Skoči na vsebino

Begunci

alef

Recommended Posts

Potem se pa človek res vpraša kdo je bolj nor...mi ali američani...in seveda koliko je pri temu manipulacije ali resnice...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

http://www.teapartycrusaders.com/international-news/thousands-europeans-take-streets-drive-islam/

http://truthuncensored.net/there-are-muslim-no-go-zones-in-the-usa/#sthash.GnQnUBY8.dpbs

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

Ne vem, če se razumeva. A niso smernice tvojega učitelja za mir tudi ukvarjanje z drugimi?

Malce se sprašujem o vzporednicah konca vojne v Vietnamu, z množičnimi protesti proti intervenciji ZDA. Ti množični protesti civilistov so imeli pozitiven učinek, v tem smislu se mi zdi ukvarjanje z drugimi smiselno. Na ta način bi se mi zdeli smiselna tudi množična podpora za prenehanje intervencij Evrope in ZDA v drugih delih sveta. Vendar, če gre po raznih teorijah za zahodni načrt uničenja Evrope, se porajajo nova vprašanja.

Ali je to spet nepravilno ukvarjanje z drugimi?

Za individualno trajno rešitev ne. Ta ni odvisna od tega kaj drugi pocnejo in kaj ne. In šele ko si ti trajno rešen, lahko na pravilen nacin pomagaš tudi drugim do njihove trajne rešitve, tj. brez napacnega motiva, razumevanja in nacina.

Ce mislim, da moram za svojo in od drugih rešitev nabrati, nekako spreobrniti toliko in toliko ljudi (za kriticno maso, ki bo povzrocila spremembo) je to iz nepoznavanja trajne rešitve. In ta moja ideja rešitve v katero bom ozavešcal, prepriceval, novacil druge bo omejena in ne more prinest trajne rešitve tud ce mi uspe nabrat kriticno maso ljudi. Bo nek zacasni efekt, neko olajšanje na površini do novega stanja v katerem se bo situacija oz. lekcija ponovila. To lahko vidiš tudi v tem primeru, ki si ga omenla, protesti v zvezi z Vietnamom. Amerika še vedno intervenira, še vec.

Ja, "zahtevati" od kogarkoli karkoli, mislec, da je od tega odvisna moja lastna trajna rešitev in dobrobit, je nepravilno ukvarjanje z drugimi s katero si problema ne rešiš.

Ce pa si ti osebno trajno rešen, to tvoje stanje rešenosti ni odvisno od tega kaj drugi pocnejo ali ne, zato se ne ukvarjaš z drugimi v odvisnem stanju in vznemirjen ali bojo drugi sledili tisto kar je "potrebno za "skupno" dobro" in v iritaciji do tistih, ki se ne strinjajo s "tvojo idejo o "univerzalnem" dobrem" (ki v bistvu ni univerzalna ampak se ti tako le zmotno zdi).

Razumeš?

Prouzaprou ma vsak svoj prostor in noben nima pravice vstopat vanj in vsak ma pravico /pravico al dolžnost?/ brant svojga

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Za individualno trajno rešitev ne. Ta ni odvisna od tega kaj drugi pocnejo in kaj ne. In šele ko si ti trajno rešen, lahko na pravilen nacin pomagaš tudi drugim do njihove trajne rešitve, tj. brez napacnega motiva, razumevanja in nacina.

Ce mislim, da moram za svojo in od drugih rešitev nabrati, nekako spreobrniti toliko in toliko ljudi (za kriticno maso, ki bo povzrocila spremembo) je to iz nepoznavanja trajne rešitve. In ta moja ideja rešitve v katero bom ozavešcal, prepriceval, novacil druge bo omejena in ne more prinest trajne rešitve tud ce mi uspe nabrat kriticno maso ljudi. Bo nek zacasni efekt, neko olajšanje na površini do novega stanja v katerem se bo situacija oz. lekcija ponovila. To lahko vidiš tudi v tem primeru, ki si ga omenla, protesti v zvezi z Vietnamom. Amerika še vedno intervenira, še vec.

