Skoči na vsebino

Pasje zavetisce Milene Mocivnik

Lunin net

Recommended Posts

Pokowc, hvala za link.

Se jaz navajam nekaj linkov - zdaj bo treba namrec pospeseno delovati, pomagati... zdaj se lahko Slovenija izkaze.

Tu je nekaj strani, ki obravnavajo to tematiko in kjer boste izvedeli vec o najnovejsih dogodkih in tudi, v primeru ce boste hoteli kakorkoli pomagati, dobili napotke.

Sedaj namrec caka resitelje zivali ogromno dela, predvsem, da pozdravijo zivali, da jih bodo lahko cimvec oddali.

Tule boste nasli najnovejse novice in porocila v zvezi z dogajanjem:

http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=kaja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 191
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

GOSJA PAMET

Ko boste gledali gosi, kako letijo razvrscene v obliki crke >V<, se boste morda vprasali, ali je kaksna znanost ze odkrila, zakaj letijo tako. Vsaka ptica ustvarja z mahanjem kril vzgon za tisto, ki leti tik za njo. Z letenjem v obliki crke >V< zmore jata leteti vsaj za 71 odstotkov dlje, kot bi posamezna ptica, če bi letela sama.

Ljudje, ki imajo isto usmeritev in obcutek skupnosti, lahko pridejo do svojega cilja hitreje in lazje, ker potujejo s pomocjo potisne sile drugega.

Kadar kaka gos zavije iz razvrstitve, takoj zacuti zračni upor in odpor do samostojnega letenja ter se hitro vrne v jato, da izkoristi vzgonsko silo ptice pred seboj.

Ce bi imeli ljudje toliko pameti kot gosi, bi ostali skupaj z ljudmi, ki gredo v isto smer kot mi.

Ko se vodilna gos utrudi, zavije nazaj in vodstvo prevzame druga gos.

Pri zahtevnih delih se je pametno menjavati. To velja tako za ljudi kot za gosi, ki letijo na jug.

Gosi od zadaj gagajo, da spodbujajo sprednje, da ohranjajo hitrost.

Kaksna sporocila pa dajemo mi, kadar trobimo komu od zadaj?

Koncno - in to je zlasti pomembno - kadar kakšna gos zboli ali jo zadene sibra in pade iz razvrstitve, poletita za njo še dve gosi in pristaneta z njo, da ji zagotovita pomoc in zascito. Z onemoglo gosjo ostaneta, dokler ni spet sposobna leteti ali dokler ne pogine. Sele potem se odpravita sami ali pa s kaksno drugo jato, da dohitita preostale.

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif Ce bi imeli le gosjo pamet, bi prav tako ostali drug ob drugem.

Neznani vir

Izjava za javnost Veterinarske uprave republike Slovenije v zvezi z odvzemom psov Mileni Mocivnik.

Marsa

"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nekako moram tukaj komentirati vse skupaj.

Nikoli nisem bil tam, in vse skupaj nekako površno spremljam skozi medije. Stike sem imel tudi z eno od oseb, ki se je zagreto zavzemala za Mileno.

Moje mnenje pa je sledeče. Brez dvoma je Milena srčen človek, ki ima rada živali, kot tudi prej omenjena oseba. Iz vseh prispevkov ki sem jih zasledil v medijih pa je tudi brez dvoma da za vse te živali ni bilo dobro poskrbljeno. Včasih samo srce ni dovolj. In take množice živali enostavno ne more oskrbeti ena sama oseba pa če premore še toliko srčnosti. Brez dvoma je tudi, da država do sedaj ni storila tistega kar bi morala. In do neke meje se strinjam tudi s sterilizacijo, verjamem, da je včasih to dobro tudi za živali, navlkjub vsemu kar o tem pravijo Milena in njeni somišljeniki. Vendar pa z njihovim mišlenjem ni mogoče doseči nobenega dialoga in tako je vse skupaj pripeljalo do tega kar je. Močno upam, da bo za te živali dobro poskrbljeno in jim želim vso srečo in prijazne gospodarje. Vsem ljudem pa želim več srčne kulture v odnosih do drugih živih bitij.

Andrejhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

>>> čudeži se dogajajo vsak dan http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif <<<

OK, nekaj moram se dodat, smo se danes pri kosilu pogovarjali... Mami dela na veterini in sem jo vprasala kako je v bistvu zgledalo.. Kot ona ve, so v LJ na kliniko sprejeli samo 20 zivali in ful nimajo prostora, pa v tovornjakih s katerimi so jih prevazali (in zmetali skupaj majhne in velike in vse vmes) naj bi jih okrog 50 poginilo, ker so se poklali med sabo... Ne bom trdila, da je vse res, ampak je zanimivo slisat se eno mnenje...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Ko berem te komentarje enostavno moram nekaj napisati.

Prvič - ne poznamo celotnega ozadja oz. obeh strani zgodbe, ki se odvija že leta. Kljub temu si ob televizijskih posnetkih vsak ustvari neko svoje mnenje. Nikomur pa ne pride na misel, da bi šel k Mileni in sam pogledal v kakšnem stanju so psi. Vsi smo pametni samo na daleč. Tudi sama še nisem bila tam, da ne bo kakšne pomote. Kljub temu pa mislim, da bi morali vprašati pse, kje so rajše. Imajo rajši dnevno svetlobo, malo slabšo hišo, so raje kdaj lačni in imajo človeka, ki skrbi zanje in jih ima rad. Ali pa so raje v nekem suhem prostoru, z umetno svetlobo, v pesjakih, kjer ni nikogar, ki bi jim kaj rekel? Ne bom ničesar trdila, vendar imam sama doma dva psa. Pes naj bi bil človekov prijatelj kar pomeni, da potrebuje človeka in njegovo bližino, kljub malo slabšim razmeram na katere utegne naleteti. Ob zadnjih televizijskih posnetkih ( obisk Milene v zavetišču ), sem odkrila, da udobje raje zamenjajo za človeško bližino.

Lahko da pri Mileni za pse ni bilo ustrezno poskrbljeno. Če je bilo res tako, potem bi morale pristojne službe poskrbeti, da bi se za živali ustrezno poskrbelo, da bi se jih na USTREZEN način odpeljalo na primernejši kraj.

Ravno tako sem prepričana, da bi Milena rada poskrbela za pse, če bi ji država priskrbela potrebne prostore, hrano in druge stvari ki sodijo v pasje zavetišče. Vsi pa vemo, da se stvari pošteno zapletejo, ko pride do denarja in tistih oseb, ki ga imajo preveč.

Ja, Oka, to o ljubezni in o tem kaj imajo psi rajsi (ljubezen - udobje) se strinjam, ampak... a naj ne bi bilo bistvo zavetisc v tem, da skrbijo za zivali dokler jim ne najdejo novega lastnika, ki jim bo nudil to ljubezen? Kolikor pa jaz vem, Milena ni bila najbolj navdusena nad oddajanjem 'njenih' psov. Pri 300 psih na kupu jim pa tudi ne mores izkazovat ne vem kaksne ljubezni...

Aliana

loesje

Spet nazaj -

To sem tud jaz ze predlagala. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gif Saj verjetno zenska ne bi bila za to... Ceprav bi bila res najboljsa resitev.

loesje

Spet nazaj -

Ja - zelo dvomim, zal, da bi bilo kaj takega mogoce.

Razumem tvoje stalisce, Oka, ki pa zal ne bazira na nekih objektivnih dejstvih, pac pa na cloveskemu socutju in naklonjenosti - to dvoje pa ni dovolj za resevanje usode tistih ubogih bolnih sestradanih zivali..

Seveda se 300 bolnih psov na enem dvoriscu ne more primerjati z dvema.... ze casovno je treba malo skalkulirati, koliko se (kdorkoli) lahko ukvarja s taksnim stevilom psov.

Tudi jaz spostujem posameznika in njegovo pripravljenost in dobro delo... a mislim, da se slednje kaze nekako tudi po ucinkih, tisti psi pa niso v najboljsi kozi.

To, da pa se izjavlja, da je motece, da niso pri dnevni svetlobi, pa bi se mi zdela neznanska sala, ce se mi ne bi zdelo zalostno. Ne morem verjet!!!!!

Ali imas raje garje, si brez noge in brez hrane in pijace, v oskrbi ljubece gospodarice, ali imas raje, da te nahranijo, ti dajo za pit, ti oskrbijo nogo, pa ceprav v zoprni bolnisnici z neonsko svetlobo...

ves, te zivali so ze 10 let prepruscene na milost in nemilost, ker se ni zraven nikogar spustilo, in, ceprav preplasene, kar je jasno, najbrz cutijo, kdaj jim kdo hoce dobro - tudi ce to ni ravno Milena Mocivnik.

