Skoči na vsebino

Čaji

Recommended Posts

pa čuj ... meni se zdi, da ja. x:Dx

ja, pa malo rumčka zraven, ne? x:Dx :inocent:

Ne pijem alkohola, ne kadim, ne prklinjam in ne sexam več. xangx x:Dx

Hec, v glavnem Ruma ne maram, alkohol pa ni več zame, sem prestar za take reči. :inocent: To smo počeli v najstniških pa vse do včeraj. :o|o: Treba se je zresnit in živeti zdravo življenje. x^x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Deli na socialnih omrežjih

o hej, kok zivahno v Cajih. x8Dx

ma jaz se kar strinjam z davidoffom oz. mam tud jaz najrajs 'mete pa melise...' tud jaz nisem prevec za te vanilije in cokolade....

pac zelisca da so, ono so ze neki dodatki pa tko...

se mi zdi, da ce mas RAD caj, da ne rabis met tok teh dodatnih okusov zraven.

belega caja nisem se probala (pa mi se ne slis kej rpevec atraktivno za caj)

pac pa tud jaz shizim na rdeci caj - rooibos in rud jaz mam najrajs cool lemon. xokx

sej ga vsake tolk kdo omeni tukaj v cajih, pol pa ene par jih/nas prileti pa mal se pogovarjamo.....

mislim da je zagotovo vsaj Druidka ga ze omenla in hvalila. x:)x

sama mam najrajs zeliscne caje (jih pogosto sama namesam, manj pogosto pa sama nabiram x;)x) in jih pijem brez vsega.

Brez cukra itak (ker ga ze nekaj let ne uporabljam - rjavega, belega pa itak ze 15 let ne), ponavadi pa tudi brez medu - slednjega uporabljam samo ali predvsem v zdravstvene namene.

Skratka, vroca voda z okusom po zeliscu, k je blo not - to men najbolj sede. x:)x

Z mlekom redke caje pijem, mi ne pase tok mlek v caj, no nekatere oz. vcasih pa jih tud.

vsec mi je pa 'cist navaden' earl grey. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pijem bezgov čaj, naj bi bil dober tudi za izganjanje vročine. x:Ix z medom in limono.

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Aha, z dodatki bi pa lahko tudi jaz kaj poskusila. Katerega imaš z dodatki? Kar sama zmešaš ali je že kupljen? Melisa paša noter?

ko sem si zjutraj kuhala čaj, se spet na tole spomnila. si danes skuhala nek t.i. wellness čaj za sprostitev: pa je notri rooibos in melisa, tak da :palec:

Druidka, se mi pridružiš v čajnici? xDDx

bi, z veseljem, če bi le bila v lj. :sori:

cukra itak (ker ga ze nekaj let ne uporabljam - rjavega, belega pa itak ze 15 let ne), ponavadi pa tudi brez medu - slednjega uporabljam samo ali predvsem v zdravstvene namene.

Skratka, vroca voda z okusom po zeliscu, k je blo not - to men najbolj sede. x:)x

jp, to pa itak. meni tudi ni dobro, če je v čaju sladkor ali pa kaj drugega. se mi zdi, da takile dodakti uničijo čaj. pač, moje mnenje. x:)x

pa všeč mi je, ko si napisala: vroča voda z okusom po zelišču x:px a veš, da si čist prav napisala?

ker čaj lahko poimenujemo samo one, ki so pravi čaji (črni, zeleni..) ne pa t.i. zeliščnih x:)x

ravno eno knjigo o čajih spet berem x:o)x

si pa zdle skuhala skodelico zelenega jasmina, pa še eno skodelico črnega. sicer ne maram kaj posebi črnih, samo tale

mi je kar dober, darilo iz indije x:)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

ko sem si zjutraj kuhala čaj, se spet na tole spomnila. si danes skuhala nek t.i. wellness čaj za sprostitev: pa je notri rooibos in melisa, tak da :palec:

Aha, potem pa bom provala, ko porabim tega od Tekkanne. Res, si prava mojstrica za čaje in koliko jih spiješ. :eek: Te tudi na splošno zelišča zanimajo? x;)x

bom šla in bom mislila nate, pa mogoče še kakšnega zate spila. x;)x

kar glej, da boš šla.