Ja, "zahtevati" od kogarkoli karkoli, mislec, da je od tega odvisna moja lastna trajna rešitev in dobrobit, je nepravilno ukvarjanje z drugimi s katero si problema ne rešiš.

Ce pa si ti osebno trajno rešen, to tvoje stanje rešenosti ni odvisno od tega kaj drugi pocnejo ali ne, zato se ne ukvarjaš z drugimi v odvisnem stanju in vznemirjen ali bojo drugi sledili tisto kar je "potrebno za "skupno" dobro" in v iritaciji do tistih, ki se ne strinjajo s "tvojo idejo o "univerzalnem" dobrem" (ki v bistvu ni univerzalna ampak se ti tako le zmotno zdi).

Razumeš?

Ja, v nekaterih stvareh imaš point. V primeru Vietnama sem tudi sama pomislila, da se invazija ZDA po svetu s tem seveda ni končala (pa enako velja seveda za islam). Samo, drugače od tebe, v trajne rešitve ne verjamem (razumem - ti verjameš v Krišno, jaz pa ne verjamem, da lahko pomagam drugim do trajne rešitve oz. da kaj takega obstaja). Vesolje, življenje je dinamično, se nenehno spreminja. Zato je po moje iluzija verjeti, da boš z nekim dejanjem rešil vse probleme za naprej in nazaj. Kar pa ne pomeni, da določena dejanja in odločitve niso smiselne.

A se ti zdi, da se trudim ozaveščati ali spreobračati druge? Komunikacija se bolj vrti okrog vrednostnega sistema in prepričanj, da bi pa prav želela koga spreobrnit (v kaj?) mi pa ni znano. Tukaj bolj ali manj vsak podaja svoje resnice, mnenja, prepričanja. Tudi mene drugi prepričujejo v svoj prav, pa se mi ne zdi, da me zato spreobračajo.

Tisto o zahtevi po spremembi evropske politike pa se je nanašalo na moj komentar več avtorjev, ki apelirajo na Evropejce, da ustavijo begunski val, sicer Evropi grozi kataklizma. Te zahteve se pojavljajo s strani domnevnih? poznavalcev razmer, ne z moje strani. Z moje strani gre zgolj za poskuse razumevanja, kaj se dogaja.

Ja, v nekaterih stvareh imaš point. V primeru Vietnama sem tudi sama pomislila, da se invazija ZDA po svetu s tem seveda ni končala (pa enako velja seveda za islam). Samo, drugače od tebe, v trajne rešitve ne verjamem (razumem - ti verjameš v Krišno, jaz pa ne verjamem, da lahko pomagam drugim do trajne rešitve oz. da kaj takega obstaja). Vesolje, življenje je dinamično, se nenehno spreminja. Zato je po moje iluzija verjeti, da boš z nekim dejanjem rešil vse probleme za naprej in nazaj. Kar pa ne pomeni, da določena dejanja in odločitve niso smiselne.

Ce se npr. zastrupiš s hrano in maš drisko in si velik omejen na wc. Pol vzameš ustrezno zdravilo in stanje se ti poprav, ni vec driske. To ne pomen, da ko nimas vec driske, da je vse tvoje življenje postalo "staticno", da ni dinamicno, ker mas velik zdravih aktivnosti izven wc-ja, ampak le driske in veliko wc-ja dinamike ni vec. Na podoben nacin, ko recem trajna rešitev, mislim na trajno rešitev od problemov, bolanega stanja, ne da si pol staticen, ampak mas zdrave aktivnosti, brez trpljenja, polne zadovoljstva. Razumeš? Ja, z enim dejanjem "vzetja zdravila" in pol "ohranjanjem zdravega nacina zivljenja", se lahko rešiš za vse probleme za naprej in nazaj.

