Marsa 7. september 2012 Avtor Prijavi Deli 7. september 2012 Ne, ne, glej, če bi vsi naenkrat postali operiranci, potem bi se življenje takoj nehalo z zadnjo generacijo . No, in pol si lahko "izračunaš" te produkte smrti , ki delujejo Proti Življenju http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Namreč, kar ni Za Življenje, je Proti Življenju . In v tem primeru je operiran transeksualec žal deloval - za smrt . Tudi za smrt mojih potomcev, kajti možno je, da se bi še kdo od mojih potomcev odločil za to dejanje smrti . Žal pa to Ni prava Pot , kajti vse poti smrti so Napačne Poti . Lp + #Hm, odštekano razmišljaš... seveda se ne morem strinjati s tabo, hvalabogu da nimaš kakšnega pomembnega položaja = da ne odločaš pomembno, razen s svojo osebo, kjer daješ (SAMO EN) glas (kjer in kadar je pač tak primer). Je pa nevarno tudi spodnje razmišljanje: ni pravih in napačnih poti.........izumili smo krivdo...ki jo en drugemu tak al pa drugače nabijamoMislim da bi se vsi kriminalci in ljudje, ki počnejo grde in slabe stvari drugim, z veseljem podpisali pod tole. ... aja, Bojante, očitno živiva v drugih svetovih, kajti edini transseksualec, ki se je 'meni' "razkazoval", je Salome.Se pravi ni tako, da bi kar na vsakem koraku se človeku cele vojske teh ljudi razkazovale. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 7. september 2012 Prijavi Deli 7. september 2012 razmišljaš nevarno in ljudje počnejo grde in slabe stvari z veseljem ... hellou da še jaz tebe malo izrežem...ko puzzle Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sarah1224 7. september 2012 Prijavi Deli 7. september 2012 Hvala vsem, ki me podpirate in me vsaj do neke mere razumete. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Tukaj je moja zgodba, ki sem jo spisala in postala na enem velikem forumu, kjer sem se predstavila takšna kot pač sem.Imejet v mislih, da sem takrat bila že dve leti v programu.(2010) Lepo pozdravljeni, OK, dolgo časa sem tuhtala ali naj se predstavim takšno kot sem ali večino stvari prikrijem, odločila sem se za resnico čeprav vem, da si bom s tem nakopala marsikaterega sovražnika, žal. Prihajam z Štajerkega konca in sem v programu za spremembo spola v LJ. Iz moškega v žensko ... V programu sem že od Novembra 2007, po raznih testih pri Dr. Ziherlu so potrdili diagnozo transsexualizem in me končno sprejeli v drugo fazo: Hormonska terapija!!!! Yeah! Sem T-girl oziroma transsexualka (skrajšano TS).Oktobra lani sem začela z hormonsko terapijo (prvo z antitestesteroni, sedaj pa že dva meseca jemljem ženske hormone in napredek je že lepo opazen ). Moja zgodba, hm ... podobna kot od vseh ostalih transsexualcev ... Da je nekaj narobe, se začneš zares zavedati tam nekje pri 4 letu. V vrtcu sem ugotovila, da se spodaj razlikujem od deklic, pa vendarle upala da je to samo trenutno in da bo tudi meni še zrastla vagina. Nekje od 8 leta naprej te raziskovanje ženskega telesa totalno fascinira, po eni strani si blazno želiš, da bi bil ženska, po drugi strani pa se začne prebujati moška zavest, testesteron začne delovati. Vsak večer sem prosila Boga, da bi se zjutraj zbudila kot punčka ( kar se seveda ni uresničilo ), za Božička sem si želela Barbie, dobila seveda vse druga.Končno sem v Osnovni šoli razočarana spoznala, da od tega ne bo nič, še vedno sem se več družila z deklicami, se igrala gumi twist, med dvema ognjema in se v velikem loku izogibala nogometu in drugim fantovskim športom. Vsa ta leta v Osnovni šoli sem iskala po knjižnjici (interneta še dolgo ni bilo lol) kar koli kar bi mi povedalo, kaj sem, kaj se dogaja z mano ... poznaš sicer razne skupine, lezbijke, homo, transvestite ipd ... ampak nihče od njih nisi ti. Ne moreš se poistovetiti z nikomer od njih, še najbližje so ti transvestiti ... oni se radi oblečejo v žensko za kako uro, dve in konec, vendar pa oni ne bi radi živeli kot ženske za stalno, še manj pa da bi si spremenili spol, ti pa bi, rada bi živela kot ženska za stalno, vsak dan, vsako uro, vsako minuto. Tako da sem vedela, da tu mora biti še nekaj druga ampak kaj. V bivši Jugi si težko prišel do materiala o transsexualcih, pa vendar se je končno tudi to zgodilo malo pred mojim 18 rojstnim dnem. V reviji 7Dni je bila reportaža o spremembi spola v Ameriki na 3 straneh in ko sem začela brati sem spozala, da pravzaprav opisujejo mene, mojo življensko zgodbo. Končno sem vedela kaj sem, ženska zaprta v moškem telesu, transsexualka. Da malo skrajšam, v ostalih letih sem iskala rešitev kako to povedati staršem in mojima dvema sestrama, poguma itak nisem zbrala do mojega 40 rojstnega dne, ko sem se popolnoma zlomila, v 30-tih preživela prvi poskus samomora, poročila