Skoči na vsebino

Begunci

alef

Recommended Posts

Mi smo čisto mirni ;)

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Deli na socialnih omrežjih

Kako se je končala zgodba moškega z sedemletnim sinom v naročju, ki ga je spotaknila madžarska novinarka (Video s prejšnjih strani teme );

http://www.zurnal24.si/spotaknjeni-sirec-emigrant-alghadab-kamermanka-spotaknila-madzarska-incident-clanek-256547

Alghadab je kasneje videl posnetek, kako ga je spotaknila, pa tudi drugega, kako Lazslova udarja neko mlado dekle. "Kako naj ji odpustim," se sprašuje.

Sin Zaid je bil po padcu, pri katerem je oče telebnil nanj z vso težo sebe in prtljage, potolčen, kasneje je tudi bruhal, se spominja oče.

Še pred tem je Zaida sicer spotaknil eden od policistov, a ni bil poškodovan, vseeno pa ga je oče takrat vzel v naročje in tekel
naprej ...

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Morda bodo prostovoljci za migrante organizirali kakšne tečaje duhovne/osebne rasti, pa ji bo potem lahko tudi odpustil....

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Ja sej...razna društva in stroka mora popravljati tisto kar nahujskan, nedorasel folk in izprijene stranke izcimijo iz svojega prav...

Kot pravi Mazzini - nagnusno kakšni komantarji in logika dojemanja nivojev ter nizka stopnja slovenceljske duhovne rasti......

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

Uh, kakšen strasten komentar :)

~

Guest Jeti

tako kot bodo prišli .... bodo tudi odšli ... neka mala, izgubljena Slovenija ni njihov cilj nastanitve .... če kdorkoli ostane pri nas ... se razume , z vsemi legalnimi prošnjami in odobritvami .... ne bo velike sile ... nehajte zganjati paniko ... vsi skupaj ... naši mediji so še posebne cvetke, da preusmerjajo pozornost ... dosti imamo lastnih problemov, ki jih je potrebno razrešiti in so zaradi takšnih situacij premaknjeni na drugi tir

Brezo to je tisto.... vse kar vidimo na TV je manipulacija, malo je medijev, ki vsaj približno prenaša prava sporočila...malo je novinarjev, ki kaj dejansko preverijo....vedno bolj smo v svetu pompa...in vedno manj smo v stiku s pravimi resnicami...neresnice so po vsem medijeh, sem pa tja se najde medij, ki preveri in potem pride kot pride

Domoljubka kako naj človek vpliva na vojno v drugi državi

še na politiko v svoji državi ne mora

od kje ideja, da imamo sploh kako moč spreminjat svet od zunaj

samo s spreminjanjem sebe in tistih okrog lahko naredimo kako spremembo

Brezo : ribe in devico sem izpostavila, ker so sedaj mrki tam, na osi ribe in device

marca je bil na 29 stopinj rib, sedaj 13. septembra pa na 22 device v opoziciji z Kironom

sam pa pridem do časa, napišem mal bolj resno raziskavo in analizo mrka in povezavo z begunci

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Brezo to je tisto.... vse kar vidimo na TV je manipulacija, malo je medijev, ki vsaj približno prenaša prava sporočila...malo je novinarjev, ki kaj dejansko preverijo....vedno bolj smo v svetu pompa...in vedno manj smo v stiku s pravimi resnicami...neresnice so po vsem medijeh, sem pa tja se najde medij, ki preveri in potem pride kot pride

Domoljubka kako naj človek vpliva na vojno v drugi državi

še na politiko v svoji državi ne mora

od kje ideja, da imamo sploh kako moč spreminjat svet od zunaj

samo s spreminjanjem sebe in tistih okrog lahko naredimo kako spremembo

Brezo : ribe in devico sem izpostavila, ker so sedaj mrki tam, na osi ribe in device

marca je bil na 29 stopinj rib, sedaj 13. septembra pa na 22 device v opoziciji z Kironom

sam pa pridem do časa, napišem mal bolj resno raziskavo in analizo mrka in povezavo z begunci

Mihela jaz pa razmišljam o tem takole;

Mi vsi smo v intereakciji delovanja in misli.

Če misliš samo zase....okrog tebe pa se širi zlo od drugje....ne pomaga nič, če si sama o tem ali onem misliš boljše .

Ker ekspanzija zla je hitrejša od spremembe na dobro pri posamezniku,

In ko se skvari polovica naroda....ni več upanja za skupno dobro....