Seveda verjameš v trajno rešitev, zato se tudi stalno in z vsemi dejanji trudiš v tej smeri, stalno se trudiš reševat probleme in dobivat mir in zadovoljstvo in nisi zadovoljna in se ne ustaviš ce je le površinsko in zacasno, kar pomeni da verjameš v trajno, drgac se ne bi sekirala in ustavila pri iskanju še boljših dejanj. Upanje nikol ne umre. Tud ce se en hoce ubit je to iz upanja da si bo odstranu probleme. Seveda si jih s tem ne, ampak to je ze druga tema, point je tuki vazn, da upanje nikoli ne umre in trud se ne ustav. Ni res? Ampak nacin ni vsak pravi, uspešen.

Ko bos ti dosegla trajno rešitev od problemov in živela popolnoma "zdravo" življenje, boš tudi vedela kako lahko pomagaš drugim do tega in tudi boš.

A se ti zdi, da se trudim ozaveščati ali spreobračati druge? Komunikacija se bolj vrti okrog vrednostnega sistema in prepričanj, da bi pa prav želela koga spreobrnit (v kaj?) mi pa ni znano. Tukaj bolj ali manj vsak podaja svoje resnice, mnenja, prepričanja. Tudi mene drugi prepričujejo v svoj prav, pa se mi ne zdi, da me zato spreobračajo.

Tisto o zahtevi po spremembi evropske politike pa se je nanašalo na moj komentar več avtorjev, ki apelirajo na Evropejce, da ustavijo begunski val, sicer Evropi grozi kataklizma. Te zahteve se pojavljajo s strani domnevnih? poznavalcev razmer, ne z moje strani. Z moje strani gre zgolj za poskuse razumevanja, kaj se dogaja.

Ja, jz sm samo odgovarju na tvoje vprašanje glede utopicnosti "zahtevanja" od elit... na malo širše, da kakršnokoli "zahtevanje" od kogarkoli... je utopicno glede trajne rešitve... ker vsak ma svobodno voljo in tvoja osebna rešitev in pomoc drugim ni odvisna od tega kaj drugi pocnejo ali ne in ce misliš da boš dosegel trajno rešitev, ce bos od nekoga nekaj "zahteval" (na silo se vtaknu v njegovo svobodno voljo), cetudi bi tisto dosegel, bo to utopicno, tj. problem ne bo trajno rešen (ker reševanje izhaja iz napacne predpostavke vzroka in s tem nacina reševanja). Razumeš?

Ce

ker vsak ma svobodno voljo in tvoja osebna rešitev in pomoc drugim ni odvisna od tega kaj drugi pocnejo ali ne in ce misliš da boš dosegel trajno rešitev, ce bos od nekoga nekaj "zahteval" (na silo se vtaknu v njegovo svobodno voljo), cetudi bi tisto dosegel, bo to utopicno, tj. problem ne bo trajno rešen (ker reševanje izhaja iz napacne predpostavke vzroka in s tem nacina reševanja). Razumeš?

Ma mislim, da razumem, mgd. Da si odgovarjal na tisto moje vprašanje o utopičnosti. Se strinjam s tem, kar si napisal.

Čeprav posameznik ustvarja družbo....mora ta posameznik bit del skupnosti v vsem kar se odvija.

Ravno zato, ker smo si v enakem različni je potrebno delovati tudi za dobrobit skupnosti.

Nihče normalen se ne more razvijati in obstati v okolju, kjer prevlada koristoljublje, izkoriščevanje, kriminal, korupcija.

Ker se razmerja rušijo je potrebno - Delovat ...ne pa samo opazovat, pleteničit, in čakat, se podrejat v popuščanju elitnih in religijskih domislic, kjer se v bistvu le gojijo posamični ali skupinski egoisti ....

.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Čeprav posameznik ustvarja družbo....mora ta posameznik bit del skupnosti v vsem kar se odvija.

Ravno zato, ker smo si v enakem različni je potrebno delovati tudi za dobrobit skupnosti.

