Skoči na vsebino

Čaji

Recommended Posts

Jest pa še zmer prisegam na zeleni čaj x:Dx , po možnosti jasminov x:px

Sta mi pa mami pa ati prnesla s Tunizije en hud jasminov čaj (ok, nakradla sta ga pr zajtrku v hotelu) in zdej ga nimam več :C: Pa tukoooooooooooooooooooo je dober (bil) smrk.. :C:

živi in pusti živeti
Deli na socialnih omrežjih

Jest pa še zmer prisegam na zeleni čaj x:Dx , po možnosti jasminov x:px

aha, zeleni jasmin x:px

nabavi si ga v kaki čajni hiši, saj niso slabi, pravzaprav so zelo :yumy:

jaz pa zdajle pijem ajurvedskega za pomiritev,

baje naj bi bil dober kot pomoč pri popoldanski utrujenosti, pa za večerno umiritev dneva x^x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

• 2 weeks later...
(popravljeno)

x^x Ste že kdaj pili instantni zeliščni napitek, ki ga sestavljata zeleni in malenkost črnega čaja?

Meni je ugoden, ker ga lahko naredim tudi na službeni poti ali potovanju, ker ga lahko mešaš s hladno ali toplo vodo. Ima štiri okuse : klasika, limona, malina in breskev. Rada ga pijem pred gibanjem in vmes,ker mi pomaga pri pospešitvi kurjenja maščob in še prijazen je po okusu.

Drugače rada pijem metin čaj, ki pomirja, pa seveda jasminov čaj, ki ga pijem kot obred v malih šalicah kot recimo ga pijejo tajci, kitajci ali japonci. x^x

Popravljeno -> aandreja

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

x^x Ste že kdaj pili instantni zeliščni napitek, ki ga sestavljata zeleni in malenkost črnega čaja?

[Drugače rada pijem metin čaj, ki pomirja, pa seveda jasminov čaj, ki ga pijem kot obred v malih šalicah kot recimo ga pijejo tajci, kitajci ali japonci. x^x

pa zakaj bi pili INSTANT čaj, če pa lahko pijemo pravi čaj in ne instant zadeve

no, kakor kdo pač.

aha, jasminov čaj :2src: vsako jutro začnem z jasminovim čajem x^x

... svet pripada tistim,

pa zakaj bi pili INSTANT čaj, če pa lahko pijemo pravi čaj in ne instant zadeve

no, kakor kdo pač.

aha, jasminov čaj :2src: vsako jutro začnem z jasminovim čajem x^x

Instantni čaj je primeren za takrat, ko ne moreš narediti pravega in je zato cool

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Instantni čaj je primeren za takrat, ko ne moreš narediti pravega in je zato cool

to sicer drži.

vendar se v tem primeru raje odločim, da grem pač ven na čaj x:)x

pijem svojo jutranjo skodelico zelenega čaja jasmin x:px

... svet pripada tistim,

Še vedno pridno pospravljam stare zaloge čaja - skor vsega mi je že zmanjkal. xDDx Komej čakam, da grem spet v nabavo x:px

Edino, za novo leto sem dobila Irish MOrning črni čaj - full lepo diši x^x

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Iz Londona dobila neki Lapsang Suichung... (ma to sem si mal zmislila zdele x:o)x )

v glavnem, prekajen čaj.. ful smešno, diši čist po prekajenem pa okus ma tud dejansko tak.. kot bi kako fajn prekajeno klobaso vohal, pa da daš vonj mesa stran.. se ga je treba mal navadit, ker je čist poseben okus, ampak dober :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Iz Londona dobila neki Lapsang Suichung... (ma to sem si mal zmislila zdele x:o)x )

v glavnem, prekajen čaj.. ful smešno, diši čist po prekajenem pa okus ma tud dejansko tak.. kot bi kako fajn prekajeno klobaso vohal, pa da daš vonj mesa stran.. se ga je treba mal navadit, ker je čist poseben okus, ampak dober :palec:

:wOOt: UUUU tega sem jst včasih full spila, pol se ga pa ni več dobil pri nas. Zdej se ga najbrž spet kje :inocent: , nisem niti iskala. . . ampak point je, da mi je zelo všeč xDDx :palec: to sem hotla povedat :fiju:

Support bacteria, they're the only culture some people have!

x8Dx ma v Londonu sem lani našla od Twinningsa ful dobra pakiranja, črna škatla, 50 filter vrečk, ful poceni.. pa dobri čaji. In naročila frendici letos naj mi isto prinese, pa je še tega zraven našla v istem pakiranju..

ja, fajn je.

loesje

Spet nazaj -

• 2 weeks later...
jaz sem pa se totalno navdušila nad novimi wellness čajčki. sem našla v sparu, od 1001 cvet. obožujem Poljub noči - totalno me zrelaksira in potem odlično spim..

meni pa tile wellness od 1001 cveta sploh ne odgovarjajo. sem domov dobila kot promocijo vsakega izmed njih, pa opis, pa sem bla full navdušena, pol ko sem jih pa probala, mi pa na žalost nekak niso bli všeč. sem še vedno ostala navdušena nad tekane čajčki...še posebno novimi sadnimi- malina in pomaranča pa tut nad winter time in magic moments :palec: x:px

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!

