robertd 28. januar 2003 Prijavi Deli 28. januar 2003 Nič v življenju se nam ne dogaja slučajno. Vse je posledica tistega, kar želimo zavedno ali nezavedno izkusiti, oziroma kar potrebujemo za svoj razvoj. Če si postavimo nek cilj, nam energija takoj nastavi test med našo namero in končnim rezultatom, da nas preizkusi ali glede nekega cilja mislimo resno ali ne. Če smo vztrajni, potrpežljivi in trdno stojimo za ciljem, imamo vero vanj, potem ga vsekakor dosežemo. Vera premika gore. Razlika med uspešno in neuspešno osebo v življenju je v tem, da se uspešna oseba nikoli ne ustraši neznanega in nepreizkušenega testa, ampak gre pogumno v novo izkušnjo. Obenem dobiva dragoceno modrost. Vsaka prejšnja izkušnja uspešnega rezultata je motivacija za novi cilj in nov rezultat. Samo spomnimo se, kako nam je energija pomagala v preteklosti, tako nam lahko tudi v sedanjosti in prihodnosti. Vedno je treba najti neko pozitivno motivacijo, tudi če smo v trenutnih težavah. Stvar preizkušeno deluje! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 28. januar 2003 Prijavi Deli 28. januar 2003 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif 0.K. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifČE MAŠ K0GA RAD, GA B0Š PUSTIL ITI DALJE; JE TAK0 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifP°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 29. januar 2003 Prijavi Deli 29. januar 2003 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif pokovc...che te ima nekdo rad...te pusti daljue...?al te hoche sam zase....?hehe.....-....?!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_tongue.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif ma vas rad..........(ich) chasa ni...je samo prostor in situacija Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. januar 2003 Prijavi Deli 29. januar 2003 Ful dobra ideja, Robert! Moje sporocilo dneva: Najteze je biti preprost.Najpreprosteje je biti iskren. Marsa Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. februar 2003 Prijavi Deli 5. februar 2003 Uporabi domisljijo! Zelo fino bi bilo, ko bi se se kdo "opogumil" in bi imeli tole temo nenehno aktivno... Marsa Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 5. februar 2003 Prijavi Deli 5. februar 2003 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifP°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stu2 6. februar 2003 Prijavi Deli 6. februar 2003 ŽIVLJENJE JE PREKRATKO, DA BI SE UČILI SAMO IZ LASTNIH NAPAK LASTNIH NAPAK!Hari;pa lep dan želim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Anatha 6. februar 2003 Prijavi Deli 6. februar 2003 Ustavi se. Ne zapletaj se v traparije samo zato, ker je to tvoja navada. Vdihni in prevzemi kontrolo nad trenutkom. ××××××××××××××××××××××××××× Za spremembo se namesto na vid osredotoči na sluh, ko hodiš po ulici. Čisto nova perspektiva. Le kako dojemajo svet slepi? Kako bi jaz dojemal/a svet, če bi bil/a slep/a? Ustavim misli in poslušam. ××××××××××××××××××××××××××× Ko te je strah, pomisli, kaj je najhujšega, kar se ti lahko zgodi v določeni situaciji. Nato pomisli, kaj bi naredil/a, če bi prišlo do najhujšega. Vedno boš našel/la pot in videl/a, da ne bi bilo 'tako' hudo. Zahvali se sreči(bogu-duhu-..), da ni najhujše in izkoristi to kar imaš brez strahu.(*deluje ko šus!