Skoči na vsebino

Izbor EME

Lunin net

Recommended Posts

• Komentarji 681
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Sem gledala včeraj neko oddajo na HTV in so hrvaški novinarji tud bili na Emi in so potem nastopajoče malo pointervijuvali..

Mi bo kdo očital nestrpnost...

Ampak.

No kako se vam zdi, pride hrvaški novinar in sprašuje naše nastopajoče v hrvaškem jeziku po vtisih, bla bla..

in potem je Prepovedana, pa Tulio pa Miša Molk so odgovarjali nazaj v hrvaščini. Mislim valjda znamo hrvaško.. a pa je potrebno odgovorit tudi nazaj v hrvaščini ker oni nas ne razumejo?

Razen Alya, je povedala vse v našem jeziku.. konec koncev, če mi razumemo njih oni tudi nas.

Kakšen bi bil bonton v tem primeru.

Je to majčken sramotno, da se Slovenci vedno postavljajo v bivšo Jugo takoj ko en zašpreha po onih dol.. Al tko bolj svetovljansko izpadejo. Dobro, mogoče dobijo neki pik pr hrvaških poslušalcih, če imajo kakšnega oboževalca, ali si mogoče še ti mislijo kako smo pritlehni?

Dobro, če bil izbor na Hrvaškem, se verjetno spodobi v hrvaščini kej povedat, kaj pa tako?

Mushi
Deli na socialnih omrežjih

Ma ne, meni se zdi brezveze da bi tako kretensko se delali, mislim sej konec koncev mi (mlajši od npr 20 let ne vem, eni znajo srbo - hrvaško eni mogoč tud ne) smo generacija k je stripe brala v hrvaščini?

Ampak a ni zadostno po slovensko jim odgovorit? A res boljše tako spadejo? Al si oni spet mislijo hahahah glupi Slovenci... ma taki hlapci skoz...

Čeprav če bi bli novinarji npr. nemški, angleški, bi se nam potem logično zdelo, če bi se s tema dvema jezikoma nastopajoči trudili? Hm. xrolleyesx

Mushi

Tokrat pa sem jaz na strani Mushi. Res ne bi zahteval prevajalca za hrvatski jezik, bi pa odgovarjal v slovenščini.

Obsojam tudi vse pevce, ki so na Emi peli v angleščini. Kot da se sramujemo svojega jezika. Dokler se bomo tako obnašali, res zaslužimo naziv: "Bečki konjušari".

Vedno se bom boril za to, da tujcem priznavamo vse pravice, ki jim gredo, ampak prosim, ne za ceno lastnega podcenjevanja in poniževanja. Kdor ponižuje se sam, podlaga je tujčevi peti.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Hja, res je to spet ena od značilnih potez s strani Hrvatov... Kaj pa vem, če je prav, da so naši odgovarjali v hrvaščini. Mislim, da ni. Ker se je to dogajalo v Sloveniji. In če so že spraševali hrvaško, naj bi vsaj odgovarjali slovensko. Malo pa že moramo biti ponosni na svoj jezik! Sploh je pa to občutljiva tema, nikoli rešena...
Live and let live! Life is beautiful!!!!

Ja to je to, vidiš, čemur striktno nasprotujem.

Zakaj za kurca pa tile butasti čefurji niso intervjuvali v Slovenščini?  :xx!:

Čefurji vedno nastopajo iz pozicije moči oz. večvrednosti in potem jim taki butasti Slovenčki nasedejo in krog je sklenjen.

Je treba nardit red.

Škoda , da nihče ni imel jajc, da ne bi odgovoril na vprašanja z izgovorom, da ne razume... in da bi to naredili VSI, jooo, moje sanje....

Saj ni res pa je...jaz doživljam DEJAVU!

Imamo tu enga tipa v naših krajih, ki je prav gotovo Bobnarjeva duša dvojčica. Pa še vodnar povrh! :2src: Edino, kar mu manjka je en tak Bobnarjev cortkan pogled.... :2src: :2src: :2src:

Ob bok Emi: se mi zdi škoda imet prižgan televizor.