se nisem kljub temu , da sem imela zmenke z puncami mi vseeno nekako ni šlo od rok, verjetno bi morali zamenjati vloge ... Skratka potem, ko sem končno družini zaupala moj problem, srce mi je itak padlo v hlače, ko sem med jokom govorila o tem da bi rada spremenila spol.Trajalo je cca. uro in pol preden sem končala. Na moje veliko presenečenje me je družina sprejela takšno kot sem, oče je celo rekel, nič hudega bom imel pač tri hčerke ... Ja, oče je legenda!!!!!! Imam zelo dobra starša in sem ponosna na njiju, saj pride do kakšnega prepira ( v kateri družini pa ne pride ), vendar pa ju ne bi zamenjala za koga drugega, nikoli! Sedaj po dveh letih imam podporo družine sorodnikov, sosedov , prijateljev ... . Počasi ljudi okrog sebe pripravljam na spremembe, ki so in se še bodo zgodile v prihodnosti. V kratkem bom morala zaživeti kot ženska 24 ur na dan vsaj eno leto in me bodo videvali v krilu, pa tudi zunanja podoba se je začela spreminjati. Prsi so mi že malo zrastle, dobila sem tudi nežno belo kožo in mislim da so tudi lasje postali močnejši. Pot je še dolga ampak upam, da jo bom prehodila brez večjih ovir na poti. Z Spoštovanjem, Sarah Michelle W. Zunanja podoba se je sicer od takrat precej spremenila, prsi so mi zratsle do skoraj polne B košarice, koža je bela in nežna, za obraz hodim v kozmetični studio, kjer so mi z laserjem odstranili precej dlak na obrazu in vratu, lica imam že čisto gladka, samo pod nosom in na bradi še imam nekaj dlačic. Imam dolge urejene blond lase, nalakirane nohte, počasi se učim tudi pravilnega ličenja, spremenila sem tudi ime na osebni in ostalih karticah v Sarah Michelle W. itd ... Septembra (ta mesec) bi naj prejela sporočilo iz LJ za sestanek z vsemi kirurgi, ki bodo sodelovali pri operaciji tako, da stvari gredo počasi naprej ... Lep pozdrav vsem skupaj, Sarah Michelle W. 4 Citiraj (¯`v´¯)`*.¸.*´¸.•´ ¸.•*¨)¸.•*¨)(¸.•´(¸.• (¸.•´¸¸.•¨¯`•.¸¸.♥SarahMichelle♥ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. september 2012 Avtor Prijavi Deli 7. september 2012 hellou da še jaz tebe malo izrežem...ko puzzle ni enako...jaz sem citirala tvoj uvod in tvoj zaključek (ostalo vmes sem vzela kot razlago, utemeljevanje). Tudi sam si tako postavil: 'z eno besedo', si rekel.No in sem citirala to 'eno besedo'. Nepravilno postavljena vejica pa je to, kar sem ti ravno *očitala*, pravzaprav.Da ni tako preprosto in tudi ne lahkotno.Saj vsi poznamo znan primer z nepravilno postavljeno vejico, ki je nekoga stala življenja.In ravno to lahkotnost dojemanja tudi močnih in pomembnih *problemov* [issues] sem sama omenila kot 'nevarno'. .... Sarah, hvala za tvojo zgodbo (ki se ji posvetim kasneje ali drugič, zdaj sem samo videla, da si napisala, da boš napisala svojo zgodbo). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 7. september 2012 Prijavi Deli 7. september 2012 ni enako...jaz sem citirala tvoj uvod in tvoj zaključek (ostalo vmes sem vzela kot razlago, utemeljevanje). Tudi sam si tako postavil: 'z eno besedo', si rekel.No in sem citirala to 'eno besedo'. Nepravilno postavljena vejica pa je to, kar sem ti ravno *očitala*, pravzaprav.Da ni tako preprosto in tudi ne lahkotno.Saj vsi poznamo znan primer z nepravilno postavljeno vejico, ki je nekoga stala življenja.In ravno to lahkotnost dojemanja tudi močnih in pomembnih *problemov* [issues] sem sama omenila kot 'nevarno'. .... Sarah, hvala za tvojo zgodbo (ki se ji posvetim kasneje ali drugič, zdaj sem samo videla, da si napisala, da boš napisala svojo zgodbo).marsič...mal heca je blo samo to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 7. september 2012 Prijavi Deli 7. september 2012 ni pravih in napačnih poti...ker tudi bog ni razsodnik in ocenjevalec....ampak le opazovalecideje raznoraznih egotov...kvazi verskih fanatikov...ki enačijo svojo bolano verovanje z bogom...so razvrednotile poti ljudi ki so delovali po svojem srcu...hodili svojo pot častno...edino kar so delali narobe po njihovem...je bilo njihovo neskladanje z verskimi prepričanji in vsesplošno moralo...tako se izgubila svobodna volja....svobodna pot vsakega posameznika...z eno besedo...izumili smo krivdo...ki jo en drugemu tak al pa drugače nabijamo Uf,...Mako....tole si pa dobro povzel...Odkar zavestno hodim po božji poti...je to edini vredni "strah" , ki me spremlja in me velikokrat vrže v filozofsko dimenzijo....Mislim, da razumem kaj si hotel povedati......