Alan_New 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 ja saj alef... no mene bi motil mal, ce bi bla v restavraciji in bi jedla pico, zraven mene eni pa psa. sam to sam zato, ker se MEN to ne zdi normalno, v enih okoljih je to normalno, sam v enih okoljih je normalno, da se 50leten moski poroci s 15letnico.kaj pa zdaj? kaj je prav in kaj narobe?a lohk sodmo?a to pa lohk sodmo?saj tam gre tud za ljubezen, pravjo ze tko. * hm, Alan, mas prav in ne, potreb vsekakor nimamo istih.pozresnost ni moja lastnost, ne taka ne drugacna. spolnost mi ni nujna, ljubezen pa ja. Osnovne potrebe so iste. To je tako dejstvo. Glej, živimo v fizičnem telesu, kjer so potrebe iste v vseh. Razlikuje se le stopnja potreb. Sploh pa ni potreba tisto, kar je nujno. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 ja, saj vem kaj mislis, recimo da pa recem, da je odvisno ne sam od stopnje potreb, pac pa tud od prioritete potreb. drugac je pa Twain zlo dobr rekel:Civilizacija je neskoncno mnozenje nepotrebnih potreb. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Sodba JE mnenje, ampak mnenje ki temelji na DOKAZLJIVIH argumentih.Zato o njej ne more biti razprave.Le argumente lahko spodbijaš.Ampak ti jih ne navajaš, zato jih nihče ne more spodbijati.Prebrisano... Ne drži. Obsodil si homoseksualce kot duhovno bolne Nisem nikogar obsodil. Povedal sem, kar sem spoznal in to postopoma argumentiral. Če pa ne ne najdete mojih argumentov in niste sposobni razumeti, kar vam sporočam, vam ne morem pomagati. Prerekanja in dokazovanja, kdo ima prav in kdo ne, me ne zanimajo. ja, saj vem kaj mislis, recimo da pa recem, da je odvisno ne sam od stopnje potreb, pac pa tud od prioritete potreb. Ja, seveda. Ampak to so že variacije potreb, ki jih imamo vsi. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 'vdam se', sploh ne vem, kaj tle lapam, namest da bi napoved do konca naskljocala. sam se mi je zdela zanimiva debata, sem se nekaj napisala, pa se mi ni dal objavit, no pa bom vseen: sem si sla zdajle po en kos kruha s sirom in sem razmisljala o vrstnem redu, torej prioritetah potreb, pa postekala, da je TUD zato tolk folka debelega (ko smo glih prej kao neprimerno omenjal tule, a ma pa v bistvu zvezo), ker je hranjenje tako ali tako (tud) kompenzacija za ljubezen oz. obcutek varnosti, torej osnovna potreba, ki hkrati nudi tudi cutne uzitke.... po mojem je premal ljubezni..prevec je hlastanja, zadovoljevanja potreb, mi pa se prepricujemo da gre za ljubezen. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 po mojem je premal ljubezni..prevec je hlastanja, zadovoljevanja potreb, mi pa se prepricujemo da gre za ljubezen. To je point. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 saj, zato pa ze skoz stekam pravzaprav, kaj hoces povedat. sam je pa zanimivo (prav moram povedat se to): v napovedi (lunino sem ze napisala, potem pa vmes obticala reva tule ) v prvem odstavku) mensezdi glih tole omenjam... da bo pac v tem tednu to, v zacetku.No in mi mamo pa tako, tole debato.(ja, ja, to zdaj recem, ko itak se ni napovedi gor. ) sibckam iz debate (razen ce ne prisibckam se kaj, ce druzga ne, pogledat ce ste se ze poklal ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 js nimam nic proti gejom. ce se radi pikajo se pac nej pikajo.. res pa je, da se nism srecov normalnega pedra! do zdej je biv se cist vsak idiot.. pa za vecino sem sele cez cas zvedel, da so homoti; bebci so mi bli pa ze od zacetka. verjamem, da so tud izjeme! sam so le izjeme, vecina je pa vecina.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Če lahko sodimo...Nihče nam ne more tega ubranit, pa saj to vedno počnemo, povsod...Tudi jaz.Ampak jaz temu raje rečem mišljenje.Jaz tako mislim.Ti pa tako.In dokler ostane pri tem me nikakršna sodba ali mneje ne moti, tudi če se ne strinjam.Včasih je res težko sprejet kakšno drugačnost.Nekje se 50-letniki poročajo s 15-letnicami(pa tudi z mlajšimi...)Nekje drugje je to po zakonu pedofilija.V nekaterih islamskih državah žensko ki je prevarala moža kamenjajo do smrti.Za nas je to barbarstvo.Tam je to zakon.Kaj je prav in kaj ne?Kdo lahko to ve?Strinjam se pa z Alanom v nečem.Da je človeštvo duhovno bolno.Ali pa - postaja čedalje bolj duhovno revno. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 ja alan, ce bi biv js gej, me ne bi motilo, da bi me tipi pikali.. hocem rect ne bi se sprenevedal.. prepusti se, saj ti bo uspelo najti sorodno duso.. in takrat bos koncno resnicno zazivel! verjamem, da ti bo uspelo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 js nimam nic proti gejom. ce se radi pikajo se pac nej pikajo.. res pa je, da se nism srecov normalnega pedra! do zdej je biv se cist vsak idiot.. pa za vecino sem sele cez cas zvedel, da so homoti; bebci so mi bli pa ze od zacetka. verjamem, da so tud izjeme! sam so le izjeme, vecina je pa vecina..no vis zanimivo, men je pa vecina kul (jih mam zlo velik med znanci, pa nekaj tud med frendi).. Uh kolko pisete a daj ne mi rect! Marsa, pudinga in cloveka se ne da primerjat. Strinjam se, da je seks najvisje, ne pa ljubezen, potrditev ljubezni mora bit Po dildo pa se gre, za ljubico vse! NI fora v dildu da ali ne, ampak v tem, da je moski ne more pripravit do tega, da bi ga rabla notr.ma mantis, prevec si resna pa dobesedna... ne, potrditve ljubezni ne rabi bit. Ljubezen JE. x!x in zato ne rabi potrdila. Strinjam se pa z Alanom v nečem.Da je človeštvo duhovno bolno.Ali pa - postaja čedalje bolj duhovno revno.ampak si hecen alef, saj to je to kar govori alan, ko si ga obsodil () netolerance in obsojanja, uporabljamo pac besede, termine, ki so na voljo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 ma ne, ti idealisticno gledas, v bistvu, na nek nacin...saj je prav. ma ne, vsakdo je kul, v glavnem... ker se vsakdo v sebi trudi bit boljsi clovek....sam ni pravih zgledov, nekak, ravno zato, ker je v besedah tako, v dejanjih pa drugace. to so pa sam misli, kar tle leti 'na papir', saj nismo mi vse nase misli, brez debate se vcas ne da prit do zakljuckov, ce mamo pa sam v glavi debate, s sabo, pa ni pravega fidbeka, drugih moznosti, resnic. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 ampak si hecen alef, saj to je to kar govori alan, ko si ga obsodil () netolerance in obsojanja, uporabljamo pac besede, termine, ki so na voljo. Hecno, ja...ampak je res.Ampak potem bi lahko spet do nezavest debatiral pa čvekal kaj je vzrok temu.Za Alana je to homoseksualnost, pa... ne vem več kaj vse je napisalPa sploh lahko pokažemo na krivca ali vzrok?Zakaj sem ga "obsodil"?Čist po kmečko bom razložil:Njegovo pisanje mi je zadišalo po lovu na čarovnicePokazat na nekaj kar tebi ni všeč in vpit - to je krivo da duhovno propadamo!Ne, jaz tega ne maram.Ker to ni iskanje pravih vzrokov, to je samo iskanje grešnega kozla.Ali pa čarovnic. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 aja ti si izhajal kot da je to vzrok, jaz pa sem postekala, da je to ena od posledic. tega hlepenja, ena tale veja razvratnega stosa, ki smo jo podedovali se od starih grkov, rimljanov. * SOPOJAV. je to. pravzaprav. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Jaz bi tud rad vedel kaj je vzrokZakaj?Ne vem, da bi mogoče lahko kaj premaknil v drugo smer(vodnar... )Če se sploh da kaj premaknit, razen sebe.Pa tud to je nekaj Me je zmeraj motilo posploševanje pa predalčkanje pa...Ljudje o katerih tu govorimo niso ne vzrok ne posledica duhovnega propadanja.So samo ljudje ki so si izbrali drugačno pot, ki imajo drugačne želje in nagnenja.So zato kaj slabši od drugih?Od tistih ki so "normalni" po nekih družbenih normah?Kaj je sploh normalno?Nimam pojma.To je iz srca.Včas mi pa asc. mal ven udar... (strelec) Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Včas mi pa asc. mal ven udar... (strelec) Kul post ..