In ne more me nihce prepricati, da v imenu ljubezni lahko onemogocas dostop zdravniku smrtno bolnemu. To pac ni ljubezen. Vsekakor pa ni VEC dobro delo.

Zakaj tako tezko spregledamo? Ali moramo potemtakem prevajati to na druga podrocja?

Ce bi slo za cloveka, kaj za psa, in za PRAVE starse, pa bi se vcasih bili prisiljeni tako postopati - kajti, zal, tudi nekateri starsi mucijo svoje otroke - na najrazlicnejse nacine - tudi ce jih "samo" garjave puscajo na milost in nemilost naravi oz. so prepusceni sami sebi - in tudi tedaj se nam bo razburjeni stars v dno srca zasmilil, ko mu bodo "kruto in neclovesko odvzeli to, kar ima najraje"...

Clovek, ki ima rad, privosci temu, ki ga ima rad, dostojno zivljenje. Komurkoli.

In ce gre za Zavetisce, gre pac to zares in ne za sentimentalno gesto.

Tukaj se malo organizira, razporeja, povezuje z drugimi, financira, steklo je ogromno casha tule... Placevale so se oskrbe, sterilizacije etc...

Pa zakaj moramo vse to venomer ponavljati?!

Marsa

Picasso

Hvala, Big M!

Tudi jaz zelim vsem lep vecer. :)

Novice v zvezi z zivalmi v zacasnem zavetiscu v Lahovem, kjer je VURS najel prostore opuscene farme in kamor so odpeljali odvzete zivali:

Kljub temu, da je bilo veliko prahu v zvezi z odvzemom, pa se vseeno zdi, da se bo, kljub vsemu, morda vseeno dobro izteklo.

Prostovoljci v zacasnem zavetiscu porocajo, da je s kuzki vse v redu, da so sicer nekateri se malo plasni, da pa so se stabilizirali.

Ocitke, kakor so ta, da se je z njimi postopalo skrajno grdo, zavracajo, saj so spremljali celoten potek odvzema.

Nikakor ni bilo 50 mrtvih, zatrjujejo, tudi niso bili (neprimerno) pomesani med sabo, kar dokazuje dejstvo, da so najbolj bolne prepeljali v vec razlicnih klinik po Sloveniji.

Kot kaze, pa imamo nekaj srcnih ljudi v Sloveniji in - res iskrene cestitke socutnemu srcu, ki je pod streho vzel katero od teh ubogih pasjih dus.

Na Forumu Moj pes sem namrec izvedela, da so danes iz zacasnega zavetisca oddali 8 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif psov.

Izvedela sem tudi, da so jih nekaj (6 ali 7) odpeljali s sabo TS, nekaj pa jih je ze pred danasnjim dnem oddalo ljubljansko DZZZ.

To je res zelo spodbudno!!!

Apel

Ob takem stevilu psov (in mack) je poleg dejanske in fizicne pomoci, ki je vec kot dobrodosla, zazelena in celo nujna, potrebnega se marsikaj.

Kdor ima dobro srce, moznost (hiso, vrt, veliko prostora), je morda osamljen in bi delil nekaj zivljenja s prijazno in vdano pasjo ali macjo duso, vajeno vsega hudega, naj razsiri in odpre srce in vzame uboscka! (*zdaj bodo tudi pozdravljeni, cepljeni in sterilizirani, oskrbovani in negovani, kot je treba in pod zdravniskim oz. veterinarskim nadzorom in v taksni -strokovni- oskrbi)

Ce te moznosti nimate, pa vas morda vlece k prostovoljnemu delu, tako, za duso, kot pravimo, in cesar imamo vedno polna usta, dajte, pomagajte predanim prostovoljcem, ki so do sedaj zrtvovali toliko svojih uric v zivljenju, energije, da ne govorimo o stroskih, saj je denar za tovrtsna podrocja vedno tako skrbno in varcno odmerjen in vedno leti drugam in najveckrat ne pride pomoc do teh, ki jo najbolj potrebujejo..

Ce nimate ne casa ne prostora ne moznosti ne volje ne zelje po nicemer od nastetega, pa vsaj prispevajte, karkoli pac lahko.