pa če boš se kaj v celju ustavljala, pa sporoči! x:)x

Aha, potem pa bom provala, ko porabim tega od Tekkanne. Res, si prava mojstrica za čaje in koliko jih spiješ. :eek: Te tudi na splošno zelišča zanimajo? x;)x

pa, itak da me zelišča zanimajo. ko bom velka, bi rada mela svoj mini zeliščni vrt x^x

sicer pa najraje pijem čaje, sokov nekako ne maram, tak da čaji in voda x:px

aja, zdle pijem pa zelenega ginseng limono xDDx

... svet pripada tistim,

jp, to pa itak. meni tudi ni dobro, če je v čaju sladkor ali pa kaj drugega. se mi zdi, da takile dodakti uničijo čaj. pač, moje mnenje. x:)x

pa všeč mi je, ko si napisala: vroča voda z okusom po zelišču x:px a veš, da si čist prav napisala?

ker čaj lahko poimenujemo samo one, ki so pravi čaji (črni, zeleni..) ne pa t.i. zeliščnih x:)x

ravno eno knjigo o čajih spet berem x:o)x

si pa zdle skuhala skodelico zelenega jasmina, pa še eno skodelico črnega. sicer ne maram kaj posebi črnih, samo tale

mi je kar dober, darilo iz indije x:)x

xDDx potem mava pa zlo podoben tako okus kot tud odnos do caja. x8Dx

a tko.. ja sej, dejansko je to tko... voda z zelmi.

saj nekaterih niti ne zavres (recimo tavzentke, k jo das v hladno vodo pa das na plin sam do tik pred vretja).

Jaz mam tud najrajs zeleni caj in sploh pa SHIZIM (cist x!x) na jasmin!

Obstaja en (morda dragon nekaj), k so listici zviti v take kuglice in se pol razpre in pac napoji in RES je boljsi (ne zato k je med najdrazjimi, ampak res se pozna razlika), ne mors verjet, kaksen caj!!!

Uh si me spomnila na jasmin, ga ze dolg nimam.

Morda pa si tegale ubodem za NL....

sej mogoce se bo kdo spomnil imena.

jaz tud ne pijem sokov, razen izjemoma (recimo mi nekaj rece, da rabim in si kupim pesin sok.... al pa kaj tacga).

Mi ni nic za sok.

Jaz tud vodo pa caj, to me edin odzeja oz. v tem smislu zadovolji.

Poleti si dam meto pa limono al limeto kar v vodo pa to pijem, ali ce kdo prinese gore ringlojev al cesa tacga, pa skuham kompot, pa mam sam vodo (k kuhanega sadja ne jem, sam pijem) x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

kar glej, da boš šla.

pa če boš se kaj v celju ustavljala, pa sporoči! x:)x

pa, itak da me zelišča zanimajo. ko bom velka, bi rada mela svoj mini zeliščni vrt x^x

sicer pa najraje pijem čaje, sokov nekako ne maram, tak da čaji in voda x:px

aja, zdle pijem pa zelenega ginseng limono xDDx

Potem pomarančo obvezno poješ, si je nikoli ne stisneš? Meni je pa zelo dobra stistnjena, nikoli je ne jem krhljev, razen mandarin.

Sam, si kupujem zeleni čaj v listih...ki je dovolj močan za 2 X prekuhati, brez mleka in kakšnih drugih additivov.....vse skupaj ene 3 X na dan v malih kitajskih šalčkah, brez čaja bi pomoje umrl...:)

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Pravkar pijem turški jabolčni čaj z limeto in jogurtom x:px zelo dober!

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

• 3 weeks later...

Meni pomaga pri uravnavanju žlez(najbrže je tu tudi ščitnica) napitek iz čaja s kombučo.

Vse o njej najdete na tejle strani - http://www.m-dotik.com/Kombusa.htm.

Popijem jo 3x na dan - zjutraj na tešče in dvakrat po obroku(po kosilu in po večerji).

