Lunin net 7. februar 2003 Prijavi Deli 7. februar 2003 "Imam eno prošnjo!!!!!! Za seminarsko nalogo imam življenjepis SALVADORJA DALIJA. Pa me zanima oz. Vas lepo prosim če mi lahko kako pomagate glede gradiva!!!" Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lunin net 7. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2003 Tezko vam kaj pomagam...Vem samo astroloske polozaje in nekaj njegovega zivljenjepisa, ki pa ga boste najbrz nasli v vsaki knjiznici.Tudi na netu - svetujem, da vtipkate na Googlu ali na kateri od Enciklopedij (nekaj taksnih koristnih linkov sem nanizala na strani Lunino okno, na katero se boste povezali z Luninih novic). Po horoskopu je bil Dali Bik (rodil se je 11. 5. 1904) - kar je cest polozaj pri slikarjih, ASC pa je imel v Raku (kot npr. tudi Van Gogh) - tudi ta polozaj je pogost pri vseh umetnikih in mu je dajal predvsem muhasto naravo in nekoliko neobicajno pojavo - seveda pa tudi bogat domisljijski svet.Tudi zato je zelo dobro sodeloval z Bunnuelom (ki je bil Riba) in z drugimi nadrealisti. Gre za harmonicne kombinacije, in pri slikarjih in umetnikih ne samo, da jih cesto najdemo, tudi "kombinacije" so ponavadi "prave" - kompatibilne.Ljubezen njegovega zivljenja je bila Gala... Sicer pa je prijateljeval s stevilnimi estradnimi umetniki, med drugim tudi z Amando Lear (za katero se je pred desetletji "sumilo", da je transseksualec).... Dali pa jo je imenoval za "svojo muzo".Dali se je rad posvecal v duhovnost - tudi to je eden od razlogov, da se je lotil tako zahtevnega projekta, kot je kreacija kart - Tarota.Kot je razvidno tudi iz njegovih slik, se je precej ukvarjal s casom in skusal znotraj prostora ustvariti nove dimenzije. Lahko pa povprasate tudi se na Luninem forumu - vec glav vec ve. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts