Skoči na vsebino

Homoseksualnost

Mitja

Recommended Posts

cvickar, ne govori neumnosti. Iztrebljanja ne podpiram, to je spet en odraz naših bolezni -- postrelit, uničit, zbrisat s sveta vse drugačno. Tega nisem nikoli rekel in nikoli ne bom: uničenje si zaslužijo samo uničevalci življenja, da ga ne uničujejo več, kar pa pedri in lejzbike niso.

Ne govori take več. Ni v redu. Najdi razumevanje.

U redu, če tako misliš. Jst sem vedno za pogovor. Pa ti povej, kako rešit ta problem. Ko neka bolezenizbruhne, jo je treba nekako zdravit. x:Dx Morda b blo dobro tud cepljenje vseh. Sam če si za to, moramo se sam še zmet, kuga bomo dal u špricance, da b pomagal.

Jst sem vedno za dialog. x:Dx x8Dx

Deli na socialnih omrežjih

Ah, daj. Res sem uporabil izraz "bolezen", vendar s tem nisem mislil običajno bolezen, katere simptome zdravimo z zdravili. Zato sem napisal duhovna bolezen, kot so potrošništvo, odtujitev, ljubosumje ipd. Cepljenje ali kakršnokoli zdravljenje na telesnem nivoju bi bila praktično zaostala srednjeveška metoda, ki bi povzročila samo več gorja homoseksualcem. Sploh pa bi bilo to skrajno neumno.

Vsi moji posti na katerokoli temo izhajajo iz dela na sebi. Ko nekdo dela na sebi, se raziskuje in s tem se tudi (lahko) zdravi. S spoznavanjem samega sebe spoznavaš tudi zakone življenja; ne kakšne trapaste zakone, zapisane v t. i. svetih knjigah, temveč dejanske zakone oz. naravni red. In meddrugim se spozna tudi spolnost. Kaj je to, čemu je namenjena in kaj se lahko z njo počne, oz. kakšne posledice pušča, tako dobre kot slabe. Človek z notranjim zrenjem lahko ugotovi, da je poln raznih duhovnih boleznih, katere je zapovedano v naši družbi spoštovati kot "drugačno mišljenje, drugačnost". Dejansko ni nobene resnične drugačnosti; le variacije na temo obstajajo.

Nikjer pa tudi ni zapovedano, da se je treba razvijati in zreti vase. To mora biti odločitev posameznika. S svojo izjavo sem nalašč prišel na ta forum o homoseksualnosti, da mogoče spodbudim pogled še s kakšne druge strani, še s kakšnega kota. Sem pa žal tako marsikoga užalil, ne le mantis verjetno. Pravijo pa, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se je skuhala. Razen če ti jo kdo na silo ne zlije vate.

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Dej, Alan, povej mi tole...a je alkoholizem tud duhovna bolezen? PA sovraštvo? Neumnost? Nerazumevanje? Predalčkanje? Nedopuščanje drugačnosti? Rasizem? Netolaranca? Al je to ok? :o|o:

Odgovor je preprost: da. :)

Possible—but highly unlikely.

HIV je prenosljiv z spermo, zato ga težje faše moški ki seksa z okuženo žensko(razen če dobi na penisu ranico, ženska pa v vagini)Najblolj so na udaru homoseksualci in pa ženske seveda.Najbloj hodijo skoz " strait" tipi.

hiv se nahaja v SPERMI, VAGINALNIH IZLOČKIH, KRVI in MATERINEM MLEKU. z njim se okužimo če te štiri tekočine pridejo v stik z našo KRVJO ali SLUZNICO (tudi na glavici penisa). med homoseksualci ga je več ravno zaradi analnih odnosov-analna sluznica ni navlažena, pride do večjega trenja, ranic... na žalost nikomur ne piše na čelu da je hiv+, tako da ni res da najbol hodjo skos straight tipi. tut tisti ne s stalnim partnerjem(problem zvestobe)

najbolj pride skos tisti, ki se zaščiti. zaenkrat je edina ućinkovita zaščita kondom.

