Skoči na vsebino

Izbor EME

Lunin net

Recommended Posts

ja :o|o:

In MM sploh ne dela več na RTVSLO; so mel en cigumigu nategancijo (v MM škodo). Je MM povedala v enem pisnem intervjuju.

:eek:

Japajade, a da Miša ni več pr RTV-ju. Še to rec, da tud Tomaž Terček ni več pr RTV-ju. Mislm.

:8):

Meni je mimo, da ce folk nima nobene besede, zakaj se mu jo pol daje??

ne stekam xnckrivx

Ne bit naivna, Marsa. Folk ma teoretično 50% besede, 50% pa žirija.

Praktično pa že takrat, ko je veljal samo televoting, folk ni mel besede, pač pa nastopajoči z največ dnarja.

Šala mala najet dost vodov, pa priklopit gor mašine, ki producirajo glasove. Verjetn je Langič vložu kr dost dnarja v glasovalni stroj, obenem pa računal še na nekej točk žirije /sej je bil ja povabljenc, izbranc/ in mislu, da bo dost za zmago. Pa ni blo.

:vio:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 681
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

aha, stekam, thanx, Butl in Objemcek....

aja tko je.

No pac.... ocitno jih je cist sesul k od zirije pa niso nic dobil.

ampak saj zirija jim ni dolzna dat tock. x:o)x

Nc najboljs da grem poslusat ta komad, upam da bom lohk, ce je na xoutube, bom lohk.

kako je ze sploh naslov?

no sej bom ze nasla menda. x:)x

hmmm. :o|o: :" This video is no longer available due to a copyright claim by RTV SLO"

aha zdej sm nekje odrkila in mi dela.

Nc posebnega komad, kao 'ciganska muzka' pa to - sm vec in predvsem boljs pricakovala.

Ne pasejo si - Langa in Mnca Spik, niso kompatibilni, zato pa ne dela komad.

Plus seveda milijadkrat slisano, nic novega, nic posebnega, tud vokalno nic posebnega oz. dost sibko, bi morale kocine it pokonc ob vseh violinah in kao melosu, pa nic.... nima moci komad.

no predvsem pa je moj vtis: ne pasejo skup.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

zdej sm sla pogledat se Omarja (mi je vmes komp zamrznil), pa Alyo.

No Alya velik boljsa (za moj okus), vendar nobeden od komadov preprosto ne dela.

Nima naboja, vrhunca, refren ni uno D.

Stekam, so lovil stos evrovizije in kao 'na slabse postavl nivoje' - mislim da je v tem catch slabe kakovosti.

Recimo Nuska Drascek - sej zna dobr pet (se spomnim da sm jo ipak slisala ze, v nekih jazzy izvedbah)...

ampak ocitno so vsi delal po modelu: 'eurosong je kakovostno slab', zmagujejo komadi, k niso prevec izvirni, niti zahtevni, pa to, skratka, so prilagajal nivoje na slabse. v tem je po mojem fora tako slabe kvalitete.

aja nej ze alya si zrihta enga stilista al kaj, k je cist mim, da vedno poudarjajo njene kratke noge, pa je sicer sexy in lustna, pa tud simpaticna in energicna bejba. in vedno ta krilca in to, ki poudarjajo ravno tisto, kar je najmanj za poudart. xrolleyesx

(tud slucajno energetsko niti malo ni podobna cindy lauper, una se gre smrkljico tud 'na stara leta', alya pa fura sexy rokerski energicni stos)...

Razumem zdaj, zakaj so zmagal quartissimo, ki kljub temu, da so bli men edino poslusljivi (- v.), niso najprimernejsi morda za eurosong kot tak.

Skoda k ne znamo lustne popevkice narest (slovenci smo vcas GLIH ZA TO bli blazno za). :(

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

zato pa bi blo najbolš poslat na eurovizijo DJ Umeka al pa siddharto, trenutno najbolj razpoznavne izven naših meja x8Dx

absolutno ZA! xokx xyesx x;)x

al pa Liloojamais. x8Dx

ti bi bli najbl lustni, k znajo tud tak komad, poslusljiv in cist popy in melodicen (a da hkrati ni aboten in total prezvecen) narest. x:)x

Picasso

clo jst sm gledu enkrat EMO xrolleyesx x:o)x

quartisimo je men cist mem. totalno. xrolleyesx

Nuska Drascek se najbolj pela, se vid da ma solan glas, sam skoda ker komad ni bil dober.

ce ze, mi je bla se najboljs eva cerne. men ma tak topel glas :vio:

omar pa je mel komad glih za na eurovizijo. pomoje bi mu ratal. skoda k ni prvi.