Nihče normalen se ne more razvijati in obstati v okolju, kjer prevlada koritoljublje, izkoriščevanje, kriminal, korupcija.

Ker se razmerja rušijo je potrebno - Delovat ...ne pa samo opazovat, pleteničit, in čakat, se podrejat v popuščanju elitnih in religijskih domislic, kjer se v bistvu le gojijo posamični ali skupinski egoisti ....

.

Mislim, da gre za razhajanja v stališčih v niansah. Po moje skuša mgd nekaj drugega povedati. Ker verjamem, da bi se tudi njegov učitelj podpisal pod tvoj post.

... Če ne zahtevamo od nikogar nič....ali lahko pričakujemo spremembo, ali lahko živimo tu na Zemlji skupno življenje...če vsak počne tisto, kar je v njegovem zapisu nivoja ?

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

Potem se pa človek res vpraša kdo je bolj nor...mi ali američani...in seveda koliko je pri temu manipulacije ali resnice...:P

http://www.teapartycrusaders.com/international-news/thousands-europeans-take-streets-drive-islam/

http://truthuncensored.net/there-are-muslim-no-go-zones-in-the-usa/#sthash.GnQnUBY8.dpbs

Americani so zal ze vajeni raznih 'getov'. Do zdaj so prevladovali crnski. Se spomnem v atlanti leta nazaj, ko v dolocene predele mesta/restavracije/trgovske centre itd kamor nisem smela sredi belega dne, ker je bil crnski in bi me pihnili v trenutku, po drugi strani pa so bili predeli kjer nisi videl enega zamorcka iz istih razlogov. Bivanje v taken omolju ni prijetno ve vsak ki je to iz prve roke ze probala, ostale pa pac zbirajo svoje..

Pa se vrnimo k čistim osnovam...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

ČLOVEŠTVO NA RAZPOTJU

Človeštvo je na razpotju. Ena pot v prihodnost vodi v vse večjo socialno in gospodarsko razdeljenost, uničenje okolja, v vojne in ogrožanje planeta. Druga pot vodi v vse večjo skladnost, gospodarsko in okoljsko uravnoteženost, v zlato dobo miru.
Na srečo imamo na tej kritični točki zgodovine med sabo skupino izrednih duhovnih učiteljev, ki nam lahko pomagajo in nas vodijo po poti miru. Toda to vodstvo moramo izbrati prostovoljno in začeti aktivno delovati za rešitev naših največjih svetovnih problemov.
Med najnevarnejšimi je naraščajoča neenakost med tistimi, ki "imajo" in tistimi, ki "nimajo". Na primer:

• 225 najbogatejših ljudi na svetu ima skupaj več kot 1000 milijard dolarjev, kar je enako letnemu dohodku najrevnejših 47 odstotkov svetovnega prebivalstva.
  • Med 4,4 milijardami ljudmi, ki živijo v deželah v razvoju:
    • živijo skoraj trije od petih brez osnovnih sanitarij,
    • je skoraj eden od treh brez čiste pitne vode,
    • je ena četrtina brez ustreznega prebivališča,
    • živi eden od petih izven dosega sodobne zdravniške oskrbe,
    • je eden od petih otrok podhranjen in enak odstotek otrok ne konča petega razreda osnovne šole.
  • Celo v ZDA, v najbogatejši deželi na svetu, je približno 12 milijonov družin na robu lakote in vsaj 700.000 ljudi je vsako noč brez strehe nad glavo.

Te naraščajoče razlike med bogatimi in revnimi nas vse bolj ogrožajo, kajti kriminal, socialni nemiri, državljanske vojne, ilegalna priseljevanja in onesnaževanje okolja, ki iz tega izhajajo, ne upoštevajo nacionalnih niti lokalnih meja.