Sicer je pa po novih podatkih virus HIV izgubil na moči.Ni več tako močan kot v 80h letih kjer je vsak okuženi umru za njim.V teh časih je večina ljudi le prenašalka oziroma ga imajo v organizmu, vendar ni virus aktiviran.Zadnjič brav študijo v eni reviji.

virus ni več tko močan ker so odkril tko dobra zdravila, da zmanjšajo konc. virusa v telesu tko da ga s testi ne zaznajo, ampak to še ne pomeni da virusa v organizmu ni več. zdravila so draga, imajo veliko stranskih učinkov, pa tut virus zlo rad mutira tko da... se ne splača.

"The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."

- C. G. Jung

Na prvo ali na drugo vprašanje? Boš mogu bit mal bl natančen. :o|o:

Ja, sori, sem videl prepozno, da sem bil nenatančen. :)

Pravim, da je vse tisto, kar si naštela, tudi bolezen. In rasizem in netoleranca sploh nista v redu.

Aha, sej sm vedla, sam vseen. x;)x

Ful te ne štekam, glede tega. Sej, itak maš pravico, da poveš tvoje mnenje, sam se ful ne strinjam...pa nism lezbika, sam poznam pa ogormn homoseksualcev in v njihovih dejanjih ne vidim bolezni. In so vsi več al manj ful prijeti ljudje, nekateri zelo uspešni in ne vem, no. Ne gre mi skup tale bolezen in homoseksualnost. :o|o:

Zakaj pa ne poveš svojega primera? Pa dej, razsvetli nas, nevednike in nejeverne Tomaže. :o|o:

A si upaš? :inocent:

Mantis, sej ni blo tko mišljeno, da je enačeno....sam naštela sem še par takih mem primerov, ker me je zanimalo, kaj bo na to rekel. Sem zagovornica istospolnih partenrejv, tud otroke bi jim pustila met.

Menim, da se je treba do homoseksualnosti jasno opredeliti, da je to duhovna bolezen človeštva, kot mnoge druge (potrošništvo, odtujenost, totalni materializem itd.). Dokler bomo gledali na to kot "no ja, saj se vsak sam odloči, ali nič si revčki ne morejo pomagati -- taki so se rodili" bomo samo poglabljali našo skupno bolezen, namesto da bi se usmerili v ozdravitev.

Duhovno (pa tudi drugače) homoseksualnost ni v redu; to vedo vsi ljudje, ki se znajo poglabljati vase in delajo že dolgo na sebi. Kar pa ne pomeni, da je pa zdaj treba homoseksualce preganjat in kamenjat. Nikakor. To bi bil še en izraz naših bolezni. Pravim samo, da je treba ugotovit, kaj je homoseksualnost v resnici in od kje izvira. Nič ni naključno.

Sicer pa vsak ima svojo karmo, ki jo mora odživet, dokler se ne od-loči od večnega kolesa rojevanja in umiranja.

mantis, veliko življenj boš še morala preživet, da boš spoznala določene stvari in zakone življenja, še posebej pa kaj je ljubezen. Že to, da pišeš, da je ljubezen čustvo, dokazuje, da ne veš, kaj je. Pa nič za to. Vsak se bo naučil ob svojem času.

Nikogar nisem hotel žaliti. Samo bobu pravim bob -- ali je tudi to po nekem bednem členu prepovedanu? Aja, pa saj je vedno bilo tako, da če si stvari postavil na pravo mesto, si bil kaznovan.

Če si rada z žensko ali ženskami, pač bodi. Nimam nič proti. Samo da je to duhovna bolezen, se moramo ozavestiti. Tudi če vseskozi obstaja na planetu. Naj ti še to povem: tudi sam sem v sebi začutil homoseksualna nagnjena, s to razliko, da sem raziskal, kaj je to in zakaj je tako. In sem našel odgovor, a ga ne bom povedal, da ti ne ukradem morebitnega spoznanja. Če pa nočeš spoznat, nič zato. Nikogar se ne sme siliti. "Uživaj" svoje življenje še naprej. Srečno!

:eek: A imamo spet enega izganjalca hudiča?

Vsake toliko časa se pojavi nekdo ki misli da pozna PRAVO resnico.

So zate vsi drugače misleči duševni bolniki?

Omenjaš naravne zakone in se posmehuješ tistim "pisanim od ljudi"

Kakšni pa so ti naravni zakoni ki jih omenjaš?

In - ali se ti sploh sanja kaj so to naravni zakoni?

Tvoje razmišljanje mi bolj diši po "morali" neke verske ustanove kot po naravnih :eek: x:Dx zakonih.

