Marsa 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Marsa jaz sem prepričan, da ti karto izdeluješ po intuitivnem občutku in da so to le splošne informacije. Tudi sam, ko vidim karto lahko naredinm selekcijo, to je pomembno in to bom dal na stranski tir. beli VranSeveda, tako je, saj zgolj z logiko in matematiko se mi zdi, da ne bi mogli dobit taksnih rezultatov, kot je racunalniska analiza povsem nekaj drugega kot ce je cloveski faktor tu...Sem pa videla, da si recimo izpostavil inkonjunckije in sekstile oz. si tem aspektom dal veliko manjsi orbis kot se ga navadno uposteva - no, tudi sama opazam, da vcasih kaksni sekstili sploh niso potentni (v sicersnjih orbisih, torej 5), vcasih pa kaka inkonjunkcija deluje lahko veliko sirse (ponavadi ko so kaksni zmajcki ali podobno).Seveda, nic ne moremo izvzeti, hkrati pa ne smemo vsemu dati enake teze, kaj pa se na racun cesa drugega 'odpise' in spet nekaj na racun necesa drugega pokompenzira - kot recimo pomanjkanje elementa, ki ga lahko 'ven dobimo' celo v aspektih, npr. konkretno ogenj s konjunkcijami (sploh ce so vpleteni sonce, jupiter ali mars)... Itd...Zato je fino poznati najosnovnejse, potem se itak vse sestavlja kot lego kocke. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Saj tako je kot praviš, splošno pravilo je takšno, kot sem ga podal. Seveda pa, kot si omenila kotni planeti delujejo močnejše. Bistvenega pomena pa so orbisi v horarni astologi, kjer pa ni ugibanja in delujejo točno, taki kot sem jih opisal. Razen Lune, kjer se upošteva celo znamenje (a to je že druga zgodba...). V natalni astrologiji nekega pravila ni, zato je to tako, kot globoka reka, v katero te vržejo in moraš plavat (saj to obvladamo). beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Bistvenega pomena pa so orbisi v horarni astologi, kjer pa ni ugibanja in delujejo točno, taki kot sem jih opisal. Razen Lune, kjer se upošteva celo znamenje (a to je že druga zgodba...).ja, saj, najbrz je prav v tem catch, ker ze ime pove - horarna astrologija, torej tu je res treba najbrz vzeti v obravnavo le najtocnejse...To pa res obvladas, fino je videti majstre pri svojem delu. Me pa se nekaj zanima, ceprav nisva v horarni, a sva pa v orbisih - ali dejansko jemljes tudi pri horarni tako velike orbise? Sem mislila, da se jemlje v teh primerih recimo 1 stopinjo, kvecjemu nekako do 3, vec kot 5 pa sploh ne... no razen ce je mroda v primeru konj. kako drugace, ker je pac najmocnejsi aspekt? Tale Luna pa mi je zanimiva, ce se da v nekaj stavkih povedat, bi bilo dbest, ko bi bila kaksna priloznost (da ne bos samo zato tega pisal), da bi podal v horarno, to je zame se neraziskano podrocje, bi me zanimalo slisati se kaj vec... ko in ce bos kdaj pri volji, seveda. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slavi 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Marsa, hvala za trud. Tale aspekt, ki naj bi kazal na doloceno neskladnost mojih starsev, mi je vzel v racun nek astrolog, ki sem ga pred leti obiskala in mi je naredil karto, pa tudi preko luninega neta mi tako nakaze. Mi je pa cudno, ker sta moja starsa ubistvu po mojem mnenju kar prava eden za drugega in sta mi nekako vzor, kar se tice partnerstva po toliko letih. Sej ubistvu vec o tem aspektu pa sploh ne vem. Je pa sonce v 9. hisi (nekje na sredini), luna pa v 12 (prav tako pri sredini). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Računalniške programe bi bilo potrebno malo za ušesa. Res je, da neskladen aspekt Sonca in Lune, kaže težave s starši (med drugim...). V kolikor jih nimata, ga lahko mirno zavržeš. Aspekt med Soncem in Luno (kvadrat, opozicija) tudi nakazuje nek vzorec, ki ga je potrebno prekiniti, ponavlja se iz generacije v generacijo. Kakšen pa je, se razbere iz karte. Kvadrat je še nekako premagljiv, do čim opozicija je blokada. Lep pozdrav! beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slavi 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Ok, hvala, potem pa krasno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Ah, Slavi, vcasih je potrebno samo malo vec elasticnosti in manj togosti v interpretaciji aspektov... pomeni recimo lahko samo to, da se starsa v zgodnjem obdobju, recimo v trenutku spocetja ali rojstva nista dobro razumela... ali pac da gre za precej drugacna cloveka, energetsko... na nek nacin je tako kot s sanjami.... sami najbolj vemo, kaj in kako... vcasih pa potrebujemo pac nekoliko pomoci pri interpretaciji simbolov... