Marsa 13. februar 2003 Prijavi Deli 13. februar 2003 Ali imate radi zacimbe?Katere imate najraje?Katere uporabljate pri pripravi jedi in v kaksnih kombinacijah? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 13. februar 2003 Prijavi Deli 13. februar 2003 Imam rad vse začimbe. Uporabljam jih po okusu! Med vsemi pa je nepogrešljiva NaCl. Najbolj srčkana začimba pa se mi zdijo Negritosi! Lep pozdrav! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. februar 2003 Prijavi Deli 13. februar 2003 zeliščna solhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_tongue.gifP°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 13. februar 2003 Prijavi Deli 13. februar 2003 Seveda začimbe - sol pa poper in vse ostalo, zmaga pa majaron pa kašne specialne gobice (kar spada že skoraj v duhovnost). Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. februar 2003 Prijavi Deli 13. februar 2003 zmes mediteranskih začimbP°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 13. februar 2003 Prijavi Deli 13. februar 2003 Nora na začimbe.Gojim jih sama, čez zimo na okenski polici med okrasnimi rastlinami, poleti na terasi in kotičku vrta.Glavna začimba?Bazilika.Navadna bazilika, rdeča bazilika, drobnolistna bazilika, limonina bazilika...Jeseni poberem liste, jih zmeljem in vložim v olivno olje.Ja, pa čemaž.Nekaj ga gojim, ostalo naberem v gozdovih.Odlično nadomešča česen.Za zimo ga vložim enako kot baziliko.Pa rožmarin, timijan, origano, lovor...Meta.Najraje poprova,iz nje naredim omako kot prilogo k mesu.Mmm, poletni večeri in mojito, pijača z dodatkom mete...Limonina melisa.Dodatek sladicam, pijačam, omakam in juham.Pehtran.Pehtranovi štruklji in pehtranova potica. Začimbe...nosim jih iz vseh tržnic sveta.Ko se vračam spopotovanj, so v mojem nahrbtniku vedno tudi začimbe. Začimbe... brez njih ne znam kuhati... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. februar 2003 Prijavi Deli 13. februar 2003 ohja, kak ste pridna, to občudujem,ojahttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gifP°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 14. februar 2003 Prijavi Deli 14. februar 2003 Full imam rada ORIGANO (v paradižnikovi omaki, v paradižnikovi/kumarični solati, v golažu, v rižoti...), vendar ga moja hči ne mara, zato si ga privoščim, ko jem sama.Največ pa uporabljam BAZILIKO (za mineštre, golaž, pri pohanju bučk in melancan jo dam v maso za pohanje...) in TIMJAN (za hladne jedi, riž, solato - paradižnik/kumarice...). V puding, kompot, mlečni gris, riž z jabolki... (skratka sladke jedi) pa dam CIMET. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 14. februar 2003 Prijavi Deli 14. februar 2003 K vsaki hrani svoja začimba.Ampak obožujem pa:baziliko. mi je provansalska mešanica,pa poper;ampak mešanica črnega,belega,rdečega in zelenega.Pehtran - potička mnjam. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2003 Jaz obozujem zacimbe.Vcasih je jed pretezno sploh iz zacimb - kot vceraj, ko sem naredila riz samo s cebulo, cesnom in zacimbami...Poleg soli mi je najbolj nepogresljiv majaron, ki ga dam kar v vse (je hvalezna zel, ki jo lahko dodas ze v zacetku kuhanja in je med vsemi sorodnimi najbolj blagega okusa - poleg tega pa super skrbi za prebavo, odpravlja napenjanje in umirja krce).Najraje pa imam setraj, origano in baziliko (zato pa obozujem Pesto). Setraj pa mi na balkonu nikoli ne uspe..Rada imam tudi chili oz. rdeco papriko...Curry pa mi vcasih ful disi, vcasih pa ga cela leta nimam doma.Majaron, origano, baziliko in setraj pa imam vedno.Aja - in timijan.Ful uporabljam tudi (rumene) gorcicne moke.Vsec so mi "pizzasti" okusi, pa me ne moti, ce je origano tudi tam, kjer kao "ne pase". Pehtran maram (potico), a nikoli tega ne jem, ker doma drugi clani ne marajo. Prav tako ne marajo kumine, zelene... - kar jaz vse maram. Vsec mi je tudi cimet, vendar ker nic sladkega ne pripravljam, ga v kuhi nikoli ne uporabljam.Ce pa pedenam kompot ipd., pa dam nageljnove zbice - to mi je mega okus in omamen vonj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 15. februar 2003 Prijavi Deli 15. februar 2003 ja g.Cimenthttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif, to jest zmešam tam, ko jabolka naribamhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifja, pa tut poper sem se naučil met rad.Ne razumem pa, kaj ima začimba okus po imenu Koper ?P°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 15. februar 2003 Joj, saj res - poper! Ful popram... Imam mlincek in notri mesanico zelenega, belega, rdecega in crnega popra.Ful dobro.Si ga nameljem tudi na sendvic s sirom - cez sir - se mi zdi, da ful pase... Sol pa seveda itaq... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 15. februar 2003 Prijavi Deli 15. februar 2003 ...hoj, dej povejte mi razliko med več vrsti barvnih poprov? a je okus različen potem....sladkor; je začimba.....kaj pa Med sladki?P°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. februar 2003 Prijavi Deli 15. februar 2003 Mayaron! Kurkuma, skoraj VSE zacimbe!!!Chili. Uporabljam tudi indijske. Naj omenim, da vsebujejo zacimbe minerale!!!!!!(Uporabljam himalajsko sol, ki je dosti manj toksicna od navadne, nase). Vsebuje ogromno mineralov. toda morda ne istih kakor nasasol. zato mesam ponavadi himalajsko in redkeje naso. /trgovina PREMA na Gregorcicevi v Lj, blizu Drame) imajoznizane zacimbe tudi do 50%. Razlika okusa in arome je vec kot OCITNA!!! (saj so menda bio zacmbe). Sicer pa ja, Zacimbe so cool!!!!!!!!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 15. februar 2003 ...hoj, dej povejte mi razliko med več vrsti barvnih poprov? a je okus različen potem....Pokowc - zeleni oz. beli poper sta manj mocna kot npr. crni poper.Zelenega npr. uporabljam pri pripravljanju ribjih jedi (npr. v ribjo juho ga obvezno dam, morda bi crn bil premocen, da ne unicis okusa)..Razlika je samo v susenju oz. obiranju - gre za isto vrsto popra, le da so crni poper na soncu susene nezrele jagode (potem susene blago, v senci "dajo" zeleni poper), k belemu pa stejemo bolj zrele in olupljene jagode.Rdeci poper pa je v bistvu Kitajski ali secuanski poper. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 15. februar 2003 Prijavi Deli 15. februar 2003 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif P°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. februar 2003 Prijavi Deli 15. februar 2003 Rozmarin.. Origano..Timijan.. Cimet..Piment..Ingver..Muskatni orescek.. Rada preizkusam kaksne nove zacimbe in jih potem cisto po feelingu dodajam v jedi.. Piment meni ful pase v kaksno solato, pa ingverja malo... Ponavadi tako izgleda, da kuham kaj, potem se pa odlocim, da bom zacimbe not dala, pa odpiram pokrovcke in voham in kar me lepo skupaj disi, dam noter... Ponavadi uspe Cez leto imamo vse na vrtu, mami kupi vse mozne zacimbe kar jih najde v semenarni in potem hodimo nabirat... Joooj, ribice, ki jih par ur pred pecenjem napolnis z vsemi moznimi zelisci, s poudarkom na limoni in rozmarinu.. Ja, res, zacimbe so kul!! Aliana Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. februar 2003 Prijavi Deli 15. februar 2003 Aja, tocno.. ko smo ze pri zacimbah... a mi lahko kdo pove kako je z zafranom in zafraniko? V Spaniji smo delali paello z zafranom in v vseh receptih, kar sem