Brezo 2. december 2016 Prijavi Deli 2. december 2016 Ja saj mi je jasno kaj ga vodi in kaj so običajni motivi za take usmeritve..... Pri mgd-ju si malo usekal mimo...on ni tipičen duhovnjak za katerega bi to veljalo..čeprav ima lahko v ozadju iste vzorce, prevladujejo druge stvari, motivi ...odtenki in ozadja so drugačni od tega kar misliš, to je pač posledica vpliva krišnovstva in njihovega mišljenja...ostalo pa na splošno gledano naj bi držalo kao za večino ljudi- duhovnjakov... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Morda s srcem čuti, da bi zato to svoje spoznanje rad delil še z ostalimi, ki pač nizamo razne življenjske tegobe... Pri tem pa pozablja, da ima vsak svoj križ...in da zaradi okoliščin ne moremo vsi v isti obliki deliti istega prostora, časa, karme in izkušenj...zlasti, ker je zato več poti...in vsak si nekako glede na svoje življenje izbira svoja križišča in ovinke Ne da ne mormo, edino je če nočmo. Npr. vsak otrok ma možnost poklicat svoje starše in starši so mu vedno pripravljeni pomagat. Na podoben način, vsak izmed nas se lahko preda Bogu in Bog ga bo rešil. Drugo je če nočmo... ker ne verjamemo... ker mamo kšn drug interes... drugo upanje... Škoda da Mgd ne razume, da takšen pristop pri ljudeh, ki že imamo sicer svoje mnenje o religijah, Bogu in sledenju.... ne potegne ... Tud to je ja. Že imamo svoje mnenje in v resnic sploh nismo pripravljeni poslušat, čeprav navzven kao sprašujemo, zato tud odgovora ne slišmo in pol je pristop napačen Pri mgd-ju si malo usekal mimo...on ni tipičen duhovnjak za katerega bi to veljalo..čeprav ima lahko v ozadju iste vzorce, prevladujejo druge stvari, motivi ...odtenki in ozadja so drugačni od tega kar misliš, to je pač posledica vpliva krišnovstva in njihovega mišljenja...ostalo pa na splošno gledano naj bi držalo kao za večino ljudi- duhovnjakov... "Krišnovstvo" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Domoljubka, če ne bi blo zla v Božji kreaciji, ta ne bi mogla bit polno, neomejeno raznolika in svobodna, kar je dobr za vse. Kot že veš, pod vplivom zla, trpljenja pa so samo Bogu nenaklonjene duše, druge so polno zadovoljne. Pr teb je prisotne tud še mal politke, ker cel lajf (najbrž tud že v prejšnjih) si bla na "nasprotni strani" religije in tud brala si tiste Osho neumnosti itd., zato tud ta tvoja vprašanja niso čist iz srca, so tud mal v izzivalnem tonu, strahu in političnem ponosu in ta egič ti ne da, da zdej bi pa kr "prestopla" k "religiji, Bogu". Sam Bog te ma še vedno rad in te čaka, da ga iz srca pokličeš in te bo rešu, brez skrbi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*glas* 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Pri mgd-ju si malo usekal mimo...on ni tipičen duhovnjak za katerega bi to veljalo..čeprav ima lahko v ozadju iste vzorce, prevladujejo druge stvari, motivi ...odtenki in ozadja so drugačni od tega kar misliš, to je pač posledica vpliva krišnovstva in njihovega mišljenja...ostalo pa na splošno gledano naj bi držalo kao za večino ljudi- duhovnjakov...Jaz saj o temu ozadju jaz govorim, ki praviš tudi ti, da vseeno lahko da je in ja so v ozadju, točno taki vzorci na katere sem tudi opozoril,.. Sem pa "trofil" ravno toliko, koliko je tudi trenutno potrebno,.. Čeprav sem govoril namenoma raje bolj "na splošno", da si vsak (tudi mgd) vzame iz napisanega le to kar potrebuje.. in tako tudi lažje zavrne kar pač še ne želi sprejeti..Da greš noter v nekoga, na način da stvari "še bolj trofiš" (kot so že sedaj), si pa mora biti željeno tudi iz druge strani, tako da osebe ne posiliš z resnico po kateri ni vprašala (in za njo tudi ni pripravljena), saj osebo potem raniš in jo tako še bolj oddaljiš do resnice..Če bi vseeno kar vstopil v njegovo vibro, bi to bil vdor in tega ne delam,.. Tako da to je zaenkrat dovolj! Odgovor je bil na to kar dejansko sedaj on sprašuje. In ker se nas je odzvalo več od nas, je očitno, da smo vsi zaznali potrebo ki jo izraža. Tako da nisem tu samo jaz, saj je od vseh nas je "sprovociral/zaprosil" skupinski odgovor in vpogled v to kar ga muči,.. in ja, je dobil od večih ljudi, različne odgovore, upam, da mu pridejo skozi sploh kaj skozi ta njegov beton, ki mu hodi spredaj.. