezanosti na kogarkoli in karkoli, tako kot se opeva v nekakšnih teorijah ). ...ker s tem na drugi strani nepremišljeno delaš nek manjko in škodo nekomu drugemu...

Sej ti se morda zaradi te teorije lahko uskladiš na svoj "egocentrični prav"....ampak kako veš, da je teorija resnična ?

Ker če komerkoli za časa svojega življenja zaradi tega povzročiš problem....nisi del rešitve ampak si samo povzročitelj novega problema...

jz ti nisem propagiral nenavezanosti, nirvane... lih napisal sem da te to ne osreč.

Tako, da se mi zdi, da povsem brez strahu stanja na zemlji ni...

teb se lohk zdi, sam je možno bit brez strahu tud na zemlji

Bolj, ko si buden, bolj si odgovoren ....več razmišljaš, pomišljaš, sodeluješ v raznih situacijah....

Razen, če se namenoma ne izklopiš in ne sodeluješ !

Pa je to res upravičeno in pošteno ?

Biti nevezan in zraven čutiti kaj je pomembno in potrebno za ostale živeče....kar mal težko si to zares predstavljam.

Kako biti povsem nevezan in čutiti, da si srečen, živ ?

In ali si lahko srečen, če to srečo ne deliš z ostalimi sobitji ?

Se mi zdi, da imajo mnogi problem sploh ustvariti kakšno pristno razmerje, tako da malo težje bo tu prišlo do spoznanja veragje- (nenavezanosti)...in do razsvetljenja...

Kako pa je v nirvani pa lahko izvemo iz raznih teorij.

Ali pa z bližnjim srečanjem podoživetega.

Ali je želja po prebranem in prevzetem, dovolj in zadosti, da zapravljam lajf v nekem stanju "odrekanja" vsemu kar ti nudi povezanost z ostalim svetom ?

Človek pač ne ve kakšen osnutek za življenje - je življenje samo.

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

O jasnovidnih sanjah pa morda kdaj drugič.

Zdaj grem malo ven...lovit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yinyang.gif ....

jz nisem govoru o nenavezanosti, ampak navezanosti na Boga in vseh/vsega kot so v odnosu z njim, kar te naredi neustrašnega in srečnega. nenavezanost te nardi praznega, ne srečnega.

Zdi se mi, da je med Brezotom in Mgd-jem diametralno nasprotje. Brezo - tako ga jaz razumem - govori o ozaveščanju - kar je - za moje pojme - pot osvobajanja, zorenja. Mgd-jevo razlago odnosa z Bogom pa doživljam kot odvisnost, ki je pač lahko doživljena kot sreča in je tudi veliko lažja, enostavnejša pot, ampak ne nudi ne razumevanja, ne svobode.

če magična kugla in hologram tko pravta, pol že more držat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

ne gre za magično kuglo in hologram.. v bistvu , veš kuga mi je pri duhovnežih LNFja najbl fascinantno, ta izredna nekritična samozavest in trdno prepričanje v svoj prav.. To je sicer conditio sine qua non vsakogar ki se samookliče ali je oklican za vodjo, učitelja..eminenco kateregakoli profila.

Ampak.. ravno tako kot se ti subtilno posmehuješ prepričanju Shamana v njegove nadsposobnosti, se on utemeljeno posmehuje v tvoje prepričanje o lastni nadsposobnosti.

Jaz sem ti že nakazal smer.. te podučil da ni živega bitja ki ne bi občutilo strahu.. celo paramecij se usere od strahu k vidi razpičkano evgleno ali kakega drugega bičkarja...

strah je primarni gon za preživetje

človek ki nima strahu je rastlina....

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Zdi se mi, da je med Brezotom in Mgd-jem diametralno nasprotje. Brezo - tako ga jaz razumem - govori o ozaveščanju - kar je - za moje pojme - pot osvobajanja, zorenja. Mgd-jevo razlago odnosa z Bogom pa doživljam kot odvisnost, ki je pač lahko doživljena kot sreča in je tudi veliko lažja, enostavnejša pot, ampak ne nudi ne razumevanja, ne svobode.