Svetovna poraba
Pohlep maloštevilnih je ogrozil prihodnost planeta. Svetovna poraba dobrin in storitev, ki jo obvladuje 20 % najbogatejših, je leta 1998 dosegla 24 tisoč milijard dolarjev, kar je dvakrat več kot leta 1975. Poročilo ZN o človeškem razvoju zaključuje, da "nezadržna rast porabe predstavlja za okolje pritisk brez primere." To poročilo, poleg drugih navaja uničevanje gozdov, izčrpavanje svetovnih zalog čiste vode, onesnaževanje zraka, izčrpavanje rodovitne zemlje, širjenje puščavskih površin, izumiranje živalskih vrst, dramatično povečevanje izgorevanja fosilnih goriv, ki povzroča zviševanje temperature v ozračju. Seznam naraščajočih okoljskih problemov je skoraj neomejen.
"Nekateri osnovni sistemi življenja na Zemlji so že skoraj na 'točki brez povratka'," pravi Brian Halwell, predstavnik organizacije Worldwatch. "Take stopnje porabe ne moremo večno vzdrževati."

Odgovor je pravična delitev dobrin
Kaj bi lahko naredilo človeštvo, še posebej ljudje v razvitem svetu, da bi njihov način življenja postal manj uničevalen in bolj znosen, preden bo prepozno?
Po mnenju predsednika ameriške centralne banke Alana Greenspana je rešitev že vidna.
"Ni verjetno, da lahko Združene države ostanejo oaza blagostanja, na katero ostali svet, ki je pod vse večjim stresom, ne more vplivati," pravi Greenspan. Toda "stres" propadajočih gospodarstev v Aziji in Rusiji ter vse večji nemir v Latinski Ameriki in Vzhodni Evropi ne ogrožajo le oaze v Združenih držav, ampak tudi ves ostali svet. "Svetovno gospodarstvo je v godlji," je priznal višji uradnik v Mednarodnem denarnem skladu (IMF).
Napore Greenspana in njegovih kolegov v Mednarodnem denarnem skladu, da bi podprli svetovno gospodarstvo, zavira ogromna razsežnost "globalnega kazinoja" (borznih trgov, op. prev.), ki je v prvi vrsti prispeval k zdajšnjim problemom. Približno 1500 milijard dolarjev v gotovini preko elektronskih transakcij vsak dan zamenja lastnika v iskanju špekulativnih dobičkov, ki niso povezani z nobeno menjavo resničnega blaga ali storitev. Ta pretok kapitala povzroča takrat, ko je premeščen iz dežel, kot so Tajska ali Indonezija, velike gospodarske probleme, ki nastajajo po vsem svetu. Ob Japonski, ki je druga največja gospodarska sila na svetu in je v globoki recesiji, pogled v prihodnost ni jasen.
"Ko se bo ameriška 'oaza blagostanja' začela izsuševati, kar se bo glede na zdajšnjo svetovno finančno krizo moralo zgoditi, se bodo borzni trgi na Zahodu začeli potapljati. Ta zlom bo vladam omogočil, da na novo ovrednotijo svoja gospodarska prednostna vprašanja. Dežele sveta se bodo zbrale in skupaj poiskale pot v prihodnost.

Da bi človeštvu pomagal pri preobrazbi sveta, je "svetovni duhovni učitelj" izoblikoval določene prioritete. Te prioritete pokrivajo osnovne potrebe vsakega moškega, ženske in otroka: zadostna in primerna oskrba s hrano, prebivališča za vse ljudi, zdravstvena oskrba in možnost šolanja morata postati splošni pravici. Naslednji prioriteti sta obnovitev okolja in vzpostavitev miru. Te cilje lahko dosežemo s pravičnejšo delitvijo hrane in virov...

Ko bo človeštvo začelo sprejemati načelo delitve dobrin in bodo ljudje od vlad zahtevali uresničevanje tega načela, bo vsaka dežela napravila popis svojega premoženjskega stanja in potreb. Na podlagi teh podatkov, bo organizacija, ki bo prav s tem namenom ustanovljena v okviru Združenih narodov, racionalno razdelila svetovne zaloge, glede na potrebe. Česar bo imela neka država preveč, bo odstopila za zaloge, ki bodo na voljo ostalemu svetu.