Potrošništvo, materializem, odtujenost...duhovne(duševne?) bolezni?

Bolj družbene zablode, bi rekel, ki ne rabijo zdravljenja ali kakšnega odrešenika.

Nestrpnost, nerazumevanje, to so stvari ki bi jih bilo dobro odpraviti, ne pa drugačnost.

Kje bi potem nehali?

Zbudi se, Novi, da te življenje in čas ne povozita...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Jst tlele ne zastopm nč. Vsi govorite, da je duševna bolezen in da so v glav bolni. Jst pa mislim, da se jim rit meša in tam b jih blo treba cept x:Dx No ne govorijo vsi, nekateri so tle tolk pameten, da se jim to sploh ne zdi kaj narobe in je čist OK. x;)x

Jaz pa vem, da ni tako, custvo ljubezni je eno in isto ne glede na spol osebe, enako sem cutila, kadar sem ljubila moskega ali zensko.

Vse vrste, od ljubezni do ljubosumja in bolecine, ni razlike!

Ko sem spoznala ljubezen, se nisem ozirala na to,kaj si kdo misli.

Je nekje mogoce en svet, lep in svoboden, mogoce tud zame, ce ne na tukaj, pa na oni strani

:palec: :palec: :palec: xsrcx

Tukaj in zdaj, Mantis!

V tebi je ta svet.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

alef, nič od tega, kar mi očitaš nisem napisal. Prosim, preberi še enkrat lepo počasi in temeljito moje poste. Če boš hotel razumet, boš razumel. Če ne, pa bom zate še naprej izganjalec hudiča in moralist, ki bi vse drugačne pobil.

(popravljeno)
Cvickarjevih for sem se ze navadla, babe tepst in vino pit, to je najbolj kul x^x kajne

Alen, eno podvprasanje : pravis, da se ve, cemu je spolnost namenjena. Zakaj torej je bog zensko naredil 14 do 18 dni mesecno prakticno neplodno in v teh dneh NI NOBENE MOZNOSTI ZA ZANOSITEV?

A samo zato, da se bosta odtegovala en drugemu in seksala vendar samo takrat, ko bo plodna in za narascaj??? Zakaj jo je naredil plodno samo 13 dni mesecno in cemu sluzijo ostali neplodni dnevi? A za njuno vzdrznost mogoce? To si je izmislila Cerkev.

Kot vidis, tvoje mnenje tudi v praksi ne vzdrzi, mogoce tega niti nisi vedel, kako je zenska grajena.

Ker je malo hetero parov, ki ne seksajo po 18 dni skupaj.

Nikjer ne pravim, čemu je namenjena spolnost. Pravim, da ljudje, ki delajo na sebi, lahko z notranjim zrenjem to odkrijejo. Seveda lahko to odkrije tudi kdorkoli drug, ko bolje pogleda naokrog. In če bi že trdil, čemu je namenjena spolnost, nikakor ne bi trdil, da je samo za razmnoževanje. Po tvojem pisanju sklepam, da misliš, da to trdim in da je tako moje mnenje. Beri tudi ti še enkrat počasi in podrobno. x;)x

Seks je čudovit; v osnovi je za razmnoževaje, tudi za sprostitev, ne samo pri človeku, a samo pri človeku je možnost, da seks nekega dne preseže in transformira. Vendar mora to biti razvojno in ne intelektualno, kot se grejo razni duhovniki in duhovnice vseh mogočih ver. Raje seksajmo; hetero ali homo. :)

Popravljeno -> Alan_New

alef, nič od tega, kar mi očitaš nisem napisal. Prosim, preberi še enkrat lepo počasi in temeljito moje poste. Če boš hotel razumet, boš razumel. Če ne, pa bom zate še naprej izganjalec hudiča in moralist, ki bi vse drugačne pobil.

Ne, dečko...x:Dx

Razumel sem te zelo dobro, ni mi treba še enkrat temmeljito in počasi brat da vidim da je vsa tvoja pisarija enosmerno in prazno duhovitništvo(to je Kabalistov izraz, ampak boljšega ne najdem)

NIČ nisi napisal pravzaprav, nič takega kar ne bi srečeval vsak dan...

Zaplankanost pravim temu

Ampak s plankami je tako - postavljene so zato da svet ne more noter...

