aquarius 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Poznam gay par in z zagotovostjo trdim, da nista nič drugačna od "straight" parov. Problem je tako in tako samo v naših glavah in predstavah, ki so nam vcepljene že od malih nog. To opažam že pri mojih otrocih, ko včasih ta mali izjavi peder, v končni fazi niti ne ve kaj beseda pomeni, samo čuti se negativen prizvok.Od kje neki je dobil idejo, da je to nekaj "slabega", od mene definitivno ne.So pa tu ostali otroci in mnenja, ki jim jih vcepljajo v glave. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Točno tako, aquarius, vse je med uhljema. Sedaj ravno prebiram Bartolov "Alamut" in tam so navedeni trije poučni primeri, kako na naše razpoloženje vpliva naša misel, ne pa dejansko stanje. Takole gre: 1.) Bogat skopuh zakoplje na vrtu vrečo cekinov. Sosed to vidi in si cekine prilasti. Skopuh pa je ves srečen, ker misli, da je njegov zaklad varno spravljen. 2.) Mož ima ženo lepotico in ker ne ve, da ga ta vara, je srečen ob misli, kako ima zvesto ženico. 3.) Mož ima zvesto ženico, vendar mu prijatelji namigujejo, da mu nastavlja rožičke. Zaradi namišljene ženine nezvestobe trpi muke ljubosumja. Tako. Mislimo lepo in dobro se bomo počutili. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Bogglefreak20, To si pa tko lepo napisal.... Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Sicer nič novega za moje uho, veliko strejt pobov tako gleda na zadeve, še vedno pa tega ne razumem povsem. Zato samo podvprašanje, da stvar razčistim v svoji glavi - gre tukaj samo za neko estetsko vprašanje ali kaj drugega? Če je nekaj prijetno za oko, domnevam, da gre za vprašanje estetike. No, če si to pravilno razlagam, potem najbrž velja de gustibus non est disputandum (o okusih ni vredno razpravljati). Tukaj gre vedno za to... kar ceni vecina v druzbi. Ko nekdo rece da mu homoseksulanost.. (ki mimogrede sploh ne obstaja.. je le iluzija.. ker se zaznavamo v spolih..), ni v redu.. v resnici.. zeli sprejetje v druzbi. Ravno tako kot pri varanju.. ko se nekdo hoce zasmilit druzbi.. razglasa, da ga je partner prevaral.. in zato se je locil. Kaksna neumnost. Zakaj ni zadovoljen sam s seboj... pa sam ve. Ampak tudi nekateri tisti, ki to zadevo zlahka sprejmejo.. tudi v javnosti.. (kaj je to spet z'ena zival.. JAVNOST!!???) bi verjetno padli na na kaksni drugi zadevi. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Ja, saj to je največja blokada ljudi- kaj cenijo v družbi..... k temu težijo vsi, ki niso samozavestni, zadovoljni s sabo, na tak način razmišljanja bi radi bili ljubljeni, priznaniu v družbi... Kakšna zmota in kakšna škoda za vsakega posameznika, ki ne zna živeti v miru sam s sabo!In tako se pa prilagajamo, spreminjamo, živimo življenje drugih namesto svoje... Žalostno.. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bogglefreak20 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Bogglefreak20, To si pa tko lepo napisal.... Hvala za kompliment! Članek, ki ga citira Pokowc je zanimiv, sploh zadnji odstavek, ki pravi, da se veliko nasprotnikov istospolnih porok sklicuje na tradicijo. Saj morda ni umestno, ampak vendarle - kot študent 4. letnika humanistične smeri, ki ji je tradicija primarna delovna preokupacija, se zavedam relativnosti tega, kar imenujemo tradicija. Morda je škoda, da se tega ne zavedajo širše množice - po drugi strani, pa bi na ta način tradicija izgubila svojo vlogo sidrišča identitete posameznih družbenih skupin. Bluzim. Vem. Moje mnenje o istospolnih porokah (pri čemer je moj zorni kot zaradi subjektivnih razlogov jasen) je, da bi morala biti dovoljena neka oblika formalnopravne ureditve skupnosti dveh partnerjev istega spola, ki bi imela v pravnem in socialnem pogledu enakovreden položaj kot civilna