Mitja 4. marec 2002 Prijavi Deli 4. marec 2002 Povejte tudi vi, kaj si mislite o veri, cerkvah, verskih voditeljih, verskih vojnah, fanatizmu... Citiraj Mitja Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. marec 2002 Prijavi Deli 6. marec 2002 Verujem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. marec 2002 Prijavi Deli 6. marec 2002 O "veri" sicer pa: (*citat):"Ljudje so pripravljeni marsikaj storiti za svojo vero, celo ubijati, tako malo pa jih je pripravljenih ziveti po njenih nacelih"... (*ne morem se spomniti avtorja) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PapaJOE 7. marec 2002 Prijavi Deli 7. marec 2002 Vera je zelo pomembna za človeka. V nekaj moraš verovat!(v sebe,v Boga, ljudi,načela, dobro prihodnost) Najboljš je če verjameš v vse. Pride trenutek ali obdobje ko si čisto na dnu (predvsem ko izgubljaš samozaupanje), takrat mi VEDNO pomaga molitev, pol se pa kr vse poštima. VERUJEM v BOGA! On je car! Ne prenesem pa ljudi ki hodjo v cerkev pol se pa sramujejo priznat da verjamejo in delajo še večje zlo... Tako je moje mišljenje! Če sediš na zadnjici, ne moreš pustiti sledi stopal na peščenih obalah časa. In kdo bi rad pustil sledi zadnjice na peščenih obalah časa? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. marec 2002 Prijavi Deli 16. marec 2002 Če sediš na zadnjici, ne moreš pustiti sledi stopal na peščenih obalah časa. In kdo bi rad pustil sledi zadnjice na peščenih obalah časa?jaz bijih pustiv.se vsedel inbiv pri miru in pocivav.pa tudi cese pozna vpesku.moja stopala so ploska pa itak nebi dalec prisevin bise kmalu vsedev. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zoblaki 16. marec 2002 Prijavi Deli 16. marec 2002 Jaz mislim, da je od vsega najpomembneje verovati vase. Da si zmožen storiti vse, kar res hočeš. Where there's a will there's a way! Sama ne polagam nikakeršnih upov v kakšno višjo silo ali boga. Verjamem, da vsak upravlja s svojim življenjem sam in da je tudi sam odgovoren za vse stvari, ki se mu v življenju dogajajo. In verjamem, da dobro rodi dobro in slabo rodi slabo. Mislim, da je vera (v karkoli že) za človeka zelo dobra in pozitivna stvar, saj mu daje moč in upanje, ko pa vera postane institucionalizirana, je po mojem to le še vprašanje denarja in oblasti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SeaGirl 31. marec 2002 Prijavi Deli 31. marec 2002 Vera - vsak človek bi moral imeti vero v neko pozitivno stvar. To te žene naprej. Če ni vere v nekaj, zakaj potem sploh še živimo? Verujem v Boga. Ne verujem pa v cerkev kot institucijo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjaša 1. april 2002 Prijavi Deli 1. april 2002 Se strinjam s Sea Girl, verjamem, da obstaja nekaj, kar je nad nami in večje od nas vseh in vsega materialističnega sveta, ne prenesem pa cerkve kot institucije, ki s prstom kaže na tiste, ki se z njo ne strinjajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmonija 10. april 2002 Prijavi Deli 10. april 2002 Odkod strah, da bi bilo več muslimanov in drugih vernikov kot katoličanov, če nekdo napiše, da je ateist. S tem se namreč ne opredeli na za eno ne za drugo. Sploh pa je bila dana možnost, da se opredeliš kot da veruješ v nekaj drugega. Institucije kot take pa se vsaj zaenkrat zame zlagane. Vodijo jih navadni smrtniki, ki z vero bolj manipulirajo kot ne. V imenu boga se res dogaja marsikaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