Je pa to tvoje razmišljanje, tvoj svet...do njega imaš vso pravico kot ostali do svojega :palec:

Cvickarjevih for sem se ze navadla, babe tepst in vino pit, to je najbolj kul x^x kajne

To mantis. Saj moji bab je blo tud od začetka hudo, dokler se ni navadla, zdaj ji je pa super in se nč ne prtožuje. Kolkat sem reku, kure na gnoju mora znat petelin porihtat, pa ma mir pa še na sosedov gnoj lahko gre, če je taprav, pa če niso preveč smotane kure.

:vragec:

nikakor pa ne gre na sosedov gnoj petelina natepavat. Sam ldje so tuk prfuknjeni in tlele mi trdte, da to ni bolezen. x:Dx

Ne, dečko...x:Dx

Razumel sem te zelo dobro, ni mi treba še enkrat temmeljito in počasi brat da vidim da je vsa tvoja pisarija enosmerno in prazno duhovitništvo(to je Kabalistov izraz, ampak boljšega ne najdem)

NIČ nisi napisal pravzaprav, nič takega kar ne bi srečeval vsak dan...

Zaplankanost pravim temu

Ampak s plankami je tako - postavljene so zato da svet ne more noter...

Je pa to tvoje razmišljanje, tvoj svet...do njega imaš vso pravico kot ostali do svojega :palec:

Sam si postavljaš omejitve. Ne upaš si gledat. Srečno.

Ja saj to! Jaz mam dobro predstavo in pol skoz vidim pred sabo vse tiste kure pa peteline, ki se važijo pred svojimi kurami na gnoju pa to in se moram smejat

Zgleda, da še nis srečala tapravga petelina. Ubogaaaaaaaaa x:Dx x:Dx

He he, zdaj sem bil jaz nepazljiv in sem površno sledil forumu, da nisem videl zadnjega posta od Pike Pikice in trenutno predpredzadnjega od mantis, kjer me pozivata naj vama povem svojo izkušnjo. :)

Lahko jo povem. Upam si to povedati, a vem tudi, da bom s tem spobudil še kup dodatnih vprašanj (kar je prav), razširitev teme na še druga področja in zelo verjetno nestrinjanje. Pa sploh ni point v strinjanju, mimogrede. Gre za razumevanje. Moje pisanje je tako, da nalašč ne napišem vsega, da dejansko začnem in ne končam, ker potem pustim bralcu prostor in svobodo, naj sam pride do odgovora. Vsak potem razume v skladu s tem, kakšen je. Tistega, ki ga bo to zanimalo, bo spraševal dalje, in ti mene zanimajo. Drugi pa me bodo obsojali. Pa mogoče se bodo kdaj drugič zanimali. :) Pa še nekaj: ne zagovarjam ene in edine poti do kamorkoli že. Življenje je vse preširno, da bi bila lahko samo ena pot prava. Je pa res nekaj eno in edino pravo in to se upam trditi: življenjski zakoni. Kako priti do njih, pa je nešteto poti, in vsak izbere zavestno ali nezavestno tisto, ki mu je najbližja.

Torej, k moji "izkušnji". Direktne homoseksualne izkušnje nisem imel (še najbolj je bilo to, da sta me dva pedra osvajala). Sem pa v sebi začutil ogromno ženske energije, ki se do določene mere ni skladala s telesom v katerem sem. Kasneje sem ugotovil, da sem to prinesel s sabo, iz določenih preteklih življenj, ko sem bila ženska. Veliko sem se v otroštvu družil s prijateljem in tudi za naju izvedel, da sva bila v preteklih življenjih ljubimca. Vso osnovno šolo pa še v srednji, ko sem imel težave za najti punco, sem mu govoril, da če bi bil ženska ali peder, bi bil takoj z njim. In on se je na to nasmehnil in videl sem mu v očeh, da ve, da mislim resno. No, na regresiji sem spoznal (dogodke sem sam videl, nisem bil hipnotiziran), zakaj sem tak nežen in požeščen, zakaj sem tako navezan, skoraj zaljubljen v prijatelja, in kaj moram napraviti, da se premaknem s te mrtve točke. Začel sem gojiti moško energijo v sebi, se z njo spoznavati, ker so me ženske itak močno privlačile, a sem bil premalo moški zanje. Tako sem z delom ponovno obudil moško energijo (in še jo), vendar brez mučenja in odpovedovanja -- temveč z raziskovanjem in razumevanjem. Zdaj sem s punco, ki ima pa precej moške energije, tako da se dopolnjujeva.

