Skoči na vsebino

Čaji

Recommended Posts

evo, pravkar spila skodelico črnega čaja z okusom manga x:px

pa še skodelica zelenega čaja jasmin me čaka :2src:

mi je manjkal danes čaj. se mi zjutraj sploh ni dalo vstati x:Ix in si ga

nisem skuhala, ker sem pol morala šibati v službo.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Deli na socialnih omrežjih

Ful dobra tema. x:)x

Obožujem čaje! Kave zaradi neke čudne reakcije ne pijem, zato sem se vrgla na čaje.

Vsi čaji od Teekane, ki sem jih kupila in probala, so super. Drgač mam pa najrajš zeleni čaj z mlekom.

Zdej me pa še nekaj zanima. A ima zeleni čaj res kofein v sebi, ali je bila v reviji Lisa zgolj pomota?

LP!

da, zeleni čaj vsebuje kofein.

Razlika pri pitju kave ali čaja je tudi v tem, da nastopi pri čaju

poživljajoč učinek kofeina kasneje, traja dlje časa

kot pri kavi..

aja, pa zeleni čaj se pije brez dodatkov, saj le tako pride do izraza

njegova aroma. če se kdo ne more navaditi na njegov trpek okus,

naj poleg poje kak sladkorček, kot to počnejo na Japonskem.

sicer pa zelenemu čaju NE dodajamo mleka, ker tako izničimo njegovo

aromo in zmanjšamo zdravilni učinek

evo, popila tudi jasmin, zdajle pa pijem začimbnega (cimet, kardamon, klinčki) x^x

... svet pripada tistim,

da, zeleni čaj vsebuje kofein.

Razlika pri pitju kave ali čaja je tudi v tem, da nastopi pri čaju

poživljajoč učinek kofeina kasneje, traja dlje časa

kot pri kavi..

aja, pa zeleni čaj se pije brez dodatkov, saj le tako pride do izraza

njegova aroma. če se kdo ne more navaditi na njegov trpek okus,

naj poleg poje kak sladkorček, kot to počnejo na Japonskem.

sicer pa zelenemu čaju NE dodajamo mleka, ker tako izničimo njegovo

aromo in zmanjšamo zdravilni učinek

evo, popila tudi jasmin, zdajle pa pijem začimbnega (cimet, kardamon, klinčki) x^x

Hvala za odgovor. Zlata si.

Potem zelenega čaja sploh nebi smela piti. Oz. mi znese pri filter vrečkah.

Sem zadnjič v neki kavarni naročila zeleni čaj in je biw pripravljen iz zeli, pa še ful velik jih je dala. Men je tako v glavo udarl, da sem bla za enih 5 ur onesposobljena. Katastrofa! Jest pa na šiht, pa še delo s strankami...

Jao! Nikol več!

ti kar pij zeleni čaj. je zelo zdrav...

pišeš, da si naročila čaj in si dobila neko zel..

to bili čajni lističi.. in je veliko okusnejši tak čaj kot pa on iz filter vrečk.

bi ti pa priporočala, da si ga kupuješ v čajnih hišah..

...pitje zelenega čaja vpliva na znatno zmanjšano pojavnost bolezni srca

in ožilja ter nekaterih vrst raka pri ljudeh, ki redno uživajo večje količine čaja.

... svet pripada tistim,

ti kar pij zeleni čaj. je zelo zdrav...

pišeš, da si naročila čaj in si dobila neko zel..

to bili čajni lističi.. in je veliko okusnejši tak čaj kot pa on iz filter vrečk.

bi ti pa priporočala, da si ga kupuješ v čajnih hišah..

...pitje zelenega čaja vpliva na znatno zmanjšano pojavnost bolezni srca

in ožilja ter nekaterih vrst raka pri ljudeh, ki redno uživajo večje količine čaja.

Ja, dobila sem čajne lističe. Si mislim, da je boljši in kvalitetnejši iz čajnih lističev. Samo jest ne prenesem kofeina, zato kave sploh ne pijem. Se pa vidi razlika med filter vrečko in lističi oz. to kako švohoten je tisti iz filter vrečk, če ga prenesem.

Hvala še enkrat Druidka.

švohoten

xDDx res, cist nekaj druzga. xyesx

aja: kaksne cudne reakcije? :8):

mislis kot nekaksna alergija?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xDDx res, cist nekaj druzga. xyesx

aja: kaksne cudne reakcije? :8):

mislis kot nekaksna alergija?

Nebi rekla, da je alergija... Veš kako se počutm... Kot, da bi bla zadeta, glavobol, vročina v glavo, prazna glava, ful ratam hiperaktivna, čvekam na moč, včasih se kar tresem... Skratka, grozno stanje! xrolleyesx

aja... no mal tega je normalno, ampak to je res potem kar na potenco.

ja, potem si se dobr izrazla, pac mocno reagiras....

ja verjamem da je grozno..

skoda...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

saj res! :palec: xDDx

dobr si si spomnil! x8Dx

jp, pa se ful je dobr, men je eden najljubsih!

super k si me spomnil, sem kar mal *pozabla* nanj (in celo imam ga! xokx)

Picasso

danes so mi privoščili maccha čaj x:px za sladokusce .... drugače mi pa najbolj sede zeleni, pražen na riževi moki ima posebno aromo x:px

zadnjič sem si v čajni ubodla zeleni čaj pinokolada, diši lepo, okus je pa bolj na krneki varijanto.

meni pa rooibos in na sploh vsi šipki in hibiskusi in podobno sploh ne sedejo xnckrivx kisel in grozn okus mi je

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Bianka zate so potem idealni Rooibos čaji ali rdeči čaji , imajo vse dobre lastnosti zelenih čajev le da so brez kofeina. Jaz jih pijem zvečer pred spanjem, mi je pa najljubši navadni brez dodatnih okusov, čeprav je Rooibos Afriške sanje res odličen čaj in ga zelo rad pijem.