Načrti za tak program razporeditve, ki so jih naredili uspešni ekonomisti, finančniki in industrijalci, že obstajajo in samo čakajo, da bo človeštvo zahtevalo njihovo uresničitev. Zdajšnji gospodarski sistem bo končno nadomestila visoko razvita menjalna trgovina.
Tem načrtom bodo nasprotovali nekateri najbolj privilegirani člani družbe, ki bodo v tem videli izgubo svojega tradicionalnega položaja in moči. Toda potreba po spremembah bo postala tako očitna, da bodo povsem nemočni, da bi zaustavili tok dogodkov.
Naslednja prednostna naloga bo rešitev, zaščita in ozdravljenje okolja. Za to bo treba ustvariti gospodarski sistem, ki bo temeljil na načelih trajnosti in zadostnosti, v nasprotju z zdajšnjim sistemom hiperprodukcije in razsipnosti. "Cilj je zadovoljitev potreb vseh, medtem ko se vzdržuje zdravje planeta."
S preobrazbo gospodarskih struktur bodo imeli ljudje po vsem svetu vedno več možnosti za primerno in dostojno življenje. Velike družine bodo manj pogoste, še posebej v deželah v razvoju, kjer to v glavnem pomeni varnost za stara leta. Število prebivalstva po svetu se bo postopno zmanjšalo na bolj naravno raven....

Izbira, ki jo ima človeštvo

Svetla prihodnost človeštva je odvisna od odločitev, ki jih bomo sprejeli danes. "Mojstri" nam bodo svetovali in nas vodili, toda prihodnost ostaja v naših rokah. Človeštvu ima na izbiro dve možnosti: ali nadaljujemo sebično in pohlepno, kot v preteklosti in se uničimo, ali pa sprejmemo načelo delitve dobrin in ustvarimo sijočo novo civilizacijo, kjer bodo vsi lahko sodelovali kot enakopravni člani družine človeštva...

In vprašanje za vas...koliko vi prispevate k temu...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

... Če ne zahtevamo od nikogar nič....ali lahko pričakujemo spremembo, ali lahko živimo tu na Zemlji skupno življenje...če vsak počne tisto, kar je v njegovem zapisu nivoja ?

Lahko povem, kako to razumem na primeru prej omenjenih protestov proti vojni v Vietnamu. Sem napisala mgd-ju, da ne verjamem v trajne rešitve, kar pa ne pomeni, da se mi določena dejanja in odločitve ne zdijo smiselni. Protesti v tistih okoliščinah so zame smiselni in koristni (torej zahteva je smiselna). Ne verjamem pa, da so spremenili zavest tako vodilnih kot običajnih ljudi (njihovo svobodno voljo) - v tem se strinjam z mgd-jem. Če bi se spremenila zavest, ljudje ne bi več podpirali ameriških intervencij v drugih delih sveta, predvsem pa tega ne bi počele elite.

Če bi bilo pa samo delovanje nesmiselno, tudi mgd-jev učitelj ne bi učil in delil svojega znanja drugim. Pa tudi mgd se ne bi tukaj delil z nami.

Lahko povem, kako to razumem na primeru prej omenjenih protestov proti vojni v Vietnamu. Sem napisala mgd-ju, da ne verjamem v trajne rešitve, kar pa ne pomeni, da se mi določena dejanja in odločitve ne zdijo smiselni. Protesti v tistih okoliščinah so zame smiselni in koristni (torej zahteva je smiselna). Ne verjamem pa, da so spremenili zavest tako vodilnih kot običajnih ljudi (njihovo svobodno voljo) - v tem se strinjam z mgd-jem. Če bi se spremenila zavest, ljudje ne bi več podpirali ameriških intervencij v drugih delih sveta, predvsem pa tega ne bi počele elite.

