Skoči na vsebino

Orbis aspektov

FURIA

Recommended Posts

• Komentarji 81
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ne . Do 59' max. Pri fiksnih zvezdah in Vozlih upoštevam samo konjunkcije, pri tem seveda zaradi narave postavitve

obeh Vozlov gledam tudi opozicijo. Z minimialnimi orbisi, do ene stopinje.

Deli na socialnih omrežjih

Guest VilaSonca
jaz bi rekla po filingu, da čutim aspekte transsaturnovcev na osebne planete do 2 °. včasih, ko se kak obrne retro in spet povozi planet oz. naredi aspekt, se mogoče v orbisu 2 ° ali manj čuti bolj kot takrat, ko je aspekt točen.

No, predvsem tole me zanima - lunca, čveka, Ruby, mantis .. kdorkoli od vas, ki se bolj z astrologijo ukvarjate - koliko orbisa vzamete za Uran, Neptun in Pluton?

Mene se uči, da ne več kot 2°, vendar imam pa jaz v karti Sonce kvadrat Pluton in orbis 5°. Rekla bi, da je dejaven, pa še aplikativen je.

Kaj pa Pluton sekstil Merkur? 6°

Nisem namreč prepričana, da se je treba nujno držati orbisov 1-2° :o|o:

Al pa ... :xx!: Neptun (7.h.) kvadrat Saturn (4.). 5° orbisa. Raje bi videla, da bi bil prasec od aspekta izven orbisa, ampak ... xrolleyesx

vsekakor je aplikativen aspekt močneji od seperativnega. Pri sep. vzamem orbis cca.2°. , dočim pri aplikativnem tudi 5°do 6° st.

Pri aplikativnem aspektu dobim asociacijo, da se nekdo, ki prihaja na obisk, najprej najavi . Torej neki kontakt obstaja.

Čeprav, morda, samo začetno vznemirjenje. Prijetno ali ne pač odvisno od obiskovalca oz. namena obiska x:)x

Sonce kvadrat Pluton, je orbis 5 °, nekaj povsem normanega.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

tudi jaz. :palec:

sej ste ze velik napisal, nimam kej dost za dodat, razen da pac je itak treba vsak aspekt obravnavat individualno (npr. kaksen fact je sicer recimo uran, neptun... v chartu - ali gre za mocen vpliv itd. - pa tudi, s katerim planetom dela aspekt - ce s Soncem, Luno ali asc, vsekakor jemljem orbis vec kot 4 ali celo samo 2 st., vcasih celo do 10), pa tudi skupno (ce npr. nastopi v kaksni konfiguraciji ipd., je lahko orbis bolj elasticen)... To govorim o natalnem chartu.

Za tranzite pa tudi jaz upostevam ful manj, a spet kakor kdaj; kot sta rekli Cveka in Lunca, Pluton lohk deluje precej dlje, pa ne samo s Soncem (kjer je avtomaticno dlje dejaven, ker je pocasnejsi kot npr. luna), pac pa celo z Luno (ko recimo ze zdavnaj odide iz aspekta).

Res je ponavadi prihajajoc aspekt dejavnejsi, ne pa nujno oz. vedno - to lahko opazimo v naravi, v vsakdanjem zivljenju, ko vidmo, da se kaksni mocni aspekti manifestirajo, ko se ze zdavnaj 'ne bi vec smeli'. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 3 weeks later...
Ne . Do 59' max. Pri fiksnih zvezdah in Vozlih upoštevam samo konjunkcije, pri tem seveda zaradi narave postavitve

obeh Vozlov gledam tudi opozicijo. Z minimialnimi orbisi, do ene stopinje.

Kaj pa pri sinastriji? Ali bi upoštevala konjukcijo med severnim vozlom in soncem, ki je 3 stopinje orbisa?

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...