druidka 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 dve skodelici china gunpowderja za dobro jutro Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 ajurvedski čaj je prav dober. sem ga včeraj prvič pila, samo priprava samega čaja je pa kar komplicirana ej, kje si pa kupil čaj od vrtnic? ga še nisem videla v nobeni čajni hiši.sicer pa zdaj uživam ob rooibos organic V Kopru v eni trgovini, kjeri prodajajo bio hrano...itd. dve skodelici china gunpowderja za dobro jutro Ta čaj je tud od mojih top...saj ta čaj je za kosti in zobe ! Pa, ko ga spiješ...se ga že čuti na zobeh...anede !? Mislim, da si bom kr naredil en čaj...kamilica ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 16. januar 2006 Prijavi Deli 16. januar 2006 pred spanjem skodelica metinega čaja Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 26. januar 2006 Prijavi Deli 26. januar 2006 Ker vidim, da ste čist na čajčkih, mi zna kdo pomagat...? Ne vem kje kupit repinec in vijolico za čaj. lp, Urša Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 27. januar 2006 Prijavi Deli 27. januar 2006 jst pa ravnokar pijem Rooibos jogurt borovnica ... Rooibos je zame ZAKON čaj... pa še brez sladil se ga lahko pije, ker ni niti malo grenek... roibus je zakon doma ga imam v vseh možni okusih, najraje pa mam unga z dodatkom ginsenga in mandeljev al pa z vanilijevo aromo čeprav sadni tud ni švoh Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 27. januar 2006 Prijavi Deli 27. januar 2006 Ker vidim, da ste čist na čajčkih, mi zna kdo pomagat...? Ne vem kje kupit repinec in vijolico za čaj. lp, Urša trenutno uživam ob sadnem čaju robida Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 4. februar 2006 Prijavi Deli 4. februar 2006 jaz pa zadnje čase (kakšen teden) samo meto pijem...mi tako paše...in vonj in okus in njamiiiiiii zakaj pa je meta dobra?...v smislu: ima kakšne zdravilne učinke? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2006 Prijavi Deli 4. februar 2006 Moj najlubši čaj je turška kava, razen, če sem v Italiji, tam pa esspresso Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 4. februar 2006 Prijavi Deli 4. februar 2006 jaz pa zadnje čase (kakšen teden) samo meto pijem...mi tako paše...in vonj in okus in njamiiiiiii zakaj pa je meta dobra?...v smislu: ima kakšne zdravilne učinke? tule nekaj informacij (dvorec trebnik):-njena glavna zdravilna vrednost je v zmožnosti lajšanja vetrov, napenjanja, napihnjenosti in kolik; poveča izločanje prebavnih sokov ter žolča in sprošča mišice v črevesju; pomirja razdražljiv želodec, pomaga pri driski in spastičnem debelem črevesu, -blaži bolečino in zmanjša občutljivost, zato je lahko v pomoč pri glavobolu in migreni, - pomirja razdražljiv želodec; omili slabost, tudi potovalno, -v olju je veliko mentola; če ga razredčimo, ga lahko uporabljamo za inhaliranje in kot mazilo za vnetja prsnega koša, pomaga pa tudi pri zamašenem nosu, -spodbuja potenje in tako pomaga uravnavati telesno temperaturo, če imamo povišano; -OPOZORILO!Poprove mete ne smemo dajati otrokom, mlajšim od pet let. Esencialno olje smemo zaužiti samo pod strokovnim nadzorom; ni primerno za otroke, mlajše od 12 let. -v KULINARIKI: v slovenski kuhinji jo uporabljamo v poticah in drugem pecivu, redkeje pa kot dodatek jedem. Drugod jo svežo pogosto dajejo v juho, omake, skuto, želeje in jajčne jedi. Iz nje pripravljajo tople in hladne napitke. Je tudi rastlina za odišavljenje kisa in žganja. torej, le pij veliko mete Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 4. februar 2006 Prijavi Deli 4. februar 2006 dve skodelici china gunpowderja za dobro jutro mmmm gunpowder, zelo mi je všeč - že sam videz je čist drugačen od drugih. Drugače se pa v moji skodelici najnaj večkrat znajde Rooibos cool lemon, sploh se ga ne morem naveličat Če pa se še tako trudim mi sadni čaji ne potegnejo, pa vanilija in kokos na primer - bljak! Meta mi paše zvečer, pa timijan ko sem živčna. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 A sivko je že kdo pil? sivkini cvetovi v bistvu.. Dobila za novoletno darilo, pa zdajle prvič preizkusla.. Z žlico medu, tak nežen, vonj pa ful dober, pač sivka.. Všeč Čist po filingu bi rekla, da je za pomiritev.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 A sivko je že kdo pil? sivkini cvetovi v bistvu.. Dobila za novoletno darilo, pa zdajle prvič preizkusla.. Z žlico medu, tak nežen, vonj pa ful dober, pač sivka.. Všeč Čist po filingu bi rekla, da je za pomiritev.. sivkin čaj - pravkar ga pijem.sicer si ga jaz skuham skupaj z meliso (tako mi je svetovala gospa z zeliščne kmetije kalan) pa še nekaj o uporabi (dvorec trebnik):za zdravje: s čajem, ki ga pripravljamo kot poparek, blažimo glavobole, umirjamo živce ter preprečujemo omotičnost in omedlevice, pomaga tudi pri težavah z vetrovi; čisto eterično olje je razkužilo, blago pomirjevalo, lajša pa tudi bolečine - zlasti pri pikih žuželk ter manjših opeklinah; v aromaterapiji priporočajo masažno olje pri okužbah grla, kožnih vnetjih, revmatičnih bolečinah, pa tudi proti tesnobam, nespečnosti in depresivnosti. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 A sivko je že kdo pil? sivkini cvetovi v bistvu.. Dobila za novoletno darilo, pa zdajle prvič preizkusla.. Z žlico medu, tak nežen, vonj pa ful dober, pač sivka.. Všeč Čist po filingu bi rekla, da je za pomiritev.. dober filing. ja, pa za vse zivo, je ze druidka nastela vsega boga..tud za glavobole je, za prebavo, ciscenje, skratka, zelo prima, sploh za zvecer... pa precisti te, lepo disis, kar nastimaj. sam - ne pretiravaj!!!!! niti s kolicino niti s casom, ko jo bos 'namakala'. torej najvec 10 minut. ce ti je svec, mam nekaj zate (je specificna, pa ni za vsacga). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 Čist navdušena nad tole sivko, res Se mi zdi, da je mlačna najboljš, najbolj pride vonj in okus do izraza..Si grem še eno šalco nardit (pa čist mal sem dala, pol une ta male žličke v 2,5 dl kozarc, pa je ravno prav.. sem nekak mela občutek, da moram mal dat, ko je tak močen vonj in to..) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 teb pashe sivka, kok si dobr najdla tole , se poslusala, skor tko kot z onim... sodalitom.. a je bil sodalit? sivka je taka kot ti. pa take oci mas skor mal v bistvu...evo, ti si sivka, kot sem jaz oliva. (a ni bedn, sam kaj cmo a ne? , mislim bedn zame, zate pa nadmega ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 teb pashe sivka, kok si dobr najdla tole , se poslusala, skor tko kot z onim... sodalitom.. a je bil sodalit? sivka je taka kot ti. pa take oci mas skor mal v bistvu...evo, ti si sivka, kot sem jaz oliva. (a ni bedn, sam kaj cmo a ne? , mislim bedn zame, zate pa nadmega ) Jooj, kok si ti faca Ti si oliva, jaz sem pa sivka po moje tud zate nadmega, men je oliva dbest sadež (al karkol že je..) lepa ful v bistvu.. uh, mam nekje eno ful hudo fotko, če bom najdla.. Pa s Španijo povezana, pa nad uporabna, olje, olive, oljčne vejice.. Ja, sodalit bil Evo, najdla..(čist ven iz teme, upsi ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Mene pa zanima kje kupujete čaje... Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Jst jih v Cha v City parku, sm probala tut une iz mercatorjevga šišenskega hipermarketa - ampak tam mi nimajo dobrih ne vem zakaj: mogoče zarad cigaretnga dima (prodajajo v sklopu ene kafetarije in tm tok kadijo :xx!: k je lokal tik pod stropom v glavnm men tm ni gut. City mi je pa ful uredu, pa ful dobre aromatične čajčke majo tm Pol je še ena Cha c strai LJ, sam tm še nism nkol nč kupla, samo pila - tut ful blazno dobri čajčki Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Kaj pa na tržnici pri zeliščih? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