Zato ni samo individualnega spreminjanja,

Spreminjanje je v soodvisnosti od kraja, časa, vibracij, navad, širšega delovanja in mišljenja.

To mora bit vidno, slišno in tipno.

Človek sam zase ne more spremenit svet tako, da se izolira v mišljenju.

Tudi, če je zgled nekomu v dobrem....je tisti, ki deluje v zlu hitrejši in močnejši....ker zlo pušča negativne posledice.

Nesreča ponavadi rodi še več nesreče...

Samo poglej, kaj se je zgodilo s slovenskim prostorom v nekaj dnevih.?

Ljudje so itak že nezadovoljni, depresivni , malodušni in dovolj je bil nek medij kot je internet, da je nekaj ksenofobičnih ljudi začelo delovat, pisat neumnosti....so zagrabili vsi, ki so bili že itak labilni ali prestrašeni glede svoje prihodnosti...

To so na veliko izkoristile tleče rasistične skupine in posamezniki, ki so s tem dobili moč delovanja. Komentarji so izpod vse človeške zrelosti in logike, da ne rečem empatije.

Ja, sem že tudi opozarjala, da je medij največje orožje tega modernega sveta...

Kdor obvladuje medije...obvladuje narod...svet.

In glede tega se Sloveniji ravno sedaj težka piše....ker SDS je podredila nacionalno televizijo ....

Ne vem koliko vas ve, da se ravno sedaj dela čistka novinarjev pod okriljem Janševih pravil ...njegova vodilna manipulanta, ki bosta z elitno, podrejeno skupino obvladovala slovenski medijski prostor, pa bosta njegova že znana marketinška propagandista- Rosvita Pesek in Možina...

Še Ljerka Bizilj je zamenjala politično barvo in se podredila novemu vodstvu....

( eeeee, šta, če meni Amerika ...kada oca nemam ja ? )

in kaj lahko naredimo ?

Veliko, če odreagiramo in damo za vedet, da je rtv v delovanju za ljudi in ne proti ljudem. in da navsezadnje mi odločamo ali bodo novinarstvo in mediji še neodvisni ali v rokah še hujše manipulacije, kot smo jo bili do sedaj navajeni.

...Zakaj sedaj ne odreagiramo ? spet spimo....potem pa bomo rekli, da se nič ne da.

Zato je nujno se izražat, nujno se je javno priključit v debate, javno uporabit vsa sredstva, zakone, ki so ti v prostoru na voljo, da zahtevaš kar človeku pripada....

Borit se je potrebno z aktivnim opozarjanjem in delovanjem na vsakem koraku, oddajat podpisane peticije...se zanimat za vse okrog nas...

Ko se je napr. podpisovala izjava članic za napad na Irak....bi morali dobri ljudje Slovenije vedeti, da bodo posledice v razrušitvi stabilnosti BV .

Na to so mnogi opozarjali...ampak folk je bil zaslepljen z Natom ....in naša vlada takrat je podpisala....Slovenci smo se s tem strinjali. Zdaj so posledice tu.

Ne bi se smeli uklanjat tujim vojaškim formacijam kot je Nato....in tudi sedaj se moramo zavedati kam pehamo narod, ko se nam pred očmi odvija korupcija in razprodaja slovenskih podjetij.

...Vedeti kateri so ti politiki, ki to dovoljujejo....pa pred parlament, pisati kritike, predloge in zahteve ...če bo potrebno moramo koga iz hlač strest !!!....

Dovolj je religijske taktike po tem....da svoje ovčice učijo podložnosti in nekakšnega stalnega nedelovanja...

Zahtevat in ne samo prelagat naša življenja v njihove bolane ume !!!

Da se spremenit marsikaj ....če postanemo aktivni .

To bi morala bit lastna sprememba.

Če smo budni in zahtevni, vztrajni do konca...pa povezani in ne eden proti drugemu.

Zavedati bi se morali, da je potrebno moči združevati, in odločno spreminjati !

Mora nas zanimati politika ....ravno zato, ker če nas ne ....potem ostali koristoljubi izkoristijo našo nevednost in nedelovanje ....

in potem je najlažje obkrivljati drugega ali se počutiti nemočnega . Od tega ni daleč do nestrpnosti in sovraštva......

Niso begunci sami v tem...vsi smo v tem jebela....mi vsi smo begunci....samo, da trenutno še tega ne čutimo...

in ko nam bo voda presahnila ....bomo enako žejni ...

Zato delaj z drugimi bitji....tako kot bi želel, da drugi delajo s teboj !

