Marsa 20. december 2002 Prijavi Deli 20. december 2002 Ja, seveda - jaz recimo pojma nimam (*itak ga nimam, pa se "macji tip" sem ), jasno pa mi je, da gre seveda lahko za katerokoli palico, saj je nisem vzela kot argument nasilnega oz. neprimernega prevzema (*saj se je tudi pri tisti psicki izkazalo, da se je samo sama "vlekla po tleh" zaradi upiranja in je potem bilo z njo vse OK) - pac pa posnetek lahko resno jemljejo nepouceni in zaksrbljeni ljudje, ki zacnejo spet dvomiti, kot se je verjetno tudi zdaj zgodilo...... Res se jim morda cudno zdi, s kaksnimi instrumenti vse operirajo, a ljudje seveda tudi pomislijo ne, da palica, ki je na fotki, sploh ni povezana s tem - karkoli ze pomislijo ob pogledu nanjo... Ma - meni se zdi to tako ubogo.... ampak, kot pravim in kot tudi ti ugotavljas - treba je ocitno stotic povedati ze povedano. Cesa ni vse v tistem clanku! ))VSA mogoca imena, vsi zivi podatki, omenjene so vse skupine in vse organizacije.Pa se zdi se mi malo sumljivo, da kaj je v momentu Zoran Kovac skoz na tapeti... Jaz se sicer ne spoznam toliko na vse te zapletene in prepletene zadeve - ampak, kaj, ce je povezano kaj s tem?Da se pac hoce (kar je pravzaprav vec kot ocitno) diskreditirati ali kar odstaviti Kovaca...Ker zdaj je v bistvu Kovac nekako kriv, da so si pri MM toliko casa vsi skupaj zastiskali oci... Torej - v bistvu je Kovac kriv, da so sploh tiste zivali bile tam pri MM, in da so bile v taksnem stanju - saj jih je dolzan on pedenati - ali kaj!! Ko je treba pedenati, skrbeti, dajati denar, se lahko obrnem na druge.... Ko pa se bodo drugi obrnili name in terjali od mene izpiske racunov - ki so mi jih placevali!!, pa bom uzaljena in metala polena, ali pa skrila glavo v pesek in se nenadoma ne vec zelela pogovarjati..... Kaksno filozofijo imajo nekateri!Se pravi - ko hoce kdo na posest Milene Mocivnik, ne more - ker je to njena zasebna last in ozemlje.Toda ko je potrebna pomoc, ko je treba poskrbeti za zivali (hrana, higiena, zdravniska oskrba itd.) - pa mora to nenadoma provajdati nekdo drug, ceprav je denar ze pritekal v te namene, a neznano kam tudi odtekel.... Hmmmmm.Sploh se torej niso odlocili, ali gre za privatno posestvece, kjer zivi prijazna skrbnica psov idilicno v svoji ljubeci pasji druzbi, prijazni prostovoljci (njenih par prijateljev) hodijo na obiske in se prav prijetno pocutijo....Ali gre pravzaprav za "dejavnost", od katere skusajo (ali so skusali) nekaj iztrziti oz. nekaj zanjo pridobivati, na katere naslov je prislo ogromno pomoci materialne oblike in v vlogah prostovoljcev, ki pa niso bili zazeleni, in kamor so prijazni ljudje ze prinesli veliko prostovoljnih prispevkov - zato pa imajo tudi VSO pravico, da vprasajo - Kaj ste naredili s tem in zakaj to ni urejeno? "Uboga zenska" in pescica njenih skromnih prijateljev..... vendar tile ljudje se skozi vlacijo po sodiscih z nekaksnimi tozbami.... Celo sami tozarijo!! In to vsevprek!!Torej imajo ali denarja kot pecka ali pa zelo dobro zaledje in zveze.Slisi se pa kar hecno, ne? [:o)]Ali seveda prevec casa oz. energije. Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. december 2002 Prijavi Deli 20. december 2002 Zdaj ze celo razmisljam ponovno o prvotnih namenih, ce so prav zares sploh bili tako zelo dobri oz. plemeniti, ce ni ze v kali tole bilo... miloreceno cudno....Kajti za takole na videz skromnega in odmaknjenega cloveka se mi zdi, da se je vseeno zastavljalo malo prevec masovno in ambiciozno...In glede na nekomunikativen in nekoliko samosvoj osebni in zivljenjski stil in videz dobrotnice (in tudi vsega njenega posestva, saj je bilo predvsem veliko improvizacije, nikakor pa ne idilicen prostor za bivanje stotin zivali), je pravzaprav tudi neverjetno, koliko pomoci in vsega se je ze steklo tja... In tudi, kako to, da je do sedaj to SPLOH LAHKO funkcioniralo - kot pac je... Tako je VURS in posredno tudi Zoran Kovac vseeno KRIV necesa - tega, da niso ukrepali ze veliko PREJ!