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 zakaj?to tudi mene zanima in si ne morem razjasniti. poskušam pa se postaviti v kožo homoseksualcev, da lažje razumem. (tako kot vse ostalo) kaj pa vem, mogoče pri moškem prevlada ženska energija in je homoseksualec. kemija po moje dela pri tem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Od tistih ki so "normalni" po nekih družbenih normah? kaj to je ? *drgač pa za cel post Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 V bistvu me pa tud ne zanima tolk "zakaj". Tako pač je. Ne vem zakaj se bi mene to tikalo tolk, da bi me motilo, s čim prikrajšalo, niti nimam pojma zakaj bi človeka "presojal" po samo eni od njegovih lastnosti, in to v bistvu za moj odnos z njim, sicer pa tudi nasploh.....zlo nepomembni. Tako pač je. Pa kaj? Naj bo človek svoboden tudi v spolni usmerjenosti, če s tem ne posega v pravice drugih (zdaj mal pravnika iz mene vdarlo). Al kak? Še posebej se mi pa zdi smešn, da se pogosto taisti, ki obsojajo moške homoseksualce, krepko slinijo ob pomisli na dve ženski, ki se ljubita.......No, mogoč pa je to že na svoj način ipak nezavedni miselni napredek..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Jaz bi tud rad vedel kaj je vzrokZakaj?zakaj pa mislis da sem v tej temi? mene VEDNO zanima zakaj. sploh pa ce mam take pa drugacne izkusnje za ta zakaj. oz. v zvezi s tem zakajem. * glej, ce naj recem, ne, nimam TEGA, moram najprej vedet, kaj TO sploh je. V bistvu me pa tud ne zanima tolk "zakaj". Tako pač je.no in najverjetneje pa je tako se najbolj 'Prav'.ZAKAJ () bi nas zanimal, da zakaj!? sam nas zanima... NAS, torej sirse... torej se je.. hm, 'potrebno' (morda) vprasat, zakaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tutti-frutti 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 jaz pa sem imela cimra homoseksualca in lahko samo rečem, da ko spoznaš in vidiš, kako so geji fajni ljudje, mislim, da bi si vsaka ženska želela imeti za prijatelja geja veš, da nikoli ne bo imel kakih pokvarjenih namenov, ni ljubosumen, ni nevoščljiv, izraža svoje resnično mnenje... skratka super so veliko boljši od ženskih "prijateljic" no pa še druga zelo lepa lastnost, kot sostanovalec je bil zelo čist, priden, pospravljal, likal, razvajal... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 kaj to je ? *drgač pa za cel post Saj sem napisal...Nimam pojma... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Strinjam se pa z Alanom v nečem.Da je človeštvo duhovno bolno.Ali pa - postaja čedalje bolj duhovno revno.Se podpišem spodaj ! no vis zanimivo, men je pa vecina kul (jih mam zlo velik med znanci, pa nekaj tud med frendi)..Enako Marsa , saj sva enkrat prej že o tem govorila ! jaz pa sem imela cimra homoseksualca in lahko samo rečem, da ko spoznaš in vidiš, kako so geji fajni ljudje, mislim, da bi si vsaka ženska želela imeti za prijatelja geja veš, da nikoli ne bo imel kakih pokvarjenih namenov, ni ljubosumen, ni nevoščljiv, izraža svoje resnično mnenje... skratka super so veliko boljši od ženskih "prijateljic" no pa še druga zelo lepa lastnost, kot sostanovalec je bil zelo čist, priden, pospravljal, likal, razvajal... Jaz nisem Gay... Tud sem fajn, čist, nimam pokvarjenih namenov (pacek pa ja) , nikol ljubosumen, še manj nevoščljiv...skratka ni ženske, kjera me ne bi imela ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 (popravljeno) Uh kolko pisete, jaz seveda nisem dobila tehtnega odgovora na svoje vtikanje v Alana, kako ljubi zensko in kako je znal ljubit moskega. Ok. Saj imas prav, tvoja stvar Alan. Spet si se nekje izgubil