--

program Slo. 3 je men vedno boljsi. :palec:

RTV Slo = itak shit/štala za razpustit. -)

Guest lara7

hm..nisem vedela, da imamo SLO3..očitno premalo tv gledam..že kake 3 tedne nisem je nisem.. x:Ix

kaj se pa dogaja na SLO3..a klasičen program..ali kako?

Brez žirije, šteli bi izključno glasovi poslušalcev,

kateri financirajo ta skret imenovan rtv.slo. -)

Naj Europa, Svet spozna nas neokrnjene, take kot smo ... Naš prefinjen glasben okus ...

men se pa zdi da se nivo EME izboljšuje, edino kar je pravzaprav narobe, da žirija ne izbere 12 finalistov, v finalu pa glasuje narod.

Tko da se npr. Čuki s svojimi popevkami za deco in nedorasle, v finalu ne morejo najti.

Za Lango pa ne bom več trošil besede. so kronski dokaz, kaj vse naredi pozitivna diskriminacija in politično ščuvanje ali pokroviteljstvo.

Komad je bil obupen, brez trunka ciganskega melosa, temveč neka packarija narejena in prirejena za ruske poslušalce, v bistvu pa totaln strel mimo.

Quartissimo na Evrovizijo po mojem okusu ne sodi, kljub temu da komad ni slab.

V moskvo bi moral poslat al Naberja al pa Alyo..

pa še ta dva ne verjamem da bi se uvrstila v drugi krog tekmovanja.

Je ze kar nekaj casa, ene pol leta ,ce ne se dlje.

Veliko je sicer politike, parlament itn. So pa tudi ekolosko druzbene oddaje... intervjuji v tej smeri itn.

No, so val svezine glede na dosedanji program. Vsekakor.

Vec noum pisu, ker ni o tem tema. Imamo pa temo mediji.

hm..nisem vedela, da imamo SLO3..očitno premalo tv gledam..že kake 3 tedne nisem je nisem.. x:Ix

kaj se pa dogaja na SLO3..a klasičen program..ali kako?

absolutno ZA! xokx xyesx x;)x

al pa Liloojamais. x8Dx

ti bi bli najbl lustni, k znajo tud tak komad, poslusljiv in cist popy in melodicen (a da hkrati ni aboten in total prezvecen) narest. x:)x

zakaj so npr. siddharta, laibach, liloojamais in podobni dobri? vrejtn zato, ker so drugačni in ker imajo "jajca" to svojo "drugačnost" predstavit ljudem... če si drugačen je namreč več možnosti, da te bodo ljudje pljuvali, je pa tud možnost, da zablestiš... mislim, da je tako z vsemi glasbeniki, pevci, umetniki na splošno...

x:)x

Smo sicer družno doma sklenili, da bi bilo fino, če bi Nuša Derenda recimo odpela besedilo - en takšen močan vokal, bi pasal zraven.

Saj, lahko še bejba tale to izboljša -upam vsaj.

ampak folk pa res Lango in co posluša - me vpraša soseda kako mi se Ema dopadla, pa ji pravim, da sem čisto zadovoljna z zmagovalci...ova pa :eek: ...sem kar vedela in ji kar povedala, da je ona očitno za Lango navijala. Itak.

Zdaj pa še takšni izpadi...daj no.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

zakaj so npr. siddharta, laibach, liloojamais in podobni dobri? vrejtn zato, ker so drugačni in ker imajo "jajca" to svojo "drugačnost" predstavit ljudem... če si drugačen je namreč več možnosti, da te bodo ljudje pljuvali, je pa tud možnost, da zablestiš... mislim, da je tako z vsemi glasbeniki, pevci, umetniki na splošno...

Tisti ki res nekaj pomenijo v slovenski glasbi, se na široko izogibajo eme, da si ne pokvarijo ime. x;)x x:)x

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

ja!

itak menim, da je to (kar eni trdijo), da kao delajo muzko za mase pravzaprav ne sam izgovor za ne delat dobre muzke, pac pa tud zaljivo do folka - nej rajs nam prepustijo, sej tok tup pa brez okusa pa folk spet ni. Pac poslusajo, kar jim das - tko da, bi bli komot mal bl kvalitetni, po mojem ne bi nc obcinstva zgubil. x;)x x:o)x

ja, tocn to - zakaj pol tile bendi majo take mase poslusalcev? vsi taki bendi vse te kvazi glasbenike lepo postavljajo na laz (ko pravijo da se prilagajajo 'gospodinjam').

nekoc sm kuhala za tamalga, pa poslusala nek radio, in je bil intervju z Brendijem (x:Dx), ki je dejal nekaj tacga kot, da on dela pac muzko za gospodinje.

ejjj! :mad2: halo! jaz sem (bla) gospodinja, pa tud slucajno se ne mislim zadovoljit z brendiji.

skratka, izgovori, da so lohk se dalje brezvezni ali celo enormno zanic.