P.s: Tole pa sem res s strastjo napisala za vse nas...čist resno mislim, da je v tem keč.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylsurprise.gif

L.P.

Ogromno videov so sprožile radikalne stranke po državah..

Eden od takšnih je zgornja sestavljenka videa, ki ima namen prikazati dogodke in begunce v luči nehvaležnosti, nevarnosti ipd . Zgodba za tem pa je čisto drugačna kot jo prikazujejo nadalje v prekinitvah s teksti. Izredno nevarna propaganda. Ne nasedat !

Imajo svoje novinarje, ki vedo kako posnet neko dogajanje, ponavadi brez širšega teksta in brez prave razlage ....samo zato, da lahko takoj odspodaj pripišejo svoj željeni kontekst, ki ga potem kot ekspanzijo kuge pošljejo v širšo javnost...

In ko so ljudje že v tem vrtincu ...pridajajo svoje na isti način

In kot že zgoraj rečeno - človek je len, pa se mu ne da raziskovat....niti na širše obdelovat dogodek in tako to podtaknjeno gradivo doseže svoj namen.

V nekaj sekundah....Če je človek že itak nejeveren, prestrašen in naperjen proti prišlekom, najraje verjame ravno tovrstnim informacijam.

Saj vemo kaj sicer piše v naših rumenih in šund časopisih, a ne ?

In vemo kako napr. SDS stranka deluje s podatki obsojanja imen vsakogar, ki jim ne paše. Butnejo...pa preživijo . Imajo pač svoje fanatične sledilce, ki jim verjamejo....ostali pa se sploh ne oziramo več na na to - kaj nakladajo...

Ampak, nekdo iz neke druge države pa bi lahko prijel za takšno informacijo in jo tam lansiral v javnost...ker bi mu tako kot nam zdaj tile videi, prišlo pod prste.

...Če ne bi razčistil kdo je to napisal in zakaj....bi lahko vse kar je v takšnem časopisju predstavil v svojo javnost kot "kredibilno resnico" ...In kdo bi tam preverjal ? Malo takšnih. Veljalo bi zdravo za gotovo....pa je daleč od resnice...

Zato pa pravim, da je potrebno vedeti kdo je vir napisanih podatkov, kateri časopisi so radikalni, skrajno desničarski, in če boste gledali samo te, ki so zdaj naperjeni proti beguncem... pa plonkali iz teh strani podatke s komentarji vred....ne boste dobivali prave slike teh ljudi....in ne boste pripomogli v pozitiven razvoj dogajanja.

Poslušati bi bilo modro nevtralne oddaje s strokovnjaki, se prepričat v naših centrih- kaj pripravljajo strokovnjaki v programu in zakonih, gledat neposredna snemanja s pogovori na terenu s temi ljudmi, jebela, spoznat njihove resnične zgobe ....in bomo kmalu dojeli resnico.... da niso nič dugačni od nas samih...

Rasisitična propaganda zdaj dela na moč....in če jim bo uspela naplahtat ljudi (in to res ni težko napr. iz koncepta posnet neka nervozna dogajanja samo v tistih delih, kjer se da popljuvat begunce....ni pa posneto kaj so počeli pred tem z njimi... zakaj je do tega prišlo, kakšna je prava vsebina ipd..)

Če že komu sodimo bodimo do konca pošteni in previdni pri tem....

Ker, ko se bo enkrat sovraštvo razplamtelo ga ne bo več moč za ustavit.

Sovraštvo rodi samo še več sovraštva....

In če bomo že takoj začeli s tem kolohavstom....se dialog in povezava ne moreta vzpostaviti....sploh ne z ljudmi, ki so že zdaj doživljali -od tam od koder prihajajo, najslabše kar je možno...

In potem ne bomo imeli prave slike o tem.

Si to želimo ? Bit prenagljeni, krivični valpeti ?

Gremo raje bolj počasi, bolj dosledno v te informacije . Veliko jih je . Tudi tiste od beguncev. Zakaj nas te ne zanimajo in smo žejni krvi ?

Ko se omenja medijske manipulacije - problem je, če za reakcijo in za izgrajeno stališče ljudje rabijo posnetek utopljenega dečka. In problem je, če za nasprotno reakcijo rabijo 'novo resnico' o utopljenem dečku. Če te zanima resnično ozadje, ne čakaš na šokantne novice.