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Ah, Slavi, vcasih je potrebno samo malo vec elasticnosti in manj togosti v interpretaciji aspektov... pomeni recimo lahko samo to, da se starsa v zgodnjem obdobju, recimo v trenutku spocetja ali rojstva nista dobro razumela... ali pac da gre za precej drugacna cloveka, energetsko... na nek nacin je tako kot s sanjami.... sami najbolj vemo, kaj in kako... vcasih pa potrebujemo pac nekoliko pomoci pri interpretaciji simbolov...Opazil sem naslednje: Sonce kvadrat Luna: seperativni kaže, da sta se starša nerazumela že pred rojstvom, aplikativni pa ko se je otrok že rodil. Stopinje pogostokrat nakazujejo čas, npr. tri stopinje do ekzaktnosti (tri leta...). V mojem delu se je to pokazalo za relevantno. Marsa, ali kdo drug. imate kakšne podobne izkušnje. beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. junij 2004 Prijavi Deli 27. junij 2004 Hmm, bom odslej malo bolj pozorna se na ta vidik oz. bom enkrat schekirala malo svojo bazo se na ta nacin, hvala za motiviranje, beli! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Sonce – Luna v napetih aspektih Sonce, oče in Luna, mati. Zgodba se začne, ko se srečata ( naj bo zaradi nagona ali strasti), se dobro razumeta in dobita otroka. Takrat se zadeva obrne.Sonce spozna, da ne sprejema Lune in Luna, ki bi rada sprejela Sonce, pa ne more…Različne potrebe imata.Mati(luna) ne more v v svojem možu prepoznati niti najmanjše podobnosti z očetom. Čeprav oče in mati to prikrivata, se vseeno odrazi na otroka. On v sebi že nosi dva nasprotja.Osebe s tem aspektom imajo dostikrat slab vid, nemalokrat ima dva različni očesa… Dnevno svetilo ne ljubi nočnega… Kar se orbisov tiče, sem pri osebnih planetih zelo fleksibilna. Nikoli se ne oziram na nujnost orbisov, še posebno ne pri Soncu in Luni. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Nikoli se ne oziram na nujnost orbisov, še posebno ne pri Soncu in Luni. No ja, drugače pa bravo! beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 A veste, da so stari astrologi gledali na aspekte drugače kot mi?Pri ptolomejevih aspektih ni bilo orbisov, pomembno je bilo le, da so se povezovala prava znamenja.Na primer:sekstil je bil, če sta bila planeta v znamenjih, ki so si sorodna, torej nista v istem elementu, ne v istem moduso, sta pa ista v polarnosti (voda-zemlja, ogenj-zrak).trigon, če sta planeta v znamenjih istega elementa,in tako dalje. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 A veste, da so stari astrologi gledali na aspekte drugače kot mi?Pri ptolomejevih aspektih ni bilo orbisov, pomembno je bilo le, da so se povezovala prava znamenja.Na primer:sekstil je bil, če sta bila planeta v znamenjih, ki so si sorodna, torej nista v istem elementu, ne v istem moduso, sta pa ista v polarnosti (voda-zemlja, ogenj-zrak).trigon, če sta planeta v znamenjih istega elementa,in tako dalje. Vse dobro, Mihela.No ja Mihela, v horarni astrologiji tako ne gre. In dandanes so nujno zlo orbisi tudi pri natalni astrologiji. Kakšne orbise uporabljaš ti osebno? beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 ja, Mihela, pravzaprav ni tako brez smisla tole, a vseeno se odlocam za eksaktnejse aspekte raje, preprosto, ker opazujem v praksi in prav vidim, kdaj in kje se kak aspekt manifestira in kdaj in kje se ne - pa res ni vedno zelo odvisen od sicer uveljavljenih orbisov.Sicer pa je kar logicno, da deluje tudi takole, ohlapneje...Denimo imamo primer Sonce na 26 Dvojcka, Sonce na 15 dvojcka in Sonce na 1 raka - seveda bomo -v najvec primerih- dobili vec sorodnosti Sonca na 26 Dvojckov s soncem na 15 dvojckov, ceprav sicer ne pade v aspekt, kot je to v primeru raka, ki pade v konjunkcijo (5 stopinj orbisa)...To lepo vidimo, ko gledamo kompatibilnost - dvojcek in tehtnica se bosta navadno in v splosnem dobro razumela, cetudi njuni sonci ne bosta v aspektu, preprosto zaradi kompatibilnosti samih energij znamenj. Tako da - ni tako brez smisla tole, vendar pa seveda raje gledamo bolj natancno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Astrologija je zanimiva, zanimivo je, da nas je toliko in vsak ima malo drugačen pogled. Morda se javi še kdo? beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 To dokazuje samo to, koliko je odvisnega od individualnega pristopa in kako je ta pomemben, kot je pomembna tudi individualnost vsakega posameznega obravnavanega horoskopa. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 .zakaj ima vsak drugačen pogled, tolikor kolikor mu je uspelo v življenju se poglabljat v psihologijo človeka in tem podobnim znanjem.... Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 hehe, le kaj je bil vzrok zato?butasto je to, da sploh obstaja tolko vrst astrologij!Ja za horarno lahko rečem, da ni dvojnosti. Astrologija je igra, je zanimiva, pestra in ni butasta. beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 ej vem,da ni butasto..narobe si razumu..butasto je to,da se dopusti, da se je razvilo več razlč. astrologij...Bodi malo bolj jasna, da spet ne rečem, kakšne butaste. beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 vse jasno, T. ( si tut zato odprl eno drugo temo)tema pa so stopinje kaj pomeni T. jaz sem beli Vran? Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 umiri svojo Luno, prosim drži se teme.... Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 No ja Mihela, v horarni astrologiji tako ne gre. In dandanes so nujno zlo orbisi tudi pri natalni astrologiji. Kakšne orbise uporabljaš ti osebno? beli VranZelo po občutku.V praksi grem včasih do deset stopinj orbisa, drugič, pa zožim na dve stopinji, odvisno od tega kateri planeti se povezujejo. Vendar se zavedam tudi tega, da ožji kot so aspekti bolj delujejo, bolj se jih tudi natus zaveda (to kar nosijo). Ugotovila sem, da eksaktni aspekti govorijo najpomembnejše zgodbe v človekovem življenju.Na primer Hemingway MC v dvojčkih , Merkur iz 12 v eksaktnem sekstilu z Neptunom v 10.hiši. Sej ti veš, da to nakazuje človeka, ki je po poklicu pisatelj. Takih zgodb je veliko. Zgornje varjante (torej brez orbsov in z opazovnajem samo znamenj) se poslužujem le pri arabskih točkah (torej, dobro je da je sama točka v sorodnem znamenju kot njen dispozitor) in pri sinastriji v primeru odnosa Sonca in Lune, ter Venere in Marsa, tu se mi zdi, da je koristna že sorodnost znamenj, za boljšo usklajenost partnerjev. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 Živijo, še jaz malo. Okoli orbisov smo rekli že kar nekaj, čeprav nisem prepričan, da v posebni temi, ampak kar takole nekje. Glede tega je možnosti veliko, špekulacija pa tudi. Tako je recimo samo Dupor v svoji knjigi navedel (bolj mimogrede) kar nekaj sistemov, ki jih uporabljajo različni astrologi, medtem ko jih je npr. Oehlschlaeger ("Iztočnice za interpretacijo ...") naštel menda 20 aspektov, tako da praktično ni šans, da bi bilo kaj neaspektiranega kje. Eni uporabljajo fiksne orbise za posamezne aspekte (kot beli Vran tu), drugi fiksne orbise za posamezna telesa, tretji jemljejo polorbise (če ima Sonce orbis denimo 10. potem prinese k orbisu 5, če ima Pluton 2, potem k orbisu prinese 1, se pravi orbis med Soncem in Plutonom je 6). Tudi programi jemljejo različne načine. Zgodi se, da ti Solarfire (kolega je za nek drug program rekel, da dela iste fore) izračuna aspekt in izpiše v tabeli, v karti pa ga ne naeriše, kar pomeni, da je dobro kontrolirati. Sam sem mnenja, da Plutona ne moremo kar takole zreducirati na 2 stopinji pa zdravo. Kaj pa, če je vladar ASC pa še kulminanten zraven - a je njegov orbis še vedno 2°? Kot drugje, je tudi pri tem treba imeti nekaj občutka. Vsaj pri natalni in mundani astrologiji, medtem ko so te zadeve pri horarni in izborni astrologiji bolj dogovorjene in opredeljene. Pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 ...Sam sem mnenja, da Plutona ne moremo kar takole zreducirati na 2 stopinji pa zdravo. Kaj pa, če je vladar ASC pa še kulminanten zraven - a je njegov orbis še vedno 2°? ...zelo dobro si tole napisal, ves prispevek. Si pa opisal moj primer, slucajno...Imam Mars/Pluton (opp) - okoli 5 orbisa - ta aspekt pa je pri meni med najdejavnejsimi, kljub temu, da ne gre za natancen aspekt... Prav tako upostevam pri sebi trigon z venero (prav tako je orbis 5), celo Luno 'pogojno' upostevam v opp. s Pl (rizicna nosecnost, tezek porod, tezave z rodili, alergije, moc pridobivala tudi 's pomocjo' sexa itd. ...) - pa je skoraj 10 stopinj orbisa. ja, ni sans, vpeti v neke trdne sisteme, vendar pa je fajn poznati cimvec njih, da si lahko prilagodis in izdelas svojega.ja, pri nekaterih programih hecno uposteva samo apsekte za horizontom recimo, ce je konj, z asc in ce je v 12., ga ne uposteva - in podobno, tako da moras res se pesh chekirat veckrat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 p.s. Tudi pri Crowleyu sem videla, da si je pripisal opozicijo venere z neptunom kljub 10 orbisa - verjetno ker je venera pac vladar sonca in neptun vladar lune... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.