(Moj ego ali pa zdravje ...je še vedno dovolj močan-o za tako počutje)... Ker , ko se izgubi svobodna volja v tem smislu kot si ti napisal...je tako kot, da ne bi deloval po svojem srcu...kot, da se posameznik razvrednoti,ne?Ta svobodna volja je sicer tudi poglavje o egu...ali pa po drugi strani z obale zapuščnin vedskih spisov poglavje o opuščanju ega....Težko se je odloćiti med tem...Ko delujemo v življenju opazimo , da v mnogih situacijah ne ravnamo prav...se nam ne izide...Takrat si ne zaupamo,...ne zaupamo drugim...Misterij pravil in zakonov nam je nujen , da se čisto ne pobijemo med seboj....Ampak se nam upira...Ker še vedno ne vemo za vse te resnice, polresnice in laži...od kod so se zares vzele....Nemogoče je v tem času pošteno odgovorit na ta misterij....tako brez ostankov dvoma... Moj učitelj pravi, da imaš svobodno voljo odločati o tem ali verjameš ali ne....In če verjameš, potem ni dvoma....(Za vse tiste , ki lahko to dosežejo je lažje) Kako pa dosešti to stanje , da verjameš v božji svet in da si istočasno svoboden in ohraniš svojo izvirnost...to pa je zame misterij vseh misterijev... Sama se ukvarjam s tem vprašanjem...že nekaj časa....Ko že mislim , da sem na poti...me zmoti točno to kar si napisal...Včasih mi je še najbližji Osho, (pa ne glede kaj se govori ali piše o njemu)...so njegove besede in misli zame visoke in modre......So božanskost brez krivde, poezija življenja in svoboda v pravem smislu... Sploh sem zaljubljena v njegovo knjigo- Jutranje kontemplacije....Mogoče bi blo fajn tud za Bojanteja , če bi mu prišla v roke in bi jo prebral....pa potem povedal kaj si misli o tem ...Kaj praviš Bojante na tem predlogu,...pa da malo potem podebatiramo??? ...Reci ......please...!? Odlomek iz Jutranjih kontemplacij...(bom pustila kar v hrvaščini, ...upam da bo vsem razumljivo); Naše unutranje oči...prekrivene su prašinom. Ljudi se samo iz straha obračaju Bogu, a strah je vrelo, a ne most. Kad se bojite Boga ne možete ga voljeti: Strah ne može stvoriti ljubav. Kada nema ljubavi, kako bi onda bilo molitve,...kako bi bilo zahvalnosti? Ako postoji strah, tamo u dubini če postojati i njegova suprotnost: Voljeli biste se osvetiti osobi koji se bojite...bogu. Zbog religije orientirane na strah ....mnogi se hrabri ljudi nikada ne okreču religiji jer ona izgleda tako kukavički... No, religija zapravo nema veze sa strahom,...ona ima veze sa ljubavlju. Ljubav je največja hrabrost u životu jer vas odvodi izvan granica tijela, uma,... srca...Odvodi vas u nepoznato.Bog je drugo ime za nepoznato i neznano....a ovo je najtežji rizik. No, kad reskirate započet čete se razvijati, naglo i velikim koracima. Niste spremni za Boga ako ne plešete, ne pjevate i ne slavite. Bog je svečanost, Bog je ples, Bog je pjesma...Ne može se dogoditi žalostnim, ozbiljnim ljudima. Jadni se ljudi povlače u sebe, a dobri su srdačni, dobrota jih čini širokogrudnima- Bogu je potreban cijeli prostor, jedino tada u vas može uči cijelo nebo...Morate postati prostrani gotovo kao samo nebo- a to je moguče samo u apsolutnoj dobroti...Ljubav je ptica...voli biti slobodna... Svi ljudi pripadaju Bogu...U trenutku kad sami dođete do toga, ne zato što ja tako kažem, ne zbog toga što tako kaže Buddha i Isus,...več zato što to sami osječate- u tom trenutku ste preobraženi...Sav jad nestane..Život postaje svjetlost i radost , dobrota i blagoslov.... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. september 2012 Avtor Prijavi Deli 7. september 2012 *on/off topic: poštekala sem, zakaj me toliko ne zanima sama zgodba; zato ker to ŽE sprejemam (kot opcijo, ki so si jo eni izbrali); se pravi ne rabim dodatnih razlag, da rečem, yes!, go for it!, enjoy! and i wish you luck! Tisti, ki NE sprejemajo, pa rabijo razlage (dodatne, se pravi v obliki raznih konkretnih življenjskih zgodb), zato je prav, da se na forumih tako piše, kot tudi javno podpre v primerih, ko nekdo počne nekaj s sabo samo, pa ne škodi drugim. Se pravi preprosto upoštevanje reka: 'ne stori drugim, česar ne želiš da bi drugi storili tebi' je že VSE, kar je potrebno za normalno sobivanje. Skratka: geji, transseksualci, asketi, vse vse vse....sprejemam, rečem 'be so', le da seveda potem tudi jaz od njih pričakujem, da mi bodo 'dovolili' en navaden sex in penis. ( - če mal pokarikiram). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 7. september 2012 Prijavi Deli 7. september 2012 sarah 1224 sem ti dala plus za tvojo zgodbo...lepo da si ti delila z nami http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif, pa upam da se boš bolje počutila ko boš ženskahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. september 2012 Avtor Prijavi Deli 7. september 2012 pa upam da se boš bolje počutila ko boš ženskahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifse pridružujem! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 7. september 2012 Prijavi Deli 7. september 2012 Uf,...Mako....tole si pa dobro povzel...Odkar zavestno hodim po božji poti...je to edini vredni "strah" , ki me spremlja in me velikokrat vrže v filozofsko dimenzijo....Mislim, da razumem kaj si hotel povedati......(Moj ego ali pa zdravje ...je še vedno dovolj močan-o za tako počutje)... Ker , ko se izgubi svobodna volja v tem smislu kot si ti napisal...je tako kot, da ne bi deloval po svojem srcu...kot, da se posameznik razvrednoti,ne?Ta svobodna volja je sicer tudi poglavje o egu...ali pa po drugi strani z obale zapuščnin vedskih spisov poglavje o opuščanju ega....Težko se je odloćiti med tem...Ko delujemo v življenju opazimo , da v mnogih situacijah ne ravnamo prav...se nam ne izide...Takrat si ne zaupamo,...ne zaupamo drugim...Misterij pravil in zakonov nam je nujen , da se čisto ne pobijemo med seboj....Ampak se nam upira...Ker še vedno ne vemo za vse te resnice, polresnice in laži...od kod so se zares vzele....Nemogoče je v tem času pošteno odgovorit na ta misterij....tako brez ostankov dvoma... Moj učitelj pravi, da imaš svobodno voljo odločati o tem ali verjameš ali ne....In če verjameš, potem ni dvoma....(Za vse tiste , ki lahko to dosežejo je lažje) Kako pa dosešti to stanje , da verjameš v božji svet in da si istočasno svoboden in ohraniš svojo izvirnost...to pa je zame misterij vseh misterijev... Sama se ukvarjam s tem vprašanjem...že nekaj časa....Ko že mislim , da sem na poti...me zmoti točno to kar si napisal...Včasih mi je še najbližji Osho, (pa ne glede kaj se govori ali piše o njemu)...so njegove besede in misli zame visoke in modre......So božanskost brez krivde, poezija življenja in svoboda v pravem smislu... Sploh sem zaljubljena v njegovo knjigo- Jutranje kontemplacije....Mogoče bi blo fajn tud za Bojanteja , če bi mu prišla v roke in bi jo prebral....pa potem povedal kaj si misli o tem ...Kaj praviš Bojante na tem predlogu,...pa da malo potem podebatiramo??? ...Reci ......please...!? Odlomek iz Jutranjih kontemplacij...(bom pustila kar v hrvaščini, ...upam da bo vsem razumljivo); Naše unutranje oči...prekrivene su prašinom Ljudi se samo iz straha obračaju Bogu, a strah je vrelo, a ne most. Kad se bojite Boga ne možete ga voljeti: Strah ne može stvoriti ljubav. Kada nema ljubavi,kako bi onda bilo molitve,...kako bi bilo zahvalnosti? Ako postoji strah, tamo u dubini če postojati i njegova suprotnost: Voljeli biste se osvetiti osobi koji se bojite...bogu. Zbog religije orientirane na strah ....mnogi se hrabri ljudi nikada ne okreču religiji jer ona izgleda tako kukavički...No, religija zapravo nema veze sa strahom,...ona ima veze sa ljubavlju.Ljubav je največja hrabrost u životu jer vas odvodi izvan granica tijela, uma,... srca...Odvodi vas u nepoznato.Bog je drugo ime za nepoznato i neznano....a ovo je najtežji rizik. No, kad reskirate započet čete se razvijati, naglo i velikim koracima. Niste spremni za Boga ako ne plešete, ne pjevate i ne slavite.Bog je svečanost, Bog je ples, Bog je pjesma...Ne može se dogoditi žalostnim, ozbiljnim ljudima. Jadni se ljudi povlače u sebe, a dobri su srdačni, dobrota jih čini širokogrudnima-Bogu je potreban cijeli prostor, jedino tada u vas može uči cijelo nebo...Morate postati prostrani gotovo kao samo nebo- a to je moguče samo u apsolutnoj dobroti...Ljubav je ptica...voli biti slobodna... Svi ljudi pripadaju Bogu...U trenutku kad sami dođete do toga, ne zato što ja tako kažem, ne zbog toga što tako kaže Buddha i Isus,...več zato što to sami osječate- u tom trenutku ste preobraženi...Sav jad nestane..Život postaje svjetlost i radost , dobrota i blagoslov.... try carlos castaneda...the best blues of life...i ever read Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 ni pravih in napačnih poti...ker tudi bog ni razsodnik in ocenjevalec....ampak le opazovalecideje raznoraznih egotov...kvazi verskih fanatikov...ki enačijo svojo bolano verovanje z bogom...so razvrednotile poti ljudi ki so delovali po svojem srcu...hodili svojo pot častno...edino kar so delali narobe po njihovem...je bilo njihovo neskladanje z verskimi prepričanji in vsesplošno moralo...tako se izgubila svobodna volja....svobodna pot vsakega posameznika...z eno besedo...izumili smo krivdo...ki jo en drugemu tak al pa drugače nabijamo Glej, če si domišljaš , da je Bog tako omejen, da je le "opazovalec", in ne Delovalec, potem si tudi še precej zaveden (omejen) . Na Srečo pa Ni tako . Namreč, Kdor ne pozna Poti , takemu so vse poti iste, in nezmore več ločiti napačnih poti od Pravih Poti . Krivdo pa žal nosimo - vsi . Pa študirej zdaj Lp + # Saj se ne bodo vsi poročali s tvojimi potomci. V tem postu se obnašaš kot bog, če se pogovorajaš v smislu vseh potomcev sveta. Mah, ne da se mi