Skoči na vsebino

Čaji

Recommended Posts

• 3 weeks later...

evo, takle je, v petek sem si končno mal obnovila zalogo čajev x8Dx

si nabavla jasmin, pa japonsko češnjo, pa ginseng limono. aja, pa mami kupla pu erha. vsakega po 20 dag.

bi si kupla še kak drug okus, samo treba zdaj tudi mal na denar gledat :o|o:

aja, zdajle pa pijem jasmin :2src:

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...
beli čaj je tud dober, ga pijem zadnje dneve in prav paše. ful je podoben zelemu, samo da ma blažji okus.

aha, se strinjam. pa baje ima še več zdravilnih učinkov kot zeleni x:)x

... svet pripada tistim,

• 2 weeks later...

meliso pijem.

si jo skuhala cel vrč x^x

Melisa se uporablja predvsem kot blago pomirilo pri nespečnosti, proti tesnobi in nemirnosti. Zmanjšuje občutek živčnosti in tako pomaga pri umirjanju srčnega utripa. Prav tako lajša prebavne tegobe, ki nastanejo zaradi tesnobe, predvsem pri preveliki količini kisline, slabostih, napenjanjih in želodčnih krčih.

Zaradi vsebnosti polifenolov je melisa učinkovita v boju proti virusu herpesa. Skrajša čas celjenja in povečuje razmik med posameznimi izbruhi bolezni.

Vpliva na ščitnico, z njo se zdravi pretirana nje dejavnost.

Melisa je tudi zdravilo za pomoč pri vrezninah in pikih žuželk. Pomaga pri prehladnih obolenjih in je primerna za grgranje ter spiranje ust ob slabem zadahu.

(vir: dvorec trebnik)

... svet pripada tistim,

Ja, vem vem ... samo treba it v čajnico v nabavo. :)

ma ja, saj spravit se ...

jaz se ful dolgo spravljala v lj po čaje.

pol se pa zadnjič kar spravla, kar tak .

pa itak bilo že nujno potrebno x:o)x

aja, pozabla sem si pa nabavit beli čaj :o|o:

... svet pripada tistim,

jaz tud zadnjič belega kupila.. ma mi ni tko dober.. no, tja k zelenim nekam paše, jaz sem še vedno fan črnih čajev... xnckrivx

sam kar se čajne tiče.. meje pa zadnjič mal razjezilo v bistvu, ko sem brala sestavine.. in vtaknejo not umetne arome.. zakaj že je to treba :o|o: kakšnega res že sam povohaš pa te zaščemi v nosu..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Je komu dober Rooibos? Iz listov nekega rdečega afriškega grma je, če se ne motim. Res me po okusu spominja,kot da bi mlela neke liste v ustih. x:o)x Kar nekaj časa sem ga pila redno vsak dan. Naj bi bil priporočljiv celo za dojenčke, če jih napenja x:o)x , dober je za zobe, veliko mineralov vsebuje. :vio: Amapak trenutno mi ne gre preveč v slast. Čaj pa pijem samo zvečer, čez dan le kadar mi kaj fali ali pa če sem premražena. Sadni so mi prekisli nekako. :sori:

pa nabavljam jih vedno v čajnici. tak da nič ne packam sama.

poleg navadnega rooibosa imam še r.cool lemon (dodatek limonske trave),

r.chai (nageljnove žbice, cimet, ingver, kardamon, aroma vanilije) pa še enega, ki pa pojma

nimam, kaj vsebuje, ker ga že nisem pila nekaj časa, nalepke pa tudi ni več gor x:o)x

po moje bi melisa šla noter, glede na to, da imajo enega, ki vsebuje poleg limonske trave in aloje tudi poprovo meto.

... svet pripada tistim,

pozdravljeni, ni boljšega čaja od naših zeliščarjev S. Ašiča in Maršiča, vse ostalo je sranje:)kakšne vanilije, jagode in čokolade samo zelišča pa pika, no vsaj meni osebno, vse ostalo je sranje, gremo slovenija

Se strinjam :palec: , sadni čaji so tako prisiljeni, piti je treba zeliščne čaje in pa stisnjene sadne sokove. xcivx x:o)x

Guest Lotus'
jp, meni je rooibos dober.

si ga večkrat skuham cel vrč.

imam onega brez arom, rooibos organic, pa še enih par z dodatki.

pa baje je za razstrupljanje telesa dober.

jup rooibos čaji so super za želodec.Moji favorit je cool lemon. x;)x

božanski večer še naprej :palec:

Guest Mačona
V tem trenutku pijem zeliščnega-Veseljak in obenem poslušam Metallico. x^x

aja, sem tak čudno prebrala, kot da piješ čaj in poslušaša Metallico na radiu Veseljak. malo težko bi to šlo ... x:Dx

u, jaz pa že dva dni nič čaja ne pijem. :sori: si bom jutri enega slastnega privoščila po izpitu. x^x Druidka, se mi pridružiš v čajnici? xDDx

aja, sem tak čudno prebrala, kot da piješ čaj in poslušaša Metallico na radiu Veseljak. malo težko bi to šlo ... x:Dx

u, jaz pa že dva dni nič čaja ne pijem. :sori: si bom jutri enega slastnega privoščila po izpitu. x^x Druidka, se mi pridružiš v čajnici? xDDx

x:Dx

A obstaja radio Veseljak ? :inocent:

V glavnem vsak večer pred spanjem ruknem enega ta kratkega, čaj namreč. x:Dx Priporočam vsaj enega na dan. x;)x :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Guest Mačona
x:Dx

A obstaja radio Veseljak ? :inocent:

V glavnem vsak večer pred spanjem ruknem enega ta kratkega, čaj namreč. x:Dx Priporočam vsaj enega na dan. x;)x :palec:

pa čuj ... meni se zdi, da ja. x:Dx

ja, pa malo rumčka zraven, ne? x:Dx :inocent:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...