Michelle 2. maj 2009 Prijavi Deli 2. maj 2009 Glih to temo sem iskal. v glavnem sedaj pijem ajurvedski čaj z dodatkom ingverja, .Prehitro gre tole, jaz sem ga že kupila in grem v ponedeljek po novo dozico.Prav zasvoji te. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lejči 5. maj 2009 Prijavi Deli 5. maj 2009 Jaz pa imam najraje kar zeleni čaj. Črni mi je nekam premočen ali bi morala dodat sojino mleko, da bi mi pasal. Pa ostajam kar pri zelenem, ki mi je ravno pravi. Bi pa poskusila z ingverjevim. Potem imate dobre izkušnje s čajem z dodatkom ingverja? A tudi ingver posebej kje kupujete? Po mojih izkušnjah imam skoraj najraje eno vrsto rastline v čaju naenkrat. Mešanic pa ne preveč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uriella 6. maj 2009 Prijavi Deli 6. maj 2009 Moj najljubši je zeleni z jasminom. Tako lepo dišiii in včasih dobro dene namesto jutranjega kofeta. Koprivin je tudi super. Pomagal mi je pri slabokrvnosti in še očisti te. Ponavadi uporabljam domače koprive, za spremembo in popestritev pa kupljeno koprivo, pomešano z limonino travo. Tudi kul. Pa razni ajurvedski in jogijski čaji so fajn, ja. Citiraj Gonna rise upBurning back holes in dark memoriesGonna rise upTurning mistakes into gold Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 9. maj 2009 Prijavi Deli 9. maj 2009 si skuhala koprivin čaj se mi prav zaluštal. pa malo melise dodala zraven koprive zadnjič sama nabrala in tudi že posušila Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. maj 2009 Prijavi Deli 11. maj 2009 zeleni čaj z meto in hoferja za skoraj popoln večer. mmmmhhhhmmm... kako diši... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 11. maj 2009 Prijavi Deli 11. maj 2009 evo, jaz pa zdle pijem janežev čajpa še skodelica mete me čaka Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 13. maj 2009 Prijavi Deli 13. maj 2009 Aloe vera + borovnice iz Rajske ptice.Takoj, ko sem prišla, sem skuhala. Božansko Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. maj 2009 Prijavi Deli 15. maj 2009 Upam, da se Argentincem zatakne v grlu. x:Dx Da! No, danes sem si pa privoščila Panna Cotta čaj. Zanimivo. Všečno! Čez vikend pa brusnični čaj. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gozdni palček 18. maj 2009 Prijavi Deli 18. maj 2009 Moja mešanica za postni čaj: kopriva, preslica, breza (list), kumina, kamilica. Recept sem našla pri Ašiču. Čaj deluje očiščevalno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Dobra ideja :palec: Jaz pa vsako jutro črnega Twiningsa, naredim si celo flašo ajurvedskega z invgerjem, ki ga potem cel dan pijem... Zvečer pa aloe vero.Če je pa z mehurjem težava, pa brusnico. Pa je. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Lej ga no, sem čist pozabla na tole temo... Jaz še zmerom prisagam na zeleni čaj in to z jasminom. In limono. Pa mal cukra notr. Evo. In sem ga kakšen mesec nazaj iskala po vsej vesoljni Ljubljani in po vse Gorenjski in ga enostavno ni bilo. Zmanjkalo. Sem se že spraševala, a so Slovenci čist na "moj" časj udarl al kaj... No zdej, ko se ga da dobit sem si naredila zaloge za ... khm ... no ja, za ene par mesecev bo pa že... Vidim, da je tudi nad koprivo čedalje večje navdušenje - sem bila pridna in delam zalogo od prvih kopriv dalje - sej pol tko ali tko vse raztalam - kolegica si z njo čisti kožo, stara mama kri, kolega si z njo pere lasišče... Uporabna stvarca, tale koprivca, a ne da? Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 jaz tud najbl maram zeleni caj s tem in onim; bodisi z jasminom, z limono ali meto, ze nekaj casa pa shizim na 'zen caj' (ki mislim da ma notr mango) - sicer se mal 'posmehujem' *takim* cajem oz. oznakam, kao ne ti men zdej zen caj, nek tekane al kaj , sam je pa res neverjetno dober in sm ze vse 'okuzla' z njim. Tko da si najprej 2 skodelci enga od zelenih, pol se 2, pol pa navadnega metinega, melisinega ali koprivinega. al pa kaksnega drugega. vcas mi zapase ingverjev (k vidim da ste ga omenjal), no sama mam najrajs ga kr iz ongverja lepo. ga ne nastrgam, pac pa cist na drobno naseckam, pol ga na blagem ognju kuham od 5 do 10. minut in to je to. mi ful pase. tam sem pa vsak dan zjutraj bodisi zeleni caj z limeto, bodisi mate caj in sm zlo vesela, k sem si ga prinesla s sabo. tko da; brez cajev mi ziveti ni. sicer vecX spijem navadne kamilce al pa clo kak 'otroski caj' (s kakim janezhem, kumino itd.), sam teh slednjih ne zlo pogosto, ker sta janezh in kumina zlo specificna okusa pa se mal sladkasta, sladkih okusov pa ne maram. moram si kupit jasminov caj, v bistvu je bil to moj najljubsi caj, ker je res bozanski jasminov blag okus in vonj.Morm met vedno velik cajev na broju. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 jaz tud najbl maram zeleni caj s tem in onim; bodisi z jasminom, z limono ali meto, ze nekaj casa pa shizim na 'zen caj' (ki mislim da ma notr mango) - sicer se mal 'posmehujem' *takim* cajem oz. oznakam, kao ne ti men zdej zen caj, nek tekane al kaj , sam je pa res neverjetno dober in sm ze vse 'okuzla' z njim. Tko da si najprej 2 skodelci enga od zelenih, pol se 2, pol pa navadnega metinega, melisinega ali koprivinega. al pa kaksnega drugega. vcas mi zapase ingverjev (k vidim da ste ga omenjal), no sama mam najrajs ga kr iz ongverja lepo. ga ne nastrgam, pac pa cist na drobno naseckam, pol ga na blagem ognju kuham od 5 do 10. minut in to je to. mi ful pase. moram si kupit jasminov caj, v bistvu je bil to moj najljubsi caj, ker je res bozanski jasminov blag okus in vonj.Morm met vedno velik cajev na broju. Hihi, če ti ga zmanjka, prid k men - jza mam zdej bajno zalogoooo Eno vprašanje glede ingverja: al se men samo zdi, ali je ingverjev čaj rahlo "pekoč"? Sem ga včasih tudi kuhala kar iz korenine, pa mi je bil zelo všeč, samo stalno sem mela občutek, da me nekaj "špika" po ustih... Sem ga kje polomila med kuhanjem? Al to tko mora bit? Bom pa poskusla tud tale tvoj "zen čaj"... Ker tudi jaz sprobam vse čaje, ki mi pridejo pod roko... in jih pijem tudi v največji vročini... Kot kak beduin, kaj? Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 ja, mal 'pika' ingver, nc ni narobe s tabo. je pa zlo mocno jin, tako da ne kaze pretiravat, za kaksno kuro narest al pa za kdaj...no sej je tok specificen, da ce ti zapase, je ze ok, sicer ti pa najbrz itak ne potegne. ja, nujno probaj zen caj! totalno dober caj! neverjetno dober! zelena skatla, zenska gor z zaprtimi ocmi, teekanne. ja sej v vrocini je glih caj dbest pit. in to topel (in ne recimo ledenih schwepsov )jaz sem tud cajarka. poleg tega da sm juharca. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Bom poskusla, definitivno. Če je kje kak čaj, pol ga sigurno probam... Zanimivo glede juh - jest jih do pred kratkim sploh nisem marala, zdej pa praktično živim od čajčka in juhic... Sem se pa spomnila zdej na en čaj, ki ga ne bom nikol pozabila - mati in oča sta mi ga privlekla iz Tunizije (v bistvu sta ga "nakradla" v hotelu). Čist navadn, v filter vrečki - nej bi bil kao zeleni z jasminom, ampak tacga čaja nisem ne prej ne pol nikoli več pila. Fuuuuuul dobr... Sem shranila celo ovitek in poskušala prit v stik s proizvajalcem, pa mi ni uspelo No ja, tud ta, ki ga imam zdaj je prav božanski. Pa čeprov traja celo stoletje, preden si ga pripravim Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 a res? jaz pa ze od majhnega juharca. na splosno sem 'tekocinarka', velik tekocine spijem oz. maram tekoco hrano.zjutraj pred cajem pa itak limonado s soljo pijem. ko si pa poleti metin caj stimam, pa not fliknem limonino rezino (ki jo prej olupim, ce nisem ziher da ni spricana) pa scepcek soli (se ne cuti, v bistvu, k se eni 'ustrasjo', kwa zdej sol v caj dajem namest cukra kao... ) ja, verjamem, za oni jasminov, eni so res bozanski.sej se da tud tle v Ca-ju ga dobit, sm pozabla ime, mislim pa da je dragon nekaj, ko je v kuglice zavit - listici in je cist nad noro dober! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Čaj s soljo je meni poznan, se nič ne čudim Nas je mami kr naprej posiljevala z njim, kadar je kdo od nas imel prebavne težave - sploh črni čaj s soljo naj bi baje ustavljal drisko ... Sem pa spoznala soljenje tradicionalno sladkih tekočin še enkrat v Grčiji, ko me je sončarica - takrat so mi v sveže stisnjen pomarančni sok stresli pol kavne žličke soli in me, Grki "zmešani" prislili, da sem to spila. Začuda mi je takoj odleglo. Sicer pa to niti ni tako presenetljivo - minarali pa to... Kar pa se limon tiče - no meni so špricane totalka dojadile in sm si šla kupit limono, za katero se je izkazalo, da je v bistvu mandarina (lani sem pridelala prve tri domače nešpricane, kisle kot hudič domače mandarince - kok se hvalm hehe ). No lani pa sva s tamalo posadili prave domače limonice. Sva jih sami vzgojili iz pešk nešpricane, domače limonce - in nama je ratalo. Drugo leto jih morava cepit, pol bova mele pa lepo svoje limonce , brez pesticidov... Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 dbest, sm ti fous , k pr men morjo bit limone vedno doma. ja js tud ce se le da nespricane, vendar ni vedno te moznosti. no vsekakor jo ful umijem, lupine pa itak ne uporabljam (k nc ne pecem pa tak). ja, verjamem, v grciji - tam je znan jogurt, k das tud not sol in je tolk dobr in osvezilen! ja, minerali in vse. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Sej pr men tut - hvala bogu mam prijatelje, ki imajo svoje limone doma na vrtu in jih vsako leto pridelajo za par ta velikih gajb, tko da mam nešpricane zaenkrat vedno na zalogi. In ponucam vse - sredico, lupino, peške... Včas sem delala celo limonin liker (zdej se mi ne da več - gre hitrej z limoncellom oz. limonino travo). Točno, jogurt , čak kako se mu že reče... Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Lej ga no, sem čist pozabla na tole temo... Jaz še zmerom prisagam na zeleni čaj in to z jasminom. In limono. Pa mal cukra notr. Evo. In sem ga kakšen mesec nazaj iskala po vsej vesoljni Ljubljani in po vse Gorenjski in ga enostavno ni bilo.. :eek: Zeleni jasminov se mi zdi pa eden izmed najbolj popularnih zelenih, tako da je prav čudno, da ga nisi našla.Jaz sem ga v čajnici še zmeraj dobila. Sam sej, včasih pač nimamo sreče... Drugače pa meni v zeleni čaj limona sploh ne paše (niti v črni, niti v beli). Pa nikoli ga ne sladkam. V planinskega dam edino včasih med (pozimi). Ne bom več kupovala čajev na trgu. Po zelo kratkem času pridejo tisti žužki. Že pred časom, jih je bila cela skleda pa sem mislila, da je naključje... no, pa ni. Pri tistih domačih, ki mi jih pa prijateljica da, se pa to nikoli še ni zgodilo. Ne vem no... Ta vikend sem bila na brusničnem čaju. Je super za prehlajen mehur! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 swašta... lihkar sem nekje nekej o čaju reku... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Kaj? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Kaj? da jih nuglavnem otroci in ženske nabirajo. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 ja, da vi tukaj preseravate svoje meščanske riti si grem enga zelenga prpravt Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 ja, da vi tukaj preseravate svoje meščanske riti si grem enga zelenga prpravt joooj, pazi, da nouš use zajebou.popart ga treba, ne prpravt Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.