Kar se Evrope tiče - vzhodnoevropske države so se priključile EU zaradi pričakovanja določenih koristi. Sprejele so tudi vse odgovornosti in posledice, ki jih nosi članstvo. Otepanje sprejemanja deleža bremena pri skrbi za begunce, kaj šele postavljanje ograj in bodečih žic, ni način soočanja s problemom. In se strinjam s tem, kar pravi Domoljubka, nismo se uprli politiki do Bližnjega vzhoda. Nosimo svoj del odgovornosti.

Ljudje se obremenjujejo z negativno podobo muslimanov in s strahom pred njimi, ne skrbi jih pa bodeča žica. In skrbi me ravno to - da ljudi ne moti bodeča žica. Vzhodnoevropske države so še nedolgo nazaj želele svobodo. Način reševanja problemov z bodečo žico je zelo slaba napoved. Razpihovanje negativne podobe muslimanov je zelo slaba napoved. Na takšen način se je utrjevala negativna podoba Juda - z enakim prepričanjem - da s svojo kulturo, načinom življenja ogrožajo zahodno civilizacijo, da so paraziti, da so sposobni najbolj podlih dejanj. Da se ne asimilirajo. Zelo podobno negativiziranje muslimanov (seveda tudi ostalih narodnosti) se je odvijalo pred pokoli v Srebrenici in posilstvi muslimank.

Mislim, da dobro razumem problem konflikta kultur, problem integracije, problem obremenitve Evrope z begunci. Problem morebitnih novih valov in vojnih žarišč. Ampak najbolj me je strah te demonizirane podobe in njenih posledic. Strah me je kolektivnega strahu in nezaupanja do beguncev in muslimanov nasploh.

Vidim, da z Domoljubko spet piševa podobno, se odzivava ne enaka vprašanja. Ampak tako je - to je tisto, kar trenutno odzvanja v meni ob tem, kar se kolektivno dogaja. Se sicer ne sprašujem o levici in desnici, naši, vaši, kaj zdaj počne kakšna politična opcija - če spremljaš zgodovino in vzorce - te postane strah določenih kolektivnih reakcij. Po drugi strani pa - tudi kristjani, tudi Cerkev poziva k strpnosti do beguncev.

... Ma Boudi...saj nas ni navsezadnje malo, ki podobno razmišljamo...In to me v tej situaciji tolaži.

Okrog mene je kar nekaj ljudi, ki zdaj vidijo to pravo sliko dogajanja in so ohranili empatijo...

Le da je zdaj ta bum naperjenosti in sovražnosti premočan, preglasen, prebliskovit....da bi se ustvaril prostor za dialog.

...Tokrat je še posebaj potrebno povezati umsko čakro s srčno....ohranit mirno kri in biti pozitivno naravnan.

Upam, da se bodo te razmere umirile. Močno upam...

Ne vem, kam vodi ta svet.

Vem pa, da trepetam, da ne spim od skrbi, ker gre moje dete v Grčijo. Na dopust, ki sta si ga pred pol leta vplačala. danes ponoči sem gladala v temo in odganjala naraščajočo paniko. Ne morem je imeti pod krilom, in moji nežni medklici ne zaležejo. Ni druge, narisala bom Tarin Alb (varnost in zaščita) za vsakega in upala...

In spala ne bom dokler ne prideta varna in živa in nedotaknjena nazaj.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Ne vem, kam vodi ta svet.

Vem pa, da trepetam, da ne spim od skrbi, ker gre moje dete v Grčijo. Na dopust, ki sta si ga pred pol leta vplačala. danes ponoči sem gladala v temo in odganjala naraščajočo paniko. Ne morem je imeti pod krilom, in moji nežni medklici ne zaležejo. Ni druge, narisala bom Tarin Alb (varnost in zaščita) za vsakega in upala...

In spala ne bom dokler ne prideta varna in živa in nedotaknjena nazaj.

...Razumem te Nat.. Tudi sama sem težko kos temu trepetanju za otroka....

Še za odraslega ti ni vseeno....pa veš, da se bo zaradi izkušenj lahko bolje znašel, kaj šele za naše mladiče...

Včasih recimo vse mentalno razdelaš, vključiš še vesolje....pa tile pomisleki vseeno šibajo sto na uro.

Ne pomaga nobena pametna razlaga v smislu, da itak veš, da ne moreš vplivat na vse trenutke v življenju.

Najbolj pomaga, če se spomnem sebe kako sem si zaupala, ko sem bla mlada.

Vem, da je takrat moja mama pulila lase....pa ni nič pomagalo, če sem se odločila plavat napr.na sosednji otok .