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

a je sploh pomembno kako govorimo?

jaz skoraj vedno govorim tako, da se prilagodim.

a sem brez hrbtenice zato in sluzabnik? (sej ne recem mi je res manjka, toda...) x:Dx

hm, ce drugi mislijo, da se ne potrebujejo prilagajati je pac tako.

meni se ni tezko. hkrati pa se ucim jezika, nekaj novega, drugacno razmisljanje, etc...

verjetno pa ni me i bilo vseeno, ce bi se kaksen drug jezik (razen slovenski in angleski)

naselila v nase kraje tako, da bi se govorilo le tistega...

meni je slovenscina vredu in vredu mi je tudi anglescina.

sploh bi uvedel v osnovno izobrazevanje svetovni jezik - anglescino.

tudi kitajci ki jih je vec bi jo znali. anglescina je verjetno dokaj preprost jezik v primerjavi z mnogimi.

sicer pa eme nisem gledal. glede na to kar ste napisali, pa bi seveda lahko potrudili hrvaski novinarji,

ce bi se ze kdo moral. sicer pa zakaj bi se, ce slovenci razumemo hrvasko.

zakaj naj bi se nekdo matral govoriti tuj jezik, ce lahko govori v svojem in sogovornik ga razume?

edino kar je dodatno delo (tv podnapisi-prevod).

sem zato, da se slovenski jezik povzdigne, ohrani, uveljavi morda se bolj in uporablja v celotni sloveniji.

hkrati sem zato, da se uci tudi anglescina. hkrati sem zato, da ce nas hrvat vprasa v hrvaskm jeziku, mu lahko odgovorimo tako kot zelimo oz. nam je ljubse. ce nas ne bodo razumeli (lahko naredijo prevode - vsaj v medijih); sicer pa ce me kaksna oseba ne bo razumela, se bom potrudil govoriti tako, da me bo pac razumela.

torej lahko gledamo na celoto tudi drugace:

jaz sem. bitje luci-clovek. ob meni je oseba, ki je. je bitje luci-clovek.

ne veva od kod je kdo. zeliva kominicirati ali nekaj izmenjati.

spregovoriva.

dojamem da me sprasuje v angleskem jeziku.

ker anglesko znam vsaj toliko, da se pogovorim osnovne stvari, mu odgovorim.

razumeva se, ker tudi on obvlada angleski jezik pogovorno.

kmalu se vprasava iz kje sva prisla.

ugotovim da je on iz hrvaske in on ugotovi, da sem iz slovenije.

seveda, ker mu je lazje govoriti v njegovem jeziku spregovori pac hrvasko.

meni pa je hrvasko skoraj tako kot slovensko oz. vcasih raje govorim hrvasko

(ker slovensko ovorim vsak dan, hrvasko pa ne).

in nato govoriav naprej v hrvaskem jeziku.

torej, zakaj naj bi jaz pricakoval (ker ce je on ugotovil, da sem slovenec), da on govori slovensko?

zakaj naj bi on pricakoval (ker sem ugotovil, da je hrvat), da govorim hrvasko?

ni potrebno nikomur govoriti drugega jezika, ce se pac razumeva, ce govoriav vsak svojega.

ce pa se komu pase prilagoditi pa je zadeva osebne odlocitve.

uradno je se vedno v sloveniji uradni jezik slovenscina!

Free, ne mešaj javnega govorjenja z zasebnim govorjenjem. Na javni slovenski prireditvi je vsak Slovenec dolžan govoriti slovensko. Stvar nacionalne higiene je tudi, da Slovenci na takšni prireditvi, kot je Ema, pojejo v slovenščini. Zasebno pa, če vidiš, da sogovornik ne razume tvojega jezika, mu stvari pojasniš v njegovem jeziku, oziroma v jeziku, ki ga oba razumeta.

Bližnja prihodnost, kot se nam nakazuje, bo res terjala od nas vseh, da bomo dobro znali angleščino. V šoli bo zato res potrebno dati učenju tega jezika večji povdarek, ampak prvi jezik, najpomembnejši, pa mora vedno ostati slovenščina. To je spoštoval celo Napoleon, saj je v času njegove okupacije na Slovenskem podpiral slovenske šole, pa tudi v času Avstroogrske smo imeli vsaj osnovno šolstvo v slovenskem jeziku. Slovenski jezik je pomemben del naše dediščine in smrtni greh stori tisti, ki z njim ravna kot s ponošenimi čevlji.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Ja zanimivo kako gledamo na tole... pa ne z vidika netenja nestrpnosti. Pač vsak ima svoj pogled na uporabo slovenščine.