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif mogoče po kapljicah le pronica kaj.. Vsekakor se pri njemu jasno čuti katera stanja ga trenutno vodijo, da neumorno razglaša to kar razglaša.. (gor ali dol krišnovska prepričanja, kako je treba služiti/širiti) In vem katera stanja še sledijo potem, ko greš naprej od teh stanj, ki so mu sedaj ena in edina.. in je misija nemogoče nekomu takemu opisati kaj še sledi, ker tudi če bi to začel, bi mi že v štartu rekel, zakaj bi si pa to sploh to želel.. tako da potem lahko samo rečeš, no uživaj dokler ti bo dano, ko bo navrsti naslednje boš že razumel.. Ne gre pa tukaj samo za stanja zavesti, ki sledijo.. Tukaj gre za eno, za moje pojme, še bolj pomembno stvar. Za odnos do vsega ostalega, kar ni ta absolut, in to kar pač on ves čas sili v druge.. Ker ravno tukaj se čuti velika neravnovesja.. Tako da zakaj sploh pokazati nekomu naprej na duhovni poti, če že dosedanjih duhovnih spoznanj stvari ne živi tuzemeljsko, ne ceni življenja tukaj v obliki kot tudi je, v sferah ki so vsekakor svete in spoznanja uporablja le kot nek beg od nižjih ravni, ki so tudi lahko svete, če si to lahko dovoliš.. In te ostale svetosti dojema že zdaj kot greh, kot napako, kot nekaj kar je treba takoj popraviti.. Neki izvorni greh in druge podobne zablode.. Relacija ločenosti med človekom in bogom, neka obsesija o čistih dušah in nečistih dušah in ta vseprisotnost neke namišljene grešnosti in vso to dojemanje nečistosti v nižjih ravni stvarstva nasploh.. ... ... Če so te zablode religijsko povzete ali samovzgojene nima veze, tudi to kar nekdo posvoji, to pač postane in to ga potem definira.. 1 Citiraj "če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Ko nekoga odpelje v eno skrajnost, so tista gonila, ki ga tja peljejo tako močna, da je na tej poti, ta oseba skoraj zadnja, da bi lahko sama videla/vedela.. Saj vidi/čuti le to kar tako goreče dela, da pa bi podvomil v karkoli od tega, pa ne bo, ker je nekje na tej poti prišel do prepričanja, da v vse to se pa niti za mm več ne sme dvomiti.. (ker če pa v to podvomi, je potem zopet brez vsega..) tako da to je potem zabetonirano (zaenkrat, ne pa za večno..) In tudi ko življenje enkrat kasneje, tako osebo iz te obsesivne poti zbuta nekam drugam, še ko ta oseba čez leta pogleda nazaj, si težko prizna, da je res lahko bil tako slep, tako omejen in tako ozkogleden.. Kar se tiče pa zadnjega vprašanja "ali ni to eno in isto?" hmmm, odvisno od kje trenutno izhajaš in kaj dejansko iščeš v življenju, kaj so tvoji trenutni motivi in kaj je tvoj globalni namen tukaj.Večinoma se danes kokodaka o temu kako si zmagal, če ti uspe v polnosti verjeti in niti malo ne odstopati od željenih prepričanj, ki jih rabiš za dosego nekih ciljev.. In če ti to uspe, lahko zelo uspešno kreiraš materialne dobrine. Zdaj ko je nekdo v polnosti predan določenim slepilom in mentalim vzorcem, se seveda vse to avtomatsko zgodi.. poklopi se neomajna vera z neprebojnimi prepričanji in tako nastane zelo neomajen fanatik, ki ga skoraj nič ne ustavi. Rekel sem skoraj nič, saj življenje vse kar se izpoje, nato ustavi in izniči. Obstajajo pač vodila nameni, duša in predvsem božanske nianse, ki segajo v katerokoli gostoto, tudi v to gosto zemeljsko in neka pot je osebi lahko dovoljena nek čas, ko pa je tega dovolj, pa življenje samo poskrbi tudi za izgubo vere, za porušenje (prej neprebojnih) prepričanj in iluzije se lahko razblinjajo tudi zelo boleče, če je čas, za slovo od njih.. ampak ko je čas je čas in takrat se vse začne ali tudi konča.. karkoli je pač na vrsti.. Tako da eno in isto ni, lahko pa tudi je, odvisno ali te zanima to le trenutno ali pa bolj dolgoročno..V večini primerov to drži, ne pa vedno.In prav mgd in njemu podobni so, po mojih izkušnjah(nekaj takih modelov osebno poznam ali sem jih poznal) tisti "na meji".Ko je težko ločiti ali res tako slepo verjamejo v to o čemer lajnajo ali pa so začeli dvomiti, se počutiti osamljene v svojem prepričanju in obupano iščejo somišljenike.Lahko je pa slepilo res tako močno da je dobesedno "bulletproof".Ampak take bluzarije v neki glavi ne zrastejo same od sebe, nekdo mora posejati seme.Nekdo or zunaj, zato imam odpor proti raznim gurujem in "duhovnim" učiteljem.Veliko je prevarantov, naj mi oprostijo tisti pravi kakršnikoli pač so(če jih je kaj)Ena članica tega foruma to dobro ve, sva imela precej vročo(vročo prevsem z njene strani) debato o nekem guruju v eni drugi temi.Ne mislim tega pogrevat, mišljenja o predmetu "debate" pa tudi nisem spremenil. Ampak ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif ... se mi zdi da smo malo zašli.Tema je Krst- da ali ne ne pa mgd-jeve duševne in duhovne zablode.Ker sem o krstu povedal že vse kar imam povedat, bom v tej temi le še bralec.Razen če mi spet zaradi kakšne mgd-jeve nebuloze http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a010.gif spet ne zleze v prste... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a055.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Jaz saj o temu ozadju jaz govorim, ki praviš tudi ti, da vseeno lahko da je in ja so v ozadju, točno taki vzorci na katere sem tudi opozoril,.. Sem pa "trofil" ravno toliko, koliko je tudi trenutno potrebno,.. Čeprav sem govoril namenoma raje bolj "na splošno", da si vsak (tudi mgd) vzame iz napisanega le to kar potrebuje.. in tako tudi lažje zavrne kar pač še ne želi sprejeti..Da greš noter v nekoga, na način da stvari "še bolj trofiš" (kot so že sedaj), si pa mora biti željeno tudi iz druge strani, tako da osebe ne posiliš z resnico po kateri ni vprašala (in za njo tudi ni pripravljena), saj osebo potem raniš in jo tako še bolj oddaljiš do resnice..Če bi vseeno kar vstopil v njegovo vibro, bi to bil vdor in tega ne delam,.. Tako da to je zaenkrat dovolj! Odgovor je bil na to kar dejansko sedaj on sprašuje. In ker se nas je odzvalo več od nas, je očitno, da smo vsi zaznali potrebo ki jo izraža. Tako da nisem tu samo jaz, saj je od vseh nas je "sprovociral/zaprosil" skupinski odgovor in vpogled v to kar ga muči,.. in ja, je dobil od večih ljudi, različne odgovore, upam, da mu pridejo skozi sploh kaj skozi ta njegov beton, ki mu hodi spredaj.. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif mogoče po kapljicah le pronica kaj.. Vsekakor se pri njemu jasno čuti katera stanja ga trenutno vodijo, da neumorno razglaša to kar razglaša.. (gor ali dol krišnovska prepričanja, kako je treba služiti/širiti) In vem katera stanja še sledijo potem, ko greš naprej od teh stanj, ki so mu sedaj ena in edina.. in je misija nemogoče nekomu takemu opisati kaj še sledi, ker tudi če bi to začel, bi mi že v štartu rekel, zakaj bi si pa to sploh to želel.. tako da potem lahko samo rečeš, no uživaj dokler ti bo dano, ko bo navrsti naslednje boš že razumel.. Ne gre pa tukaj samo za stanja zavesti, ki sledijo.. Tukaj gre za eno, za moje pojme, še bolj pomembno stvar. Za odnos do vsega ostalega, kar ni ta absolut, in to kar pač on ves čas sili v druge.. Ker ravno tukaj se čuti velika neravnovesja.. Tako da zakaj sploh pokazati nekomu naprej na duhovni poti, če že dosedanjih duhovnih spoznanj stvari ne živi tuzemeljsko, ne ceni življenja tukaj v obliki kot tudi je, v sferah ki so vsekakor svete in spoznanja uporablja le kot nek beg od nižjih ravni, ki so tudi lahko svete, če si to lahko dovoliš.. In te ostale svetosti dojema že zdaj kot greh, kot napako, kot nekaj kar je treba takoj popraviti.. Neki izvorni greh in druge podobne zablode.. Relacija ločenosti med človekom in bogom, neka obsesija o čistih dušah in nečistih dušah in ta vseprisotnost neke namišljene grešnosti in vso to dojemanje nečistosti v nižjih ravni stvarstva nasploh.. ... ... Če so te zablode religijsko povzete ali samovzgojene nima veze, tudi to kar nekdo posvoji, to pač postane in to ga potem definira.. Glede mene si spet falil, ker si spet sklepal po seb. Probi razumet, da jaz ne grem po tvojih "duhovnih" stopinjah in spoznanjih, ampak neki čist druzga, kar je teb zdle nepoznano zato tud tko faljeno sodiš. Glej boldan text : Absolut je nekaj kar zaobjema vse, kar je vse. Nič ne more bit izven absoluta. Če bi blo kaj izven absoluta pol absolut izgubi status absoluta. Zato tvoja koncepcija absoluta (kar je blo razvidno že v prejšnjih postih) ni dejansko spoznanje absoluta, ker naprej govoriš o odnosu do "vsega ostalega" ali "izgubi absoluta" ali o "sestavljanju absoluta" in na podlagi te svoje koncepcije tukile čist faljeno sodiš moja pisanja glede izvirnega greha in kaj sem dejansko jaz pisal o tem. To so zablode. Ali natančno beri moj text tak kot je z