Morda se najde kaksen mesar in "donira" v obliki hrane, pravijo, da potrebujejo cerade za bokse, da naredijo streho (ker nekateri plezajo iz enega boksa v drugega), samokolnice jim razpadajo, potrebovali bi "boljšo mašino in škarje za striženje"....

Saj veste... veliko je potrebnega, da zrihtas 300 bolnih, sestradanih in preplasenih zivali...

Marsa

Picasso

Pozdravljeni!

Na forumu se oglašam prvič, vendar poznam zgodbo MM od začetka, ko je bilo pri njej resnično samo nekaj psov.

Zdaj pa pojasnila:

1- Nekateri psi so resnično bili lovljeni z zankami, kar je stalna praksa tudi v tujini. Zanke uporabljajo zaradi varnosti tudi vse živalovarstvene organizacije. Nekaterih psov se drugače pač ne da premestiti.

2- Nobeden od psov med prevozom ni poginil, niti ni bil poškodovan.

3- Živali niso oskrbovali samo na kliniki v Mestnem logu, pač pa na več lokacijah.

4- Živali so ločene glede na spol in velikost, popadljivi psi so nastanjeni posebej.

5- To da so same in brez oskrbe ni res in se lahko prepričate na lastne oči, zraven pa še kaj postorite - dela je dovolj.

6- Živalim se še vedno nudi veterinarska oskrba.

7- Nujno potrebujejo prostovoljce - kličite na 041 514 572 in 041 751 722.

Lp, Yo

Odvrzimo nasilje in pretirano strogost, zakaj po mojem mnenju ni ničesar, kar bi bolj zatrlo in oplašilo dobro naravo, kakor to dvoje.

Montaigne

Zivjo, Yo, DOBRODOSLA, in hvala za vsa pojasnila!

Prepricana sem, da se bo naslo veliko ljudi, ki bodo pomagali, ce jih bo le cimvec seznanjenih s tem (in to s pomocjo objektivnih dejstev), tako bom tale apel dodala tudi na Lunine novice.

Prav zares - kot je bilo videti vceraj v enem redkih realnih prispevkov v medijih na to temo, kuzkom ni prav nic videti, da bi se jim bilo slabo godilo.

Cestitke in hvala vsem vam, prostovoljcem, ki ste ze do sedaj toliko storili za te zivali.

Marsa

Picasso

Ja, da je le vse v redu... Saj so bile vendar ze od vsega zacetka najbolj pomembne zivali, ne pa Milena in vsi, ki so bili za ali proti njej in zavetiscu..

loesje

Spet nazaj -

Vse udeležene v debati o MM vabim na ogled strani:

http://www.vurs.gov.si/vsebina.php?nid=mil...em_zivali_2_all

Mislim, da je zelo zgovorno sporočilo g. Adolfa Sansolini-ja, predsednika italijanske živalovarstvene organizacije "Lega anti-vivisezione" (najdete bolj spodaj v PDF dokumentu). V sporočilu sporočajo, da niso dali pooblastila nikomur, da lahko v njihovem imenu daje izjave ali pripravlja tiskovne konference.

Poudarja, da je stališče Lege anti-vivisezione enako stališču Animals´ Angels, ki podpirajo preselitev živali.

Lp, Yo

Dodajam celotni prevod teksta:

Rim, 23. oktober 2002-10-24

Spoštovani gospod Aleš Brecelj

Faks-št.: 00386 1 300 13 56

Spoštovani dr. Brecelj,

od gospe Tee Dronjič iz društva Animals´ Angels sem izvedel, da prihajajo na vašo Upravo protestna pisma pod oznako LAV v zvezi z intervencijsko zaplenitvijo, ki ste jo izvedli v zavetišču gospe Milene Močivnik ter da je LAV so-organiziral tiskovno konferenco danes zjutraj v Sloveniji v podporo stališča gospe Milene Močivnik.

Ker sem kot predsednik LAV odgovoren za mednarodne odnose LAV, in sem pridobil tudi potrditev odgovorne osebe "obrobnih" skupin združenja, vam lahko zatrdim, da LAV ni organiziral nobene pobude v podporo gospe Močivnik in da ni nudil nikakršne podpore podobnim pobudam, ki bi jih organiziral kdo drug.

Promocija pobud združenja LAV mora v zvezi z drugimi državami nujno potekati na podlagi odločitve predsednika ter osebe, odgovorne za mednarodne odnose (trenutno je to ena in ista oseba) ali na podlagi odločitve nacionalnega Vodstvenega odbora, torej ob upoštevanju mnenja odgovorne osebe za mednarodne odnose.