Eeeee...prišla zmeraj s še več zaupanja iz takšne odisejade...

Težko je...ker zdaj vse okrog nas vre in nismo prepričani, če so to dobri časi za potovanja.

Ampak naj te potolažim.

Moj nečak bil zdej naokoli - tudi v Grčiji....pa ni blo blema....Vse Ok.

Moj dragi pa ravno sedaj potuje v Bolgarijo in Turčijo....pa zaenkrat tud vse mirno in Ok ....

Frenda prihaja iz Tunizije....vse Ok....

Tak da....zaenkrat v teh predelih še red in b.p.

Bodeča žica je podobno kot ograja opremljena s kamerami okoli hiše ali bolj pomembnih objektov...To je najlažji in najcenejši ukrep, da se prepreči nenadzorovano prehajanje čez neko področje...Tudi ponekod na bencinskih črpalkah in določenih objektih v SLO se lahko opazi bodečo žico na vrhu zidov...

Mene bolj zanima koliko od vas je kdaj v življenju sploh imelo opravka s kakšno množico, ki je ušla izpod nadzora (recimo 20- 30 ljudi) al pa ni ubogala navodil... Pa naj bodo to navijači, demonstranti, obiskovalci na prireditvah ali pijana mladina...in kako urgirat v takih primerih, da se zaščiti sebe, druge in premoženje. Picota ne štejem sem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Madžarska je to začela izvajat, ker so bolj pametni in vejo, da bolj ko odlašajo večje finančno breme leti na njih...čakat da se evropske države malo zmigajo, nekaj dogovorijo in začnejo uresničevati, lahko traja tudi do pol leta ali več...do takrat pa lahko marsikatera evropska država, ki je podobna madžarski zaradi vsega kar je povezano z begunci že bankrotira, se zakreditira al pa porabi svoje zlate rezerve...

In ne mi govorit, da je SLO dobro pripravljena na begunce, ker bi bilo že samo 5-10 tisoč njih preveliko breme glede na trenutno stanje v naši državi. Potem se pa vprašajmo, če bi vsakemu kao nudili vso zdravstveno oskrbo kakor jo zagovarjajo "humanitarci" koliko je to v €, kako bi to vplivalo na slovenske državljane in za koji k***c potem mi plačujemo obvezno in dodatno zavarovanje in še čakamo v vrstah za doktorja...Razen če bi jim dali kakšne stare zaloge, ki jih je treba tako ali tako spraznit in nafilat z novimi...

Če naše bolnice primerjam s tistimi v bosni, so naše pravi luksuz. Tam ni niti osnovnih sredstev zagotovljenih, večino storitev se plačuje, če pa hoče kdo imeti kolikor toliko "normlalno" oskrbo morajo pa svojci nosit oblačila in druge stvari...Mi se sploh ne zavedamo kaj imamo, šele ko bo padel "zdravstveni" standard bo jok in stok. Ampak takrat se mi ne pritožujte, ker že tako ali tako gremo v tej smeri z begunci ali brez...

In ne mi te begunce primerjat z bosanskimi, ker ni niti podobno...bosance se je dalo vsaj razumeti, arabcev se ne da, razen če se niste učili arabščine...In preden mu boste kaj dopovedali ali razložili, bo ta že naredil kaj po svoje, razen če ne bo tako "skuliran" da bo lepo čakal in gledal...Bosanci so nekako razumeli evropsko kulturo, ker so bili v stiku z njo, arabci begunci jo povečini ne.

Resno dvomim, da ste vi sposobni razbrati iz medijev kaj je laž in kaj ne. Ker za to bi morali imeti zelo dobro intuicijo...Če hočete spoznati resnico pejte na teren...in če dobite kakšno buško po glavi jemljite to kot izkušnjo, ki vam bo povedala več kot mediji...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Kaj jaz vidim pri humanitarcih, duhovnjakih in podobnih, ki propagirajo da jim je treba pomagati...bla bla bla... da se ne znajo postaviti za sebe, ko bo zagustilo bodo izgubljeni...in seveda imajo vzorec trpeti moram za druge al pa pomagati moram drugim za vsako ceno tudi na račun svojega psihofizičnega zdravja ali materialnega standarda...Jaz bi vse take ki zagovarjajo in vabijo begunce popisal in ko bi bili begunci tukaj, bi jim pošiljal položnice, če nimajo bi jim pa rubil vse. Me zanima kakšna bi potem bila njihova reakcija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Sorry nismo vsi istega mišljenja ali če rečem drugače nekateri smo določene vzorce presegli...Jaz sem bolj zagovornik- pomaga se lahko, vse v okviru svojih zmožnosti in sposobnosti, ter jasnimi pravicami in dolžnostmi tako ene kot druge strani. Če begunci kršijo zakone ene države se jih lahko mirno deportira ne vem kam al pa delovna taborišča, če vzamemo ostrejše ukrepe in naj odslužijo stroške, ki jih je imela država do njih...In v tej smeri nekak se gre madžarska...S tem da njihovi zaporniki nimajo tako hotelskih zaporov, kaj šele turški...Potem se pa vprašajte kdo je bolj razumen...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Bodeča žica je podobno kot ograja opremljena s kamerami okoli hiše ali bolj pomembnih objektov...To je najlažji in najcenejši ukrep, da se prepreči nenadzorovano prehajanje čez neko področje...Tudi ponekod na bencinskih črpalkah in določenih objektih v SLO se lahko opazi bodečo žico na vrhu zidov...

