Skoči na vsebino

Droge

Mitja

Recommended Posts

Potem pa, glede na vajine misli, ne vem čemu isčeta vzroke / globje/ in povode za mojo prepričanje v neiskrenost / neresničnost/ izpovedi tvoje izkušnje z mamili. Jaz ti pač ne verjamem in ne vem čemu je treba ustvarjat nekakšno analizo osebnosti, labilnosti, frustracij in tako dalje. Mislim, zadeva že kar smrdi- napisal sem , da ne verjamem, nakar se obadva lotita iskanje vzroka mojemu skepticizmu glede resničnosti tvoje izpovedi.Pa kaj, ali moram vse verjeti 100 % , ali kaj. ali je greh če vsakomur ne verjamem vsega/ predvsem , ker je tak moj pogled podkrepljen z lastnimi izkušnjami / -sedaj se ponavljam ... Pustita mojo osebnost na miru, ne obremenjujta se z mano in jaz bom pač obdržal svoje mišljenje. Če se ti pa zdi, da bi moral molčati - pa povej, če imaš vzrok- morda nemoteno nakladanje o stvareh , ki jih interpretiraš, kot jih / polepšane/ vidiš ti/.Toda potem tega ne objavljaj na forumu, če ne dopuščaš mnenja glede tvojih prikazovanj stvari.

Point je v tem kar sem napisal zgoraj- ne verjamem v tvojo / olepšano- zavito v celofan/ izjavo o tvoji izkušnji. In kaj- je sedaj potreben teden dni razčlembe moje osebnosti in karakterja??? Govorili smo o drogah, če sta pozabila... Mislim, malo smešno je že vse skupaj.

Če hočeta analizo posameznika- odprita novo temo -jaz sem svoje povedal in konec/ vsaj zame/ .Namesto . da bi globje razložila tvojo izpoved- napišeš- če boste verjeli ali ne... in jaz NE verjamem- in kaj- je potreben pregon, pokop- mene namreč ??? sta pa taprava.....xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

sem šla malo te opazovat skozi druge poste ... in sem videla enako zasnovo delovanja v smislu: edino jaz vem kaj je prav, ker tako dojamem kot dojamem... vsi ostali ste neiskreni.

Čutim ... da je prav, da ti to tud povem ... tako kot bi bilo prav, da ti povem, da imaš nekje neko veliko gnojno bulo. Na tebi je... ali jo boš iztisnil ali se boš delal, da je ne vidiš (in pri tem jo branil,češ da je ni).

sem šla malo te opazovat skozi druge poste ... in sem videla enako zasnovo delovanja v smislu: edino jaz vem kaj je prav, ker tako dojamem kot dojamem... vsi ostali ste neiskreni.

Čutim ... da je prav, da ti to tud povem ... tako kot bi bilo prav, da ti povem, da imaš nekje neko veliko gnojno bulo. Na tebi je... ali jo boš iztisnil ali se boš delal, da je ne vidiš (in pri tem jo branil,češ da je ni).

Tudi jaz čutim , da ti povem- veš- sicer mi je težko, ampak vseeno- imaš nakakšno kronično bulico, ki ti preprečuje, da bi se držala bistva stvari o kateri govoriš in da si nagnjena k nakladanju . Povem kar vem, ostali pa MORATE misliti enako. Pa me res zanima -si psihiater ali kaj- glede na tvoje triletno utapljanje v drogah , bi sklepal drugače-da si bila kvečjemu predmet opazovanja na kakšni ustanovi -no ja- tudi tako se marsičesa naučiš. pa dosti, the end of story ... ende.. ali še kaj- ali moraš riniti tja, kjer nikogar več/ mene / ne zanimaš. mislim, da imaš ti eno orenk bulo , ker si ne daš dopovedati, da je point v tebi in tvojem nakladanju in ne v meni- sem bil le opazovalec, ki ga je nekaj zmotilo in je stopil na tvoj žulj, ker ni prikimal tvojemu postu. Pa kar goniš dalje... sicer pa -- kar.. če ni nič kaj bolj konstruktivnega....Ampak si pa res očitno prizadeta glede mojega nestrinjanja , če si se lotila mojih postov- sem že povedal- zgrešila si point - temo - razlog... kaj pa vem kaj... vse ti pride prav za obrambo.. pa ti nič nočem, le pomilujem te, ker te takale stvar tako žre... čao...xegox

Najbrž ti ni prav. če rečem bobu bob- morda se v tvojem svetu nakladanju reče drugače- v mojem je- nakladanje.