Nacionalni Vodstveni odbor združenja LAV ni nikoli obravnaval omenjenega vprašanja in ker osebno izvajam drugi dve zgoraj omenjeni funkciji, zatrjujem, da se z menoj ni nihče nikoli posvetoval o tem vprašanju.

Združenje LAV nenehno sodeluje s slovenskim društvom Animals´ Angels in podpira njihova stališča.

Tisti, ki je pošiljal sporočila v podporo gospe Močivnik, tudi če je član združenja LAV, je to storil zgolj na osebno pobudo in s tem ni vpletel Združenja. Stališče združenja LAV je enako stališču društva Animals´ Angels, ki meni, da je bila intervencija veterinarskih organov upravičena in nujna za prekinitev kroničnega stanja slabega ravnanja z živalmi.

S prijaznimi pozdravi.

Adolfo Sansolini

Predsednik

Odvrzimo nasilje in pretirano strogost, zakaj po mojem mnenju ni ničesar, kar bi bolj zatrlo in oplašilo dobro naravo, kakor to dvoje.

Montaigne

DNEVNIK

Četrtek, 24.10.2002 ob 13:46

Močivnikova bi morala kazensko odgovarjati

(STA)

LJUBLJANA - Nemško-avstrijska zveza Tierhilfe Süden, ki skrbi za potepuške pse in mačke v južnoevropskih državah, poziva pristojne organe, da sprožijo kazenski postopek zoper Mileno Močivnik zaradi kaznivega dejanja mučenja živali. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je zoper njo na voljo dovolj obremenilnih in nedvoumnih dokazov, ki bi morali zadostovati za obtožbo in obsodbo. Poudarjajo, da bi morali pristojni organi Močivnikovi prepovedati posedovanje živali tudi v prihodnje.

Predstavniki Tierhilfe Süden so v sporočilu še zapisali, da so bili zgroženi in prizadeti, ko so videli poškodovane in bolne pse, ki jih je veterinarska uprava odvzela Mileni Močivnik. "Naša organizacija je naročila in več mesecev plačevala veterinarja, da se je vsak teden oglasil pri Mileni Močivnik v Dolu pri Borovnici zato, da bi zdravil pse, ona pa te priložnosti ni izkoristila in mu je vedno znova zatrjevala, da živali niso bolne ali ranjene in da je z njimi vse v redu," so še zapisali.

Pri omenjeni organizaciji še ugotavljajo, da bi lahko bilo edino opravičilo za ravnanje Močivnikove psihična bolezen, kar pa bo moral ugotoviti psihiater. Zagotovo pa ni opravičila za ravnanje njene hčerke Nevenke Stern, Primoža Šterbenca in nekaterih drugih prijateljev, "saj so brez slabe vesti več let podpirali brezupno situacijo za živali". V Tierhilfe Süden menijo, da ne samo, da niso pomagali psom in drugim živalim, ampak so na vse možne načine ovirali druge ljudi, ki so hoteli pomagati. "Po našem mnenju takšno ravnanje ni opravičljivo, zato bi morali odgovarjati za svoja dejanja prav tako kot Milena Močivnik," je še zapisano v omenjenem sporočilu za javnost.

Montaigne

Se enkrat podajam vse povezave, kjer je mogoce dobiti najnovejse informacije, podatke, pa tudi globlji vpogled.

Prav tako je na teh linkih popolna fotodokumentacija obeh oz. vseh obmocij, uradne izjave za javnost, napotki v zvezi z oddajo oz. s prevzemom zivali in druge, za ta predmet koristne in pomembne informacije.

VURS - Izjava za javnost - http://vurs.gov.si/vsebina.php?nid=milena_...em_zivali_2_all

VURS - izjava za javnost st. 3 - http://www.povazay.com/mmocivnik/

Najpomembnejse informacije bom sproti dodajala tudi na Lunine novice - http://www.drustvo-zascita-zivali.si/

Najnovejse podatke "iz prve roke", obvestila, porocila etc., pa boste nasli na

Forumu ljubiteljev malih zivali Moj pes.

Marsa

Picasso

Prav tako bi rada še enkrat pozvala vse obiskovalce, da se udeležijo forumov na straneh:

www.mojpes.net

www.mojpes.com

kjer boste lahko prebrali, kako lahko pomagate.