jih nasla, je omenjen zafran. Ko sem pa pri nas hotela to kupit (na trznici...) so mi pa prodajali zafraniko, ces da je to to... Samo mi ni jasno, glede na to, da se spomnim, da niso bile ravno nizke cene zafrana v Spaniji (za zelo majhno kolicino), tukaj je pa kozarcek zafranike nekaj cez 100 SLT... hmmmm No ja, saj bom cez 14 dni preverila in si kar v Spaniji kupila... tisto ta pravo .. Ker pri nas se ga po moje ne dobi kar tako... Aliana Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 17. februar 2003 Prijavi Deli 17. februar 2003 Joj začimbe...peteršilj (ga tud v solato dam, če imam svežega, al pa zmrznjenga)česen (obvezno svež)popertimijanbazilika origanomuškatni oreščekzelenaZdaj sem si pa nabavila česen v prahu, za določene stvari je bolj uporaben, ker je le prah pa se žge potem ne.. Samo... nekako ni je svež res boljši, kaj pa ostali, imate tud take predsodke...Potem pa curry, za riž, perutnino.. Zdej sem si še par stekleničk nabavila šetraj- kje ga vse uporabljate??? Koper, drobnjak, rožmarin, pehtran..Pa moram še naštudirat kam vse bi te začimbe pasale? Ko men so začimbe full njami in že zdej jih več uporabljam, kot jih je npr. moja mama doma, pa še bi se rada bolj nekak poglobila v to kaj še kam paše..Včasih še kakšno vegeto uporabim.. Skoraj vsepovsod se mi zdi pa da bi lahko uporabila petešilj in timijan, in potem ga tudi ga. Piment je pa za juhe a ne? Al kam ga še kdo da? Kaj pa žafran res? Je samo za barvo? Pa papriko sladko kam jo kaj date? Tu pa tam za kako omakco mesno, al kam še? Npr. na perutnino?Kar se pa sladkih stvari tiče.. mmm... cimet in klinčki, pa ingver je baje tud uporaben, čeprav ne samo za sladkarije, sem ga enkrat svežega imela doma za chop sui.. preostanek mi je pa prec šel...nisem vedla kam ga porabit.. pa limono nastrgat v kakšne biskvite, kvašeno testo... paše.Saj res majaron mi še manjka, za pečeno meso npr.. kam ga pa še lahko damo?mushi Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 17. februar 2003 Prijavi Deli 17. februar 2003 Mislim da rdeči poper ne obstaja,ampak je to drobcena rdeča paprika (pikantna), ne vem, če se motim, naj me kdo pop(e)ravi. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zmilena 17. februar 2003 Prijavi Deli 17. februar 2003 Tudi meni so dišave zelo pri srcu, še posebej bazilika. Ker pa je toliko dobrih poznavalcev zelišč, bi imela vprašanje. Namreč, doma imamo zajce. Ali kdo lahko navede dišave za kvašo domačega kunca. Hvala in vsem lep pozdrav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 17. februar 2003 Prijavi Deli 17. februar 2003 Ne, v resnici rdeči poper ne obstaja.Sečuanski poper so posušene jagode kitajskega ruja.To, čemur pri nas rečemo rdeči poper, je znan kot rožnati poper,to so posušena zrna južnoameriškega drevesa, čigar imena večne vem.Rožnati poper uporabljamo v majhnih količinah,bolj kot okras,ker je v večjih količinah strupen. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Ne pozabite, zdaj je čas za čemaž. Sprehodite se po gozdu in naberite mlado listje. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 Čemaža itak ne moreš zgrešiti...če le imaš količkanj razviti vonj:)))Sama prisegam na česen, poper, kumino, majaron, timijan, pimet. Cimet, nageljnove žbice(v kuhano vino, kompote,).Že leta ne uporabljam vegete in njim podobne...Luštrek(mi mu vsaj tako rečemo, ne spomnim se drugega izraza), zeleno, petršilj, šalotko, čebulo....komorček... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. marec 2003 Prijavi Deli 31. marec 2003 no no...potem pa so tukaj she vse one, s katerimi popestrimo stavek ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.