(*prej pa niso ukrepali najverjetneje ravno zaradi pritiska javnosti in medijev...) Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Katarina Koper 28. februar 2003 Prijavi Deli 28. februar 2003 Glede Milene Mocivnik...ljudje, ki sami niso videli razmer in vse spremljajo preko medijev ne morajo posiljati svojih mnenj!!!Mediji prikazujejo eno oz. najveckrat tistemu v prid, ki vec placa. Drugo zgodbo pozna Milena Mocivnik.Torej...presodite sami, ampak samo o tistem kar ste videli na lastne oci!!!! Katarina Koper Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. februar 2003 Prijavi Deli 28. februar 2003 Zivjo, Katarina in dobrodosla!Hvala za tvoje mnenje in tvoj post. Res je, da zgodbo POLEG PSOV in ocividcev (ki je le bil kdaj sem in tja kateri) najbolje pozna ga. Mocivnikova. Morda je res ponekod tako, kot pravis - kdor vec placa...Vcasih pa gre za preprosto resnico, ki jo vsak po svoje iscemo. Nekako sem tudi sita tegale "na lastne oci"...Saj zelo malo tega dejansko vidimo "na lastne oci", pa vseeno nenehno sodimo, kritiziramo in imamo mnenje.Kaj od tega, kar "vidis", dejansko tudi VIDIS - "na svoje oci" - pa imas vseeno v nestetih zadevah mnenje. Predvsem me zanima pes, ki je -za razliko od vseh, tudi ge. Mocivnikove, to izkusil NA LASTNI KOZHI. In torej ne le necesa posredno zgolj spremljal "na lastne oci". Tista kozha je bila sodec po fotkah in posnetkih in po besedah vec kot 50-ih ocividcev - zelo uboga in dvomim, da bi kdorkoli rad bil v njej... Torej - skozi pasje oci in pasja kozha mene tule najbolj zanima. Nihce mi seveda nikakor nic ne placa, da tule govorim in imam svoje mnenje, ki ga jasno lahko imam.In ni naklonjeno Mileni Mocivnik - kot upraviteljici zavetisca. Pa ce je njena pozrtvovalnost in ljubezen bila se tako dokoncna. Marsa Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Katarina Koper 1. marec 2003 Prijavi Deli 1. marec 2003 Tako kot ti se ti tudi jaz zahvaljujem za mnenje (tvoje).No morda te bo malo potolazilo, ce ti povem kako sem sploh prisla do foruma...na internetu sem iskala spletne strani zavetisc. Poleti mi je umrl pes dalmatinec in sedaj si seveda zelim novega psa. Brez posebnih razmislekov sem se odlocila da resim eno pasje zivljenje. Ce ne prav resim (slisi se kot, da umirajo) vsaj polepsam. Tudi starsi se s tem strinjajo. Res je da eden (med tolkimi) ni nobeden, ampak... Lep pozdrav! Katarina Koper Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. marec 2003 Prijavi Deli 1. marec 2003 Dbest - hocem reci, lepo od tebe, ko si se odlocila tole... Zal pa mi je za tvojega pasjega prijatelja... Ali si nasla te linke - saj so tudi v tejle temi (sicer pa najdi, ce te se zanima, na LN Novicah) - do psov, ki so bili tam v zavetiscu? Mislim, da so se kateri - nastanili so jih v tri zavetisca..No, potem sem sama nekako izgubila nit... A mislim, da vseh niso se oddali - sicer pa gre za zavetisca in zagotovo imajo, ce ne teh, pa druge, doma zeljne pasje duse... Lepo tudi od tvojih starsev - zal niso vsi tako razumevajoci - vendar tudi ne smemo biti krivicni - vcasih so pac objektivni razlogi, da ne moremo imeti zivali - potem je itak bolje, da je nimamo. Ni res, da eden ni nobeden. Eden je nekdo. Tebi bo enkrat najvec pomenil - in najbrz ne samo tebi. Upam, da bos dobila ravno pravega! Ce se ti bo dalo in zdelo, pa javi, ce in kako bos opravila, pa kako je bilo s socializacijo ipd. ... Marsa Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 11. avgust 2004 Prijavi Deli 11. avgust 2004 Sedaj pa še k manj spodbudnim temam:Mileni se spet kopičijo psi in mačke. Kar same? Nekaj je tudi takih, ki so jih posvojili njeni prijatelji in jih odpeljali nazaj k ubogi Milenci. Ve se tudi, da ima Milena že paralelno krdelo psov na neki drugi lokaciji, ki pa jo še opazujemo in nadziramo. Tako gre to...... pred časom mi je Raško omenil, da Milena spet zbira kužke... Držim pesti, da se zgodba nikoli več ne bo ponovila Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 13. avgust 2004 Prijavi Deli 13. avgust 2004 I opet sve jovo na novo. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Neverjetno, o tejle nesrecni temi sem glih na morju razmisljala spet po dolgem casu...Ja, se mi je zdelo, itak, da bo tako, zal...Oh, ja...Bom si sla spet malo ogledat vse... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 http://24ur.com/naslovnica/slovenija/20041...60.php?Ara=1i21hm.. tko se z ljudmi ki kaj nrdijo in ne samo gobcajo zgodi, da jih na konc linčajo.. Torej, karkšnokoli je stanje bilo, jst verjamem, da je želela dobro.. kaj pa tisti, ki se živali naveličajo pa jo pač nekam odpelejo in izpustijo in verjamejo, da bo pač nekdo poskrbel zanje al pa jih bo hvala bogu kej pofuralo in jih ne bo treba fentat dat... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 jah, ne mores met 300 psov - je nauk zgodbe. Se posebej ce ne mores skrbet zanje...se ti smili, OK, sam tud ti ne mores imet kar doma vseh sirot slovenije.Bos vodo nucala, bo cel blok placeval, vec elektrike na stopniscih itd., bodo shtale... kdo bo pral za vsem tem folkom, kje bodo dobili hrano, zdravnisko oskrbo... ce jim ne mroes nudit tega, jih nimas kaj pri sebi na domu imet.To ni tako preprosto, je zelo kompleksno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 ja, vem.. sam pol je pa folk kr tam živali spuščal, ona jih je pa kr dajala zraven, ne? Sej res ni mogla tega obvladat. Se je pa trudila. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 odvisnost... ne vem če je to to, je potrebno bolezen zdravit, ne pa kazen naložit, ker nobena kazen ne bo zmanjšala te odvisnosti... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Se strinjam, Selene Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 jaz tud, sam je tud to bolj kompleksno... kdo bo to placal vse?Eni so ze placevali, pa jih je razocarala (thierhilfe suden al nekaj tacga), placana je bila oskrba, pa jih ni pustila pedenat pa tak...je treba sirse si ogledat in poglobljeneje...tedaj sem ful spremljala tole, sem si kar uspela ustvarit sliko... Ratal je vseslovenski problem, vsi so zivali tja vozili, sramotno in svinjsko...Po drugi strani so na vsakih volitvah obljubljali azil.. Ampak vseen, ne mores takih stvari v roke jemat, se spilat boga... slej ko prej bi moral nekdo to placat... In kdo? Drzava? jaz, ti? ker je nekdo se ufural, da bo ne vem kaj?Ni tko preprosto, sploh se ne more samo enostransko gledat...V bistvu je zenska totalno shtalo naredila, ceprav je hotla dobr. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Iz prve roke sem slišala, da Močilnikova ni glih ljubeča do teh pritepenčkov. Grdo dela z njimi - takrat, ko ni publike...Skoraj verjamem, ja.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Marsa, se strinjam, ja, ampak če nekoga pošljejo, ko naredi kao ne vem recimo zločin zaradi psihičnih težav in ga pošljejo na zdravljenje, bi si lahko tudi njen problem kdo malce pobližje pogledal... recimo scenarij.. vidi kužka na cesti, ves ubogi, izgubljen, prestrašen, podhrajen... vzame ga k sebi, niti ne pomisli, da bi dala v medij,da se je našel ta kužek, ona je vsa srečna,da je nekemu kužku rešila življenje in verjetno potem prav išče naslednjega, ker s tem hrani svojo dušo, psički se pa zbirajo... in mogoče marsikoga od teh psičkov iščejo lastniki, nekje... potem ne obvlada več situacije, ampak na cesti je še takov eliko osamljenih kužkov... na naše breme ter na breme teh kužkov... odslužila bo kazen, kaj bo pa potem, zopet se bo pojavil izgubljen kužek... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 men pa ni jasno, če grdo dela z njimi, potem že ni ljubiteljica živali, zakaj bi pol sploh šla v to in to v takšne razsežnosti? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Ja, saj če prav razumem, je Selene hotela poudariti, da je ženska (Milena) potrebna zdravljenja in ne aresta... ker to, kar je počela (in bi še vedno, če bi ji omogočili), je duševna motnja.Strinjam pa se, da je zadeva bolj kompleksna kot izgleda na prvi pogled. Lahko je soditi eno ali drugo stran, vendar je dejstvo, da so najbolj trpele prav živali... delno zaradi Milenine obsesije, delno pa zaradi nemarnosti okolja (in oblasti) in zatiskanja oči pred situacijo. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 saj tako je bilo skoz, jovo na novo...Ti gledas idealisticno, selene...Ona itak noce na zdravljenje... takoj so imeli odvetnike in vse... ona je sicer cist drugje, je pa njena hci tolk bolj gajstna bojda...No sam v muchke se ne bom spuscala, to so nenazadnje lohk rekle-kazale .. tule pa so bila nesteta pricevanja.In sem lohk pol slabsi psiholog kot sem, da naredim neke svoje zakljucke tule. :\\Npr. jaz ze dolgo do nje ne cutim sam socutja, pac pa tudi nekaksno jezo.Totalno shtalo je skratka naredila in kot vidis - ni delovalo, nic ni resila, samo se vecje sranje je bilo, dokaz da ne mroe posameznik nastopiti tu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 ne ne gledam idealistično, ker nekoč se bo tole morala ustaviti....sem samo en vidik izpostavila, nisem vključila njene trme, želje po priznanju...sicer pa vsak vidi svojo resnico.... tudi meni se namreč ne smili, sploh ne, smo imeli doma pse in vem,da če hočeš enemu nuditi vsaj osnovo, rabiš veliko časa, potrpljenja in ljubezni.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>saj tako je bilo skoz, jovo na novo...Ti gledas idealisticno, selene...Ona itak noce na zdravljenje... takoj so imeli odvetnike in vse... ona je sicer cist drugje, je pa njena hci tolk bolj gajstna bojda...Tole verjetno meni namenjeno Ne vem, če gledam ravno idealistično... res je, da ne poznam zadeve čisto v globino... kdo stoji za vsem tem in to... stvar pa je večplastna in umazana in zato se v bistvu nisem opredeljevala. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Coccinelle, mislila sem v bistvu selene, ki pa stekam, da je tako kot pravi - pac en vidik, med najpomembnejsimi vidiki...Vidis ker je tolk dleikatno, je pa tud tolk tezko resevati.ker vedno najde privrzence, ki se jim smili in imajo razumevanje, potem zbirajo podpise, protestirajo, shtale, potem pa se seli to iz ene pristojnosti do druge - na koncu ni nihce pristojen, nikomur se ne da ubadati s tako do konca zavozeno zadevo.In to so vsi krivi - ona na prvem mestu, ki je vseskozi omogocala to, ljudje ki mislijo da je zival igracka ki jo lahko zavrzes in vsi pristojni, ker se niso prej zorganiziral in resevali, dokler je bilo to se lazje.Kar pa spet vodi v zacaran krog, kajti MM ponoci ni hotela! x!x Zbiral se je denar, za oskrbo, veterinarje, vendar ko je prisla oskrba, ko so se pojavili veterinarji, ki bi brezplacno oskrbeli pse (nekaj pa je bilo placano s strani vere hegedus in drugih, pa nikoli bilo izvedeno), pa jim ni pustila blizu.Rada imela zivali?Jim ne privoscila torej zdravnika, odresitelja?ne, tega ni mogla scasoma vec prodajat, samo se parim privrzencem, ki so pac, ker so se vpletli, zaceli gledat custveno...In tudi zato je ta primer tako tezko resljiv, torej zaradi vsega usmiljenja in razumevanja, ki pa od njiju ni bilo nobene koristi. :||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Eh, to je pa tako, če malo pišeš, vmes pa malo delaš ... vmes so bili posti, ki sem jih spregledala Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 saj tako kot jaz, zdaj v tem obdobju pa sploh kar vecina, bi rekla.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.