Sicer mi sidharta osebno niso vsec (muzka je dobra, sam me hladno pusti, ker so mi hladniI), a furajo pac svoje, dobro, zelo dobro celo, in mislim da se gospodinje nic kaj ne pritozujejo. xDDx

Temule podnu od "glasbe" bi blo pa ze zdavnaj treba vrata zapret, se pa hrani itak iz tracev in tega, saj brez tega ne obstaja, so medijski konstrukti, vecina.

Ampak enga melodicnega songa pravzaprav ni tok tezko narest, ne vem kaj se grejo.

In zakaj morjo bit nezanimivi toni in kombinacije, a mislijo da bo boljse, ker ces ne bo zlajnano? saj itak je. x:o)x x:Dx

(medtem ko ma znanka, profesionalna in dokaj znana glasbenica, za cel CD komadov in je enga lustnega, ravno pravsnjega, poslala na Emo, pa sm bla ziher, da bo jasno itak v izboru, ce ne clo zmagala, tak lustn housic melodicen z vokalckom, neprisiljeno, lahkotno, sveze in kar kvalitetno - seveda je bla zavrnjena, ni se uvrstila x:o)x - pol pa takle vidis :o|o:)

Skratka, v bistvu je zalitev za Muzko vse to imenovati muzka.

Tisti ki res nekaj pomenijo v slovenski glasbi, se na široko izogibajo eme, da si ne pokvarijo ime. x;)x x:)x

jah, kao, sam nisem tok ziher spet, nenazadnje je to moznost ornk pormocije, kar edino steje (ker ce sxi se tok dobr, ce te nihce ne slis, nimas od svoje kvalitete nic).

In mislim da se pravzaprav spet ne branijo tako zelo.

Itak je pa ze sama prireditev taksna, da v bistvu resnejsi glasbeniki se ne vidijo notri, ocitno.

a saj so tud kaksni kvalitetnejsi zmagovali ze ali se vsaj prebili...

In cist diletantsk je tole vse skp! xrolleyesx

vsak let drugacna neka pravila, plus si jih nekak skor sprot zmisljujejo. x:o)x x:Dx

hudi nivoji, skratka. :D

Picasso

Še moj piskrček

Zmagala je prava, samo vokal nekaj pokvari.

Žav mi je Lnge, ki so spet nekako ekstra (dobri).

Voditelja pa ............. ne bom izgubljala besed.

klovnov je dovolj v cirkusu.

No saj je cirkus tale Ema.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

jah, po mojem okusu bi blo boljs cist normalno sam vodit prireditev. spontano, naravno.

brez skechev in "showov", ki pol delujejo tko prisiljeno.

Ocitno znat pisat ni dost za pisat scenarije in ocitno dobr igrat ne pomen nujno tud dobr vodit.

Dobr zgledat pa ni v nobenem primeru odvec. xDDx

ampak mas vec plus tock, ce si vsaj naraven, pa kakrsen si.

Zal bruka pac.

Smil se mi pa folk, ki navija pa clo glasuje, daje cash, pa se pol pocutjo nategnjeni.

sam ce bi pa mase poslusal, pa tud... khm.

no ja, kaj pa vem.

osebno se vendo mislim, da se da narest komad, ki bi lohk bil splosno vsecen, speven in melodicen, pa se vseen kvaliteten.

kar se pa tice vokala pr quartissimo pa je najverjetneje tako, da so mel komad v tonu, kakrsen je, ze narejen in je morala pol pevka se matrat - sicer bi morala za celo oktavo nizje pet - pa nabrz ne bi delalo.

Tko da 'bi moral' mal znizat izhodisce, pa ne bi pevka bla prisiljena tok iz grla pet/=vpit.

(tko sm js enkrat kot gostja mela ta problem, sam sm bla tok *razvajena* al kaksna, da sm morila in so komad, izhodisce, znizal, da sm lohk tud ta visoke odpela ).

Picasso

Malo zgodovine

Predstavniki Slovenije na Grand Prix Eurovision ...

2009 - ?

