FURIA 25. januar 2003 Prijavi Deli 25. januar 2003 Se opravicujem, ce ste o tem že govorili. Zanima me, kako natancno gledate pri interpretacijah aspektov stopinje oddaljenosti med planeti... Predvsem me zanimajo glavni planeti, kompozitne karte.Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. januar 2003 Prijavi Deli 25. januar 2003 Ja, Furia - ziher smo o tem ze govorili, je pa super, ker si primerno nanovo odprla temo in jo naslovila takole...Kdo bi iskal taksenle odgovorcek na vsem Forumu.. Sama za konjunkcije (0), opozicije (180), kvadrate (90) in trigone (120) vzamem navadno do okoli 7, 8 stopinj orbisa. *Odvisno je tudi, ce gre za Sonce, Luno in Ascendent ali za zelo aspektiran ali drugace pomemben planet ali tocko.Tako smo lahko v primeru Lune, Sonca in ASC nekoliko bolj elasticni in upostevamo orbise nekako do 9 ali pa celo do 10 stopinj - najpogosteje, ce v tem primeru tvorijo kaksno konfiguracijo... pa je v tem primeru "avtomaticno vkljucen".Za sekstil (60), inkonjunkcijo (150)... vzamem okoli 5 stopinj...Druge pomembnejse tocke (midpointi, arabske tocke, kiron itd...) pa delujejo v bolj eksaktnih aspektih, tako jih stejemo do najvec 3 stopinje... Najpogosteje pa do ene stopinje... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 25. januar 2003 Prijavi Deli 25. januar 2003 Ahanm hehe, zanimivo vec kot clovek ve vec se mora se naucit... Hm je bil sokrat pameten ko je rekel "vem, da nic ne vem"... Torej tile aspekti, imajo lahko tudi konfiguracije... recimo, da imam blizu skupaj luno in pluton, temu bi lahko potem rekli konfiguracija? In ce imam recimo pluton malo izven stopinj za aspekt... se ta aspekt se vedno steje ker je luna se vedno not, najbrz se to lahko gleda tudi skozi midpointe? "When the power of love Replaces the love of power Man will have a new name: God." Sri Chinmoy Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FURIA 29. januar 2003 Avtor Prijavi Deli 29. januar 2003 No, fino, da je vedno kaj novega tudi za stare macke. Marsa, kaj pa v kompositni karti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. januar 2003 Prijavi Deli 29. januar 2003 Furia - nekateri so tod nekoliko eksaktnejsi in vzamejo malo manjsi orbis... vseeno pa se vedno drzi, da imajo osebnejse tocke lahko vec stopinj...Sama jemljem priblizno enakega (ker imam gibljiv in elasticen sistem, sproti vidim, ali so se v aspektih ali ne)...Po drugi strani pa je pravzaprav orbis v teh primerih lahko se bolj raztegljiv... ker obstaja tudi nekaksen "psevdo" aspekt, kar pomeni, da je npr. Sonce nekoga na 10. stopinji Leva, chart, ki ga soobravnavamo, pa ima npr. Sonce na 25. stopinji Strelca...In tako se, ceprav pravzaprav Sonci ne tvorita vec trigona, ker je orbis pac prevelik, vzpostavijo podobne energetske harmonije - vseeno gre (pac v tem primeru) za dve ognjeni znamenji, ki sta ze po defaultu kompatibilni.Itd. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. januar 2003 Prijavi Deli 29. januar 2003 Aja, El Nino - zdajle vidim...Konfiguracija pomeni, da aspekt tvori vec planetov oz. tock in se tako le-ti postavijo v nekaksno obliko...Ce imamo v trigonu dve zemeljski znamenji, govorimo o aspektu, ce imamo trigon med vsemi tremi zemeljskemi znamenji, pa govorimo o zvezdni konfiguraciji - Velikem (v tem primeru zemeljskem) trigonu.Ali - oseba ima: Sonce na 1 st. Dvojcka, Luno na 5 st. device, ASC na 7 st. Rib in Mars na 9 strelca...V tem primeru bomo rekli, da ima oseba Veliki nestalni kvadrat.Jo? p.s. Koliko je to izven, El Nino (Luna, Pluton) in za kateri aspekt gre (konjunkcijo?)? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. junij 2003 Prijavi Deli 2. junij 2003 Predvidevam, da je vpliv aspekta odvisen od njegove natančnosti. Tudi če je recimo sekstil v nulo natančen, ali pa recimo popolna konjunkcija....ali pa če imamo kvadrat - tako kot jaz z devetimi stopinjami razmika. Potem je vpliv kvadrata bistveno manjši, kot recimo vpliv sekstila, čeprav je ta aspekt kratkotrajnejši. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. junij 2003 Prijavi Deli 2. junij 2003 Seveda je najvplivnejsi najnatancnejsi aspekt...Vendar je treba upostevati se druge dejavnike...Npr. opozicija Sonca in Lune, tudi ce bo orbis slednje 9 stopinj, bo seveda mocnejsa kot natancen generacijski sekstil - npr. neptun, Pluton.Se nekaj je - orbis aspektov (op., kon.) je navadno 7 stopinj - 9 stopinj orbisa vzamemo v primerih, ce gre za Sonce, Luno ali Asc. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. junij 2003 Prijavi Deli 2. junij 2003 Hvala Marsa in hkrati sori. Sem bila prepričana, da se o tem še ni kaj dosti govorilo...Pametno si naredila Ja, za generacijske vplive vem...itak..nekega blaznega vpliva mojemu plutonu v devici ne bom dajala, če je pa v celi generaciji tam..recimo.Devet stopinj..pri asc, soncu in luni...če je tako, potem sem pridobila še en kvadrat. Vendar je 9 in še nekaj stopinj...v glavnem čez devet stopinj. Luna merkur je potem ta novi kvadratek. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. junij 2003 Prijavi Deli 2. junij 2003 ..nekega blaznega vpliva mojemu plutonu v devici ne bom dajala, če je pa v celi generaciji tam..recimo.Nataly - bos dajala... najbrz imas nekje v blizini se Luno... Si opazila potem (da sem prikljucila temo)?Ja - to se zdaj da in je veliko lazje zame. Tebi pa je itak vseeno - saj je vse na broju. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. junij 2003 Prijavi Deli 2. junij 2003 Ja točno. Res je vseeno, oziroma še boljše. Glede lune..se seveda vse skupaj malo spremeni...če je pač gužva v devici(jaz kriva nič ), pa še lilit in to..eh Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 4. junij 2003 Prijavi Deli 4. junij 2003 Haha zanimivo, najprej se opravičujem ko že 5 mescov nisem nič napisal tukaj, ampak bolje pozno kot nikoli.... Ja marša za konjukcijo gre.... hm ok grem gledat malo moje midpointe, ker sem odkril 2 eksaktna 0.0 stopinj... grem pisat pod midpointe tole naprej čawči Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
intruder 4. junij 2003 Prijavi Deli 4. junij 2003 dokaj zahtevno pri natalni aalizi, pa preverish _kdaj_ se sprozhijo z drekcijami oa tranziti, v tem orimeru so orbisi seveda 0. ba minuto denimo da je i.c. o sco, neptun 3 sco, morje je nevarno z 3 keta in tknaprej... Citiraj http://www.escribe.com/theory/puck Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. februar 2004 Prijavi Deli 26. februar 2004 Tole tudi veckrat omenimo v kaki astro temi, pa dvomim, da vas prav veliko ve, da sploh imamo odprto temo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. februar 2004 Prijavi Deli 26. februar 2004 Spomnila sem se, da sem videla pri Crowleyu, da si je uposteval aspekt Venera/Neptun (opozicija), kljub temu, da je 10 orbisa.Sklepam, da zato, ker je bil pac Tehtnica (in je venera potem pac vladar, poleg tega pa je neptun v bistvu vladar njegove lune).No, tudi jaz imam opozicijo teh dveh z 10 orbisa, pa je nekako nisem upostevala, v bistvu pa bi jo lahko, ker je neptun vladar sonca, venera pa je v domacem znaku. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RAKICA 26. februar 2004 Prijavi Deli 26. februar 2004 Kaj pa veliki trigon- zračni, a vendarle ni poudarka na "odletavanju" in velikih tolerancah, fleksibilnosti ali iznajdljivosti, drznost nekako je.. Ali trigon izpodbije kak kvadrat ali močnejša konstelacija oz. kako je s trigonom, je sam v sebi speča kombinacija brez posebnega napredka, konkretno pa se pri odražnanju človeka to ne pozna!? A sm zafilozofirala? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 26. februar 2004 Prijavi Deli 26. februar 2004 Glede orbisov sem nekje enkrat že na široko pisal. Poanta je bila pa naslednja: Samo v Duporjevi je mogoče najti kar nekaj principov/sistemov, kako z orbisi. Na koncu si astrologi izberemo svojega. Eden od njih je, da pri npr. Soncu in Luni jemlješ do 8 st. orbisa, pri JU in SA po 5 ali 6, pri ostalih pa manj, do PL, ki ima orbis samo 1 st. Kar je lepo slišati do tedaj, ko gledaš orbis aspekta med Soncem in Luno, ki je skupaj 16 st., kar pa pomeni, da je orbis kvadrata od 74° do 106°, trigona med njima pa od 104° do 136°. Kar pomeni, da se kvadrat in trigon med tema dvema v bistvu delno prekrivata, to pa pomeni, da nima smisla. Drug sistem je v pol-orbisih, tega uporablja tudi večina boljših programov. Po mojem je bolj pravilno to delati po občutku. Nima smisla ostati strogo pri pravilih ter za Plutona jemati orbis 1°, če pa je taisti Pluton npr. kulminantni planet in istočasno vladar ASC! Definitivno je v taki karti pomembnejši kot pa "kar tako Pluton". In mora imeti zaradi svojega večjega pomena večji orbis kot pa običajno Pluton (po pravilih). Kljub vsemu pa je treba imeti okvir, saj brez tega tudi občutek ne prinese dobrih rezultatov. Po mojem bi lahko bilo tako. Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 Ja, res je tole pravzaprav zelo individualno...Jaz vcasih tudi takole potem gledam - zato grem nekako vcasih pri pomembnih do 10 - ker je to tretjina znaka, se mi zdi, da bi nekako dlje tezko segel vpliv... to se mi zdi dosti logicno...V bistvu pravzaprav sploh ni druge, kot da gledas individualno... Ker softver (recimo s tem imamo tudi mi 'tezave') bo racunal aspekt NATANCNO 7:00 (ce sva tako dolocila ta aspekt) in recimo ne 7:01... Ko jaz osebno gledam, seveda jemljem to v aspekt.Vcasih se 'potegnejo', prenesejo svoj vpliv tudi prek drugih (tudi sama imam tak primer) - ko so recimo opozicijski steliji, pa so osrednji med sabo v oppoziciji, vsak s parimi konjunkcijami na vsako stran... vendar pa najbolj oddaljena dva potem v bistvu sploh ne padeta v aspekt drug z drugim (po orbisu, ki ga toleriram pri tem aspektu) - a ce ni vec kot 10 razlike, ce gre za mocne in vplivne planete ali tocke, kot je asc, stejem to vseeno v aspekt.Pri sekstilu pa seveda ni sans nobenih, da bi ga stela 10. Tudi 8 ne, pa ce gre za ne vem kaj. Se pri trigonu v bistvu veckrat jemljem manjsi orbis kot pri opp. in konj.Najmocnejsa, najbolj delujoca in najvplivnejsa, kot tudi najbolj ocitna aspekta sta zame konjunkcija in opozicija. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slavi 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Hej, druzba!Nekaj razmisljam o aspektih, pa mi ne dajo miru: kako pomembne ali odlocilne so stopinje za delovanje dolocenega aspekta? Recimo: ce sta sonce in luna v kvadratu, vendar je razlika med njima 8 stopinj, ali pa ce je razdalja med njima 2 stopinji? Je moc vpliva vecja ali to ne igra tako pomembne vloge? Ali pa za druge aspekte, ce sta venera in luna v trigonu z razdaljo 1 stopinje ali 6 stopinj? Ce bi se kdo na to temo malo razpisal ali me kam preusmeril, bi mu bila res hvalezna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Ce bi se kdo na to temo malo razpisal ali me kam preusmeril, bi mu bila res hvalezna. Si ze tu. Torej zgoraj si malo prechekiraj. (teme so vcasih odprte recimo z drugimi ali nekoliko drugacnimi naslovi, jaz pa potem skusam cimbolj ohraniti slednje in ko/ce popravim, recimo podam v podnaslovu konkretnejse ali dodaten oris teme)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slavi 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Ok, sem si kar opomogla, ampak me vseeno zanima konkretno, kako mocno vpliva kvadrat sonca in lune v razmaku malo vec kot 8 stopinj (sonce: rak, 26.57; luna: tehtnica 18.53)? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Pomembno je tudi ločevati aspekte, ali so aplikativni ali seperativni. Pogostokrat je tako, da seperativni kažejo, kaj smo že pridobili (prešnja življenja, pododovali...) in aplikativni (kaj se bo zgodilo). Poglejte karto še na ta način in boste dobili zanimive povezave. Lep pozdrav! beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Ok, sem si kar opomogla, ampak me vseeno zanima konkretno, kako mocno vpliva kvadrat sonca in lune v razmaku malo vec kot 8 stopinj (sonce: rak, 26.57; luna: tehtnica 18.53)?Moje osebno mnenje je, da orbis nekoliko preširok. Jaz vzamem naslednje orbise. konjunkcija 8 stopinjkvadrat, opozicija 6 stopinjsekstil 4 stopinjeinkonjunkcija 2 stopinjivsi ostali aspekti 1 stopinja To je moja praksa in deluje. Mnenja so deljena in vsi se učimo. beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Oj, Beli, fajn ko si se pridruzil in opomnil se na ta vidik, morda napises vec? Strinjam se na nek nacin z belim Vranom, Slavi, da je kar precejsen tale orbis... po drugi strani pa je res, da gre za sonce in luno, pomembno je tudi, kje sta sicer, ce bi to recimo bilo na kotih ali ce bi sicer bila mocno aspektirana ali ce bi ti ta kvadrat 'potegnil' v kaksno konfiguracijo recimo, potem bi lahko vzeli v obravnavo.Se pa tudi sama nagibam, da je orbis prevelik - ne vem, ce sem bila dovolj natancna, ko sem omenila celo do 10 - imela sem v mislih predvsem konjunkcije, pa tudi opozicije, pri kvadratih nikoli ne upostevam taksnega orbisa. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Oj, Beli, fajn ko si se pridruzil in opomnil se na ta vidik, morda napises vec? Strinjam se na nek nacin z belim Vranom, Slavi, da je kar precejsen tale orbis... po drugi strani pa je res, da gre za sonce in luno, pomembno je tudi, kje sta sicer, ce bi to recimo bilo na kotih ali ce bi sicer bila mocno aspektirana ali ce bi ti ta kvadrat 'potegnil' v kaksno konfiguracijo recimo, potem bi lahko vzeli v obravnavo.Se pa tudi sama nagibam, da je orbis prevelik - ne vem, ce sem bila dovolj natancna, ko sem omenila celo do 10 - imela sem v mislih predvsem konjunkcije, pa tudi opozicije, pri kvadratih nikoli ne upostevam taksnega orbisa.Marsa jaz sem prepričan, da ti karto izdeluješ po intuitivnem občutku in da so to le splošne informacije. Tudi sam, ko vidim karto lahko naredinm selekcijo, to je pomembno in to bom dal na stranski tir. beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.