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif) ¤ Anatha ¤__________________Odkritost je verjetno najbolj drzna oblika poguma. William S. Maugham Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 6. februar 2003 Prijavi Deli 6. februar 2003 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhja vse prav, sam mislim, da ni potreba ,da si nadaljno ustvarimo miselne drame... P°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. februar 2003 Prijavi Deli 6. februar 2003 Smelo uporabljam, kar mi je na voljo in hvalezno vzamem, kar se mi nudi. Marsa Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tauros 6. februar 2003 Prijavi Deli 6. februar 2003 Vse kar se nam zgodi v zivljenju je dobro- samo pogledati je potrebno iz pravega zornega kota. TAUROS Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stu2 16. februar 2003 Prijavi Deli 16. februar 2003 Glede energije in poštenosti oz.korektnosti zaupam samo volku in to divjemuSOME PEOPLE THINK THE GREAT GARDEN COME FROM THE SKY;take away everithing and made:EVERYBODY FEEL HIGHMarleyhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_cool.gif SVETLOBA JE SVETLOBA TUD BREZ KRIŽA IN KOLCA! Elevatorshttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif sam brez foušije OKlp.hari Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stu2 16. februar 2003 Prijavi Deli 16. februar 2003 včasih sem razmišljal ali bi me pravi volk po žuru ko si trd ku aks spustil v hišo ha ha dvomim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stu2 17. februar 2003 Prijavi Deli 17. februar 2003 "Tam zgoraj, kjer svetloda vlada bela" me dem, "zablodil v neko sem dolino,Še preden sem dopolnil svoja leta zrela.Ko všeraj rano sem povzpel se v višino,prišel je on, nazaj velel je meni,zdaj vodi me domov čez to globino." Dante Alighieri(Pekel, XV. spev)http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_blackeye.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 17. februar 2003 Prijavi Deli 17. februar 2003 Bom jaz, kadar bom le mogla ali se spomnila, napisala kak krajši povzetek iz knjigice "Odpiranja notranjih vrat", v kateri so misli za vsak dan po datumih... 365 ... Recimo za jutri piše tole: 18. FEBRUAR... Ko daješ ljubezen in razumevanje, se ti povrneta stoterno. Ko izražaš kritiko in oddajaš negativnost, se ti povrneta stoterno.Kar je globoko v tebi, se kaže v tvojem življenju navzven. Ne moreš skrivati svojega nezadovoljstva ali bede, kajti prej ali slej bosta izbruhnila navzven kot ognojek, ki ga je treba prerezati. Čim prej se strup izlije, tem bolje. Najhitreje in najbolje je to doseči s spremembo naravnanosti. Nadomesti strupene, negativne, kritične misli z mislimi ljubezni, harmonije in razumevanja. To je mogoče storiti zelo hitro. Ni se ti treba valjati v bedi in potrtosti. Ni ti treba zapravljati dragocenega časa za samopomilovanje. Ko želiš izboljšati položaj, v katerem si, lahko to storiš takoj. Sprememba se lahko zgodi, kot bi trenil. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 20. februar 2003 Prijavi Deli 20. februar 2003 20. FEBRUAR.... Zakaj bi se česarkoli bal? Vedno sem s teboj. Stopam pred tabo, da ti pripravljam pot in ob pravem času se ti bo pokazala v resninčni popolnosti. Imeti moraš vero, tvoja vera mora biti močna in trdna, da lahko živiš to življenje. Ko jo udejanjaš, se veča in krepi. O veri ne gre govoriti. Treba jo je živeti, tako, da lahko vse duše vidijo, da ne gre za nekakšno veličastno življenje v oblakih, ampak da je zelo resnična in nekaj, kar se udejanja v vsakdanjem življenju. Čisto nepotrebno je razpravljati o veri ali prebirati o njej, če ne živiš po njej. Pomeni, da se moraš odgnati z globokega dna in zaplavati, ne le čofotati v plitvinah z eno nogo na dnu, govoreč sam sebi, da znaš plavati. Zakaj ne bi polnega in prekrasnega življenja zaživel takoj zdaj? Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 21. februar 2003 Prijavi Deli 21. februar 2003 21. FEBRUAR Nihče ni rad ranjen ali zapostavljen; nikomur ni všeč, da ga ignorirajo ali da se počuti neljubljenega, nezaželenega.Zakaj torej ne bi ravnal s soljudmi z ljubeznijo in spoštovanjem? Poizkusi jih razumeti in bodi pripravljen prehoditi z njimi še eno miljo, če je potrebno. Zelo strpen bodi, zelo potrpežljiv in zelo ljubeč. Tudi sam si želiš, da bi tako tavnali s teboj, torej živi, kakor bi želel, da bi živeli drugi. Bodi dober zgled, toda nikoli ne stori ničesar samo zato, ker se ti zdi, da to pričakujejo od tebe. Stori, ker sam želiš storiti in z vsem srcem želi, da bi pri vsem, kar delaš, govoriš ali mosliš, ravnal najbolje. Večja ko je želja, lažje se izpolni. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 22. februar 2003 Prijavi Deli 22. februar 2003 22. FEBRUAR Bodi ti in ne trudi se biti podoben drugim. Svet mora biti sestavljen iz raznolikosti. Ne smete biti vsi enaki kot grahova zrna v stroku. Morate biti različni, da vsak opravlja svoje delo in igra svojo vlogo, spajajoč se v celoto. To ne pomeni, da sta zaradi vaše različnosti nujna neskladje ali disharmonija. V orkestru je mnogo različnih glasbil, a vsako ima svoje mesto v celoti in se odlično staplja, ko deluje harmonično z njo. Neskladja in kaos nastaneta, ko posamezne duše nenadoma krenejo stran, ne da bi pomislile na celoto ali jo upoštevale.Ko je tvoje srce na pravem mestu, ko živiš in delaš za dobro celote, se zgodi najboljše. Nehaj se torej boriti. Edino, kar moraš storiti, je, da živiš in dopustiš, da se vse samo odvija. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 23. februar 2003 Prijavi Deli 23. februar 2003 24. FEBRUAR Kar je prav za eno dušo, ni nujno prav tudi za drugo. Zato je tako pomembno, da iščeš svojo lastno pot in hodiš po njej, ne da bi si prizadeval slediti stopinjam drugih. Svobodno lahko izbiraš, saj sem vsem živim bitjem podelil svobodno voljo. Nisi lutka, ki se ne more premikati, ne da bi kdo vlekel za vrvice. Lahko iščeš in najdeš, ker je prav zate. Samo od tebe je odvisno, kaj boš storil s tem. Resnični mir srca in duha najdeš šele tedaj, ko slediš tistemu, za kar veš, da je prav zate. Torej išči, dokler ne najdeš svoje poti, potem pa stopaj po njej. Utegne se zgoditi, da boš moral stati sam in narediti stvari, ki se bodo drugim zdele nenavadne, a naj te to ne plaši. Stori karkoli že je, saj v sebi veš, da je prav zate in da bo prineslo najboljše. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 25. februar 2003 Prijavi Deli 25. februar 2003 26. FEBRUAR So trenutki, ko se novo razgrinja tako postopoma, da se ne zavedaš sprememb, ki potekajo, dokler nenadoma ne spoznaš, da se je vse zgodilo, ne da bi se sploh zavedel. Včasih se zgodi, da vidiš spremembe, ki potekajo pred tvojimi očmi, kako se odvijajo korak za korakom. So tudi obdobja, ko se spremembe zgodijo čez noč - tako kot pozimi, ko greš zvečer spat in je svet zunaj običajen, a ko se zjutraj zbudiš, vidiš, da je prekrit s snegom. Ničesar ti ni bilo treba storiti za to; zgodilo se je na čudežen način. Novo se razkriva na mnogo različnih načinov. Stopaj v korak z vsem in se ne upiraj.Spremembe niso nujno boleče. So pa neizbežne, ker ne more nič ostati tako, kakršno je, in če pogledaš v svoje srce, si boš želel biti zraven. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 27. februar 2003 Prijavi Deli 27. februar 2003 27. FEBRUAR Prepoznati moraš svobodo, da lahko duhovno poletiš više. Sicer si kot ptica v kletki, ki ne prepozna svobode in še naprej prhuta v kletki, čeprav so njena vratca na široko odprta in bi lahko zletela, kamor bi se ji zahotelo. Vse življenje lehko preživiš kot taka ptica, popolnoma slep in ujet, če ne spoznaš, da si svoboden. Če ne sprejmeš svoje svobode in jo uporabiš, kot je treba, na področjih duha, kjer ni omejitev, mej in ovir, ki bi te zadrževale.Vsa človeška bitja so svobodna, če to spoznajo in sprejmejo. Svoboda je ponujena, vendar jo moraš sprejeti, preden jo moreš izkoristiti. Zakaj je ne bi sprejel takoj, se zavedel, da nisi zavezan ničemur in nikomur, da si sposoben storiti vse, kar si zaželiš. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 28. februar 2003 Prijavi Deli 28. februar 2003 1. MAREC (knjižica: *Odpiranje notranjih vrat*) Pričakuj čudež. Pričakuj, da se bo dogajal čudež za čudežem. Nikakor jih ne omejuj. Bolj, ko si odprt, bolje je, saj tako nič ne ovira pretoka naravnih zakonov, kajti čudeži so samo udejanjeni naravni zakoni. Prepusti se jim in vse se lahko zgodi. Opazuj, kako se razgrinja poplnost načrta. Nesmiselno je vsakršno hitenje. Ko se kaj razgrinja, se lahko razgrinja zelo hitro, a klujub temu z velikim občutkom miru in vedrine, popolne časovne usklajenosti in natančnosti. Ničesar se ne boj, saj se ni česa bati, če veruješ in zaupaš Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 1. marec 2003 Prijavi Deli 1. marec 2003 2. MAREC Mnoge duše govorijo o veri, vendar ne živijo po njej. Iste duše govorijo, da me ljubijo, a ne vedo najpomembnejše stvari o ljubezni. Govoriti o tem kako ljubiš nekoga, ki ga nisi videl, obenem pa ne ljubiti tistih duš, ki so okoli tebe in potrebujejo tvojo ljubezen, modrost in razumevanje, je zapravljanje časa. Najprej se nauči ljubiti tiste duše, ki sem jih postavil v tvojo najbližjo okolico, šele tedaj boš vedel, kaj pomeni resnično ljubiti mene. Zakaj tavati skozi življenje, ko pa moraš samo trdno stopati skozenj z vero in zaupanjem, zavedajoč se, da sem s teboj? Tu sem, podajam ti vse svoje darove, toda če jih ne sprejmeš, ne moreš imeti koristi od njih. Sam od sebe ti jih ponujam; sam od sebe jih moraš sprejeti in jih nato modro uporabiti za blaginjo vseh. OP: "Tistega, ki pripoveduje oz. deli nauke", si lahko predstavljamo kot Vesolje, Življenje, Energijo, Boga, Svoj notranji Jaz, Vir ... Kakor pač komu odgovarja in v kar pač kdo verjame.... To ni bistveno, bistvo je SPOROČILO. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 2. marec 2003 Prijavi Deli 2. marec 2003 Zgodbica s sporočilom:To je zgodba štirih ljudi, ki so hodili po vzpenjajoči cesti. Hodili so po razsvetljeni promenadi, ki je bila videti kot, da je "na koncu sveta". Uživali so ob sončnem dnevu. Vedeli so, kakor veste tudi vi, da je nekaj prelepih dni na tej Razsvetljeni aveniji in, da je nekaj takih, ki so hladni in vetrovni in deževni. Včasih so taki dnevi,da komaj najdeš cesto, kaj šele, da bi hodil po njej!Torej, ti štirje, so hodili dalje, nekako brezbrižni, z glavami v oblakih, komaj, da v telesu, kar rado počne mnogo vas. Nenadoma se prednje priplazi kača in se ustavi naravnost pred žensko, ki je bila na koncu te skupine. Kača se je zvila pred njenimi nogami in ji preprečila, da bi nadaljevala pot. Ovila se je okoli njenega telesa, zasukala glavo in energijo strahu naravnost v oči ženske. To je povzročilo, da je ženska pozabila vse, česar se je naučila. Za trenutek jo je zlomilo. Začela je teči nazaj z neverjetno hitrostjo, nazaj v vas, od koder so prišli. Tako na hitro je zbežala, da je skupina ni mogla niti ujeti, da bi jo umirila. Toliko strahu je občutila! Tako zelo se je prestrašila te kače, da je pozabila vsa orodja, ki se jih je naučila.Kača je bila zelo zadovoljna s svojim delovanjem in nad svojo močjo, saj ji ni bilo treba niti uporabiti svojih kačjih lastnosti. Žensko je spravila v beg! Priplazila se je nazaj v grmičevje, kjer so bili ostali trije. Zmedeni so bili in niso vedeli, kaj bi. Žalostni so bili, ker je ena od njih zbežala nazaj v vas in se verjetno še nekaj časa ne bo odločila, da bi se podala na to pot vzpenjanja. Pogovarjali so se in odločili, da nadaljujejo svojo pot. Zahvalili so se in blagoslovili, da vsaj nihče od njih ni bil poškodovan.Omenjeni trije so nadaljevali pot, uživajoč v lepem dnevu, ko se nenadoma