poroka dveh raznospolnih partnerjev. Če se naj to imenuje z nazivom "poroka" ali kaj drugega, je meni osebno popolnoma vseeno. Če naj bi tako dejanje imelo tudi težo verskega zakramenta, zame osebno tudi ni pomembno, ker kot vernik, ki ne pripada nobeni Cerkvi, verjamem, da je človek lahko deležen Božjega blagoslova mimo vseh cerkvenih dostojanstvenikov. Se pa zavedam, da se marsikateri gej ali lezbijka s tem ne strinja. Dialog bi bil potreben tudi znotraj "skupnosti" in verjamem, da bo do njega prišlo, ko bo na obzorju resnejša debata na to temo. Citiraj Beatus, qui venit in nomine Domini! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 pač to je ena izmed manjših napak v življenju, čutiš ljubezen, zgrešil si le spol... hehe to je en bit, ena informacija drgač od idealnega, še zmer boljš kt da nič ne čutiš... , ....ElNino.....sam to sem šaljivo komentiral...... booglefreak20.....s tvojim mnenjem glede istospolnih porok se povsem strinjam Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 Hehe, ja dobr tole, ja, jst razmišljam tkole, jaz osebno se ne bom poročil, zna pa se zgodit da kaka bejba pri meni preživi kolk dve al tri leta, in postane s tem avtomatično izvenzakonska partnerica, za katero obveljajo vse zakonske ugodnosti, naj cerkvena poroka ostane samo za moški+ženska tip razmerja, ampak tisti del ki se bo najbrž meni zgodil, torej izvenzakonska partnerja, pa povsem fer da se uredi tud za istospolne, saj je čist očitno iz besed ki so izbrane da ne ovira nobene tradicije, hja če mam lohk teniškega partnerja, poslovnega partnerja in tko naprej, zakaj nebi mel še življenskega ... zlo simpl in zlo fer je da se to zgodi, pač pogodba, al kaj pa vem,.. hm po drugi strani pa razmišljam tkole, bistven del vseh teh ugodnosti je s smisla države motiv da pač proizvedejo parčki vče otrok ki bodo pridno plačevali davke, gledano s te smeri je istospolni zakon nesmiselen, zato ga najbrž tud država ne podpira, ... sicer pa it's okay to be gay Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bogglefreak20 1. marec 2004 Prijavi Deli 1. marec 2004 ...jst razmišljam tkole, jaz osebno se ne bom poročil... ...hm po drugi strani pa razmišljam tkole, bistven del vseh teh ugodnosti je s smisla države motiv da pač proizvedejo parčki vče otrok ki bodo pridno plačevali davke, gledano s te smeri je istospolni zakon nesmiselen, zato ga najbrž tud država ne podpira...No, pravijo, da se zarečenega kruha največ poje. Ja, po eni strani bi to lahko bil motiv, ampak, saj so tudi strejt pari, ki nimajo otrok, pa zaradi tega ni ovir, ko se želijo poročiti ali skleniti kakršnokoli drugo obliko partnerske zveze. Verjamem pa, da ima država svoje interese tudi na tem področju. Citiraj Beatus, qui venit in nomine Domini! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. marec 2004 Prijavi Deli 2. marec 2004 ... ker kot vernik, ki ne pripada nobeni Cerkvi, verjamem, da je človek lahko deležen Božjega blagoslova mimo vseh cerkvenih dostojanstvenikov. ... Absolutno se strinjam s temle, neodvisno od predmeta obravnave. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 2. marec 2004 Prijavi Deli 2. marec 2004 Tisto o Sašo-tu Peče-tu sem tudi jaz slišala, neverjetno in podlo obnašanje namesto, da bi priznal, da se je zmotil. Mislim, da naj vsak živi kot mu odgovarja le zlobnih in spletkarskih ljudi ne maram v svoji bližini, drugače me pa nič ne motijo.Za otroke bi pa naredila tako, naj jih vzgajajo, če jih lahko sami rodijo ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2004 Prijavi Deli 22. marec 2004 Jaz pa sem spremenila mnenje - zdaj sem za to, da imajo tudi homoseksualci lahko otroke. Nekako sem si premislila, menim, da je point v kul skupnosti, varnosti, ljubezni tudi, ceprav se vedno menim, naj bi pac imel oba pola....Ampak itak - koliko pa jih je? Srecnih, pravih, klasicnih druzin? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 22. marec 2004 Prijavi Deli 22. marec 2004 Hih......danes pa imam na dnevnem redu en blem o katerem smo se v šali že na kakšni temi pogovarjali.........mož vara ženo z mladim, 25-letnim fantom, ki prihaja k meni na razgovor, saj je seveda posledično prišlo prišlo do precej konfliktnih situacij. He-he....lunatke, modelček ful dobro zgleda, bi vam bilo kar žal, da je tako spolno usmerjen. Sicer pa na videz zanj ne velja noben stereotip o izgledu, obnašanju homoseksualcev uau pestro.. a ti potem vse tri udeležence poznaš.. kak pa je mož.. bi ti rekel da rad za djedi pogleda, če ne bi vedel.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Mogoce jim pa "zdrave soli" primanjkuje Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Kolkrat se men v različnih situacijah ta "zdrava sol" v misli prikrade... nas bo stane po riti... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 z rokami namočenimi v raztopino soli... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Jaz pa sem spremenila mnenje - zdaj sem za to, da imajo tudi homoseksualci lahko otroke. Nekako sem si premislila, menim, da je point v kul skupnosti, varnosti, ljubezni tudi, ceprav se vedno menim, naj bi pac imel oba pola....Ampak itak - koliko pa jih je? Srecnih, pravih, klasicnih druzin?Kako pa mislis, da se bo ta otrok pocutil, ko ga bodo v soli vsi zajebavali, da sta njegova starsa pedra oz lezbijki? Takega zivljenja ne zelim nobenemu otroku!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Ah.....to ga bodo le tisti, ki jih bodo vzgajali takšni kot so.......Znova in njej podobni. :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Mick. Kaj govoris neumnosti. Povej kaksen si bil kot otrok.. Si zafrkaval nekoga, ce so ga vsi? Sevedam, da si. Tako kot so tebe zajebavali za kaksno stvar, si ti druge.. Ne lazi, da ne, ker so vsi otroci isti, ne glede na to kako so vzgojeni. Z vzgojo lahko vplivamo na to, da se ne bodo drogirali, da se bodo ucili in nekaj naredili iz sebe,. - ceprav niti na to ne moremo vedno vplivat., ne moremo pa vplivat na vse, kar se dogaja v soli, kaj se otroci pogovarjajo, kaj delajo med odmori,... Zaradi mene naj homoseksualci zivijo skupaj, naj se porocajo, otrok pa naj nimajo. Bog nas je ustvaril tako, da ena zenska in en moski naredita otroka - ne da en moski oplodi drugega.... Najbrz to ni kar tako.., brez veze. A se ti ne zdi..? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Znova - mene so postrani gledali, ker sem na -ić, ker smo imeli sportni avto, ker sem imela italijansko zdravstveno izkaznico, ker so se starsi locili, ker sem bila power in posebna, igrala bobne ... ... ... ....Torej - ali pa ce bi bili moji starsi geji - ali pa ce bi bila jaz - konec koncev - kaksna sem jaz bila in kaj sem vse pocela - so geji pusyji proti meni. Torej - in imam otroka. Ki je zelo dbest in priden.Tudi ni kul okolje za tamalega, da nimas kaj za zret, pa da se selis stalno. Pa JE to. TO je lajf. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Saj vem, da je to life.Ampak na nekatere stvari lahko vplivas, na nekatere pa ne.. Ce nimas za jest, ne mores nic, ce imas priimek na IC, ne mores nic,.. Ce pa se zavestno odlocis, da bos imel otroka z istospolnim partnerjem pa ZAVESTNO postavljas otroka v neprijeten polozaj! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Ampak svet se spreminja. Če se v eni smeri odpiramo in spreminjamo stališča, ki so bila nekoč nepojmljiva- globalna povezanost, internet izlivi , poroka homoseksualcev, delo z energijami, duhovnost in kaj jaz vem kaj še vse npr. emancipacija, ženska moč (prevlada??? ), poženščen moški bi mogoče lahko dovolili misel, da je ljubezen brezspolna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 O tem lahko razravlajmo noc in dan pa si ne bomo prisli do konca. V vsakem mnenju je nekaj res in verjetno ne bomo nikoli vedeli kaj je za nekoga boljse - biti v istospolni druzini, ali v normalni z nekaterimi tezavami.. In tudi ne moremo vedet, da bo v homoseksualni druzini vse ok. Tam tudi lahko pride do tezav z alkoholom, do prepirov, do zanemarjanja otroka.. Pa se nekaj, cisto tako iz radovednosti.. Kako ju bo pa otrok klical? Po imenu? Mami in mami2? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Znova, saj vem da se ti ne bo dalo... ampak skozi tole temo - ki recimo sega v dve leti ze ali kaj takega... se oblikuje tudi mnenje, tudi moje, ki tudi nisem bila prevec naklonjena temu.Poroka se mi je zdela cisto OK, to podpiram (ceprav imam posebno mnenje, morda bi bilo vseeno kul, ko bi si enkrat prebrala, kaj smo kaj povedali), a v primeru otrok pa se je tudi meni zdelo bolj delikatno.V bistvu zelo redko spremenim mnenje, ko si ga enkrat ustvarim.Tu pa sem rekla - spremenila sem mnenje - torej sem vcasih mislila drugace - hocem reci, zakaj onemogociti nekomu ljubezen in toplino, ce ju lahko dobi....Potem pa je lahko kdo tudi 'prestar' ali karkoli - pa bi vsak otrok imel rad babico - jaz ze, ki nisem imela starih starsev oz. ne poznala oz. ene videla samo 2x.Fino je v bistvu imeti nekoga. Fino je podoziveti skupnost.Zakaj bi nekdo opredelil iz svoje ozkosti, kaj je 'prava' skupnost...Kaj jaz vem, no, tudi meni je ljubsa podoba druzine, kjer sta prisotna oba pola, jin in jang, a mi je prav tako ljubsa podoba nas, druzine, da bi kvalitetno ziveli 10 let in se ne skoz selili in obremenjevali... ampak tako je pac bilo. Vseeno pa smo kul druzina in to je moj point.In tamali je tudi kul.vsekakor daje morda to dolocene... drugacne izkusnje, poglede... a kaksni pa bi bili sicer, kaj pa vemo, v lajfu pac pridejo situacije, tudi si ni nekdo sam izbral, da bo zdaj sirota in tudi njegovi starsi mu tega niso namenili, umrli so pac v nesreci recimo ali karkoli desetega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Mick. Kaj govoris neumnosti. Povej kaksen si bil kot otrok.. Si zafrkaval nekoga, ce so ga vsi? Sevedam, da si. Tako kot so tebe zajebavali za kaksno stvar, si ti druge.. Ne lazi, da ne, ker so vsi otroci isti, ne glede na to kako so vzgojeni. Z vzgojo lahko vplivamo na to, da se ne bodo drogirali, da se bodo ucili in nekaj naredili iz sebe,. - ceprav niti na to ne moremo vedno vplivat., ne moremo pa vplivat na vse, kar se dogaja v soli, kaj se otroci pogovarjajo, kaj delajo med odmori,... Zaradi mene naj homoseksualci zivijo skupaj, naj se porocajo, otrok pa naj nimajo. Bog nas je ustvaril tako, da ena zenska in en moski naredita otroka - ne da en moski oplodi drugega.... Najbrz to ni kar tako.., brez veze. A se ti ne zdi..?Takole je s tem.Ce jaz vidim temnopolteza (ok, crnca po domace ) se ozrem za nijm.Zakaj ? Ker sem jih v svojem kraju videl toliko da jih lahko prestejem na prste ene roke.Z istospolnimi pari je (bo) v zacetku verjetno enako.Bodli bodo v oci tako dolgo dokler bodo redkost.Ko bo to "splosna praksa", oz.ko se bodo oroci rojevali v teh casih jim bo to samoumevno.Mimogrede, otroci so dosti bolj odprti do vsega kot njhovi starsi.In vecino zanicevanja/zaje*avanja do drugih pridobijo ravno od svojih starsev, ne pa v vrtcu. Se malo crnega humorja , ko smo ze pri vsem tem Vprasajo Mujota, ce je rasist.Mujo:"Nisam ja rasista, ja mrzim sve rase pojednako". In zate, Znova, ce bos svoje otoke vzgajala v odprtem duhu, ne bodo nikoli zanicevali ne istospolnih partnerjev, ne "njihovih" otrok. Vsi drugacni-vsi enakopravni.Evo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.