Mene bolj zanima koliko od vas je kdaj v življenju sploh imelo opravka s kakšno množico, ki je ušla izpod nadzora (recimo 20- 30 ljudi) al pa ni ubogala navodil... Pa naj bodo to navijači, demonstranti, obiskovalci na prireditvah ali pijana mladina...in kako urgirat v takih primerih, da se zaščiti sebe, druge in premoženje. Picota ne štejem sem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Madžarska je to začela izvajat, ker so bolj pametni in vejo, da bolj ko odlašajo večje finančno breme leti na njih...čakat da se evropske države malo zmigajo, nekaj dogovorijo in začnejo uresničevati, lahko traja tudi do pol leta ali več...do takrat pa lahko marsikatera evropska država, ki je podobna madžarski zaradi vsega kar je povezano z begunci že bankrotira, se zakreditira al pa porabi svoje zlate rezerve...

In ne mi govorit, da je SLO dobro pripravljena na begunce, ker bi bilo že samo 5-10 tisoč njih preveliko breme glede na trenutno stanje v naši državi. Potem se pa vprašajmo, če bi vsakemu kao nudili vso zdravstveno oskrbo kakor jo zagovarjajo "humanitarci" koliko je to v €, kako bi to vplivalo na slovenske državljane in za koji k***c potem mi plačujemo obvezno in dodatno zavarovanje in še čakamo v vrstah za doktorja...Razen če bi jim dali kakšne stare zaloge, ki jih je treba tako ali tako spraznit in nafilat z novimi...

Če naše bolnice primerjam s tistimi v bosni, so naše pravi luksuz. Tam ni niti osnovnih sredstev zagotovljenih, večino storitev se plačuje, če pa hoče kdo imeti kolikor toliko "normlalno" oskrbo morajo pa svojci nosit oblačila in druge stvari...Mi se sploh ne zavedamo kaj imamo, šele ko bo padel "zdravstveni" standard bo jok in stok. Ampak takrat se mi ne pritožujte, ker že tako ali tako gremo v tej smeri z begunci ali brez...

In ne mi te begunce primerjat z bosanskimi, ker ni niti podobno...bosance se je dalo vsaj razumeti, arabcev se ne da, razen če se niste učili arabščine...In preden mu boste kaj dopovedali ali razložili, bo ta že naredil kaj po svoje, razen če ne bo tako "skuliran" da bo lepo čakal in gledal...Bosanci so nekako razumeli evropsko kulturo, ker so bili v stiku z njo, arabci begunci jo povečini ne.

Resno dvomim, da ste vi sposobni razbrati iz medijev kaj je laž in kaj ne. Ker za to bi morali imeti zelo dobro intuicijo...Če hočete spoznati resnico pejte na teren...in če dobite kakšno buško po glavi jemljite to kot izkušnjo, ki vam bo povedala več kot mediji...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Kaj jaz vidim pri humanitarcih, duhovnjakih in podobnih, ki propagirajo da jim je treba pomagati...bla bla bla... da se ne znajo postaviti za sebe, ko bo zagustilo bodo izgubljeni...in seveda imajo vzorec trpeti moram za druge al pa pomagati moram drugim za vsako ceno tudi na račun svojega psihofizičnega zdravja ali materialnega standarda...Jaz bi vse take ki zagovarjajo in vabijo begunce popisal in ko bi bili begunci tukaj, bi jim pošiljal položnice, če nimajo bi jim pa rubil vse. Me zanima kakšna bi potem bila njihova reakcija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Sorry nismo vsi istega mišljenja ali če rečem drugače nekateri smo določene vzorce presegli...Jaz sem bolj zagovornik- pomaga se lahko, vse v okviru svojih zmožnosti in sposobnosti, ter jasnimi pravicami in dolžnostmi tako ene kot druge strani. Če begunci kršijo zakone ene države se jih lahko mirno deportira ne vem kam al pa delovna taborišča, če vzamemo ostrejše ukrepe in naj odslužijo stroške, ki jih je imela država do njih...In v tej smeri nekak se gre madžarska...S tem da njihovi zaporniki nimajo tako hotelskih zaporov, kaj šele turški...Potem se pa vprašajte kdo je bolj razumen...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