Kokrkol se že kdo osvobaja, od česarkoli že, vsako živo bitje je po svoji konstituciji večno odvisno od Boga, ker izhaja iz njegove mejne energije. Bog je lastnik in kontrolor vseh živih bitij, nikol nismo absolutno neodvisni, mamo pa od Njega dano relativno svobodno voljo glede takega ali drugačnega delovanja in temu ustrezno nam da rezultate. Komurkoli se že zdi da je absolutno svoboden in nima naklonjenosti do Boga, ki je zavetje vseh živih bitij, je v bistvu v okovih Božje iluzorne energije maye, služabnik svojemu telesu in lažnemu egu. Če pa se nekdo preda Bogu, svojemu večnemu gospodarju, je svoboden okov maye in prostovoljno, iz ljubezni, iz pravega-sebe naklonjeno služi Boga. Je bolj svoboden kot tist, ki ne, čeprav se mu lahko marsikaj zdi. Kdorkoli naklonjeno služi Boga, doživlja pravo, izpolnjujočo, trajno srečo, svobodo. Razume vse tako kot je v resnic. Kaj je materialna energija, kaj je mejna energija (kdo sem jaz), kaj je notranja energija (osebni spremljevalci Boga), kdo je Bog, in medsebojni odnos. Ker deluje na podlagi tega odnosa, čistega razumevanja, je svoboden, trajno srečen. Morš doživljat, da lahko razumeš, sam od uzuni špekulirat ne morš dojet, občutit, čeprav je to točno to po čemer vsak notranje hrepeni.

ne gre za magično kuglo in hologram.. v bistvu , veš kuga mi je pri duhovnežih LNFja najbl fascinantno, ta izredna nekritična samozavest in trdno prepričanje v svoj prav.. To je sicer conditio sine qua non vsakogar ki se samookliče ali je oklican za vodjo, učitelja..eminenco kateregakoli profila.

Ampak.. ravno tako kot se ti subtilno posmehuješ prepričanju Shamana v njegove nadsposobnosti, se on utemeljeno posmehuje v tvoje prepričanje o lastni nadsposobnosti.

Jaz sem ti že nakazal smer.. te podučil da ni živega bitja ki ne bi občutilo strahu.. celo paramecij se usere od strahu k vidi razpičkano evgleno ali kakega drugega bičkarja...

strah je primarni gon za preživetje

človek ki nima strahu je rastlina....

zarad mene me lahko samooklicano učiš iz svojega trdnega prepričanja v svoj prav http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ampak jaz že vem, da so živa bitja, ki nimajo strahu, tudi prisotni v tem svetu. človek, ki je popolnoma predan Bogu nima strahu in ni rastlina, je svoboden in srečen.

kot sem že gor napisu, strah kot primarni gon za preživetje majo samo tisti, ki se zmotno-poistovečajo z materijo, ne tisti, ki so spoznal kdo so. in taki so tudi prisotni v tem svetu. in to ne pomen, da ustrezno ne skrbijo za svoje telo, sam ne iz strahu pred preživetjem.

če je vsemogočni Bog za tabo, kdo ti lohk kej nardi? kašn strah je lahko? so taki. in nič manj kot to, tud nas ne bo pomiril. če vsemogočni Bog skrbi za tebe, česa te je lahko strah? so taki in tud nas nič manj kot to ne bo pomiril.

neumnost ...

ni človeka, ki se ne bi bal vsaj bolečine in bolečino je precej težko nadzirat ... in ko bo tega človeka recimo nek profi začil fizično mučit recimo s kleščami, noži, žarečimi predmeti ... bo hitro konec idealov ... konec svobode in sreče ...

ne za samospoznanega, za katerim stoji vsemogočni Bog.

tist k je spoznal kdo je, da ni materialna energija, da nikol ni blo cajta ko ne bi obstajal, da obstaja po defaultu, da za svoj obstoj ni odvisen od hrane, nima strahu kot primarni gon po preživetju.

tud če pridejo profiji s kleščami, žarečimi predmeti, ne čuti bolečine, ker on ni telo. poleg tega pa če Bog tko hoče, da bi zaščitil tistega, ki mu je predan, lahko tud spremeni efekt klešč, ognja itd. da ne bojo mogl povzročit nobene bolečine, nobene škode niti telesu. sej je Bog tist ki določa kašn efekt ma kera stvar. zato tist k je predan Bogu, nima strahu, bolečine... samo srečo, na vsakem koraku.

Kokrkol Kdorkoli naklonjeno služi Boga, doživlja pravo, izpolnjujočo, trajno srečo, svobodo.

Saj, veš kaj, lahko razglabljamo v neskončnost, pa ne bomo nikamor prišli. Drugače je, če začutiš človeka, če lahko opazuješ, kako deluje, živi, čuti - s tem te nekdo najbolj prepriča. Ne s teorijo.

By the way - avtorica teme se ni nič oglasila - se je registrirala samo zato, da postavi vprašanje? Čudno.

Saj, veš kaj, lahko razglabljamo v neskončnost, pa ne bomo nikamor prišli. Drugače je, če začutiš človeka, če lahko opazuješ, kako deluje, živi, čuti - s tem te nekdo najbolj prepriča. Ne s teorijo.