BigM :palec: ma sej midva se večkrat strinjava, čeprav v tem primeru priznam, sem se nate spomnila, da me boš spet grajal. x:Dx

Mushi

Free, ne mešaj javnega govorjenja z zasebnim govorjenjem. Na javni slovenski prireditvi je vsak Slovenec dolžan govoriti slovensko. Stvar nacionalne higiene je tudi, da Slovenci na takšni prireditvi, kot je Ema, pojejo v slovenščini. Zasebno pa, če vidiš, da sogovornik ne razume tvojega jezika, mu stvari pojasniš v njegovem jeziku, oziroma v jeziku, ki ga oba razumeta.

Bližnja prihodnost, kot se nam nakazuje, bo res terjala od nas vseh, da bomo dobro znali angleščino. V šoli bo zato res potrebno dati učenju tega jezika večji povdarek, ampak prvi jezik, najpomembnejši, pa mora vedno ostati slovenščina. To je spoštoval celo Napoleon, saj je v času njegove okupacije na Slovenskem podpiral slovenske šole, pa tudi v času Avstroogrske smo imeli vsaj osnovno šolstvo v slovenskem jeziku. Slovenski jezik je pomemben del naše dediščine in smrtni greh stori tisti, ki z njim ravna kot s ponošenimi čevlji.

:palec: točno tako.

Ja res moramo rešit tole zadevo sami ampak bo težko, ker slovenci (NEKATERI) bodo zmeraj se prilagajali hrvatom in z njimi govorili hrvaško. Slovenci itak ne moremo nikoli vsi skupaj držat in se nekaj odločit. Vsak po svoje. In potem pride do tega. Druga stvar je angleščina, ki je svetoven jezik.

Live and let live! Life is beautiful!!!!

• 11 months later...
Groza! Za bruhat! Za letosnjo Emo ne morem rect, da je bila kr' nekaj... ker to ni bilo nic, ampak res cisto nic. Podn. Niti en vredu komad. Voditeljici pa... brez besed no. In koliko sem govorila s prijatelji in sodelavci, so vsi istega mnenja. Beda!!!

Men je blo najbolj všeč tisto preden so nastopali...

Všeč mi je bila Jadranka, ampak Rebeka je mela pa res tako evrovizijsko pesemco...

Prerokujem, da bomo na Evroviziji pogoreli. Ne rečem, da Omar ni dober, ampak njegova pesem ni ravno...kako bi rekla...ne gre v uho. Preveč na easy je, nežna...

O Saši Lendero se pa vzdržim komentarja. :xx!:

lani, dva Skandinavca, se mi zdi - dve kitari, nežna balada,al celo samo ena kitara, visoka uvrstitev, Nemec, bil izbran na isti način kot Omar - ni bil slabo uvrščen-tko da...

čeprav imam jaz malce občudka, da je fant malce hm, kako naj rečem, zmaga na bitki talentov, dobi ogromno glasov poslušalcev, zmaga je vstopnica za Emo - hoče noče je tu, solidno odpoje in dobi največ glasov... kot da je nekdo naredil scenarij, vse, da bodo končno ljudje izbrali svojega, brez žuganja s prstom na koga...a se vam je fant zdel, da skače od sreče???

<{POST_SNAPBACK}>Kaj pa vem, men je bila všeč sicer spontanost, ampak se to glede na rang prireditve res malo ne spodobi...

tudi odvisno kdo to dela...ce pride peter poles, pa rece kaj v slengu mi ni tako grozno,

kot ce pride sasa gerdej, pa je v smokingu in rece taroza sasi: a dons pa laufas?

jadranka juras itak faca...kake je zganjala zadaj za kamero .... x:Dx x:Dx :palec:

v bistvu je bil tadrugi komad kar luskan, ne vem kdo, metro ali nekaj...pa od BPP tudi ni bil slab komad, ampak malo prevec metalskih rifov je pobegajlo moral noter pac nametat...puncka je imela pa tremo.

drugace pa stokrat raje tamali, ki je zmagal, kot katera od teh vjestic nablescenih...

bah!

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Ma ja Rebeka je mela evrovizijsko pesmco,sam kwa k pa tko fuša,da je niti ne bi blo pametno tja poslat.Kar se voditeljic tiče je blo res amatersko,sej Omar je bil kar nice,samo komadek je pa preveč uizi,da bi lahko zmagal :vio: .

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...