iz grmovja priplazi kača. Kar skočila je na cesto naravnost pred moškega. Dvignila je glavo in pokazala svoje strupene zobe. Moški ji je rekel: "Ubil te bom. Jeznega me delaš! Enega od nas si pregnala. Ubil te bom, da bo mir!" Potegnil je nož, zamahnil z roko nazaj, medtem pa ga je kača pičila v nogo. Takoj je umrl. Želel je zaščititi druge. Nameraval je ubiti kačo, toda kača je bila bolj zvita. Bila je hitrejša. Hitro je zbežala nazaj v grmovje.Ostala dva sta pokopala svojega prijatelja z obredom. Jokala sta, nato pa sta se, moški in ženska, odločila, da nadaljujeta. Uživala sta v lepem dnevu, vendar sta ju težila zadnja dva dogodka - ena prijateljica je zbežala nazaj v vas in drugi je predčasno umrl. Nadaljevala sta in, kot že verjetno veste, je kača ponovno prilezla iz grmovja in se zvila naravnost pred žensko. Ženska se je odločila, da tokrat uporabi drugačno taktiko. Namesto, da bi se trudila kačo ubiti, je začela govoriti s kačo o njenih strahovih in jezi. Pokleknila je k njej in ji rekla:"Oh, draga kača, gotovo si imela težko otroštvo! Draga kača, dvigujem svoje dlani, ne, da bi te napadla, pač pa ti pošiljam svojo energijo, poslala ti bom ljubezen in te ozdravila vseh tvojih ran iz otroštva. Oh, draga kača, predstavljam si, da te je tvoj oče pretepal in si zato tako jezna. In, draga kača, zapela ti bom uspavanko, da se boš bolje počutila, da z njo ponegujem tvojo notranjo kačo."Kača se je odplazila "korak" nazaj in imela zelo zanimiv pogled na svojem obrazu. Tukaj je človek, ki ne odigrava svoje jeze. Tukaj je človek, ki se trudi, da bi jo spremenil. Tukaj je človek, ki se trudi, da bi jo spravil v procesiranje. Kača jo je pogledala in se na široko zasmejala. In ženska je pomislila:"Povezana sem z njo, srce s srcem. Poglej. Smeji se. " Nato jo je kača skokovito napadla in pokončala. Takoj je umrla. In kača se je umaknila nazaj v grmovje in se smejala, smejala smejala rekoč: "Tukaj je bila ženska, ki je poskušala spremeniti svet in mene. Bila je najlažji od vseh mojih plenov!"Zadnji od njih je bil moški, ki mu bomo rekli Samuel. Pokopal je to prijateljico, zdraviteljico. In bil je precej zaskrbljen. Spraševal se je o tej poti vzpenjanja, o tej razsvetljeni aveniji. To ni tako dobra stvar, saj je ena zbežala nazaj, dva pa sta bila ubita. Kar precej časa je premišljeval ali naj nadaljuje. Končno, si je rekel: "Tako globoko v meni je in tako globoko v moji duši, da moram nadaljevati." Nadaljeval je, čeprav nekako bolj pozorno in previdno kot prej. In, kakor verjetno že veste, se je, po kratkem času, pojavila pred njim kača, ki se je zdaj počutila še bolj močno. Naravnost pred njega se je zvila in mu rekla: "Ne bom ti dovolila, da nadaljuješ pot. Tako kot ostale, te bom ubila."Samuel je bil precej podoben vam. Tako zelo je bil predan svoji notranji božanskosti in svojemu iskanju resničnega sebe. Celo v tem strašljivem trenutku, se je spomnil nekaj stvari, ki se jih je naučil. Pogledal je kači v oči, ki se je zvijala in je bila pripravljena, da ga piči. Kačina moč je rasla s pomočjo človeških kapljic krvi, ki jih je čutila na svojih ustih. Navdušena je bila sama nad sabo.V tem trenutku si je Samuel rekel: " Prevzeti moram lastništvo nad svojo božanskostjo in biti v ravnotežju. Vdihniti moram v to in to čimprej! Vdihniti moram v svojo božanskost, ker to sem se naučil, da je resnica."Nevedoč za Samuela ali kačo, je orel krožil okoli in opazoval kaj se dogaja. V trenutku, ko je Samuel vdihnil, se je spustil orel, zagrabil kačo s svojimi kremplji, se dvignil visoko v zrak in z njo zakrožil po zraku. Kača se je zvijala in kričala in orel jo je vrgel na zemljo, kjer je poginila.Samuel je vdihnil še enkrat, tokrat zaradi olajšanja. Nadaljeval je svojo pot in razmišljal o