By the way - avtorica teme se ni nič oglasila - se je registrirala samo zato, da postavi vprašanje? Čudno.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

prišla se je učit pa noče motit ko se učiteljni pogovarjamo..

vse je iluzija ... ampak ubčuti se zelo resnično ...

nč ni vse iluzija, to je del tvoje namišljenje teorije :) vedno vse obstaja. si pa lahko pod vplivom zavajajoče energije maye, ko si nenaklonjen Bogu in napačno percepiraš in iz tega strah, bolečina...

lepo je vedet da za teboj stoji bog ... ampak izkušnja bolečine in strahu je tvoja ... jebe se krišni ... recimo

prišel si po izkušnjo in moraš skozi ...

ko ne boš več rabil takih izkušenj, se ne boš več rojeval tukaj ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

dokler sem nenaklonjen Krišni, se moram rojevat v tem svetu ja, in trpet bolečino, strah itd. ampak takoj ko se mu predam, ni več bolečine, strahu, le sreča, na vsakem koraku, tudi če sem prisoten v tem svetu.

Sej maš priložnost.

Ljudje ki se ničesar ne bojijo ne čutijo potrebe neznancem razlagat kako se ničesar ne bojijo..

To sem se naučil pri 12 letih..

tuki si se zmotu, da sem jaz razlagal neznancem kako se ničesar ne bojim. prvo kar je, domoljubko poznam, drugo kar je, sem jo hotu spomnit, da je možno bit brez strahu, ko si v zavetju Boga, ki je v vsepovsod.

daj preberi znova krišnovo literaturo ... in potem znova in znova in znova ... v njej je veliko modrosti, ampak šele, ko jo razumeš ...

in doživljaš

tuki si se zmotu, da sem jaz razlagal neznancem kako se ničesar ne bojim. prvo kar je, domoljubko poznam, drugo kar je, sem jo hotu spomnit, da je možno bit brez strahu, ko si v zavetju Boga, ki je v vsepovsod.

in doživljaš

Meni si postavil retorično vprašanje če te poznam, ko trdim da ni človeka brez strahu, kar implicira da trdiš da si ti eden izmed njih.. kar preneseno pomeni da nam razlagaš kako se ničesar ne bojiš..

Meni si postavil retorično vprašanje če te poznam, ko trdim da ni človeka brez strahu, kar implicira da trdiš da si ti eden izmed njih.. kar preneseno pomeni da nam razlagaš kako se ničesar ne bojiš..

to sem te vprašal po tem ko si ti trdil, da se jaz bojim. poglej nazaj. napisal sem, da obstajajo ljudje, ki so brez strahu, ampak da to avtomatsko implicira da sem eden izmed njih je tvoja implikacija in nujno ne zdrži. na podlagi te tvoje implikacije, si postavil mene notr in trdil, da se bojim in na to sem te vprašal če me poznaš, spet brez implikacije, da trdim da sem brez strahu, niti da sem brez strahu. to je blo nadaljevanje tvojih zmotnih špekulacij/implikacij kot npr. o sliki Krišne na moji desni, kot o pripadniku Iskcona, takemu ali drugačnemu strahu itd.

Najbližje z zgledom mi je bil Dalai Lama. In pri njem, bi rekla, se zelo dopolnjujeta učenje o sočutju in nenavezanosti.

če ma nekdo sočutje, kako lahko je živalsko meso, kot npr. Dalai Lama? maš priložnost doživet, opazovat itd. tudi tistega, ki ima ljubezen do Boga in s tem do vseh živih bitij in pol rečt kolk je svoboden, kolk razume in kolk je srečen... in pol primerji z Dalai Lamo.

če ma nekdo sočutje, kako lahko je živalsko meso, kot npr. Dalai Lama? maš priložnost doživet, opazovat itd. tudi tistega, ki ima ljubezen do Boga in s tem do vseh živih bitij in pol rečt kolk je svoboden, kolk razume in kolk je srečen... in pol primerji z Dalai Lamo.

Dalai Lama ni ujet v past vegetarijanske prisile.. Dalaj lama poje tisto kar dobi, da s tem ne bi užalil gostitelje..

Dalaj lama se pač drži pravil joge take kot je, ne pa svetopisemsko obdelane s strani raznih sekt..

Torej Dalaj lama se je osvobodil želje po zatiskanju notranjih gonov, osvobodil se je strahu pred vnovičnim rojstvom...

to sem te vprašal po tem ko si ti trdil, da se jaz bojim. poglej nazaj. napisal sem, da obstajajo ljudje, ki so brez strahu, ampak da to avtomatsko implicira da sem eden izmed njih je tvoja implikacija in nujno ne zdrži. na podlagi te tvoje implikacije, si postavil mene notr in trdil, da se bojim in na to sem te vprašal če me poznaš, spet brez implikacije, da trdim da sem brez strahu, niti da sem brez strahu. to je blo nadaljevanje tvojih zmotnih špekulacij/implikacij kot npr. o sliki Krišne na moji desni, kot o pripadniku Iskcona, takemu ali drugačnemu strahu itd.

Torej priznaš da se bojiš, pošteno..