To je to, na kratko povedano. Za širša pojasnila pa se mi vsebolj zdi, da bom moral napisati kakšen blog. :)

Zanč mi je en frend ful dobro rekel: všeč so mi moški, ne tetke.. kao, ne iščem ženske v moškem, ampak moškega.. In rad sem moški... xyesx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

:eek: :eek:

Homoseksualnost nima nobene zveze z moškostjo ali ženskostjo, ali z moško in žensko energijo. To je le stereotip ki prikazuje gaye kot poženščene in lezbijke kot možače. x?x :eek:

Butasto.

Nihče od tistih ki se tega stereotipa držijo pa ne pomisli da sta v homoseksualnem odnosu VEDNO oba istega spola...x:Dx

KDO od para ima potem napačno x:Dx energijo, Alan?

V vsakem zdravem odnosu, naj bo hetero ali homo(sory, ti izrazi so mi :xx!: :xx!: ampak drugih ne vem...) gre za ljubezen, prijateljstvo, partnerstvo, privlačnost...tudi za energijo, kakršnokoli že.

In kakšen je zdrav odnos dveh ljudi?

Tak kjer nihče ne omejuje nikogar.

Ja, omejitve...

Jaz se svojih zavedam, zavedam se tudi tega da sem jih sam postavil, in jih odpravljam kakor najbolje znam.

Ampak moje omejitve, Alan, zagotovo niso take kot ti misliš ali predvidevaš

Pa ti, se ti zavedaš svojih?

Alan,

mene sam to zanima ! Kako si izvedel kaj si bil v prejšnjih življenjih ? :eek: Jaz bi tud rad izvedel...pa nikakor mi ne gre... :o|o: Vem le to, da v sebi imam veliko ženskosti, kljub temu sem moški in nisem nagnjen na moške (gay), volim žene ! x:o)x

Glede nato , da sem fighter=ratnik v duši ! :vragec:

:o|o: Pol pa me je mal tisti tvoj post dodaknil..., ko si omenjal karmo in nevem koliko življenj, da si preživel...ok x:Dx Saj jaz sem jih tudi...sam kljub temu ne klatim tega po forumih, ker bi si večina mislila xrolleyesx Tako, kot jaz o tebi !

Sorry, kolko let šteješ...sam tako me zanima ?! xDDx Glede nato, če bi jaz sešteval vsa leta, kjera sem preživljal v prejšnjih življenji...(morda nekje na drugi strani vesolja), bi rekel okol milijon let ! x^x Mal za res, mal za hec. x:o)x

Mantis :palec:

Alan,

homoseksualnost=bolezen=alan... x:Dx

ljubezen ? :o|o:

Škoda, da nisem bil prisoten mal prej v tej debati...morda bi te mal razsvetlil, kar se tiče tega ! Vedi, da Alexander Veliki je bil tud Gay, kljub temu je bil poročen z žensko ! Zakaj ? Ker morda v bodoče si je želel potomce in nič več in nič manj, kar nima nobene veze z ljubeznijo, vsaj kar se tiče ženske ! xcivx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Imam veliko homoseksualnih prijateljev in se z njimi veckrat lahko pogovarjam veliko boljse kot z drugimi - hetero.

Seveda nimam nic proti - vsak si sam izbira tako svojega partnerja kot svojo spolno usmeritev.

Butasto pa se mi zdi, da bi se hoteli porociti - saj se sami opredeljujejo pravzaprav za "drugacne", zakaj bi se sicer clovek sploh spolno opredeljeval?

Povzpel si se nad druzbene norme, s tem, da se javno razglasis in opredelis za homoseksualca...

Zdaj pa si na vse kriplje prizadevas za "staro, dobro", tradicionalno poroko.

Ne zdi se mi smiselno.

Pridruzujem se tudi mnenju El Nina, da ima otrok pravico do starsev obeh spolov - saj sta v zivljenju in naravi obe sili prepleteni.

Torej - pocni s sabo, kar hoces, bodi, kar si zelis!