in ne vidim repa ne glave, mislim pa, da ce bi zacel pri sebi sledit svojim custvom, ne bi tega klatil. Lahko si se spremenil in celo znanstvenim trditvam oporekas, zgodovinarjem in tistim, ki so raziskovali, ce se da spremeniti homoseksualca in prisli do tega, da se ne da. To pomeni, da si ti en blazen fenomen in bi bile potrebne raziskave še na tebi, tako da bi bile svetu predstavljene NOVE ugotovitve in bi se homoseksualce lahko po tej tvoji poti, kakrsnakoli je ze, mnozicno ozdravljalo Ker si sam napisal, da vneses par misli in cakas na odziv, ti pa samo opazujes (ves zadovoljen, kaj?), potem pa ne cakaj vec, napisi knjigo, naj jo prevedejo v vse svetovne jezike in bos resil celotno clovestvo te "duhovne bolezni" Marsa, pudinga in cloveka se ne da primerjat. Strinjam se, da je seks najvisje, ne pa ljubezen, potrditev ljubezni mora bit Po dildo pa se gre, za ljubico vse! NI fora v dildu da ali ne, ampak v tem, da je moski ne more pripravit do tega, da bi ga rabla notr! Alan, glih berem, trdis, da je point PREMALO LJUBEZNI. Ker ni ljubezni, zato je meni bla v 1. r. vsec trsica, namesto tovaris, zato sem pri 16 bla usekana v eno, pa mi ni vracala, ponujali so se mi fantje, pa se nisem nic zmehcala ob njih itd, celo zivljenje. O kaksnem pomanjkanju ljubezni ti govoris? Valda ce mi ni dala, je blo pomanjkanje ja. mantis, glede na tvoja vprašanja sem nekako "prisiljen" razširit debato s postavitvijo tega, kar običajno razumemo kot ljubezen, pod vprašaj. Nič se na da spoznat, če vsega, kar vemo ali mislimo, da vemo, ne postavimo pod vprašaj. Torej: ljubezen nima nobene veze s spolnostjo. Pod ljubeznijo ne mislim vsega tistega čustvovanja in lepljenja za osebo, pa naj bo ta kateregakoli spola že. Tistemu pravim zaljubljenost in ima več stopenj -- od najbolj goreče (to, čemur običajno pravimo zaljubljenost, ki kmalu mine) do tiste "trajne", torej neke čustvene, miselne, telesne zveze z nekom. Ko ta zaljubljenost mine, je po navadi prisotna bolečina. To vam mora biti jasno, če me hočete razumeti. Ljubezen je energija, ki drži vesolje skupaj in je energija vsega, kar obstaja. Jaz dejansko ne morem ljubiti, nihče ne more. Lahko pa dovoli, da ljubezen teče skozenj. A za lažje razumevanje govorimo, vključno z mano, da ljubimo. Kar niti ni napačno. Preprosto. Tistega človeka še danes ljubim, kakor ljubim svojo punco, kakor ljubim zid, tebe, računalnik, karkoli že. Kar ne pomeni, da sem zaljubljen. Še v svojo punco nisem, ker ne potrebujem več zaljubljenosti. Ljubezen je bolj pomembna in me bolj napolni. Za biti v ljubezni pa ne potrebujemo drugega človeka. Drugi ni pogoj za bivanje v ljubezni. Če bi sledil samo svojim čustvom, bi že zdavnaj bil v grobu. Čustva so le neznaten del našega bitja in sploh ne tako pomemben. Zmešalo se bi mi, če bi sledil čustvom. Čustva so kot misli, spadajo na enako raven. Kar pa spet ne pomeni, da jih ne znam uporabljati. Čustvujem na veliko, a nisem njihov suženj, nimajo glavne besede. Zdaj spet izpadem kot hladen racionalist, a je daleč od tega. Občutenje je važno, ne čustvovanje. Z občutenjem lahko doživljamo vse, s čustvovanjem samo čustva, ki so v večini primerov boleča. Občutenje je notranje zrenje, o katerem sem govoril nekaj postov nazaj, in preko zrenja, občutenja pridemo do spoznanj. Popravljeno 10. januar 2006 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 mislim..brez zamere, ampak mam obcutek, da bi blo zate in za tvojo nesojeno nevesto najbolje, da bi se cimprej sprijaznil s tem, da si gej in nehal slepiti sam sebe in ljudi okoli tebe (TVOJE DEKLE).. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 zakaj Nols?Mensezdi da je pa ful dobr napisal Alan new. edino ne vem, zakaj bi potem geji bili tle kakorkoli izkljuceni? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.