Morm pa ti povedat, da samo ISKCON lahko predstavlja pravega Krišnovega privrženca, vsi ostali so odpadniki.. ki jih je sam vsevišnji obsodil na večni izgon od dometa stopal, tko vsaj v bhagavat giti piše, ne vem sicer kje, ampak piše..

Ne razumem, o čem govoriš. Koga imam priložnost opazovat? Kar se tiče vegetarijanstva - kolikor vem, Tibetanci niso proti uživanju mesa - in jedo recimo meso naravno poginulih živali, ne želijo pa živali ubijati. V tem je razlika. Sočutnost je pa preveč kompleksna zadeva, da bi se tako enostavno delila na liniji vegetarijanstvo/mesojedstvo.

Dalai Lama ni ujet v past vegetarijanske prisile.. Dalaj lama poje tisto kar dobi, da s tem ne bi užalil gostitelje..

prekrši pa navodilo Boga, njegovega in od gostiteljev večnega gospodarja in večnega dobronamernika. to je nasilje nad samim sabo, gostitelji in živalmi.

Dalaj lama se pač drži pravil joge take kot je, ne pa svetopisemsko obdelane s strani raznih sekt..

joga taka kot je, ne dopušča jedenja mesa.

Torej Dalaj lama se je osvobodil želje po zatiskanju notranjih gonov, osvobodil se je strahu pred vnovičnim rojstvom...

ne lih... dokler je nenaklonjen Bogu, ma strah

Torej priznaš da se bojiš, pošteno..

to je spet tvoja špekulativna implikacija, ki z mano in tem kar sem napisal nima nič.

Morm pa ti povedat, da samo ISKCON lahko predstavlja pravega Krišnovega privrženca, vsi ostali so odpadniki.. ki jih je sam vsevišnji obsodil na večni izgon od dometa stopal, tko vsaj v bhagavat giti piše, ne vem sicer kje, ampak piše..

spet se motiš... preber še enkrat...

Ne razumem, o čem govoriš. Koga imam priložnost opazovat?

tistega ki je navezan na Boga, ki ima ljubezen do Boga... koliko je svoboden, koliko razume in koliko je srečen...

Kar se tiče vegetarijanstva - kolikor vem, Tibetanci niso proti uživanju mesa - in jedo recimo meso naravno poginulih živali, ne želijo pa živali ubijati. V tem je razlika. Sočutnost je pa preveč kompleksna zadeva, da bi se tako enostavno delila na liniji vegetarijanstvo/mesojedstvo.

ne, ne jejo naravno poginulih... in Pico je prav napisal, Dalai Lama je da ne bi užalil gostiteljev, kar ni sočutno do njega, gostiteljev in drugih živih bitij.

prekrši pa navodilo Boga, njegovega in od gostiteljev večnega gospodarja in večnega dobronamernika. to je nasilje nad samim sabo, gostitelji in živalmi.

joga taka kot je, ne dopušča jedenja mesa.

ne lih... dokler je nenaklonjen Bogu, ma strah

to je spet tvoja špekulativna implikacija, ki z mano in tem kar sem napisal nima nič.

spet se motiš... preber še enkrat...

Joga dopušča jedenje mesa, tvoja je pač zmotna interpretacija, ker si še mlad in podvržen ekstremizmom raznih sekt..

Bog jasno pove, vsaj meni je, da se ne mormo držat kot pijanec plota pravil ahimse, in tako recimo ostati lačni in umreti samo zato, da ne bi ugonobili žužka ki je solato izbral za svoje domovanje.

Ne boji se Boga temveč kvečjemu kitajskega metka.

Ni špekulativna temveč dejanska .. se pa lahko tolažiš s tem če hočeš imam polno sočutje do tebe...

Joga dopušča jedenje mesa, tvoja je pač zmotna interpretacija, ker si še mlad in podvržen ekstremizmom raznih sekt...

aha, zanimiv http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Bog jasno pove, vsaj meni je, da se ne mormo držat kot pijanec plota pravil ahimse, in tako recimo ostati lačni in umreti samo zato, da ne bi ugonobili žužka ki je solato izbral za svoje domovanje.

aja, zanimiv... men recimo ni reku naj ostanem lačen in umrem, ampak kako se naj prehranjujem, da ne bom povzročal nobene bolečine nobenemu živemu bitju in jim tudi dal večno srečo... da najprej ponudiš dovoljenje stvari Bogu in sprejmeš to njegovo milost in duše vseh vpletenih (rastlin) ga dosežejo...

Ne boji se Boga temveč kvečjemu kitajskega metka.

Se ga ne, je ful prijazen in prijeten http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Ni špekulativna temveč dejanska .. se pa lahko tolažiš s tem če hočeš imam polno sočutje do tebe...

lahko potem citiraš to izjavo da lahko preverim?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Objavi novo...