Hvala Franc! x:)x

Že probala in je res ful dobr.

A ti si ga tlele prek Čajnice kupuješ?

cosma, saj rooibos je dalec od kake kislote, se clo oni lemon ni kisel sploh, ni nc podoben sipkom pa hibiskusom...

Picasso

ja sej vem, da ni isto, sem poskusila, k ga frendica navdušeno pije, ga imam doma espešeli samo zanjo, sej to imajo vsi radi razen mene :inocent: ne morem pomagat, ko grem kam v kafič si pa najraje naročim kar planinskega, ker je nevtralnega okusa, ali pa meto-mal za zadevat, k mi tko lepo diši.... nisem jst nek standard za čaje imam čist svojo furko....

Bog ne daj, da mi da kdo limono zraven ali pa mleko :xx!: , jaz vse tekočine pijem najraje čiste brez mešanja, tko ne maram koktejlov kaj preveč in ne kakih špricerjev to mi je :xx!:

..šla zdele pogledat imam doma rooibos z vanilijo, pa mi je drugače vanilija všečna....ampak tole mi pa res ne gre :sori:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

hec da ti prav ni.

k drugac mas pa podobn, jaz tud cimmanj da se dodaja, men je caj vsec sam. caj pac, ze ta okus sam mi je dovolj oz. najboljsi....

tako da jaz niti medu niti limone niti mleka ne dajem not (razen izjemoma med, zaradi zdravilnosti, pa samo pri crnih cajih mlek).

Picasso

Bianka pravzaprav sem tudi jaz šele pred kratkim odkril tole trgovinico, naročil sem v torek (Earl Grey) močno upam da ga dobim še danes, baje je že odposlan, sedaj je odvisno samo še od našega poštarja. Zaenkrat pa imam zelo pozitivno mnenje o njih, več poročam ko dobim čaj. Za vse še enkrat povezava do čajnice.

Bianka pravzaprav sem tudi jaz šele pred kratkim odkril tole trgovinico, naročil sem v torek (Earl Grey) močno upam da ga dobim še danes, baje je že odposlan, sedaj je odvisno samo še od našega poštarja. Zaenkrat pa imam zelo pozitivno mnenje o njih, več poročam ko dobim čaj. Za vse še enkrat povezava do čajnice.

Ja, Franc, dej poročaj kako se bo kaj čajček obnesew. Hvala za link. xDDx

Pozdravček! :flower:

Ko tole pišem se sproščam ob odličnem čajčku ki sem ga danes dobil. Res da je malo pozno za Earl Grey ampak se nisem mogel počakat do jutri. Kar se tiče čajnice, sem izredno zadovoljen nobenih problemov vse je potekalo tako kot se pričakuje, vsekakor bom še kdaj kupoval pri njih. Če koga še kaj zanima naj le vpraša.

Pravkar si delam čaj. Nazadnje, ko sem bil na Tajskem sem si kupil nek zelen čaj, ko še sam ne vem, kako mu je ime. Saj sem ovojnico vrgel v smeti...sem ga kr pospravil v eno skledo za čaje. Vsekakor je zelo dober in baje je zelo poseben čaj. Kupil sem ga v eni posebni trgovini v Rachanamburiju, kjer prodajajo le taka prirodna zdravila. x^x
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

tudi jaz včeraj šla v čajnico pa si nabavla mal nove zaloge.

mi je zmanjkalo zelenega ginseng limona...

pa kupla poleg običajne zaloge še nek nov čaj. ga čist na novo dobili.

mešanica med belim in zelenim čajem: white tea secrets

sem ga prej sprobala x:px x^x

... svet pripada tistim,

Ko tole pišem se sproščam ob odličnem čajčku ki sem ga danes dobil. Res da je malo pozno za Earl Grey ampak se nisem mogel počakat do jutri. Kar se tiče čajnice, sem izredno zadovoljen nobenih problemov vse je potekalo tako kot se pričakuje, vsekakor bom še kdaj kupoval pri njih. Če koga še kaj zanima naj le vpraša.

Franc, hvala za informacije. Bomo kaj naročil, zdaj, ko vemo, kako pa kaj.

LP!

Pravkar si delam čaj. Nazadnje, ko sem bil na Tajskem sem si kupil nek zelen čaj, ko še sam ne vem, kako mu je ime. Saj sem ovojnico vrgel v smeti...sem ga kr pospravil v eno skledo za čaje. Vsekakor je zelo dober in baje je zelo poseben čaj. Kupil sem ga v eni posebni trgovini v Rachanamburiju, kjer prodajajo le taka prirodna zdravila. x^x

Kaj veš-lohk , da se mu reče marihuana . x;)x ..al pa travca po domače ...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...