Moja spletna stran

Moji knjigi

Mnja enako, kot je za nekatere uporaba drog beg pred realnostjo, podobno je tudi z meditacijo. To je umik pred tem svetom, ki nas obdaja in ce nisi previden te lahko premakne v svet nestabilnosti in slabe prizemljenosti, kjer se zacne tvoj relani svet sesuvat. Torej razlika je le v Namenu s katerim se meditacije lotis. Pa se ta Namen izhaja iz tega, kar v povprecju o meditaciji vemo.

Enako je z drogo; obravnavamo jo na nacin, kot nam jo je svet podal. IN pravilno je, da vemo, da je droga lahko izjemno skodljiva stvar.

Vendarle ce drogi podamo nov Namen in upostevamo varnostne mehanizme, je IMHO lahko odlicno orodje za spoznavanje, katerega spoznanje je zatem potrebno umestiti v nas vsakdanjik, podobno kot to naredimo po meditativi izkusnji. Vprašamo se kako bom svoje spoznanje vkljucil v moje realno zivljenje - kako mi bo sluzilo ali kako bo sluzilo svetu in s tem tudi meni.

Tako, da postavil se bom na breg crne pume. Kogar droge ne zanimajo, kot sredstvo zadevanja in kratkotrajnega izboljsevanja svojih obcutij, nima vecje nevarnosti, da pade v odvisnot, ker ga le ta ze po defoltu ne zanima -> zanimanje je v prenesenem pomenu, ki izvira iz Namena iz katerega si vzel drogo, zato lahko recemo, da clovek izbere odvisnot in ne odvisnost njega xDDx

Brez podpisa

S takimle komentarjem pojdi na kliniko za zdravljenje narkomanov, pa boš videl kaj ti bodo povedali ljudje, ki se po 30-40 let ukvarjajo le z odnosi ljudi do drog in odvisniki. Mislim, da niso laiki.. kot smo jaz, crna puma pa ti, tako da ne bi razpredal brezplodno -na tvoje mnenje bi padel komentar- znanstvena fantastika ali iluzija neplodna...al kaj v tem smislu.. pa še zanima me- si vzel večkrat zapored kdaj trdo drogo??? ko že govoriš tako samoprepričano.. ali je to le tvoja misel iz naslonjača.... prepričanje nekoga ki ni glih na svojem področju ...xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

nima vecje nevarnosti, da pade v odvisnot, ker ga le ta ze po defoltu ne zanima -> zanimanje je v prenesenem pomenu, ki izvira iz Namena iz katerega si vzel drogo, zato lahko recemo, da clovek izbere odvisnot in ne odvisnost njega xDDx

xscratchx xscratchx To bi po mojem trdil kakšen Crowley, jaz mu pa ne bi verjel :o|o:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Zčetniki na področju drog se največkrat niti ne zavedajp da so živčnost, napetost, potenje, krči v mišicah, nespečnost, razdražljivost v bistvu znaki odtegnitvenega sindroma (pomankanja kakšnih substanc x;)x )

Lažje je vse te simptome pripisati gripi ali prehladu in ........... čez teden dni je vse OK (telesno, ampak na takem nivoju se psihična odvisnost niti ne pokaže, ker jo vpleteni niti ne povezuje z drogo)

Ta nivo konzumiranja se lahko vleče tudi nekaj let, spoznavaš delovanje drog, ne pa tudi njihovega destruktivnega elementa(razžalitve in ponižanja)