A mogoce pa si se s tem, da si se podal na to pot, tudi zrtvoval, in zakaj bi zdaj naenkrat rad bil "normalen" - ravno na TEH podrocjih?

Nisem se mogla odločit, koga bi citirala, pa sem šla kar na začetek. Poskušala bom biti kar se da strpna in tolerantna, čeprav bo težko in čeprav nisem tega zasledila ravno v vseh objavah.

Predvsem sem zasledila protislovnost.

xscratchx

Skratka, da začnem.

Homoseksualnos NI to, da se je nekdo povzpel nad družbene norme. Še nikoli nisem slišala , da bi nekdo rekel, jaz pa sem nad družbenimi normami, oziroma hočem to biti, pa bom homoseksualec... xrolleyesgx

Vsi si želimo biti normalni oziroma sprejeti kot taki, kot del družbe in če imaš res toliko homoseksuanih prijateljev bi to že morala vedeti. Mislim kakšno razmišljanje- če hočeš biti drugačen, pa bodi :eek: Bistvo homoseksualnosti ni to, da si nekdo želi biti drugačen, niti da sebe smatra kot nekaj drugačnega. Boš presenečena, če boš vprašala svoje številne prijatelje, ko ti bodo odgovorili, da se večina njih počuti povsem normalno! Družba je tista, ki jih hoče narediti za drugačne. In razlog za poroko je torej tudi simboličen- da bi bili obravnavani kot enaki.

Ok, pa to o starševstvu.

Madona sveta, samska mati lahko posvoji otroka, dve ženski pa ne... A mi lahko kdo tukaj razloži logiko in kako se nevemkatere naravne sile tukaj prepletajo?!

Pa še nekaj , nismo v srednjem veku in govoriti tako starodavno o očetu in materi se mi zdi porazno za neke odprte ljudi, ki kao nekaj sprejemajo ampak le pod pogoji xnckrivx

Kakšno sprejemanje je že to? Da sami pred sabo in drugimi izpadete navidezno liberalni... Dajte rečt odkrito in naravnost- to ni naravno, niti normalno, ta folk se mi gabi, pa bo stvar rešena, ne pa hinavit nekaj brezveze.

Dandanes , ko vemo že precej več o družini in njeni dinamiki, kot so vedeli včasih, ne uporabljamo več "očeta" in "matere", temveč očetovska in materinska VLOGA. Za to pa ni pomembno kakšen je spol. Potem ste verjetno tukaj tudi proti, če mati dela in vzame oče očetovski dopust, ker otrok potrebuje mamico... Otrok potrebuje človeka, kakšnega spola je pa ta človek pa otroka bolj malo briga. potrebuje nekoga, ki bo zadovoljil njegove osnovne potrebe, kot so lakota, varnost, tplina... in včasih lahko to moški naredijo bolje kot kakšna ženska. Pa ne mi zdaj začeti kako je dojenje pomembno za otroka. ja, je lahko, ampak je lahko tudi izredno slaba izkušnja, če se mati v to sili.

Skratka, očetovska vloga je, da poseže v vez med materjo in otrokom, pomembna je torej za sekundarno socializacijo. Vendar za to ni potrebno biti sposoben igrati nogometa (če imaš sina) ampak so za to potrebne vrline in veščine čisto druge vrste. Predvsem močna osebnost, ki je sposobna otroku objektivno predstaviti svet v vseh njegovih odtenkih in poseči v odnos in navezanost med mamo(pa upam, da se razumemo kaj mislim, ko rečem mama- oseba, ki z otrokom prva vzpostavi odnos, primarni objekt identifikacije...) in otrokom. Očetovsko vlogo lahko pri materi samohranilki navsezadnje prevazme babica na primer.

Otrok bo pa itak šel v vrtec , šolo ... in tam spoznal vse kar obstaja- dobro in slabo.

In ja, če se kdo slučajno sprašuje: sem lezbijka in sem že nekaj let srečno v zvezi in še malo in bom doštudirala , prav tako moja partnerica in ja, razmišjava o otroku, saj meniva, da bi mu lahko marsikaj nudili.

Še dobro, da je moja družina takšna, da me sprejema in podpira in da imam sestro, ki ima otroka in vem, da želi, da tudi jaz izkusim tudi to srečo.