...Brezo spet manipuliraš, ko posegaš v osebnosti nekaterih, ki jih ne poznaš.

Tudi mi tebe ne poznamo.

Ne vemo koliko izkušenj imaš zares....kolko samo nakladaš....in koliko misliš, da jih imaš....pa je tvoja percepcija morda daleč od resnice...

Torej ne prepričuj prepričane....ker ne veš....mogoče pa celo nekateri delajo na kakšni od teh problematik, a ne ?! ...

Še nisi pomisli na to, a ne... .

Če mi ne smemo po tvojem primerjati problematiko bosanskih beguncev s temi razmerami zdaj....tudi ti ne moreš v tako različni in obsežni tematiki naštevat in primerjat svojo prakso, skromne izkušnje z množicami na tekmah ali tam, kjer si ti skromno varoval....

Glede zdravstva se pa strinjam kar si sedaj povedal. O tem sem jaz govorila že pred leti in še zdaj čivkam, da se javno šolstvo, javno zdravstvo in podobne zadeve ne bi smele privatizirat, ker bo padel skoraj najboljši sitem zdravstva, kar ga je evropa imela...

Tu pa naj ti povem, da bo s sredstvi za begunsko krizo zadeva okrog stroškov pokrita v državah, ki bodo s to problematiko obremenjene.

O tem se zdaj usklajujejo na Evropski ravni....vključene bodo tudi Evropska invensticijska banka ( EIB ) in druge....

Dala ti bom o tem dva članka .

Prvi v koliko se še pripravlja plan za prerasporeditev beguncev - tudi v Slovenijo (predvidena kvota za nas je okrog 700 beguncev... v nadaljevanju problematike skozi leta morda še enkrat toliko. In te kapacitete imamo. Lahko pa da bo zaradi zaprtja madžarske meje ta naval zdaj večji, vse je odvisno od potez sosednjij regij)....in drugi članek glede skrbi okrog stroškov....v katerem pa je razvidno, da begunska kriza ni nujno nedonosna za Evropo....glede na to, da so begunci razmeroma mladi ljudje....in jih bo smiselno investirat v delovno silo.

https://www.rtvslo.si/evropska-unija/drzave-eu-ja-glede-premestitve-120-000-beguncev-niso-nasle-skupnega-jezika/374031

https://www.rtvslo.si/evropska-unija/mramor-ocene-stroskov-begunske-krize-so-skrb-vzbujajoce/373886

...Ti pa kaj razmišljaj in preberi...ne pa sam slikance gledat.

http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/liebe/g018.gif

...Brezo spet manipuliraš, ko posegaš v osebnosti nekaterih, ki jih ne poznaš.

Tudi mi tebe ne poznamo.

Ne vemo koliko izkušenj imaš zares....kolko samo nakladaš....in koliko misliš, da jih imaš....pa je tvoja percepcija morda daleč od resnice...

Torej ne prepričuj prepričane....ker ne veš....mogoče pa celo nekateri delajo na kakšni od teh problematik, a ne ?! ...

Še nisi pomisli na to, a ne... .

Če mi ne smemo po tvojem primerjati problematiko bosanskih beguncev s temi razmeram zdaj....tudi ti ne moreš v tako različni in obsežni tematiki naštevat in primerjat svojo prakso, skromne izkušnje z množicami na tekmah ali tam, kjer si ti skromno varoval....

Glede zdravstva se pa strinjam kar si sedaj povedal. O tem sem jaz govorila že pred leti in še zdaj čivkam, da se javno šolstvo, javno zdravstvo in podobne zadeve ne bi smele privatizirat, ker bo padel skoraj najboljši sitem zdravstva, kar ga je evropa imela...

Tu pa naj ti povem, da bo z sredstvi za begunsko krizo zadeva okrog stroškov pokrita v državah, ki bodo s to problematiko obremenjene.