več.... Seveda ne, ker tudi Nisem tako mislil. Namreč, dovolj škode je že, da se samo enemu mojemu otroku to zgodi, in potem bodo vsi nadaljni potomci prek tega otroka onemogočeni .http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 Je pa nevarno tudi spodnje razmišljanje: Mislim da bi se vsi kriminalci in ljudje, ki počnejo grde in slabe stvari drugim, z veseljem podpisali pod tole. ... aja, Bojante, očitno živiva v drugih svetovih, kajti edini transseksualec, ki se je 'meni' "razkazoval", je Salome.Se pravi ni tako, da bi kar na vsakem koraku se človeku cele vojske teh ljudi razkazovale. Da, za kriminalce je to avtomatsko "brezplačna vstopnica" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif No, glede "razkazovanja" pa si še pozabila na razne "parade ponosa" , medijske reklame, filme, itd , ipd Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 Joj, joj, joj, Sara, glej, ti imaš resne psihične težave, ki se ti bodo po operaciji žal še poslabšale, kajti problemi, katere imaš že od otroštva v svoji duši, so v tvoji duši, ne pa v telesu . Torej me tudi takšni izgovori kot "ujetost v napačnem telesu" ne prepričajo , Kajti Vedno se rodi moška duša v moškem telesu in ženska duša v ženskem telesu , Kajti Vsaka Duša si sama izgrajuje zarodek v materinem telesu , pod Skrbnim Nadzorom-Vodstvom Stvarnika-Boga. To bo še težka pot tvoje duše ki je še bolj bolana kot moja . Pa že moja je preveč . Žal . Sicer se pa tudi sam pripravljam psihično , na podobno operacijo , še letos , ... in upam, da se mi uspe vsaj delno , kolikor toliko pozdraviti , da bo tudi telesna operacija potem uspela tako kot je treba . Naj nam Bog povrne zdravja . Duhovnega zdravja. Telesnega smo itak zašuštrali že nekaj tisoč let nazaj Mir vam bodi . B. +# Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 aja, Bojante, očitno živiva v drugih svetovih, kajti edini transseksualec, ki se je 'meni' "razkazoval", je Salome.Se pravi ni tako, da bi kar na vsakem koraku se človeku cele vojske teh ljudi razkazovale. Jaz sem šla zadnjič na drink v en lokal in pride k naši mizi Salome in sprašuje kaj bomo. Sem bila presenčena ker sploh nisem vedela da dela v strežbi in sem najprej mislila da je kak hec spet. ( enkrat sem že bila na skriti kameri ) No pa ni bil, zdaj "ona" tam streže in nas je čist lepo korektno in prijazno postregla. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. september 2012 Avtor Prijavi Deli 8. september 2012 Sara, ampak če sem te prav razumela, te tudi privlačijo bolj ženske?Se pravi kompletno in na vse načine ne sprejmeš penisa? Minus na minus?To se mi zdi kot da si pol življenja porabila s travmo v moškem telesu, preostanek pa boš porabila s travmo v ženskem... (oz. vsaj toliko, da se asimiliraš, kar pa je zelo dolgotrajno. Saj to ni kot lepotna operacija, pa še za to je potrebno več časa, da se vse prilagodi).Se pravi zdaj ko boš ženska, boš morda spet *tujec* oz. odtujena, ker boš pa lezbijka?Kakšen je smisel potem vsega? In zakaj ravno fizična sprememba ti bo šele dala zadoščenje?Oprosti, ker ne razumem. Sem veliko o tem razmišljala včeraj, pa kakorkoli sem obrnila, se mi je zdelo žalostno in nekako odtujeno, razmišljala pa sem tudi, kako bi reagirala, če bi kateri od mojih bližnjih si želel kaj podobnega.Enako najbrž: bila bi zelo žalostna, nekako še bolj zato, ker bi vedela, da če ima nekdo nekakšno pot, furko, da ga je potrebno v tem pač podpreti in tako nima smisla da ga prepričuješ v nasprotno... Sem se tudi spomnila, da sem o nekom razmišljala in se mi je zdelo čudno, da ima samo ženske prijateljice, da se druži izključno z ženskami, pa se mi je to zdelo malo nenavadno ali celo nekako nezdravo, samo sem ptoem sklenila, da bi lahko bil mroda (ali pa vsaj latenten) gej. Ampak v osnovi to v bistvu pomeni, kar sem rekla: popolno negiranje moške plati? Napisala si zgodbo, kjer pa sem pogrešala kaj globljega, nekako, kaj osebnejšega v tem smislu, da tvoja zgodba ne bi bila na las podobna vsem ostalim, saj gotovo si v življenju še kaj drugega, poleg svojega spola in/ali spolne usmeritve. Zanima me še, kaj pravijio na to tvoji moški prijatelji, znanci itd., če jih imaš.Starši in sorodniki, se pravi najbližji so pravzaprav nekaj drugega. Lepo je, da imaš pogum in da si pozitivno naravnana, ampak ali si ziher, da boš kot ženska bolje sprejeta in ljubljena in potešena v tem smislu kot želiš? ......... Bojante, do neke mere se strinjam s tabo oz. mislim v enih delčkih podobno.Ampak nisi mi odgovoril na vprašanje: kakšna je razlika s potomstvom in tem, če ti prav tako ne *uporabljaš* penisa?Ali ni potem to enako? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Hekate 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 @ MarsaA se ti ne zdi, da je že dovolj ''osebno'' obrazložila njeno zgodbo? Recimo, kaj je čutila že kot otrok (hotela se je igrati z barbikami, itd...), pa večkratni poskusi samomora, itd...V bistvu je povedala VSE. Pač, kdor razume, razume...Tisti, ki nekaj pametuje, ima pa zmeraj tisoč vprašanj in vedno isti cilj; dokazati, da ima verjetno Sara napačne želje in napačno izbira. Kaj si potem moški svet misli na njen račun??? Včasih imam občutek, da ste občasno nekateri po župci prplavali. Osebno menim da, dokler človek ne škodi nobenemu na tem Svetu, lahko pač izbira in sledi svojim osebnim ciljem. Se strinjam, tudi mene ''skrbi'' ta hormonski poseg v telo, prej kot fizičen, ampak verjetno je Sara to že dobro preučila oziroma je njena potreba-želja odtehtala te posledice. @ BojanteKakšen poseg pa boš imel? Zdaj me pa res zanima, ker na momente ne razumem več ničesar... @ Beli lotosJaz sem zadnjič tudi šla na en drink v en barček, pa je prišla kelnarca, na kateri mi ni nekaj ''štimalo'', v smislu, da je bila zelo ženstvena, ampak imela je nekaj ''moškega'', recimo glas jo je izdajal, pa ful preveč se mi je zdela prijazna in vljudna, pametna za tisto ''območje''. Nekje en outsider. Takoj sem pomislila, da je transseksualka. Prijateljica, v bistvu ful naivna, pa da ne, da je samo bolj moški tip. Kakorkoli...Ful mi je pa ugajalo, da sva si bili na feeling simpatični. Na hitro se mi je zdela v redu oseba, mogoče prav tako lezbijka kot Sara. Zelo prijazna, pa nič ni grdo silila v naju. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 Glej, če si domišljaš , da je Bog tako omejen, da je le "opazovalec", in ne Delovalec, potem si tudi še precej zaveden (omejen) . Na Srečo pa Ni tako . Namreč, Kdor ne pozna Poti , takemu so vse poti iste, in nezmore več ločiti napačnih poti od Pravih Poti . Krivdo pa žal nosimo - vsi . Pa študirej zdaj Lp + # Lp + #glej dečko dragi...če si res tak omejen da nočeš sprejet tega da je bog....pravi bog...al kaj pač ga že imenujemo...hudič in bog v enem...ti pa tud jaz ne morem pomagat...bog je enost vsega dobrega in slabega...mi pa se po svoji svobodni volji odločamo kako ga bomo videli...kot boga...kot hudiča....ali kot vse kar je...je vedno bilo...in vedno bo...plus še vse tisto....o čemer se nam niti ne sanja...ker smo v svoji zavestnosti hudo omejeni...tako jaz...kot ti...in vsi prav hecno mi je brati...ko misliš da se bogu...oz neskončnosti...praznini...da ukvarjat s vsakim posameznikom posebej....z njegovo potjo...z njegovimi odločitvami...z njegovim egom....zraven pa nadzirati in delovati še v miljonih neskončnih galaksijah...paralelnih svetovih....časovnih pasovih...različnih dimenzijah in prostoru med dimenzijami...pa še v čem...o čemer se mi niti sanjalo še ni...on je nad vsem...dobrim in slabim...le začuden opazovalec...in bolj smo sami začudeni opazovalci vsega okoli nas....bližje smo bogu...in sebi tak...kaj zdaj porečeta tvoja brata filip in jakob na to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. september 2012 Avtor Prijavi Deli 8. september 2012 @ MarsaA se ti ne zdi, da je že dovolj ''osebno'' obrazložila njeno zgodbo? ne vem, ampak očitno ne, manjkalo mi je nekaj... se mi zdi da je drugače, če pod psevdonimom napišeš na en forum svojo zgodbo, kot pa v cajtengih ko bereš, ko v bistvu novinar piše zgodbo, postavi vprašanja itd. No ta zapis se mi je zdel tak... Ni se mi zdelo veliko čustvene note notri al kaj, ampak najbrž je itak tako, po tem ko si že dal te faze skozi - potem pač pišeš manj čustveno, bolj daš poudarek na same okoliščine... Osebno menim da, dokler človek ne škodi nobenemu na tem Svetu, lahko pač izbira in sledi svojim osebnim ciljem.Ja no, v tem se nas večina stirnja. Se strinjam, tudi mene ''skrbi'' ta hormonski poseg v telo, prej kot fizičen, ampak verjetno je Sara to že dobro preučila oziroma je njena potreba-želja odtehtala te posledice. Očitno. Mislim da je tudi tako, da zdravnik ne podpiše za kaj takšnega kar takole na olako, gre najbrž oseba čez več teh izpraševanj, pregledov, postopkov... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 Se strinjam s Hekate, Sarah je povedala čisto dovolj. Saj ne rabi sploh nikomur nič razlagat, saj bo sebi spremenila spol. No ne morem govoriti zanjo, a jaz bi se počutila zelo neugodno, če bi se potem tako vrtalo vame. Še po tem, ko bi dala skozi več strokovnih "ocenjevanj" in podobno, bi me x osebe spraševale "A si prepričana? Daj povej še kaj več, še polj podrobno, bolj osebno." Ma halo. Kdor sprejema, ne rabi razlag Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Hekate 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 ne vem, ampak očitno ne, manjkalo mi je nekaj... se mi zdi da je drugače, če pod psevdonimom napišeš na en forum svojo zgodbo, kot pa v cajtengih ko bereš, ko v bistvu novinar piše zgodbo, postavi vprašanja itd. No ta zapis se mi je zdel tak... Ni se mi zdelo veliko čustvene note notri al kaj, ampak najbrž je itak tako, po tem ko si že dal te faze skozi - potem pač pišeš manj čustveno, bolj daš poudarek na same okoliščine... Si upam trdit, da je Sara zelo trpela vsa ta leta. Mogoče je pa njen način pisanja le obrambni mehanizem? Želimo ji lahko le, da bo imela dovolj notranje moči, da jo ne bo zopet kaj strlo. Ampak, obenem pa verjamem, da ji bo uspelo, saj po vseh preizkusis v življenju, je kot da bi večkrat umrla in obenem vsakič vstala iz pepela. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. september 2012 Avtor Prijavi Deli 8. september 2012 glej dečko dragi......ali se ti zdi, da ravno Bojante pa da ne sme imeti in napisati svojega mnenja?V čem je drugače, če on pride pametovat Sari (ali komurkoli) o Bogu (ali čemerkoli) z mnenji tipa: 'glej, veš....' itd., se pravi z željo po spreminjanju komentatorja, kot če njemu pridete to govort in ga želite spreminjat? Meni se zdi, da je večini veliko težje sprejet fizično spremembo spola, kot pa recimo verski ali kakršen koli drug fanatizem ali pač ene sorte utrganost... Se mi zdi zanimivo, da se ti/vam zdi Bojantejeva furka bolj čudenja al pa zgražanja al pa spreminjanja vredna, kot furke drugih, ki se dejansko iz perspektive človeštva zdijo veliko bolj hm... 'stranpotne'... Se strinjam s Hekate, Sarah je povedala čisto dovolj. Saj ne rabi sploh nikomur nič razlagatSe strinjam, ampak razlaga, prišla je razlagat. Če je hotla dobit palce podpore, jih je dobila.Dobila pa je tudi pozornost. In zanimanje.Ko nekaj napišemo, računamo tudi na to.Sem sklepala, da je to del 'terapije', procesa... se pravi je in bo takšna in podobna in drugačna vprašanja in vse še pogosto dobivala... Kdor sprejema, ne rabi razlag Res je.Zanimanje in vprašanje o nečem, česar ne moreš razumeti, še ni nesprejemanje. Včeraj nisem prebrala zgodbe, ker sem si med drugim tudi hotla vzeti čas, se mi je zdelo tudi pošteno do nje in spoštljivo.Danes pa sem jo tudi prebrala in komentirala podrobneje. Moje mnenje pa je popolnoma enako: sprejemam zanjo to in ji želim vse ok in čim manj bolečin. 1 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Hekate 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 ali se ti zdi, da ravno Bojante pa da ne sme imeti in napisati svojega mnenja?V čem je drugače, če on pride pametovat Sari (ali komurkoli) o Bogu (ali čemerkoli) z mnenji tipa: 'glej, veš....' itd., se pravi z željo po spreminjanju komentatorja, kot če njemu pridete to govort in ga želite spreminjat? Meni se zdi, da je večini veliko težje sprejet fizično spremembo spola, kot pa recimo verski ali kakršen koli drug fanatizem ali pač ene sorte utrganost... Se mi zdi zanimivo, da se ti/vam zdi Bojantejeva furka bolj čudenja al pa zgražanja al pa spreminjanja vredna, kot furke drugih, ki se dejansko iz perspektive človeštva zdijo veliko bolj hm... 'stranpotne'... Se strinjam, ampak razlaga, prišla je razlagat. Če je hotla dobit palce podpore, jih je dobila.Dobila pa je tudi pozornost. In zanimanje.Ko nekaj napišemo, računamo tudi na to.Sem sklepala, da je to del 'terapije', procesa... se pravi je in bo takšna in podobna in drugačna vprašanja in vse še pogosto dobivala...V bistvu imaš prav. Bojante mi sploh ne daje občutka negativno usmerjene osebe. Prej obratno. Ampak, včasih malo pretirava in meče vse v en kup...katoliško tradicijo in katoliško vero. Ni enako. Poznam veliko ljudi, ki so izjemno vezani na tradicijo, ampak nimajo blage veze s krščanskim izročilom oziroma ga ne dojemajo pravilno. Bog ne sodi nobenega po menjavi spola, prej po pomembnejših dejanjih. DEJANJIH do sočloveka. Bojante to ve, ampak včasih meša štrene. Zdaj me je tudi presenetil z dejstvom, da simpatizira s Saro, v smislu da je sebi in njej istočasno prpopal ''bolano dušo''. Pa povejte mi, kdo v tej družbi ni vsaj malo ''bolan''. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Vsak v življenju ima svojo začrtano pot in ni rečeno, da je pot večine tudi korektna in pravilna. Papež, ki ga večina tukaj dobesedno pljuva, pa zmeraj povdarja mladim, da se ne smejo upognit večini in ne smejo imeti bojazni hodit tudi proti družbenem toku. Povdarja korajžo pri posamezniku. Zdaj si pa razlaga vsak po svoje, če si želi. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 ali se ti zdi, da ravno Bojante pa da ne sme imeti in napisati svojega mnenja?V čem je drugače, če on pride pametovat Sari (ali komurkoli) o Bogu (ali čemerkoli) z mnenji tipa: 'glej, veš....' itd., se pravi z željo po spreminjanju komentatorja, kot če njemu pridete to govort in ga želite spreminjat? Meni se zdi, da je večini veliko težje sprejet fizično spremembo spola, kot pa recimo verski ali kakršen koli drug fanatizem ali pač ene sorte utrganost... Se mi zdi zanimivo, da se ti/vam zdi Bojantejeva furka bolj čudenja al pa zgražanja al pa spreminjanja vredna, kot furke drugih, ki se dejansko iz perspektive človeštva zdijo veliko bolj hm... 'stranpotne'... marsič...oprosti...to je bil le izraz mojega ubogega ega...ne zavedam se še božje vseprisotnosti....tako kot se jo zaveda naš dragi dečko drugač pa o ironiji in razumevanju ironije se ne bi preveč raspisoval....za to je tukaj pristojen naš dragi kolega porny Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. september 2012 Avtor Prijavi Deli 8. september 2012 No saj jaz sem v bistvu prišla pozdravit, pokomentirat, 'dati podporo' (pač da je vse okej in da to sprejemam[o]), vmes pa sem še z vami, ostalimi komentatorji, si malo izmenjala mnenja.V bistvu se mi ne da zdaj tega prepucavat še dlje na tak način, v 3. osebi, ker se mi zdi to ignorantsko in grdo (pa zelo prepogosto to opažam, žal tudi sama včasih to naredim), poleg tega pa sem komentirala rpedvsem Sarino zgodbo, torej sem pisala njej, hkrati pa sem ji še postavila par vprašanj, na katera sem menila, da itak računa in ker se o tem pogovarja, da se bo pogovarjala, podala še kak drug vidik, razložila kaj...Tako kot včasih, ko slišim na radiu, ko kdo govori o kakšni svoji (boleči ali za druge tabu izkušnji), da ko je dal to skozi ali ko daje, je v tem procesu in očitno se o tem pogovarja (sam se je odločil, kam, kako itd. bo peljal to), tako da ne pove zgolj svoje zgodbe na tak način...Kaj jaz vem... zato pa pač sem postavila par vprašanj.Morda pa je zanimanje zaželenejše kot pa brezbrižnost? No ja, tema pač, fajn da niso samo mnenja, pač pa da kdo dejansko pride s svojo izkušnjo in seveda sem Sari tudi jaz hvaležna, da jo je prišla podelit. Na večini ravneh lahko to brez težav sprejmeš, za tako popolno so~čutje pa morda potrebuješ več... zato pa se piše vse to... Morda zanima vse tole veliko več članov oz. obiskovalcev, kot pa mene, pa se ne želijo udeleževati debat(e), tudi zato, ker praktično skoraj ne moreš več povedat svojega mnenja, ne da bi kdo 'planil nate', pa ne glede na to, za kaj gre. Potem nima smisla: si lohk sam dajemo srčke pa podpore, ali, po drugi strani obsodimo, skritiziramo al kaj jaz vem kaj. Mi DOREKLI seveda ne bomo ničesar, zato take sorte debat niso smiselne (kakšen si ti, ne smeš bit tak itd.), pač pa je smiselno človeka poslušat in ga pol kej vprašat. Ne da mu TI govoriš, kako pa kaj JE. Ali kakšen naj bi bil. In zanimivo, spet je Bojante na tapeti.Če bi Bojante pisal, da bo spremenil spol v žensko, bi ga, sori, tule razseckali.Zanimivo, kakšni smo... 1 4 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 8. september 2012 Prijavi Deli 8. september 2012 V bistvu imaš prav. Bojante mi sploh ne daje občutka negativno usmerjene osebe. Prej obratno. Ampak, včasih malo pretirava in meče vse v en kup...katoliško tradicijo in katoliško vero. Ni enako. Poznam veliko ljudi, ki so izjemno vezani na tradicijo, ampak nimajo blage veze s krščanskim izročilom oziroma ga ne dojemajo pravilno. Bog ne sodi nobenega po menjavi spola, prej po pomembnejših dejanjih. DEJANJIH do sočloveka. Bojante to ve, ampak včasih meša štrene. Zdaj me je tudi presenetil z dejstvom, da simpatizira s Saro, v smislu da je sebi in njej istočasno prpopal ''bolano dušo''. Pa povejte mi, kdo v tej družbi ni vsaj malo ''bolan''. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Vsak v življenju ima svojo začrtano pot in ni rečeno, da je pot večine tudi korektna in pravilna. Papež, ki ga večina tukaj dobesedno pljuva, pa zmeraj povdarja mladim, da se ne smejo upognit večini in ne smejo imeti bojazni hodit tudi proti družbenem toku. Povdarja korajžo pri posamezniku. Zdaj si pa razlaga vsak po svoje, če si želi. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ...sem podobno razmišljala Sicer se pa tudi sam pripravljam psihično , na podobno operacijo , še letos , ... in upam, da se mi uspe vsaj delno , kolikor toliko pozdraviti , da bo tudi telesna operacija potem uspela tako kot je treba . Naj nam Bog povrne zdravja . Duhovnega zdravja. Telesnega smo itak zašuštrali že nekaj tisoč let nazaj Mir vam bodi . B. +# Bojante....želim ti naj izid operacije... in povrnitev zdravja ...ter veliko lepih, veselih trenutkov v življenju... 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.