Če bi bilo pa samo delovanje nesmiselno, tudi mgd-jev učitelj ne bi učil in delil svojega znanja drugim. Pa tudi mgd se ne bi tukaj delil z nami.

... Ampak zavest ljudi se vseeno spreminja...ni pa še do konca izoblikovana.

Očitno gre za proces v katerem ima pomembno vlogo praksa, dojemanje ...čas.

Brez delovanja pa nam tudi čas ne omogoča sprememb in razvijanje zavesti.

Delovanje iz sebe v obliki, ki ti je na voljo v danem trenutku, prostoru in času .

in kako boš ti delovala proti elitam ... ???

Kako ?

Pozanimaš se. Vključiš se.

Zakaj se nismo vključili, ko je pred leti potekala informacija, da se naši vodni viri prodajajo ?

Ker se nismo odzvali in zahtevali preklic podmiznih dogovorov....danes imamo kar imamo.

... Shamannn veš, debatiramo...

Maš ti kkšen drug namen in vzgib ?

Brezo...skoraj podpišem..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif

Ilustracija : Normalnemu državljanu ni potrebno biti del skupnosti kriminalcev v zaporu. In da on lahko zivi normalno življenje ni odvisno od tega kaj kriminalci pocnejo ali ne pocnejo v zaporu, ker so v zaporu in se njega ne morjo dotaknit. In zapor je temu namenjen, da kriminalci normalnih ne ovirajo. Zato moja trajna rešitev ni odvisna od tega kaj drugi pocnejo ali ne pocnejo, ker ce se jaz popravim (neham napacno delovat in zacnem pravilno) lahko živim normalno življenje izven zapora ne glede na to kaj ostali v zaporu ali izven njega pocnejo.

Ja, je, ampak ne na nepravilen nacin, v mišljenju da je od tega kaj drugi pocnejo odvisna moja dobrobit in jih moram zato novacit v mojo idejo "skupnega dobrega" in kaznovat, kritizirat, sovražit tiste, ki ne želijo tega sprejet.

Nihče normalen se ne more razvijati in obstati v okolju, kjer prevlada koristoljublje, izkoriščevanje, kriminal, korupcija.

Kdo pa prav, da bi mogla živeti in se razvijati v zaporu ali da je samo tam možno življenje in razvoj? V zaporu živijo kriminalci da se postopoma popravjo, zuni pa normalni. Da ti lahko živiš normalno življenje zunaj ni odvisno od tega kaj uni v zaporu pocnejo.

.

Ja, ce hoces sebi in drugim dobro je potrebno delovat, ampak pravilno delovat, drgac napacno delovanje iz neznanja ne bo prineslo trajno dobrega, ampak povzroclo nove probleme. By the fruit you can know the tree... proof of the pudding is in the eating.

Mislim, da gre za razhajanja v stališčih v niansah. Po moje skuša mgd nekaj drugega povedati. Ker verjamem, da bi se tudi njegov učitelj podpisal pod tvoj post.

Ne bi se podpisal pod njen post, iz razlogov, ki sem jih napisal zgoraj.

Ja, lahko pricakujemo spremembo, ko se mi pravilno spremenimo, ne glede na to kaj drugi pocnejo in lahko živimo tu na Zemlji skupno življenje z vsemi, ustrezno njihovim nivojem. Normalni in zaporniki živijo v isti "državi" (Zemlji), v sobivanju in vsak je srecen ali nesrecen glede na svoja dejanja.