Mejte se radi :farb:

Bilo je prijateljstvo,ki je postalo skrivnost...bili so kraji, kamor se ni moč vrniti... bile so laži, ki jih je bilo potrebno izgovoriti... in bila je resnica, ki je ni bilo mogoče zanikati (brokeback mountain)

Nisem se mogla odločit, koga bi citirala, pa sem šla kar na začetek. Poskušala bom biti kar se da strpna in tolerantna, čeprav bo težko in čeprav nisem tega zasledila ravno v vseh objavah.

xscratchx

Skratka, da začnem.

Homoseksualnos NI to, da se je nekdo povzpel nad družbene norme. Še nikoli nisem slišala , da bi nekdo rekel, jaz pa sem nad družbenimi normami, oziroma hočem to biti, pa bom homoseksualec... xrolleyesgx

Vsi si želimo biti normalni oziroma sprejeti kot taki, kot del družbe in če imaš res toliko homoseksuanih prijateljev bi to že morala vedeti. Mislim kakšno razmišljanje- če hočeš biti drugačen, pa bodi :eek: Bistvo homoseksualnosti ni to, da si nekdo želi biti drugačen, niti da sebe smatra kot nekaj drugačnega. Boš presenečena, če boš vprašala svoje številne prijatelje, ko ti bodo odgovorili, da se večina njih počuti povsem normalno! Družba je tista, ki jih hoče narediti za drugačne. In razlog za poroko je torej tudi simboličen- da bi bili obravnavani kot enaki.

Ok, pa to o starševstvu.

Madona sveta, samska mati lahko posvoji otroka, dve ženski pa ne... A mi lahko kdo tukaj razloži logiko in kako se nevemkatere naravne sile tukaj prepletajo?!

Pa še nekaj , nismo v srednjem veku in govoriti tako starodavno o očetu in materi se mi zdi porazno za neke odprte ljudi, ki kao nekaj sprejemajo ampak le pod pogoji xnckrivx

Kakšno sprejemanje je že to? Da sami pred sabo in drugimi izpadete navidezno liberalni... Dajte rečt odkrito in naravnost- to ni naravno, niti normalno, ta folk se mi gabi, pa bo stvar rešena, ne pa hinavit nekaj brezveze.

Dandanes , ko vemo že precej več o družini in njeni dinamiki, kot so vedeli včasih, ne uporabljamo več "očeta" in "matere", temveč očetovska in materinska VLOGA. Za to pa ni pomembno kakšen je spol. Potem ste verjetno tukaj tudi proti, če mati dela in vzame oče očetovski dopust, ker otrok potrebuje mamico... Otrok potrebuje človeka, kakšnega spola je pa ta človek pa otroka bolj malo briga. potrebuje nekoga, ki bo zadovoljil njegove osnovne potrebe, kot so lakota, varnost, tplina... in včasih lahko to moški naredijo bolje kot kakšna ženska. Pa ne mi zdaj začeti kako je dojenje pomembno za otroka. ja, je lahko, ampak je lahko tudi izredno slaba izkušnja, če se mati v to sili.

Skratka, očetovska vloga je, da poseže v vez med materjo in otrokom, pomembna je torej za sekundarno socializacijo. Vendar za to ni potrebno biti sposoben igrati nogometa (če imaš sina) ampak so za to potrebne vrline in veščine čisto druge vrste. Predvsem močna osebnost, ki je sposobna otroku objektivno predstaviti svet v vseh njegovih odtenkih in poseči v odnos in navezanost med mamo(pa upam, da se razumemo kaj mislim, ko rečem mama- oseba, ki z otrokom prva vzpostavi odnos, primarni objekt identifikacije...) in otrokom. Očetovsko vlogo lahko pri materi samohranilki navsezadnje prevazme babica na primer.

Otrok bo pa itak šel v vrtec , šolo ... in tam spoznal vse kar obstaja- dobro in slabo.

In ja, če se kdo slučajno sprašuje: sem lezbijka in sem že nekaj let srečno v zvezi in še malo in bom doštudirala , prav tako moja partnerica in ja, razmišjava o otroku, saj meniva, da bi mu lahko marsikaj nudili.

Še dobro, da je moja družina takšna, da me sprejema in podpira in da imam sestro, ki ima otroka in vem, da želi, da tudi jaz izkusim tudi to srečo.