Najbrž si mislila Lapsang Souchong tukaj najdeteš kratek članek o njem Lapsang Souchong.

Kupi pa se ga lahko v čajnici.

• 2 weeks later...
Beli čaj, nastane iz iste rastline kot vsi ostali čaji Camellia sinensi. Uporabljajo pa se samo mladi popki in mladi lističi. Ko se listi in poki naberejo se jih segreje in s tem ustavi oksidacija, ne postanejo črni. Ker so listi in popki zelo mladi je v njih velika vsebnost kateinov (dobri za zdravje). Kot zanimivost čajne popke se včasih zaščiti pred soncem da se prepreči tvorjenje klorofila. Najboljši beli čaji prihajajo iz Kitajske province Fujian.

uf,čajčki x:px lovin it

najraj imam zelene, limono, jasmin,pina colada, bancha, japonska češnja, pa tud veseljak in bebe čaj sta mi ful všeč. od sadnih pa indijansko poletje in božični čaji.

http://www.cosgan.de/images/kao/verschiedene/h060.gif

• 3 weeks later...
Hej Franc kakšen pa je beli čaj?

Beli čaj, nastane iz iste rastline kot vsi ostali čaji Camellia sinensi. Uporabljajo pa se samo mladi popki in mladi lističi. Ko se listi in poki naberejo se jih segreje in s tem ustavi oksidacija, ne postanejo črni. Ker so listi in popki zelo mladi je v njih velika vsebnost kateinov (dobri za zdravje). Kot zanimivost čajne popke se včasih zaščiti pred soncem da se prepreči tvorjenje klorofila. Najboljši beli čaji prihajajo iz Kitajske province Fujian.

pa še to: lističev ne obdelajo tako kot pri zelenih čajih, ampak jih samo posušijo.

po zadnjih raziskavah naj bi beli čaji vsebovali občutno več antioksidantov kot zeleni čaji.

evo, pravkar pijem pai mu tan (beli čaj) x^x

sem šla danes v cha, da sem si obnovila svojo zalogo čajev.

pa kar razočarana nad prodajalkami, ki delajo v celjskem cha :o|o: jih kaj vprašaš, pa pojma nimajo, kaj sploh prodajajo

še tega ne vedo, kaj je napisano v njihovi brošuri o čajih :o|o:

... svet pripada tistim,

evo, sem šla po službi spet v cha

danes je bila tam ena prodajalka, ki je celo nekaj vedla o čajih x8Dx

poleg yunnana green in pu erha (tega kupla za mamo, je eden redkih čajev, ki mi ni dober)

sem si danes kupla formosa top fancy oolong, rdeči čaj, sicer eden dražjih čajev, dala za 5 dag malo manj kot 6 evrov

samo, je pa :yumy: x^x ga ravno pijem. okus me malo spominja na breskev

... svet pripada tistim,

mene pa zanima, če se da kupit tudi čisti borovničev ali brsnični čaj?

za borovničev čaj sicer ne vem,

brusnični čaj, najbrž si mislila tega, pa se da dobiti in sicer v biotopu ga imajo zagotovo

... svet pripada tistim,

za borovničev čaj sicer ne vem,

brusnični čaj, najbrž si mislila tega, pa se da dobiti in sicer v biotopu ga imajo zagotovo

hvala

x;)x

http://www.cosgan.de/images/kao/verschiedene/h060.gif

Najbrž si mislila Lapsang Souchong tukaj najdeteš kratek članek o njem Lapsang Souchong.

Kupi pa se ga lahko v čajnici.

hvala. imam srečo, da sem iz LJ in imam čajno dost blizu.. mi je poseben užitek it tja, povohat ene par čajčkov, mal povprašat in se pol odločit in nabavit :)

uuu, zadnjič dobila enega.. zeleni čaj.. jasmine dragon pearls .. kok je pa to simpatično x:)x eno žličko kroglic daš v cedilo in pol opazuješ kako narazen lezejo.. tok simpatično, res.. pa ful dober je x:px

moram v čajni naslednjič pogledat, če ga imajo.. pa mam čuden občutek, da med ta dražje spada :inocent:

loesje

Spet nazaj -

uf, js sm eno tako zadevo dobila direkt iz kitajske, zeleni čaj, ročno nekak zvit al ka js vem, se je prov zmaj pol razvil iz tistga posušenga čaja x:)x sam eno tisto zadevo si dal v šalco in prelil pa je blo....sam ka k je men tok navzgravžn zeleni čaj, sm šenkala pol ljubiteljem x;)x x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...