Nisem govoril o tem da delovanje ni smiselno, ampak o delovanju, ki da posamezniku trajno rešitev in ki ni odvisno od tega kaj drugi pocnejo ali ne pocnejo. Niti nisem govoril da je deljenje znanja drugim nesmiselno, ampak kaj je znanje ki lahko posamezniku da trajno rešitev in kaj je neznanje ki mu je ne more dat. In to znanje je dostopno vsakomur, ce ga pa nekdo aplicira ali ne pa je njegova izbira. Tako da deljenje znanja ni nesmiselno, ampak ce je znanje res znanje, njegovo deljenje ni iz razloga, da se lahko moja dobrobit zgodi le ce se bo tudi toliko drugih ljudi odloclo za nekaj. Moja trajna dobrobit ni odvisna od tega kaj drugi pocnejo ali ne, niti moje deljenje znanja za pomoc drugim ne ovira moje trajne dobrobiti v smislu da je odvisno od tega ali bo nekdo ta znanje apliciral ali ne. Jaz sem z deljenjem znanja naredu svoj biznis, svojo dolžnost... in jaz žanjem to delovanje... ne glede na to a ga drugi sprejmejo ali ne. Razumeš? Ce jaz nekomu v zaporu pravim naj se kesa za napake in dojame kaj je dobro in kaj ne in zacne zivet normalno, srecno življenje... ce on tega ne sprejme, to ne pomen, da jaz ne morem živeti normalnega srecnega življenja izven zapora.

Toliko, da povem, da iz tega ne more bit trajne rešitve.

Zakaj ne? Bog je tisti, ki vzdržuje vsa živa bitja, On vsem daje rezultate njihovih delovanj, natancno pravicno in za njihovo najboljše (ljubece vzgojno). Nic ni nepravicnega v tem svetu, vse ma pod kontrolo Bog, za najboljše vseh. Noben ne more nobenmu nic ukrast ali ga za kaj prikrajšat. Vsak žanje tocno tisto kar je sejal, drugi so lahko le inštrument v rokah Boga preko katerega pride rezultat, ne pa vzrok. Tud ce mi en hoce neki ukrast, mi tega ne more, ce si jaz tega nisem zaslužil s svojimi dejanji. In ce nekdo opravlja svojo dolžnost, v skladu z navodilom Boga, ne more met nikakrsnih problemov, s potrebami ali zašcito telesa, uma in duše, ne glede na to kaj drugi pocnejo ali hocjo pocet, ker On osebno ali preko svojih inštrumentov za to skrbi.

...Heh,,...pa si nas po cik- cak auvivnkih prpelal domov, a ne ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gif

(zdej mi je pa jasnovidnost Alefa čist jasna )...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

No skratka Mgd ....ne bom sodelovala v tovrstnih debatah, ker glede Boga je že Ohaj tem ..in ena od možnosti je, da v svoji novi temi počakaš na razpravljalce.

Pač nimam časa odgovarjat na vsako tvoje razglabljanje o Bogu... in bo nesmiselno, če me boš kr naprej nagovarjal in citiral...

Se mi ne da.

Zame je tu tema o konkretni begunski problematiki .

...Heh,,...pa si nas po cik- cak auvivnkih prpelal domov, a ne ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gif

(zdej mi je pa jasnovidnost Alefa čist jasna )...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

No skratka Mgd ....ne bom sodelovala v tovrstnih debatah, ker glede Boga je že Ohaj tem ..in ena od možnosti je, da v svoji novi temi počakaš na razpravljalce.

Pač nimam časa odgovarjat na vsako tvoje razglabljanje o Bogu... in bo nesmiselno, če me boš kr naprej nagovarjal in citiral...

Se mi ne da.

Zame je tu tema o konkretni begunski problematiki .

Ki je ne boš mogla rešit brez vodstva Boga. Lahko pa poskušaš ja, maš svobodno voljo.

Ponoc ko je tema, ne vidiš dobro in zamenjaš vrv za kaco in te je strah. Ampak ko posije sonce vidiš, da ni kaca in strahu ni vec, naravno brez problema. Na podoben nacin, ko sprejmeš luc Boga, lahko vse vidiš v pravi perspektivi, tudi "tukajšnje, konkretne, zemeljske... ali kakorkoli navidez "locene"" probleme kaj v resnic so in kako jih lahko zlahka rešiš. Pa ne sam to, to je le stranski efekt, tud kako lahko srecno živiš.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...