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

• 2 weeks later...
Pravkar pijem cokoladni cajcek :2src: x:px , hvala Conti xsrcx x:Xx . Nimam pojma, ce tule v Mexico Cityju tudi obstaja kaksna trgovina s pravim cajem. Verjetno obstaja, samo najt je treba, moram pa priznat, da v ogromnih trgovinah nimajo velike izbire cajev. Kamilico, pa kaksen instant pravi caj in to je to :inocent: . Mislim si, da mogoce kje obstaja specializirana trgovina, samo najt jo je treba..
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

jaz pa mal važna x:px x8Dx x:Ix

ko takle kdaj šla v cha si nabavit novo zalogo čajev, vedno gledala one čajnike.

in vedno rekla, da ko bom pa velka pa bogata, si ga bom pa nabavla.

zdaj pa ga dobla kot darilo :2src: x:)x pa še dva od treh najljubših mojih čajev, japonsko češnjo in ginseng limona x:)x

aja, pa zdle seveda pijem čaj. iz novega čajnika x8Dx

... svet pripada tistim,

• 2 weeks later...
Mora bit lep ta tvoj čajnik, da si še vedno važna. x;)x Jaz pa pijem zadnje čase čaj tudi čez dan, meto. Nekako mi gre v slast. x:px Mogoče je to muha enodnevnica pri meni, ne vem. Kar zalaufala sem s čaji :eek: . Si moram omislit kakšno res dobro in zdravilno kombinacijo.

jst pa zadnje leto skoz pijem caje. Cca, 2 ali vec x dnevno.

Vecinoma zjutraj zelene (china gunpowder, sencha, matte in druge...).

vcasih beli caj in redko crni caj z mlekom.

Popoldan veckrat matte, ker nima teina.

Zvecer ali polpoldan pa caj maline, sivkin caj, bezek, domaci (mesanca) wellness (mesanca), primorski (mesanca), kamilice, meta, lipa, kopriva (fajn za ciscenje krvi), melisa, veseljak (mesanca) in druge. :vio:

vecina so domaci in biolosko pridelani (kar se zelo cuti v okusu). Nekaj kupljenih pri eko-kmetih in nekaj v trgovini kalcek. Nekaj dobljenih od nabiralcev, nekaj kupljenih drugje.

skratka caji so kul! :palec: prava mera je zdravilna mera!

Mora bit lep ta tvoj čajnik, da si še vedno važna. x;)x Jaz pa pijem zadnje čase čaj tudi čez dan, meto. Nekako mi gre v slast. x:px Mogoče je to muha enodnevnica pri meni, ne vem. Kar zalaufala sem s čaji :eek: . Si moram omislit kakšno res dobro in zdravilno kombinacijo.

jp, mal sem pa res važna x:Ix

meto jaz navadno pijem ob večerih.

ti se kar zalaufaj s čaji x8Dx x^x

skratka caji so kul! :palec:

aneda, da so x:)x

tudi jaz zjutraj pijem zelene čaje (navadno jasmin, jap. češnjo, ginseng limono) pa beli čaj.

si me pa spomnil, da imam matte doma. čist pozabla.

pa kak sadni čaj tudi.

pa zeliščni.

sem si prej za čez dan skuhala čaj iz zeli ovsa in koprive.

skratka, obožujem čaje x:)x

... svet pripada tistim,

sem si prej za čez dan skuhala čaj iz zeli ovsa in koprive.

:O: kera grozota; že sam oves al pa sam kopriva sta nagravžna vsak zase, skp mora bit pa đzazno xcivx

sem si enkat skuhala ajdov čaj (naletela enkat na njivo cvetoče ajde, jo nabrala-beri ukradla, posušila, narezala za čaj...celo skuhala za čaj...okus pa blazota :xx!: čist moknatoajdov okus...) tak da nism jst za te okuse, pa je lah še tooooooook zdravo. Mrbit, če bi bila napol hin, bi ga pa spila :inocent:

aja, če koga zanima: ajdov čaj je dobr za žile (krčne)-krepi steno žil in tega.

tko da...spoštujem vse, k spijejo (in zraven še uživajo!) v teh blazotnih okusih x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...