O tem se zdaj usklajujejo na Evropski ravni....vključene bodo tudi Evropska invensticijska banka ( EIB ) in druge....

Dala ti bom o tem dva članka .

Prvi v koliko se še pripravlja plan za prerasporeditev beguncev - tudi v Slovenijo (predvidena kvota za nas je okrog 700 beguncev... v nadaljevanju problematike skozi leta morda še enkrat toliko. In te kapacitete imamo. )....in drugi članek glede skrbi okrog stroškov....v katerem pa je razvidno, da begunska kriza ni nujno nedonosna za Evropo....glede na to, da so begunci razmeroma mladi ljudje....in jih bo smiselno investirat v delovno silo.

https://www.rtvslo.si/evropska-unija/drzave-eu-ja-glede-premestitve-120-000-beguncev-niso-nasle-skupnega-jezika/374031

https://www.rtvslo.si/evropska-unija/mramor-ocene-stroskov-begunske-krize-so-skrb-vzbujajoce/373886

E Domy...malo si poglej kaj si zgoraj napisala...Sem šel prav zanalašč čekirat točnost trditev v člankih

-prvi nekje okoli 40%

-drugi okoli 20%

OK pa primerjajmo situacijo z bosanskimi begunci...tam so tudi obljubljal denar...in kaj je bilo v realnosti...denar je bil na začetku, potem so morale pa države "gostiteljice" same pokrivat stroške. govorim za tiste, ki so ostali begunci par ali več let...In kdo garantira, da v tem primeru ne bo isto...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Zdaj pa povej koliko beguncev je že v SLO...in zakaj naši mediji o temu ne pišejo...kaj pa če jih je že več kot tista zgoraj omenjena kvota...a so stalni al samo prehodni...imaš informacije iz terena...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Tole z rdečo mi pa točno citiraj, kje posegam v osebnost drugega...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/vitez.gif Al pa začni procesirat vzorce, ki so te spravili iz tira...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

E Domy...malo si poglej kaj si zgoraj napisala...Sem šel prav zanalašč čekirat točnost trditev v člankih

-prvi nekje okoli 40%

-drugi okoli 20%

OK

pa primerjajmo situacijo z bosanskimi begunci...tam so tudi obljubljal

denar...in kaj je bilo v realnosti...denar je bil na začetku, potem so

morale pa države "gostiteljice" same pokrivat stroške. govorim za tiste,

ki so ostali begunci par ali več let...In kdo garantira, da v tem

primeru ne bo isto...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Zdaj

pa povej koliko beguncev je že v SLO...in zakaj naši mediji o temu ne

pišejo...kaj pa če jih je že več kot tista zgoraj omenjena kvota...a so

stalni al samo prehodni...imaš informacije iz terena...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Tole z rdečo mi pa točno citiraj, kje posegam v osebnost drugega...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/vitez.gif Al pa začni procesirat vzorce, ki so te spravili iz tira...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

...Tole z rdečo je glede očitanja "samaritanskosti" nekaterim tukaj, ki povemo karkoli o drugačni sliki glede begunske krize, kot jo imaš sam....

Pa povedala sem že veliko...na vsako provokacijo pa nimam časa pisat.

Skratka moja kritika je v tem, da imaš ti samo neke imaginarne predstave glede tega kaj naj bi se zihr zgodilo...in v bistvu ne veš....tako kot nihče sedaj ne more zagotovo nekaj trditi...

Zdaj lahko samo gremo v zadevo, jo spreminjamo in dopolnjujemo sproti. Edino to je logična realnost.

Ampak v krizi, ko se zadeva dogaja je strah tisti, ki blokira razplet....

Ok. je strah samo do tiste mere, da te pripravi v boljši program ....nikakor pa strah, ki je naperjen proti situaciji, proti ljudem....

Ta blokira...ali pa izbruhne v sovraštvo....

Razmisli o tem...

Zdaj bom pa poiskala še en članek o bosanskem beguncu, ki ti bo razložil, kako je potekala pomoč, tudi finančna v Sloveniji, kako se je investiral njegov prihod v študij, službo....

In boš ugotovil skozi zgodbo v čem so vse begunske zgodbe podobne... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Evola ; Dalibor jugović, sprva begunec....sedaj pa je že 23 let v Sloveniji pravi takole;

http://www.zurnal24.si/dalibor-jugovic-begunec-ki-je-23-let-v-sloveniji-clanek-256510

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...