Jabolček za ta tvoj komentar ti pa moram čestitat . Samo mislim, da se tudi ti ravno ne čudiš odkod tako mišljenje v naši družbi ?!

Veliko ljubezni vama želim! :palec:

V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.

Michael newton

oduim.p.'s Blog

xscratchx

Skratka, da začnem.

Ok, pa to o starševstvu.

:palec: :palec: :palec:

Oprosti ker sem skrajšal tvoj post, ampak se mi zdi predolg da bi celega citiral.

Družbene norme pač obstajajo pa če se z njimi strinjamo ali ne. Stvar posameznika pa je ali si UPA živeti in ravnati IZVEN(ne iznad!) tistih norm ki ga osebno omejujejo.

Odpor do DRUGAČNOSTI, kakršnekoli, ne samo spolne usmerjenosti je pregloboko zakoreninjen v ljudeh da bi ga lahko kar tako odpravili.

In to prav zaradi "družbenih norm"

Kar se tiče vzgoje otrok in vloge očeta in matere pri tem - tudi to je del teh norm, otrok če je fant naj bi rabil očeta(vzgoja za moškega!) in deklica naj bi rabila mater... :eek:

Delitev na moške in ženske stvari počasi izgublja svoj pomen in tako tudi NUJNOST da ima otrok starša obeh spolov.

Imaš prav da otrok potrebuje samo človeka, ki ga bo naučil biti ČLOVEK

Strpnosti in sprejemanja drugačnosti se bomo morali še naučiti.

Potem ne bo več drugačnih

Samo ljudje xsrcx

Lepa zgodba. Verjamem da resnicna tud. Torej si se prepoznal, videl, da je vzrok v tem, da si bil v prejsnjih zivljenjih veckrat zenska kot pa moski in to je to. Torej gledas na homoseksualnost kot na edino mozno posledico spremebe spola skozi inkarnacije, ne v smislu bolezni. Jaz bi se kar strinjala s tem. Ceprav sama se pa nisem nikol pocutla moskega. Rada sem zenska.

Ne, edina možna posledica spremembe spola skozi inkarnacijo ni samo homoseksualnost, je še veliko drugih. Homoseksualnost je le ena možna posledica. "Dokaz", da je to stanje še iz prejšnjih življenj, je dejstvo, da marsikateri homoseksualec o sebi pravi, da je več ali manj takšen od rojstva. Slišal sem, da naj bi znastveniki tudi potrdili, da je stvar genska (to sem samo slišal in nisem nikjer preveril, zato če se motim, me prosim popravite!), kar če je res, potrjuje mojo trditev. No, tudi sam sem rad moški, čeprav je lepo uporabljati obe energiji, odvisno od potreb. :)

Še vedno pa trdim, da je to duhovna bolezen (in ne duševna, kot so nekateri kar izenačili in se sami tako nevede uvrstili med duševne bolnike). Bolezen je stanje, ko nam telo, počutje pravi, da nekaj ni v redu. In ni nujno, da je to zdaj treba zdraviti z zdravili. Dejansko je celotno človeštvo duhovno bolano. In to ni moje mnenje, govorim o dejstvih. Seveda ima vso pravico biti bolano, če tako hoče. A to je žalostno. Skozi stoletja so nam razne religije in moralne zapovedi prepovedovale spolnost, nekaj najbolj naravnega in lepega, a nismo smeli seksati, razen s poroko. A energije je hotela ven: potem je pač šla, kakor je lahko -- z istim spolom, z živalmi, z otroci.

Za zdrav otrokov razvoj pa je nujno sodelovanje obeh energij -- moške in ženske. To ni prav nič zastarelo gledanje, temveč naravno gledanje, kot potekajo zadeve v življenju, in te se ne spreminjajo, kot se spreminjajo naše ideje in pogledi na svet, kot nam pač ukažejo politiki in duhovniki raznih ver, da moramo gledat. So univerzalne in brezčasne. Najbolj zdrave družbe so tiste stare domorodske, kjer imajo zdrav odnos do spolnosti, vsega življenja, naravnih energij, in posledično ni spolnih anomalij: ni posilstev, ni pedofilije, ni homoseksualnosti. Seveda se tudi tukaj najdejo izjeme bolanih perverzij, kot so mučenja z obrazovanjem spolnih organov ipd.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...