Skoči na vsebino

Čaji

Recommended Posts

Pred kratkim sem odkrila zelenega jasminovega od Twinningsa. mnjamsi!  xsrcx

full dober! Meni tudi!

Samo a si opazila kok se na skodelico prime?

A se tolk fejst tud na zobe? Hm...... xrolleyesx

Kava je mačji kašelj pa pravijo tud da obarva zobe, ta se pa prav prime gor na keramiko..

tko da ga full težko dol zdrgneš..

od twinningsa probi še zeleno vanilijo+mint..ta je tud :palec:

kar se tiče pa obarvanja zob-čaj, predvsem črni jih tudi zelo obarva..

DON'T PANIC
Deli na socialnih omrežjih

Ta mora bit tudi dober, samo kakšen okus imajo ti čokoladni, mi ni jasno, ko da bi pila čokolado, al kako? No itak naslednjič vzamem enega čokoladnega, ko je tok reklamiran x:Dx x;)x
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Ne vem, ce je bilo ze pisano...ampak, a kdo kupuje caje na trgu? Posusene listke pac. No ze drugic se mi je zgodilo, da sem odprla pac skrinjico, kjer shranjujem caje in je bilo polno nekih crvickov, al nekaj podobnega. Iz trga pr tromostovju...ne vem no...Tako, da zdej v lekarni narocamo..
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

ah jz k sm bl lene sorte kr filtr vrečke nabavlam... Zdej sem se spet navadla zeleni čaj zjutri doma spit preden grem... ful paše... neki toplega in da ni čist prazen želodec.

No pa sem mela ene hude čaje, k so bli tko v lističih, sam mi jih je fotr prnesu iz cejlona. Tko da takih ne dobiš več... :C:

spet se mi je na bolš poslabšal

• 2 weeks later...

vsako jutro pijem zeleni čaj, brez cukra z mlekom ( da je prej hladen) in mi ful dobro dene na prebavo. Sem ugotovila šele pol k ga nisem pila neki dni... ponavadi ga spijem in v roku pol ure... šibam na wc... takrat pa kr nič in nič...

super je. še tko paše neki toplega zjutraj. x;)x

janja maš kšn nov čajček?

• 3 weeks later...

Danes sem obnovila svoje 'caje'.

tavzentroze mi je zmanjkal, rooibosha tud, pa sploh vseh..

Pa sem si kupila 7 cajev. :)

tavzentrozo, kamilico, lipo, hibiskus, pa 3 rooiboshe - enega cool lemon, ki ga moram imeti za pitje cez dan, kajti voda je zadnje cajte se posebej zanic, danes probala borovnico, kul, a ostajam pri favoritu lemon.

nabavla 'organskega', pomeni, samega, brez vsega in tko..

Pa morda kak hibiskus not fliknem in skratka mal poeksperimentiram.

Zanj ste me navdusile prav lunatke v tejle temi oz. tu sem si zapomnila in ko sem sla po jasmin, tam tole zagledam in recem, saj res, dajte mi tistole mal za pokazat pa za povohat (jaz vse voham, tudi ko kuham hrane ne okusam, pac pa skoz voham).

No, skratka, cist shizim.

Ugotovila pa sem, da zelo blagodejno deluje tudi v primeru trebusnih krcev in sploh zelodcnih in teh tezav. Kul.

Zdajle pijem tega cistega, pa je dober... mi sede, se mi zdi zelo osvezilen.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

jz pa kr še vedno vsako jutro mojega zelenčka... njam. ful paše nekej toplega zjutrej v želodček... da se lepo počsi prebudi. potem pa še kašno mandarinco... in wc kliče... x;)x x:Ix

Ahhhh! :2src:

Jaz pa ravnokar pijem prve požirke ajurvedskega čaja za uravnotežanje in moram rečt, da je sanjski! :wub:

Kupila sem si ga v Cha v City Parku, po taki nori noči sem si mislila, da mi bo prišel prav... Pa ponavadi nisem ravno pristaš tako močno vonjajočih čajev (not v tem so: kardamom, sladki koren, koriander, komarček, ingver, popki rožnih cvetov), ampak tale je pa res hud. Mi je zdaj žal, da si ga nisem že včeraj naredila. Sezuva!!! Pa še kakšnega za poživitev si bom kupla x;)x

V glavnem, priporočam. :palec:

Poleti sem pisala, da mi Rooibos Chai (cimet je not) ful ne paše, no, sem ga včeraj spet mal povohljala in si ga naredila - v takem zimskem času cimet ful paše :palec:

Ma rooibos je itak zakon, Marsa, jaz jih že skoz, odkar sem čaje odkrila, pijem. :palec:

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Jaz tud sam se rooibos in zeleni caj pijem x:)x ni lepsega zacetka dneva x^x
Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO

• 4 weeks later...

Hojla, po doooolgem času se je tudi pri meni začela sezona čajev.Takšnih in drugačnih. Na začetku moje čajevske kariere je bil pri meni popularen Earl grey, ter broken orange. Po nekoliko poskusih še z drugimi čajčki iz skuine črnih čajev, sem trenutno nekako presedlala na zelene. Predvsem zaradi kopice prebranih člankov o zdravilnih učinkih zelenih čajev na zdravje. Prišla sem do spoznanja, da je pitje zelenega čaja pravzaprav nuja, za nekoga, ki se je odločil zdravo živeti. Sicer pa prave čaje dopolnjujem z janežom (onim iz Spara), kamilico, planinskim.

Pitje čaja je zame obred, ko sem sama s seboj. In uživam v okusu in trenutku (saj poznate magdalenice?!). Kakor obstaja kultura pitja vina, tako obstaja tudi kultura pitja čaja.

V teh mrzlih dneh v prihajajočem tednu pa vam vsem želim veliko lepih trenutkov.Naj bodo topli-s skodelico čaja v roki.

:onfire:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
a kdo ve keri je najboljsi za cirkulacijo?drgac nabavljam enga (ne zase) iz enga mesta iz srbije,sam tam raste ta rastlina.sam me zdej zanima kaj je pr nas na razpolago za cirkulacijo.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Jst tut dost zelene čaje pijem (najrajš green hooper pa jasmin), običajno zjutrej ob zajtrku eno skodelico (morm pa priznat, da zadnje čase za zajtrk sam še sadje jem-ni časa pred šolo prpravlat nevem kakšnga zajtrka. Zato je pa vikend tolk bolš).

V Cha-ju v ljubljani je pa mami sam enkrat kupila neke čaje, pa so bli zanič :xx!: okus po plastiki ...bljak... sam še v čajnici v centru Kranja x^x

chameleon

pu erh je :palec:

sama sem si kupila par okusov tega čaja v Pragi, lotos, yetti in fitness ... mlajsk

Po kitajski tradicionalni medicini je zelo cenjen čaj z čistilnimi učinki, sama cutim da deluje, baje cisti jetra in pomaga pri hujšanju.

fjst dober je tudi Mate sweet orange, za popoldan, ker ti zbistri um in te nekak tudi pomiri. Moram si zdaj privoščiti ta užitek pa še pavza je x:Dx x:)x

Resnično ne more biti ogroženo.

Neresnično ne obstaja.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...