dogodkih tega čudnega dne. Razmišljal je o vsem, kar se je zgodilo. Razmišljal je o orlu, ki je bil ves čas tam, čakajoč na primeren trenutek, da se pokaže, čakajoč na primeren trenutek za Samuela, da je v svojem ravnotežju in svoji božanskosti. Samuel je nadaljeval svojo pot razsvetljenja, ko se je, nenadoma, pred njim pojavila še ena kača. Ta kača je bila zelo, zelo jezna. Planila je naravnost pred Samuela. Bila je vsaj še enkrat daljša kot prva kača. Zvijala se je pred njim in mu rekla: " Zdaj, ko si ubil mojo sorodnico, te bom zagotovo ubila. Maščevala se bom. Moram, tak je način kačjega boga. Vsem, ki nas poškodujejo, se maščujemo."Precejšen del poti je Samuel razmišljal o zadnjih dogodkih. Vedel je, da je bil posvečen in sveti trenutek, ko se je pojavil orel. Vendar je prav tako vedel, da je bilo to božansko delo in, da se mora tukaj marsikaj naučiti. Ko je tako hodil, se je spraševal: "Kaj je tisto, kar se moram v zvezi s temi dogodki s kačo naučiti? Kaj naj bi naredil, da se to ne bo več ponovilo?" Prisluhnil je svoji notranjosti, da bi dobil odgovore. Vedel je, da odgovori vedno pridejo od znotraj. Vedel je, da ne more preprosto zapreti oči in si želeti, da bo orel še enkrat priletel. Vedel je, da je tokrat čas, da zares prevzame lastništvo nad svojo božanskostjo. Pogledal je kači v oči in rekel: "Draga kača, kaj je tisto, kar iščeš? Zakaj si na moji poti?" Kača je bila šokirana. Noben človek je še ni tega vprašal! Ljudje se odzivajo s strahom ali jezo ali, včasih, z neumnostjo, nikoli pa ne s takšno modrostjo. Nikoli niso vprašali: "Zakaj si tu, na moji poti? Kaj je tisto, kar imaš zame?"Na Samuelovo vprašanje, je kača odgovorila: " Dragi Samuel, jaz sem ti. Nisem drugačna od tebe. Nisem kakšen zunanji plazilec. Tvoja tema sem in prišla sem na tvojo pot, ker ti, Samuel ne želiš sprememb. Ti, Samuel, imaš izziv, ki potrebuje poimenovanje. Tu sem kot prinašalka sporočila, da ti pomagam tvoj izziv prinesti v soočenje."Samuel je za trenutek pomislil, potem pa rekel kači: "Toda, če je tako preprosto, če je tako preprosto, zakaj je prva kača ubila in prestrašila ostale ljudi? Zakaj preprosto ne prideš k nam in nam razložiš, zakaj si tu?" Kača je zasukala svojo majhno glavo proti njemu in rekla: " Energija ne deluje na ta način. Samo, ko smo vprašane, samo, ko imate dovolj poguma, ko odprete vrata z vprašanjem, takrat lahko odgovorimo. Ne želimo biti spremenjene. Ne želimo biti napadene.Toda, ko človek pride k nam in nas vpraša, takrat mu moramo odgovoriti. Moramo podeliti."Samuel zdaj razume svojo lastno moč, svojo lastno božanskost in razume, zakaj je bila kača poslana tja. Govorila sta dolgo, dolgo. Skozi to izkušnjo, se je Samuel naučil veliko o sebi. Videl je temo in strahove v njem, ki so bile izraženi skozi kačo. Ko sta končala, ji je rekel: "Še vedno mi nisi všeč. Toda zdaj vem, da si prišla z darilom. Zdaj vem, da obstaja razlog za tvoj obstoj in zdaj vem, kako naj te poimenujem in kaj naj naredim."Nadaljeval je s svojo potjo. Občasno so se pojavljale kače, toda bile so bolj običajne kače, ki so ga ustavljale. Razumel je, da gre samo za preskušanje njegovega lastnega bitja, če še vedno ostaja v svojem ravnotežju. Toda zdaj se, vsakič, ko se pred njim pojavi kača, zasmeje in vpraša: "Zakaj si tu? Kaj je tisto, kar naj bi vedel? Kaj je tisto, kar želiš?" ***Uživajte na poti vzpenjanja, Mateja Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 2. marec 2003 Prijavi Deli 2. marec 2003 A so tudi boe in pitoni????Trenutno se pogovarjam z enim blaznim pitonom... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sad.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sad.gifZelo resnična in poučna zgodba! Daisy Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.