Lp, Yo

Montaigne

Hojla, Yo! Hvala za linke in vse info - sva pa ocitno istocasno odgovarjali - medtem ko sem jaz kopirala linke in urejala text, si ti ze poslala post. :)

Marsa

Picasso

POMAGAJTE!

Vsaka pomoč je zelo dobrodošla. S hrano trenutno ni toliko težav, čeprav so donacije še vedno dobrodošle. Potrebujejo pa cerade za pokrivanje boksov, ker mnogi psi plezajo ven, krtače, škarje, mašince za striženje (mnogo psov je zelo zanemarjenih), kartone, igrače za pse (psi so se začeli igrati) in še in še stvari. Predvsem se potrebuje tudi pomoč pri oskrbi in negi (pse bo potrebno striči, kopati, česati...). Za morebitno finančno pomoč je odprt poseben račun, sredstva, ki se bodo nabrala na tem računu, pa so namenjena izključno živalim iz Dola pri Borovnici: 01000-0000600028-395-630/96

V kolikor želite pomagati, lahko pokličete št. 041 751 722

Še predlog, ki sem ga kopirala iz drugega foruma in upam, da mi kolega ne bo zameril:

Kaj ko bi organizirali nek "zbirni center" pri nekom v Ljubljani (žal nimamo vsi časa se peljati v Lahovo), kamor lahko to prinesemo, nekdo od vas ali kdor gre gor pa lahko to tam sproti dviguje ? Ali že je ?

Predlogi za poceni oz .zastonj igrače :

- rabljene tenis žogice (tenis igrišča)

- Vrvarna (Trubarjeva ali Bauhaus...kupiš nekaj m debelejše vrvi, razrežeš na pol metrske kose in zavozljaš na 2 - 3 krajih.

- rabljene bombažne nogavice zavozljaš ali napolniš s koščki starih krp;

- kolesarski plašči, narezani na 20 cm koščke;

- lesene bukove palice oz. štoki (samo bukev se ne cepi v trske!);

- pol litrske plastenke od pijače :

- zaprti smrekovi storži;

- kupiš poceni igračke (v tovarni) na kg in zahtevaš količinski popust. Kdor bo kupoval igrače , naj kupi : KONGI vseh velikosti in oblik; TRIROGLJI ; ŽOGICE NA VRVICI S KRAGULJČKOM v sredini ; KUBI in KROGLA z luknjami za priboljške ; vse igraće od EXELPET-a ; manj uporabne so vse mehke latex igrače, ki piskajo; ne poklanjajte igrač za dojenčke, ker so premehke, predvsem ne poklanjati plišastih igrač! (psi lahko pogoltnejo gumbe, ki so za oči, vsebina polnjenja jim lahko zamaši čreveseje).

Delno igrača, delno hrana so tudi velike surove kosti .

POMAGAJMO PSOM, OMOGOČIMO IN NAUČIMO JIH IGRE

DZZŽ Ljubljana obvešča, da se je za "zbirni center" javila trgovina za živali Smrček iz Malega trga ob Trubarjevi ulici - prispevali bodo 100 igračk. Pri njih lahko zbiramo tudi rabljene igrače.

Lp, Yo

Montaigne

Dbest, Yo! - Si opravila delo namesto mene - ravno sem namrec videla ta seznam na Forumu Moj pes - prepricana sem, da kolega ne bo zameril - saj je zato objavil, da seznani ljudi. Ni bilo ne njegovo mnenje ne nic osebnega, ampak zgolj seznam, namenjen temu, da se z njim seznani cimvec ljudi - ti pa si pametno dodala se vse ostalo, kar se potrebuje, in tudi stevilko racuna, kamor se lahko nakaze denar - sem ze iskala okoli.

Vse pohvale trgovini SMRČEK, Mali trg, Ljubljana!

Se vec bi se jih moralo odlociti za takole gesto.

STORI, kar LAHKO!

Marsa

Picasso

Če je komu bližje, se je za zbirni center ponudila tudi trgovina za male živali v Dravljah.

Vodušek Valerija s.p.

Trgovina za male živali ČEBELCA

Čebelarska ulica 19b

Ljubljana

Lp, Yo

Montaigne

Donacije zbira tudi

Trgovina za male živali

GALI d.o.o.

Linhartova cesta 66

Ljubljana

Lp, Yo

Montaigne

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...