2008 - 36 točk, 11. mesto (polfinale), pesem: VRAG NAJ VZAME - REBEKA DREMELJ

2007 - 66 točk, 15. mesto (finale), pesem: CVET Z JUGA - ALENKA GOTAR

2007 - 140 točk, 7. mesto (polfinale), pesem: CVET Z JUGA - ALENKA GOTAR

2006 - 49 točk, 16. mesto, pesem: MR. NOBODY - ANŽEJ DEŽAN

2005 - 69. točk, 12. mesto, pesem: STOP - OMAR NABER

2004 - 5. točk, 21. mesto, pesem: STAY FOREVER - DUO PLATIN

2003 - 7. točk, 23. mesto, pesem: LEP POLETNI DAN - NANANA - KARMEN STAVEC

2002 - 33 točk, 13. mesto, pesem: SAMO LJUBEZEN - SESTRE

2001 - 70 točk, 7. mesto, pesem: NE, NI RES - ENERGY - NUŠA DERENDA

1999 - 50 točk, 11.mesto, pesem: FOR A THOUSAND YEARS - DARJA ŠVAJGER

1998 - 17 točk, 17. mesto, pesem: NAJ BOGOVI SLIŠIJO - VILI RESNIK

1997 - 60 točk, 10. mesto, pesem: ZBUDI SE - TANJA RIBIČ

1996 - 16. točk, 21. mesto, pesem: DAN NAJLEPŠIH SANJ - REGINA

1995 - 84 točk, 7. mesto, pesem: PRISLUHNI MI - DARJA ŠVAJGER

1993 - 9. točk, 22. mesto, pesem: TIH DEŽEVEN DAN - 1 X BAND

Moje mnenje - taki ki imajo vsaj malo pojma o glasbi so nas zastopali tja do leta 2001.

Z izjemo resastega Vilija... :xx!:

Vse kar je bilo po letu 2001 pa najbolje opisuje naslov skladbe ki jo je pel oni(ono?) Dežan... :vio:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

http://www.mojvideo.com/video-dan-najle...17241ab4ca1 x:)x fajn, igriv, topel glas.

Malo zgodovine

Predstavniki Slovenije na Grand Prix Eurovision ...

2009 - ?

2008 - 36 točk, 11. mesto (polfinale), pesem: VRAG NAJ VZAME - REBEKA DREMELJ

2007 - 66 točk, 15. mesto (finale), pesem: CVET Z JUGA - ALENKA GOTAR

2007 - 140 točk, 7. mesto (polfinale), pesem: CVET Z JUGA - ALENKA GOTAR

2006 - 49 točk, 16. mesto, pesem: MR. NOBODY - ANŽEJ DEŽAN

2005 - 69. točk, 12. mesto, pesem: STOP - OMAR NABER

2004 - 5. točk, 21. mesto, pesem: STAY FOREVER - DUO PLATIN

2003 - 7. točk, 23. mesto, pesem: LEP POLETNI DAN - NANANA - KARMEN STAVEC

2002 - 33 točk, 13. mesto, pesem: SAMO LJUBEZEN - SESTRE

2001 - 70 točk, 7. mesto, pesem: NE, NI RES - ENERGY - NUŠA DERENDA

1999 - 50 točk, 11.mesto, pesem: FOR A THOUSAND YEARS - DARJA ŠVAJGER

1998 - 17 točk, 17. mesto, pesem: NAJ BOGOVI SLIŠIJO - VILI RESNIK

1997 - 60 točk, 10. mesto, pesem: ZBUDI SE - TANJA RIBIČ

1996 - 16. točk, 21. mesto, pesem: DAN NAJLEPŠIH SANJ - REGINA

1995 - 84 točk, 7. mesto, pesem: PRISLUHNI MI - DARJA ŠVAJGER

1993 - 9. točk, 22. mesto, pesem: TIH DEŽEVEN DAN - 1 X BAND

Moje mnenje - taki ki imajo vsaj malo pojma o glasbi so nas zastopali tja do leta 2001.

Z izjemo resastega Vilija... :xx!:

Vse kar je bilo po letu 2001 pa najbolje opisuje naslov skladbe ki jo je pel oni(ono?) Dežan... :vio:

Meni najljubša je bila definitivno Darja Švajger s Prisluhni mi. Kapo dol! Lepa pesem in čudovit glas (glede glasu ne more oporekati nihče).

Največji KIKS je bil Duo Platin. Še danes ne vem, kdo je glasoval za to grozoto. Zelo blizu jima je pa Vili Resnik (ki ga že tako ne maram).

Tih deževen dan še vedno rada slišim...

Všeč sta mi bili tudi Derenda in Gotarjeva. Sestre pa tudi skoraj vsi znamo na pamet (vsaj refren). Ni slaba.

Danes sem gledala Trenja in izvedela, da je tudi komad Ribičeve napisal nekdo iz ex Jugoslavije. Dejmo, protestirat! Kako SMO LAHKO poslali pesem, ki je NAPISAL Slovenc!??!?! Grdi, grdi.

x:o)x xrolleyesx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...