Neverjetno veliko ljudi si "krize" ne predstavlja pravilno, na srečo, ker ko ugotovijo kaj pomaga so že na poti v globino :sori:

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

S takimle komentarjem pojdi na kliniko za zdravljenje narkomanov, pa boš videl kaj ti bodo povedali ljudje, ki se po 30-40 let ukvarjajo le z odnosi ljudi do drog in odvisniki. Mislim, da niso laiki.. kot smo jaz, crna puma pa ti, tako da ne bi razpredal brezplodno -na tvoje mnenje bi padel komentar- znanstvena fantastika ali iluzija neplodna...al kaj v tem smislu.. pa še zanima me- si vzel večkrat zapored kdaj trdo drogo??? ko že govoriš tako samoprepričano.. ali je to le tvoja misel iz naslonjača.... prepričanje nekoga ki ni glih na svojem področju ...xegox

Vsekakor se strinjam z vsem, kar imajo ljudje, ki delajo z odvisniki za povedat -> ampak -> sigurno pa ti odvisniki/narkomani niso uporabljali droge na pravi nacin predvsem pa ne iz pravega Namena. Droga je zivo bitje, ki ti nekaj naredi ko jo konzumiras v svoje telo; potrebuje spostovanje! kar povzroci poplavo drugacnih misli in idej o drogi, kot jih ima povprecen uzivalec. Tezko bi ti razlozil, ce nikoli nisi probal razvit takega razmisljanja.

Trdih drog nisem konzumiral, me ideja o njih pac ne pritegne. Vseeno katero trdo drogo imas v mislih?

Brez podpisa

Vsekakor se strinjam z vsem, kar imajo ljudje, ki delajo z odvisniki za povedat -> ampak -> sigurno pa ti odvisniki/narkomani niso uporabljali droge na pravi nacin predvsem pa ne iz pravega Namena. Droga je zivo bitje, ki ti nekaj naredi ko jo konzumiras v svoje telo; potrebuje spostovanje! kar povzroci poplavo drugacnih misli in idej o drogi, kot jih ima povprecen uzivalec. Tezko bi ti razlozil, ce nikoli nisi probal razvit takega razmisljanja.

Trdih drog nisem konzumiral, me ideja o njih pac ne pritegne. Vseeno katero trdo drogo imas v mislih?

Poglej- jaz bi ti ravno hotel povedati, da droge niso zadeva , ki bi jo uporabljali v eksperimentalne namene glede fillinga , poglobljene meditacije in kaj podobnega , ker so že same po sebi škodljive -pač pahnejo ljudi v oddvisnost. Zato tudi kakšnega posebnega spoštovanja ne potrebujejo..kvečjemu- strahospoštovanje..Pa tudi - praviš - povprečen uživalec- ma daj, koliko gorja , nesreče in sranja naredijo mamila na svetu, bi težko sprejel tvojo misel- uživaj drogo z DRUGAČNIM NAMENOM in vse je v redu. Tole absolutno ni v redu. Zaradi takšnega mišljenja in prepričanja pa nasvetov je marsikateri otrok končal pod rušo ali pa v psihiatriji. Kot mladinc sem vsekakor probal droge - tudi trde -LSD, pa vse derivate opija- od heroina, morfija, katalarja,/ki si jih furajo v zile/ pa mislil sem tudi koko...

Takšno razmišljanje mi vsekakor ni tuje, tako kot mi ni tuj recimo podatek , da je od oka cca 50in morda več ljudi, ki sem jih zelo dobro poznal/ tudi kolegi in prijatelji/ v vseh teh letih mojega življenja šlo v smrt zaradi droge. In potem se čudiš mojemu " ozkemu " gledanju na mamila. Veš - na moji lestvici- neoproščenega je takole- pedofili,posiljevalci, dilerji trde droge...pol nekje šele pridejo nekakšni morilci . Ker en diler ne ubije samo otroka ampak uniči celo družino, lahko tudi sosede itd.