markomark 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Kaj pa pravite na tiste čaje v filter vrečkah? Ali je od tega več škode kakor koristi? Bogve, kaj vse namučkajo v tiste vrečkice. Meni vse skupaj zgleda kot ena sama svinjarija, polna aditivov. Kaj pravite? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Kaj pa na tržnici pri zeliščih? Jst si tm kupim sam tiste, k jih sama ne naberem tekom leta, pa jih rabim. Prave čaje (pa sadne tut, no) pa v Cha. Včasih ga pihnem tut s kakim iz filter, čeprav dandanes ne več tako zelo, kot sem ga včasih . Ko enkrat prideš na "okus" čajev v razsutem stanju, ti uni iz filtra nekak ne potegnejo več - vsaj pr men je tko. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Evo, najdla..(čist ven iz teme, upsi ) thanx, ja saj men je svec, sam tko pac - kao nic posebnega ne zgleda, sivka pa vsa cvetoca, lila cvetki pa vse tole. Mene pa zanima kje kupujete čaje... razlicno; v cha-ju na starem trgu (no zdaj ze dolg ne zarad parkiranja), v zeliscni lekarni maxi (majo veliko izbiro vseh mogocih), vcas tud v lekarni... Kaj pa na tržnici pri zeliščih? .. ja al pa na trznici pri zeliscarjih... nekatere sama clo naberem (sam bolj mal, brez veze da jaz pulim, pa tud je ziher bolj onesnazen, razen izjemoma, ce recimo na rakitni smrekovih vrsickov ne naberem al pa sentjanzevke, drugac je pa vse prescano pa taksno :|||||) Kaj pa pravite na tiste čaje v filter vrečkah? Ali je od tega več škode kakor koristi? Bogve, kaj vse namučkajo v tiste vrečkice. Meni vse skupaj zgleda kot ena sama svinjarija, polna aditivov. Kaj pravite?ne skode ni, pa dvomim da kaj namuckajo not oz. sem ziher da ne... gre sam za to, da je brez veze zelisca tko do fundamentov razseckat al razdrobit, ker se tud del ucinkovin unici in tud v teh primerih se prej vse posusi... ker so mal mastni zarad etericnih olj je boljse, da so tko....... pa se filter...no jaz jih ne uporabljam, razen res izjemoma... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 .. ja al pa na trznici pri zeliscarjih... nekatere sama clo naberem (sam bolj mal, brez veze da jaz pulim, pa tud je ziher bolj onesnazen, razen izjemoma, ce recimo na rakitni smrekovih vrsickov ne naberem al pa sentjanzevke, drugac je pa vse prescano pa taksno :|||||) mam kolegico, ki striktno ne kupuje na tržnici kao: je vse od golobov posrano Marsa, a res misliš, da tisto, kar prodajajo na tržnici je pa vse čisto, bio, eko in tko. Ne bi glih rekla; sploh za regrat ne pač, človek upa na najboljše, da mogoče (MOGOČE) je vse kr kul in tko in pač kupi na tržnici. Osebno rajši zaupam sama seb, kr se nabiranja tiče; res pa je, da mora človk imeti/vzeti si čas za nabiranje. Jst nabiram, če glih kje kej primernega (da rabim, pa da ni poscano in tko) opazim. Pač, človek zaupa da tisto, kar prodajajo, da je kokr tokr uredu, kolk uredu je, ve pa prodajalc sam.Sej verjetno si tut ti tko mislila (no mogoče pa tut ne) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 ne nc tacga ne mislim, sama jih skoraj nikol ne kupim na trznici (tisto je bil odgovor mani, ce jih lohk kup tud na trznici).vendar se jih ne izogibam kupovat tam samo iz teh (taposranih) razlogov, pac pa se zarad drugih. ne skrbi, pri izbiri tega, kar uzivam, sem zlo natancna, mam cist svoje vire, ki jim zaupam. drugac mas pa prav. mene tud razne oznake bio ne prepricajo (sam o tem smo ze govoril velik drugje, pa je brez veze da v temi caji se o tem razpricam)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Jst jih v Cha v City parku, sm probala tut une iz mercatorjevga šišenskega hipermarketa - ampak tam mi nimajo dobrih ne vem zakaj: mogoče zarad cigaretnga dima:: v bistvu kupujem čaje največkrat v čajnem kotičku terasa v mercator centru šiška, občasno jih nabavim tudi v cha- ali v city parku ali v stari lj, pa nisem opazila nikakršnerazlike med njimi. pa jih kupujem že zelo dolgo. (ne bi bilo slabo, če bi eno čajno hišo odprli tudi v celju)sivko si pa navadno kupim v biotopu. sem si pa lani nabavila nekaj zeliščnih čajev na celjskem sejmu iz zeliščne kmetije kalan. in moram reči, da sem zelo zadovoljna z njimi. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.