Skoči na vsebino

Čaji

Recommended Posts

se strinjas z napisanim?

ma joj Free, si naiven; ma kakšen članek, važno je "neverjetno odkritje", ki ti bliska pred očmi in ja, gre (spet) za ssol :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

Čaj je super, sam jaz imam en problem w:Iw Zelooooo rada imam sladek čaj. Ker se kar pridno izogibam sladkorju, se bolj ali manj izogibam tudi čajem. Saj spijem tudi nesladkanega, a mi nekako ne diši preveč. Zanimivo, kavo pa pijem popolnoma grenko in brez mleka.

Obožujem pa čaj iz materine dušice, nabrane ne našem travniku, limone in medu :P :P :P Uh, kako je dober.

Moje skromno mnenje: kar se slanega čaja tiče, je pa tole le mal pretirano.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Guest sstane

Moje skromno mnenje pa je, da je slana limonada super, tvoj medeni čaj pa tudi x;)x

Guest sstane
ma joj Free, si naiven; ma kakšen članek, važno je "neverjetno odkritje", ki ti bliska pred očmi in ja, gre (spet) za ssol :o|o:

Cooke, se ti morda z mano ne strinjaš, da premalo slana hrana redi :8):

Čaj je super, sam jaz imam en problem w:Iw Zelooooo rada imam sladek čaj. Ker se kar pridno izogibam sladkorju, se bolj ali manj izogibam tudi čajem. Saj spijem tudi nesladkanega, a mi nekako ne diši preveč. Zanimivo, kavo pa pijem popolnoma grenko in brez mleka.

Obožujem pa čaj iz materine dušice, nabrane ne našem travniku, limone in medu :P :P :P Uh, kako je dober.

Očitno si prava kofetarka. Meni pa brez sladkorja ni dobra. Pijem jo s smetano za kavo, največkrat mlekom, tudi navadno smetano kdaj, nikoli pa brez sladkorja. Brez mleka še, brez sladkorja pa nikoli. Čaj pa že dolgo pijem brez sladkorja.

Ja, čist taprava kofetarka. x^x Temu bi že lahko rekli zasvojenost xokkx

Trenutno sem pa pri grenkem čajčku. "Rcnije" - zdravilo proti prehladu, ki se me loteva :o|o:

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Lipa slabi srčno mišico..zato pretiravanje škodi. Tako kot vsako pretiravanje x;)x

natalija

zakaj ne?

evo, ko ravno brala tole temo od začetka, pa našla, kar sprašuješ x:)x

sicer pa trenutno pijem beli čaj x^x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Guest Mačona
sem si zadnjič kupila Yogi čaj, ki te pogreje - joie de vivre - z baziliko, ingverjem, cimetom, kardamomom, pomarančno lupinico ... paše, tak začimbast in sladek, čisto brez cukra in dodatkov.

Čaj za pogred si rada kar sama zmešam: lupino BIO pomaranče ali/in Bio limone (drugače kuhaš le pesticide), pa par kolutkov ingverja .... zavreš, spiješ in telo ima prec ene 10 stopinj več. x:Dx Nemogoče da zebe ob takem čajčku.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Mogoče je odgovor na moje vprašanje že kje zapisan, pa se mi ne da vsega prebirati...

Torej...ker sem nora na brusnice, sem si kupila še brusnični čaj od Enciana. Zdaj pa imam problem, ker ne vem...a ga je obvezno precediti, ali tiste brusnične drobtinice lahko pojem... glede na to, da je to 100% brusnica. Piše samo da se prelije z vročo vodo in pusti stati 5 minut xrolleyesx .

Pa že vnaprej hvala za pomoč x:o)x

a pozna kdo tist ko je tak ko pr kefirju neke "gobice" al neki, po lse pa čaj nalije (zelen npr.) in pol tiste gobice čaj predelajo in se pol spije

pozabu sm kok se reče, sm pa bral enkrat o tem, zej me pa spet mal zanima in bi prebral, pa se ne spomnem kok se ta stvar imenuje

edit:

sm pravkrat najdu

reče se kombucha

(skos mi bamboocha pa glavi hodl ... tista reklama smotana ...)

hej!

A mi lahko prosim kdo namigne katera zelišča za čaje se nabirajo sedaj? Vem, da lahko recimo korenino regata. Pa baje tudi cvetove vijolic, trobentic, a o tem se mi niti ne sanja kako in zakaj se uporabljajo ...

dr

Ej, Strelka, a si ti tista teta Pehta? x:)x

Super si, hvala lepa za trud in koristne informacije!

Se bom kar najbolj potrudil, da naberem čim več pred tem dežjem, ki bo baje težil naslednji teden...

Vse dobro, dr

trenutno pijem zeleni čaj jasmin

sem se pa odločla, da si bom naredla peteršiljev čaj

tam nekje v eni temi marsa pisala o tem.

poročam o peteršiljevem čaju v ponedeljek, ko si ga bom naredla.

... svet pripada tistim,

Mene pa zanima ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje z čajem peteršilja......namreč sam sem imel probleme z mehurjem in na uho mi je prišlo da naj bi ta dotični čaj pomagal pri tem problemu.....no jaz sem včeraj spil 2 skodelici tega čaja,za vsako pa sem porabil eno korenino (ne srednje veliko) in jo en par minut vrel,potem pa to spil.Dane se pa počutim totalno zanič,brez energije :xx!:...a je možno da je to povezan z tem čajem,ker v prevelikih količinah naj bi bil peteršilj strupen in zelo nevaren (sem danes prebral).....jaz upam da nisem popil preveč tega no......če ima kdo kakšne izkušnje z tem bi bil zelo vesel če bi napisal......

Tole sem zasledil nekje:

Znan je primer, ko se je posamezniku po zaužitju 10 gramov apiola, toliko se ga nahaja v približno 200 gramih peteršilja, poslabšala krvna sestava, sledila je ledvična in jetrna odpoved..... :eek:

Koliko gramov približno sta 2 srednje veliki korenini.....??

(popravljeno)

ja pa a je možno da bi bilo moje počutje zaradi tega tolk slabo oz. da bi bilo kaj narobe......sta 2 skodelici preveč ali je to v mejah normale......

a pa je preveč če daš srednje velik koren peteršilja za eno skodelico.....sam res nimam izkušenj z temi home made čaji....upam da nisem zamoču....

Popravljeno -> xmann

ja pa a je možno da bi bilo moje počutje zaradi tega tolk slabo oz. da bi bilo kaj narobe......sta 2 skodelici preveč ali je to v mejah normale......

a pa je preveč če daš srednje velik koren peteršilja za eno skodelico.....sam res nimam izkušenj z temi home made čaji....upam da nisem zamoču....

čimprej se spuci.. najboljš bi blo, da bi zdej pil kakšen roibos, ali meliso..

kopriva ni dobra za mehur, ker ga samo draži..

kot je rekla Strelka: brusnica, al pa listi od plahtice, uvin čaj..

v glavnem pa čimveč tekočine pit x:)x

sem se pa odločla, da si bom naredla peteršiljev čaj

poročam o peteršiljevem čaju v ponedeljek, ko si ga bom naredla.

evo, poročam.

si naredla danes tole. in okus mi dober. itak, če pa obožujem peteršilj x:)x

... svet pripada tistim,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...