TO je moj pogled na droge in ostal bo tako ozek, ker mislim, da meditacijo, poglabljanja in razne prijetne občutke lahko človek doživi na bolj preprost, bi rekel - nenevaren način. Pa nekdo je zgoraj primerjal meditacijo in droge... ma ja- zaradi meditacije ni ravno tisoče mrtvih itd... pa ostalih par milionov trpečih. Pol pa ti razumi mene, jaz tebe lahko , samo ne odobravam takšnega pristopa mamilom, ker le redki so tako prekleto imuni, da jim je to kao pitje čaja, meditiranje pa opazovanje dogajanja. Pa še te - jaz ne poznam. xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Zelo te razumem, ampak se da. Ce ne drugace , ker vecina verjetno res pade v odvisnost, pa pod strogim nadzorom nekoga, ki te skozi to lahko vodi in usmerja tako misleno kot energijsko. Pa ne pravim, da je taka oseba potrebna, nekateri to lahko pac furajo sami -> nekateri pa sploh ne!

Lahko pogledava primere, kjer se nekatere trde droge uporabljajo, kot zdravila;

*Heroin; vecinoma za bolecine -> akutne, kronicne ( lajsenje bolecin pri raku ), srcni napad, zatekanje pljuc ali polnenje pljuc s tekocino.

Pri raku to naredijo tako, da ti heroin preko pumpice vbrizgajo v zilo, podobno kot infizijo. Taka uporaba je v veljavi v Veliki Britaniji.

Odtegnitvena faza pri heroinu traja 3 -4 dni.

*Opij se je uporabljal v medicinske namene ( lajsanje bolecin ), danes pa za zakonito pridobivanje morfija in kodeina

*katalar se lahko uporablja pri anestaziji

Hocem samo pokazat, da se nekatere trde droge uporabljajo v medicinske namene in pri teh ljudeh prav tako povzroci, karatkotrajno odvisnot , ki ji lahko recemo odtegnitvena faza. Fora je le ta, da prakticno niso v nevarnosti za zasvojenost, ker jim je bila droga administrirana iz popolnoma drugacnih namenov, kot pa so bili pri tebi.

P:S; nikogar ne napeljujem na uporabo drog, ker je to prevec nevarna zadeva, da bi se znjo igrali!

Brez podpisa

Mogoče pa predobro razumem x;)x

Telesni odtegnitveni sindrom traja precej dlje, da o tistem, ki je v glavi ne zgubljam besed :inocent:

Po štirih letih celibata vseeno ne pozabiš kaj ti je pasalo x:px pri drogi tudi ne pozabiš prijetnosti, ki jih nudi xnckrivx

Nejc Zaplotnik

Bodi previden glede "rekreacije" x;)x

Frekvenca in kvantiteta sčasoma (neopazno) rasteta :o|o:

Nejc Zaplotnik

Prevec podcenjujes moc Duha na clovekom, kot tudi nad fiziko. You know like taking orders from God, wich you can not refuse :palec:

:inocent: Ne bi rekel, da podcenjujem moč duha, vendar pa je v današnjih časoh za večino ljudi duh nekje na stranskem tiru... :o|o:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Bodi previden glede "rekreacije" x;)x

Frekvenca in kvantiteta sčasoma (neopazno) rasteta :o|o:

:palec:

Sicer pa, ce kdo ne verjame, gre pa lahko na zale al pa na vic vprasat... x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

• 1 year later...
Guest VilaSonca

kaditi travo je bilo kul, dokler nisem začela dobivati napadov panike in odpora. pred kajenjem nisem bila prepričana v to in potem so prišli razni strahovi na dan. se izogibam. x;)x

s šitom pa sva bila kar frenda, pa samo 1 X.

in enkrat, ko mi je bilo v pivo podtaknjeno nekaj oz. sem pila pivo za nekom. je bil pa neverjetno lep trip in nobenih posledic drug dan.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...