NIKOLAJ 13. maj 2002 Prijavi Deli 13. maj 2002 Tema postaja aktualna, pa še bolj bo. Odgovor, ki se nanaša na krst. Žal te nihče ne vpraša, ko te krstijo, zato se kasneje, ko začneš razmišljati, opredeliš po svoji lastni vesti. Sicer pa ateistov verjetno sploh ni. Vsak v nekaj veruje: v dobre avte, v denar, v srečo, v boga ipd...Sicer pa je kar očitno, kakšni so pri nas katoliki. Če jih je sram se opredeliti za katoliško vero, potem bi se morali najprej vprašati, kaj iščejo v cerkvi. Žal institucija, ki predstavlja katoliško vero, v veliki meri podpira človeko slabo stran z dajanjem odpustkov v obliki spovedi ipd. Ko ljudje ne bodo gledali gor v "nebo" in v župnika, kot edinega, ki ima prav, temveč bodo iskali boga v sebi, v naravi, pravzaprav v vsem lepem, šele potem bodo začeli verovati. Pa tudi, ko bodo predstavniki cerkve šli med ljudi, magari na cesto in tam s svojim zgledom učili ljudi, ne pa da se jim gre predvsem za čimveč materialnih dobrin, šele potem se bodo lahko oklicali za učitelje vere. Sicer pa vera, vsaj katoliška, je v veliki meri zastarela in je bila primerna bolj za srednji vek, ko je bila ljudem še v oporo. V današnjem času bo moralo priti do preobrata, saj bodo v nasprotnem primeru ravno vere, praviloma institucije teh ver, širile mržnjo med ljudmi, jih razslojevale in povzročale vojne, kar se danes pred vsemi nami dogaja. Vse vere imajo veliko dobrega v sebi, žal jih ljudje potem izrabljajo za pridobitev oblasti, moči. Verjamem, da bo nekoč obstajala ena sama vera, ki ne bo institucionalna. Pa lep pozdrav! MV Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 16. maj 2002 Prijavi Deli 16. maj 2002 Verjamem v Boga V očeta, sina in svetega duha pa tudi v Marijo ki upodablja ženski pol boga. Ne verjamem pa v institucijo krščanske cerkve in tudi nobene druge religiozne inštitucije. Vsakkdo lahko najde boga po samo njemu lastni poti. Institucija nas pri tem samo ovira. Pred kratkim sem v sobotni prilogi prebral članek o velikem porastu krščanstva v Indiji in na Japonskem vsem nam pa je znana popularnost vzhodnih verovanj v Evropi in Ameriki. To me sploh ne čudi. Tako kot mi pri naprimer Budizmu nismo obremenjeni s samo institucijo in avtoriteto same organizacije tako tudi na vzhodi ne poznajo zgodvinskih in družbenih okvirov krščanske vere in se lahko posvetijo veri sami in skozi nauke najdejo svojo vero ne pa skozi običaje in institucijo in vsem balastom ki pride zraven. Žal mislim da je krščanska cerkev skozi zgodovino izgubila svojo pravo pot in kot pravi "Harmonija" pred mano . "Vodijo jih navadni smrtniki, ki z vero bolj manipulirajo kot ne. V imenu boga se res dogaja marsikaj." Ne bi se mogel bolj strinjti s to trditvijo. Verujmo v ljubezen in Bog nas bo našel sam! Andrej andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomaz 25. maj 2002 Prijavi Deli 25. maj 2002 Verujem v jutri. Tomaž Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 25. maj 2002 Prijavi Deli 25. maj 2002 vera; verujem vase! Izkušnje so pokazale, da se ni vredno naslanjati na mimoidoče, kaj šelem na žlahto. Eden me je vprašal, če verujem v Jezusa, pa sm koj mu rekl, da verujem vase in to me je dvignilo. NJEGOV POGLED PA JE BIL PRESENEČEN Z izjavo, SEJ TAKEGA NI PRIČAKOVAL; namreč obdeloval, popravljal je kip Jesusa .Bogovi