odprtim umom ali pa se dobiva v živo in ti razložim še s pomočjo skice, če te zanima seveda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jakec 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Noben od vaju pa še ne zastopi, da je vprašanje kdo je ustvaril Boga tako kot bi tist otrok rojen v podzemnem zaporu vprašal paznika kolk sveč rabi vzet, da bi zunaj lahko videl sonce. Ko ga je videl mu je blo vse jasno, tud zakaj je blo tisto vprašanje nesmiselno. Zakaj se vidva raje ne potrudita vidt Boga in vama bo vse jasno, kaj to pomen, da je večen, popoln, vsemogočen, vseveden, vseprisoten, vsedober... kokr da tolk umsko špekulirata ker ga s tem nikol ne bosta vidla in mela miru.Aha. Razumem pa tole: "Ni pomembno iskati odgovor o obstoju Boga in zakaj oziroma kako je bil ustvarjen svet. To je tako, kot če bi človek ranjen od puščice, zavrnil lajšanje bolečin, dokler ne bi izvedel, koliko peres je imela puščica ali kakšne barve so bili lasje človeka, ki jo je izstrelil." To je rekel Buda, ne jaz. Baje....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Aha. Razumem pa tole: "Ni pomembno iskati odgovor o obstoju Boga in zakaj oziroma kako je bil ustvarjen svet. To je tako, kot če bi človek ranjen od puščice, zavrnil lajšanje bolečin, dokler ne bi izvedel, koliko peres je imela puščica ali kakšne barve so bili lasje človeka, ki jo je izstrelil." To je rekel Buda, ne jaz. Baje....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ni nujno da je tako. Ni potrebno iskati odgovora, le sprejeti ga. In zakaj bi zavrnil popolno odpravo bolečine, ki je na voljo takoj, na neprimerljivo enostavnejši način za le lajšanje na težaven način? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 V večini primerov to drži, ne pa vedno.In prav mgd in njemu podobni so, po mojih izkušnjah(nekaj takih modelov osebno poznam ali sem jih poznal) tisti "na meji".Ko je težko ločiti ali res tako slepo verjamejo v to o čemer lajnajo ali pa so začeli dvomiti, se počutiti osamljene v svojem prepričanju in obupano iščejo somišljenike.Lahko je pa slepilo res tako močno da je dobesedno "bulletproof". Ni ne eno ne drugo. Direktno spoznanje mi je odstranlo dvome. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*glas* 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 To so zablode. Ali natančno beri moj text tak kot je z odprtim umom ali pa se dobiva v živo in ti razložim še s pomočjo skice, če te zanima seveda. S skico.. heh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngVbistvu me ne zanima če imaš še kaj več za razložiti, zakaj misliš, da bi me to zanimalo, če ti tako jaz kot tudi drugi pravimo, da si nam že tukaj siten in nadležen, ko se vsiljuješ z svojimi razglašanji o vsemogočnem, po vseh temah kjer je možno.. izven vsega konteksta.. A si že kdaj pomislil, da če bo koga kdaj kaj zanimalo, da te bo potem že vprašal. Ali za vsak slučaj vsakemu ki ga srečaš, vse poveš kaj si se ti naučil o vsemogočnem, za vsak slučaj, če bi ga kdaj zanima, pa te ne bi mogel takoj vprašati? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngVsaj odpri si svojo temo o vsemogočnem in se tam idi to masturbacijo, da bo lahko sodeloval potem v temu kdo si bo želel, ne pa da zlorabljaš ves prostor, ki je namenjen še drugim tematikam. Glede mene si spet falil, ker si spet sklepal po seb. Probi razumet, da jaz ne grem po tvojih "duhovnih" stopinjah in spoznanjih, ampak neki čist druzga, kar je teb zdle nepoznano zato tud tko faljeno sodiš. Glej boldan text : Absolut je nekaj kar zaobjema vse, kar je vse. Nič ne more bit izven absoluta. Če bi blo kaj izven absoluta pol absolut izgubi status absoluta. Zato tvoja koncepcija absoluta (kar je blo razvidno že v prejšnjih postih) ni dejansko spoznanje absoluta, ker naprej govoriš o odnosu do "vsega ostalega" ali "izgubi absoluta" ali o "sestavljanju absoluta" in na podlagi te svoje koncepcije tukile čist faljeno sodiš moja pisanja glede izvirnega greha in kaj sem dejansko jaz pisal o tem. No če veš da nič ni izven absoluta, potem veš, da tisti del ki ga ti imenuješ grešno in kar bi ti popravljal, da tega dela kreacije potem ne zmoreš sprejeti.. Saj karkoli boš popravil ali premaknil tisti prostor bo takoj zopet zasedel nekdo drug.. In tudi vseh duš ne moreš hkrati