imajo veliko imen! Ne pozabite, vsak si lahko izmisli svojega boga; pa naj bo to škatljica ali papirček .Neko čaščenje je v vsakem od nas, samo sramovati se ga ni treba . pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 2. junij 2002 Prijavi Deli 2. junij 2002 E pokowc, pokowc! Malo sem prebral kaj pišeš po forumih. Ne morem se izogniti občutku, da si džanki ali pa tipičen poživinjen produkt marksističnega liberalizma. Le taki kot ti, s tako energijo oznanjajo svoje brezno neznanja. Si le uboga izgubljena ovčica, ki bleje v samoti. Za vse veš odgovor, le za sebe ne. Najdi najprej odgovor za sebe pa ti ga ne bo potrebno iskati za druge. Dokler ga ne boš našel, boš še naprej imel hladne okončine in stisko v prsih. Glej pa da boš pravilno iskal, ker se lahko drugače znajdeš v zaporu. Lep pozdrav! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 3. junij 2002 Prijavi Deli 3. junij 2002 jo! ljubi vsestranski produkt izražanja,kapitan'think pink~ pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 12. junij 2002 Prijavi Deli 12. junij 2002 nekaj o veri, verovanju. Obstaja več vrst ver, cerkva, vsak imenuje boga pod različnim imenom: buda, alah, bog... V bistvu ima vsak boga v sebi. Vsak bi moral zaupati in verovati vase. A to je pri nas ljudeh tako težko. Mislimo da imajo vsi drugi prej prav, kot mi sami. Prevelikokrat več verjamemo drugim, kot sami sabi.To je naš problem. Ne zaupamo v lastno intuicijo, a to je že druga tema. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 13. junij 2002 Prijavi Deli 13. junij 2002 Zadnjič se ponovno prebral knjigo Coelhota Ob reki Piedri sem sedela in jokala ki je polna življenskih resnic in tokrat sem se vstavil ob naslednji misli. Mi in naša življenja smo narejeni iz božjih sanj in božje sanje so lepe. Če pa je naše življenje grdo smo zato odgovorni sami. Ravno zato smo ljudje v zgodovini znova in znova pokopali boga in različna božanstva saj ne zmoremo prevzeti odgovornosti za svoje življenje in smo zato jezni na boga. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. junij 2002 Prijavi Deli 13. junij 2002 anredj, povej mi, kaj je zate odgovornost? prikaži, opiši mi na najbel enostaven primer,način k ga je vredn zapomnit :_: pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 19. junij 2002 Prijavi Deli 19. junij 2002 Saj je čisto enostavno za vse kar se nam dogaja v življenju smo odgovorni sami. Na vseh področjih. Primer je življenje samo. Ne vem kateri primer bi bil najbolj primeren. Če imaš slab odnos s partnerjem ni kriv on ampak ti, v najslabšem primeru ker si dovoliš ostati v taki vezi. In tako na vseh področjih življenja. Dogajajo se ti grozne stvari pa so vedno krivi drugi, če že ne najdeš konkretne osebe je pa to bog ali usoda ali karma. Tudi karmo se da spremeniti. Glede na tvoje obširno pisanje v forumu pa mislim da to sam dobro veš. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka 19. junij 2002 Prijavi Deli 19. junij 2002 Strinjam se z Andrejem. Odgovornost je v bistvu vse naše vedenje, ki si ga sami izberemo. Vedno smo mi tisti, ki se odločamo, izbiramo. Karkoli se nam v življenju zgodi, vedno imamo izbiro - lahko jočemo, lahko se jezimo, lahko poiščemo to ali ono rešitev - v vsakem pa primeru pa je to naša odločitev oziroma naša izbira. Dr. Glasser v svoji knjigi 'Teorija izbire' navaja veliko primerov. Samo za razmislek: telefon zvoni, mi dvignemo slušalko. Zakaj smo jo dvignili? Zato, ker smo MI to želeli, lahko bi izbrali tudi možnost, da ga pustimo zvoniti ipd. Ali pa - zakaj se ustavimo pri rdeči luči na semaforju? Želela sem le povedati, da smo odgovorni zato, ker smo ljudje pač edina bitja, ki smo sposobna se odločati, izbirati različna vedenja, s katerimi zadovoljujemo svoje potrebe in pri tem ne oviramo drugih. Citiraj strelka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 20. junij 2002 Prijavi Deli 20. junij 2002 Ja to je naš križ ki ga nosimo na tej zemlji SVOBODA IZBIRANJA!Drugače pa bi bilo tako ali tako dolgčas. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mm 8. avgust 2002 Prijavi Deli 8. avgust 2002 Verujem vase in vse ljudi okrog mene. mm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 11. avgust 2002 Prijavi Deli 11. avgust 2002 Vera je stvar vsakega posameznika. Ne verjamem, da nekdo ki je ateist, da ne bi verjel v nekaj. Že samo upanje v nek...=>čudež je lahko vera. Verjamem v Boga. Uradno pa sem ateist, nekrščen. Bil sem tudi vzgojen v tem duhu, da cerkvene intsitucije imajo kaj malo opraviti z samo vero ljudi. Cerkev je skozi zgodovino zmeraj zlorabljala vero ljudi, za dosego svojih političnih ciljev. Fanatizem pa je najbolj ekstremna oblika manipulacije cerkve. Bilokakšne cerkve, krščanske, hindujske ali pa muslimanske. Seveda rimokatoliška cerkev je kot vzor služila kasnejšim političnim ideologijam kot so naci-fašizem, ki so uporabljali povsem iste metode manipulacije in pranja možganov ljudstvu. Samo drugačna orodja in tehnike so se uporabljali za dosego tovrstnih ciljev. In ko slišim, da bi se slovenska rimokatoliška cerkev rada vmešala v nekatere državne zadeve, me kar zmrazi. Že tako jim ni treba plačevati davkov, dohodnin itd. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 11. avgust 2002 Prijavi Deli 11. avgust 2002 aha.pa sploh kje cerkev plačuje davke?sploh pa, od kdaj to velja njim´´, nikol razmišljal ... hmmzlo razočaran sem, res.hmm, pa to0oliko0o postestva in ozemlja majo, daa...kr jebentja.hmm,kolko bi zarad tega država dobla, n o, ojejta, pa še železnice bi se hitru posodoble...ojejtaČudim se, da je tako. pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. avgust 2002 Prijavi Deli 12. avgust 2002 Sama sem iz svojega verovanja naredila pravo kolobocijo. Uradno kristjanka. neuradno se nagibam k budizmu...kje je torej resnica, moja resnica...nekje vmes. Bila sem dvakratna birmanska botra. Pri zadnji birmi me je birmanka (žal) ampak tako pač je bilo, morala naučiti kesanja, ker si ga nikakor nisem mogla zapomniti. Ali hotela!?torej, verjamem v Boga, Jezus je dokazano dejstvo, tudi Marijo...hkrati pa nekaj manjka. Življenski krog se nikakor - vsaj po moje ne more končati v nebesih, ali v peklu. torej - reinkarnacija. ki pa je krščanstvo ne priznava. oz. jo je kratko odpravil v 5. stol.da se bogaboječi narod ne bi ustrašil. odgovornosti? da bi bil manj poslušen? in to kar mi manjka sem našla v budizmu.je pa spet nekaj. Vegetarianec pa nisem. Torej sem tudi slabi budist in zanič kristjan. in sem iz svoje veroizpovedi naredila kolobocijo. saj sem nekje prebrala, da niso važne poti, ampak cilj. in če hočem delati dobro, živeti dobro, se me menda ja nobeden bog ne bo odrekel? natalija Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.