razsvetliti, vsaj dokler obstaja še božanski plan in namen da ti nižji vidiki stvarstva še obstajajo,.. tako da meni izgleda to tvoje brnenje, pač to kar nastaja, med tem kot se greš ti svojo borbo z mlini na veter, mi pa moramo poslušati vsak tvoj jalov udarec ko se boriš s svojimi sencami.. in seveda ti suvereno misliš, da smo te sence mi. Tudi ko govoriš, da je njegova kreacija vsedobra, je potem nesmisel, da v drugem dihu govoriš o grehu o grešnih dušah ipd.. in kaj vse je treba popraviti, kaj je treba nekomu dopovedati, mu dati svoj pravi pogled na boga ipd.. saj mu vseživo manjka, je potrebno ga usmeriti popraviti, mu dati updejte.. Saj če je vse vsedobro, je vsedober tudi "greh" (drugač ne bi obstajal), kar ti itak že namigne da greh ni greh, ampak nekaj druga in tudi nepopolnost ima svoj božanski namen, tako da ne vem zakaj toliko truda, da bi jo odpravil.. daj malo v svoje nesmisle pošpegaj, pa ti bo hitro postalo bolj jasno, kje bluziš in zakaj..Aja sem pozabil.. Tega ne moreš ali ne smeš tja sam gledati, saj vse odgovore na vsako dilemo imaš že v nulo pripravljene, saj so bile nekje že pripravljene in si jih le skupaj nabral.. A ni škoda, da imaš v sebi vse kar so imeli vsi drugi pred tabo in bi lahko tudi svoj pristen odnos do vsega tega razvil, ti si pa šel le nabirati skupaj od vseh ki so kaj povedali o bogu, brez da bi si sam sploh drznil si kaj svojega izumiti..Kaj če zamujaš pravi svoj namen na Zemlji, ker si pač misliš, da je edini namen, ki je lahko, da počneš in služiš po nekih zapovedih in na način kot si nekje prebral, da je treba.. Mislim da te bo naslednje poglavje kar lepo presenetilo.. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Absolut je nekaj kar zaobjema vse, kar je vse. Nič ne more bit izven absoluta. Če bi blo kaj izven absoluta pol absolut izgubi status absoluta. Zato tvoja koncepcija absoluta (kar je blo razvidno že v prejšnjih postih) ni dejansko spoznanje absoluta, ker naprej govoriš o odnosu do "vsega ostalega" ali "izgubi absoluta" ali o "sestavljanju absoluta" in na podlagi te svoje koncepcije tukile čist faljeno sodiš moja pisanja glede izvirnega greha in kaj sem dejansko jaz pisal o tem. To so zablode. Ali natančno beri moj text tak kot je z odprtim umom ali pa se dobiva v živo in ti razložim še s pomočjo skice, če te zanima seveda. S skico.. heh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Vbistvu me ne zanima kaj imaš za razložiti, zakaj misliš, da bi me, oziroma zakaj mosliš da kogarkoli ki mu vsiljuješ svoj pogled na absolut sploh to zanima.. mogoče enega od 20-ih, pa še to ne vse kar bi ti rad da bi ga.. No če veš da nič ni izven absoluta, potem veš da tisti del ki ga ti imenuješ grešno, Ko govoriš, da je njegova kreacija vsedobra, je potem nesmisel da v drugem dihu govoriš o grehu o grešnih dušah ipd.. Saj če je vse vsedobro, je vsedober tudi "greh", kar ti že itak namigne da greh ni greh, ampak nekaj druga.. daj malo v svoje nesmisle vpogledaj, pa ti bo postalo bolj jasno, kje bluziš in zakaj.. Citiraj "če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Glede mene si spet falil, ker si spet sklepal po seb. Probi razumet, da jaz ne grem po tvojih "duhovnih" stopinjah in spoznanjih, ampak neki čist druzga, kar je teb zdle nepoznano zato tud tko faljeno sodiš. Glej boldan text : Absolut je nekaj kar zaobjema vse, kar je vse. Nič ne more bit izven absoluta. Če bi blo kaj izven absoluta pol absolut izgubi status absoluta. Zato tvoja koncepcija absoluta (kar je blo razvidno že v prejšnjih postih) ni dejansko spoznanje absoluta, ker naprej govoriš o odnosu do "vsega ostalega" ali "izgubi absoluta" ali o "sestavljanju absoluta" in na podlagi te svoje koncepcije tukile čist faljeno sodiš moja pisanja glede izvirnega greha in kaj sem dejansko jaz pisal o tem. To so zablode. Ali natančno beri moj text tak kot je z odprtim umom ali pa se dobiva v živo in ti razložim še s pomočjo skice, če te zanima seveda. Saj sem vedel... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a010.gif in prsti... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Ena tvojih redkih pametnih izjav - glej boldan in rdeče obarvan tekst... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ampak razumi tudi ti - vsi hodimo po svojih duhovnih poteh ki so drugačne od tvoje.Pa razen tebe nihče ne prepričuje drugih.Torej - kaj te žene v to?Slepa vera, ali iskanje še kakšnega somišljenika(dvom?) Ne vztrajam, samo priporočam - tekst z moje slike.Ali ga boš še enkrat prebral ali ne, tvoja stvar.Če ga nisi dojel in razumel prvič ga ne boš niti drugič, desetič, stotič... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a045.gifSe bojim da tvoji betici do živega pride le sekira z iste slike... http://www.cosgan.de/images/midi/frech/a010.gif Poznam osebno nekaj Jehovcev, pardon, Jehovinih prič, pa ti v zagnanosti v prepričevanju niso niti blizu... http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k010.gif 1 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*glas* 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Poznam osebno nekaj Jehovcev, pardon, Jehovinih prič, pa ti v zagnanosti v prepričevanju niso niti blizu... http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k010.gif Joooj no, ne ga hvalit, taka izjava je za samooklicane božje glasnike le še motivacija, saj veš ultimativna potrditev kot; "najboljši sem, samo tako naprej.." http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png 1 Citiraj "če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 No če veš da nič ni izven absoluta, potem veš, da tisti del ki ga ti imenuješ grešno in kar bi ti popravljal, da tega dela kreacije potem ne zmoreš sprejeti.. Spet prikazuješ, da sploh al nisi bral kaj sem jaz pisu kaj je greh al pa ne moreš še razumet al pa oboje. Brez da sprejmeš greh ga niti ne moreš popravljat, tko da spet si falil glede mene. Saj karkoli boš popravil ali premaknil tisti prostor bo takoj zopet zasedel nekdo drug.. In tudi vseh duš ne moreš hkrati razsvetliti Ni nujno da bo takoj zopet zasedel nekdo drug, odvisn je kako se posameznik odloč delovat in tudi je možno da vse duše hkrati razsvetliš. Sej si že slišal, da je Bog vsemogočen in če hoče kej tazga narest preko koga lahko to v trenutku. In če je "zapor" ("kjer" so grešne duše) prazen, s tem zapor ne izgubi svoje funkcije in če je prazen ni nobenemu nobene škode. Spet si falil. Niti nikjer nisem napisu, da mi je cilj razsvetlit vse duše hkrati. , vsaj dokler obstaja še božanski plan in namen da ti nižji vidiki stvarstva še obstajajo,.. Zapor je lahko tudi prazen, obstaja prazen, pa bo še vedno zapor. In tud če Bog hkrati razsvetli vse padle duše, jih lahko spet neomejeno pade, če nardijo izvirni greh. Duš je neomejeno in neomejeno jih je lahko pri Bogu, neomejeno jih je lahko vmes, neomejeno jih lahko pade, neomejeno jih je lahko iz "zapora" rešenih in vseeno jih bo neomejeno lahko še vedno prišlo v zapor in spet neomejeno rešenih... tako da meni izgleda to tvoje brnenje, pač to kar nastaja, med tem kot se grš ti svojo borbo z mlini na veter, mi pa moramo poslušati vsak tvoj jalov udarec ko se boriš s svojimi sencami.. in seveda ti suvereno misliš, da smo te sence mi. Ja, ker tebi tako izgleda misliš, da se jaz borim s svojimi sencami... sam, žal si spet falil. Tudi ko govoriš, da je njegova kreacija vsedobra, je potem nesmisel, da v drugem dihu govoriš o grehu o grešnih dušah ipd.. in kaj vse je treba popraviti, kaj je treba nekomu dopovedati Spet očitno, da nisi bral kaj sem pisal o izvirnem grehu in kako je ta in zakaj je ta prisoten v še vedno vse vsedobri kreaciji. , mu dati svoj pravi pogled na boga ipd.. saj mu vseživo manjka, je potrebno ga usmeriti popraviti, mu dati updejte.. Saj če je vse vsedobro, je vsedober tudi "greh" (drugač ne bi obstajal), kar ti itak že namigne da greh ni greh, ampak nekaj druga in tudi nepopolnost ima svoj božanski namen, tako da ne vem zakaj toliko truda, da bi jo odpravil.. daj malo v svoje nesmisle pošpegaj, pa ti bo hitro postalo bolj jasno, kje bluziš in zakaj.. Nisem pisal nesmislov, kar bi ti blo upam jasno že, če bi vsaj prebral kaj sem pisal. Ti se boriš s svojimi sencami ne s tem kar sem jaz napisal Aja sem pozabil.. Tega ne moreš ali ne smeš tja sam gledati, saj vse odgovore na vsako dilemo imaš že v nulo pripravljene, saj so bile nekje že pripravljene in si jih le skupaj nabral.. A ni škoda, da imaš v sebi vse kar so imeli vsi drugi pred tabo in bi lahko tudi svoj pristen odnos do vsega tega razvil, ti si pa šel le nabirati skupaj od vseh ki so kaj povedali o bogu, brez da bi si sam sploh drznil si kaj svojega izumiti.. Spet si glede mene falil. Nič nisem skupaj nabiral, sam sem videl. Kaj če zamujaš pravi svoj namen na Zemlji, ker si pač misliš, da je edini namen, ki je lahko, da počneš in služiš po nekih zapovedih in na način kot si nekje prebral, da je treba.. Ne počnem tega, tko da si glede mene žal spet falil. Mislim da te bo naslednje poglavje kar lepo presenetilo.. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Hvala Bogu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. december 2016 Prijavi Deli 3. december 2016 Ampak razumi tudi ti - vsi hodimo po svojih duhovnih poteh ki so drugačne od tvoje. Sem že napisal, da jaz razumem to, sam kot sem tudi že napisal, da to ne spremeni možnosti o kateri govorim, ki je vsem, ne glede na to, zdaj in kjerkoli na voljo. Pa razen tebe nihče ne prepričuje drugih.Torej - kaj te žene v to?Slepa vera, ali iskanje še kakšnega somišljenika(dvom?) Ne eno ne drugo, kot sem ti že v prejšnjem postu napisal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 4. december 2016 Prijavi Deli 4. december 2016 Joooj no, ne ga hvalit, taka izjava je za samooklicane božje glasnike le še motivacija, saj veš ultimativna potrditev kot; "najboljši sem, samo tako naprej.." http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngAli ga hvališ ali zmerjaš ali se mu posmehuješ, isti rezultat.Nič.On bo trobil svoje, v istem stilu kot doslej.Za take kot je on imam tegale smajlija - http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/g070.gifKdor vsaj malo obvlada nemščino bo vedel kaj pomeni... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a050.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 4. december 2016 Prijavi Deli 4. december 2016 Ali ga hvališ ali zmerjaš ali se mu posmehuješ, isti rezultat.Nič.On bo trobil svoje, v istem stilu kot doslej.Za take kot je on imam tegale smajlija - http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/g070.gifKdor vsaj malo obvlada nemščino bo vedel kaj pomeni... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a050.gif https://youtu.be/lNYcviXK4rg?t=55s http://www.kolobok.us/smiles/remake/lol.gif Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 4. december 2016 Prijavi Deli 4. december 2016 https://youtu.be/lNYcviXK4rg?t=55s http://www.kolobok.us/smiles/remake/lol.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 4. december 2016 Prijavi Deli 4. december 2016 "učitelji" - http://www.lunin.net/forum/index.php/topic/7455-ueitelji-v-forumu-duhovnost/page-1?hl=+%E8lani%20+foruma Zanimivo branje... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Tudi kakšna moja objava se najde... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crying.gif 1 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. december 2016 Prijavi Deli 5. december 2016 resničnost, življenje, kreatorje in prakreatorja ... si v glavnem predstavljamo popolnoma narobe ... Zakaj pa? in potrebno je naredit nekaj radikalnih miselnih sprememb, da se utirimo na smiselno pot ... Katere spremembe to? Če je potrebno naredit nekaj radikalnih miselnih sprememb, da bi se utirili na smiselno pot, to pomeni, da pred tem nismo na smiselni. A ni to v nasprotju s tem kar si do sedaj pisal, da so vse le izkušnje, da ni nepravih (nesmiselnih) in pravih (smiselnih) poti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. december 2016 Prijavi Deli 5. december 2016 Krst je za tiste, ki imajo vero v Jezusa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 5. december 2016 Prijavi Deli 5. december 2016 Če je potrebno naredit nekaj radikalnih miselnih sprememb, da bi se utirili na smiselno pot, to pomeni, da pred tem nismo na smiselni. A ni to v nasprotju s tem kar si do sedaj pisal, da so vse le izkušnje, da ni nepravih (nesmiselnih) in pravih (smiselnih) poti? So lažje in so težje poti do istega cilja. Zakaj bi se človek učil skozi trpljenje, če se lahko uči skozi ljubezen. Sej je zadost, da samo ozavesti/kratkotrajno izkusi težka čustva in situacije, potem pa nadaljuje po poti, ki si jo sam tlakuje. Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. december 2016 Prijavi Deli 5. december 2016 So lažje in so težje poti do istega cilja. Zakaj bi se človek učil skozi trpljenje, če se lahko uči skozi ljubezen. Ker tko hoče, ker ne ve da bo trpljenje? Ker ne posluša tistih, ki vejo? Sej je zadost, da samo ozavesti/kratkotrajno izkusi težka čustva in situacije, potem pa nadaljuje po poti, ki si jo sam tlakuje. A ozaveščenje/kratkotrajno izkušenje težkih čustev in situacij si ni sam tlakoval? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. december 2016 Prijavi Deli 5. december 2016 So lažje in so težje poti do istega cilja. Zakaj bi se človek učil skozi trpljenje, če se lahko uči skozi ljubezen. Sej je zadost, da samo ozavesti/kratkotrajno izkusi težka čustva in situacije, potem pa nadaljuje po poti, ki si jo sam tlakuje. Ozaveščanje lahko za sabo potegne marsikaj kar se ljudem še sanja ne...Če v tem lifeu izkuša kratkotrajno, to še ne pomeni da ni dolgotrajno v kakšnem izmed prejšnjih...in za sprostitev tako težkega čustvenega ali kakršnegakoli drugega naboja, je potrebno marsikaj več kot pa samo to kar si ljudje predstavljajo pod pojem "ozaveščanje"...in če niso izpoljnjeni določeni pogoji lahko ozaveščanje traja zelo dolgo pa tudi če človek cel life kao ozavešča...Človek si lahko sam tlakuje pot šele od lvl Buda dalje...do takrat je pa več ali manj pod različnimi vplivi in na nekatere od teh nima nobenega vpliva...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 6. december 2016 Prijavi Deli 6. december 2016 Všeč mi je vajino razmišljanje, bom pa dodal še nekaj misli. Ozaveščanje lahko za sabo potegne marsikaj kar se ljudem še sanja ne...Če v tem lifeu izkuša kratkotrajno, to še ne pomeni da ni dolgotrajno v kakšnem izmed prejšnjih...in za sprostitev tako težkega čustvenega ali kakršnegakoli drugega naboja, je potrebno marsikaj več kot pa samo to kar si ljudje predstavljajo pod pojem "ozaveščanje"...in če niso izpoljnjeni določeni pogoji lahko ozaveščanje traja zelo dolgo pa tudi če človek cel life kao ozavešča...Človek si lahko sam tlakuje pot šele od lvl Buda dalje...do takrat je pa več ali manj pod različnimi vplivi in na nekatere od teh nima nobenega vpliva...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Vse okej. Jst razumem, da je človek že prehodil nekaj kilometrine, če je sposoben ozaveščat in kreirat. Glede ozaveščanja pa: itak! Ko zadevo ozaveščaš (in ponavadi posledično razrešuješ) in vlagaš svojo energijo in pozornost se včasih zbudijo morski psi v globinah in začnejo krožiti proti površini. Treba bit prpravljen na te kužke - al s harpuno al z dresuro. Tko si človek dela svojo pot. Sej ko zidarček tlakovalec začetnik prvič tlakuje pot jo tudi še vmes popravlja, včasih je pot lepa in ravna - včasih ni, včasih gre jovo na novo. Skratka - navadno zidarčku začetniku ne bojo dal tlakovati Prešernovega trga. ne pozabi ... dalje ko si na svoji poti, težje so lekcije ... in največ se naučiš iz najbolj zajebanih lekcij ... lekcije pa trajajo 150% življenja ... zato jih ne moreš končat ne v tem in ne v naslednjem lajfu ... ko pa ti uspe, podoživljaš enake lekcije na naslednjem globjem levelu ... jebiga guidek ... božanska navodila so samo navodila, ti si pa tisti, ki jih uresničuješ ali pa ne ... zato je mgd-jevo čvekanje enostavno smešno ... ker tudi on je poln dvojnosti : jeze, sovraštva, dvomov, strahu ... ecetera ... univerzalne ljubezni, harmonije, notranjega ravnotežja se še sploh ni dotaknil ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... in odkar ga opazujem, se kar suče na mestu kot ringlšpil ... Jst mislim, da so lekcije zajebane, dokler je človek potopljen/ujet v njih in jih razrešuje skozi jebo (in si včasih pridela še večjo jebo). prispodoba je namakanje v toplicah v zunanjem bazenu. Bit potopljen z glavo v vodo je luštno toplo in fini občutek na koži, a vidi se bolj malo in popačeno in zraka začne primankovat. Ko daš glavo iz vode sledi mrzla streznitev, a vidiš dobro in spet dihaš in lahko plavaš koker hočeš. Pa recimo en trmast osebek noče pogledat nad gladino in noče iz bazena - mu začne telo probleme delat. 1 Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 6. december 2016 Prijavi Deli 6. december 2016 božanska navodila so samo navodila, ti si pa tisti, ki jih uresničuješ ali pa ne ... Ja. Zato nam ni noben nič kriv. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.