umetnica 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 JanjaK, imam podobno mnenje o začimbah kot ti - ne sme jih biti preveč, drugače bi lahko jedli kar začimbe najraje imam pa baziliko, origano, cimet Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 26. december 2003 Prijavi Deli 26. december 2003 Sproščen smeh je ZAČIMBA žvljenja. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 26. december 2003 Prijavi Deli 26. december 2003 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bogglefreak20 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Sol - raje manj kot več.Poper, črni ali zeleni - raje več kot manj.Bazilika - vsekakor veliko in ponavadi v kombinaciji z origanom, a slednjega malo.Rožmarin - varčno, ker je močan, a zelo prijeten. V kombinaciji s timijanom in majaronom. Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju. Dober tek! (če se administratorjem zdi primerno, lahko post premaknejo/skopirajo še v kako drugo temo) Citiraj Beatus, qui venit in nomine Domini! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2004 Glih uletavam pohvalit, kako brihtno si zastavil tole svojo udelezbo!! Prima, da si odkril, nasel in vse!!Take rabimo!! Da bi jaz postala se kam?V bistvu lahko, ampak se mi zdi se boljse, ce bi ti sam to storil, kamor pac zelis, k receptom kaksnim, ali zastavi na novo, kot nekaksen sklop, ce se cesa spomnis... Saj me caka se tale forum korenito preoblikovat, uredit, podforume spedenat in tko...Imamo prave strokovnjakinje in strokovnjake tule, je zaenkrat se malo neurejeno... samo se ne spravim, ce ze urejam, je bolje, da je tako kot je, kot recimo manj urejeno. Ampak vse se bo brez tezav selilo, prestavljalo in vse, tako da v samih temah, postih - ne bo sprememb, torej lahko postnemo kamor in kot zelimo, ce imamo kaj koristnega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Sol - raje manj kot več.Poper, črni ali zeleni - raje več kot manj.Bazilika - vsekakor veliko in ponavadi v kombinaciji z origanom, a slednjega malo.Rožmarin - varčno, ker je močan, a zelo prijeten. V kombinaciji s timijanom in majaronom. Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju. Dober tek! (če se administratorjem zdi primerno, lahko post premaknejo/skopirajo še v kako drugo temo) Presnojedci bi temu rekli mrtva hrana Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bogglefreak20 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Prav! Citiraj Beatus, qui venit in nomine Domini! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 A ne, da Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2004 Pajade. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 A ne, da ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 curry, cimet, mediteranska začimba (pripravljena mešanica) itak Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Nora na čili http://www.njamnjam.co.yu/g/images/1218_chili.jpgSmartyM - me peče k ga sam vidm! Naky,men je pa tko dober.Bojda pomaga pri porabi kalorij,pri prehladu in ohlaja telo. Res zge,ampak I yust love it Drži, surov, pod 65°C Dva vsebujeta skoraj celodnevno dozo C- vitamina. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Sol sploh naj nebi bila v našem jedilniku :xx!: :xx!: :xx!: Strup za naš organizem sploh pa za ženske!!!!!!Majron,bazilika,rožmarin(vse kar je zeleno je dovoljeno) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Kateri prasec te pa posiljuje z jedilno soljo :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyM 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Kateri prasec te pa posiljuje z jedilno soljo :xx!:Tud una tvoja je za ubijanje,Jaz je sploh ne jem!!!!!!!!!!!!!!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Drži, najraje se hrani s candido vaginalis Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Tkole...1-neprimerno obnašanje letom 2-ne ponjujaj svojega mnenja drugim,kajti pregovor 100 LJUDI 100 ČUDI!! 3-v moja usta gredo same dobre stvari........zato se odlepi(neostik) :!: :!!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 no, pa malo nazaj k zacimbam.. meni so vsec totalno vse. predvsem pekoce, ampak na tak nacin, da se se vedno kaj okusa, torej: tajska kuhinja je bolj prijetna kot mehiska...npr.imam najraje tajske in japonske mesanice, sledijo vse jouznoameriske, vse mediteranske so pa itak samoumevne v vseh hrani, ki ni zgoraj opisana... obozujem cesen in mislim, da ne bi mogla nikoli npr. zivet s kom, ki ga ne mara.bazilika mi je vsec, meta tudi-obe poleti tudi za se namazat znjima....ze dolgo cakam, kdaj bo kdo napravil parfum na bazi bazilike! nekoc je bil eden missoni, ampak ne obstaja vec.no, tako-se nisem nasla zacimbe, ki mi ne bi bila vsec..ampak se iscem Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Tkole...1-neprimerno obnašanje letom 2-ne ponjujaj svojega mnenja drugim,kajti pregovor 100 LJUDI 100 ČUDI!! 3-v moja usta gredo same dobre stvari........zato se odlepi(neostik) :!: :!!: Jaz te pač nočem posilit. Z ničemer. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 ZDRAVA PEČENA PERUTNINA S PRILOGO ZDRAVA SOL : 1GR/100GR MESA ALI PRILOGErožmarin, timijan, oljčno olje Rožmarin in timijan streš v možnarju, dodaš 0,5 dcl vode in 8 gr zdrave soli in žlico oljčnega olja. S to marinado preliješ pečeno in na 65° C ohlajeno perutnino, ravno tako prilogo.Vse pa pečeš in kuhaš brez soli in s čim manj začimb. Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju. DOBER TEK Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 20. februar 2004 ... obozujem cesen in mislim, da ne bi mogla nikoli npr. zivet s kom, ki ga ne mara. ...Jaz tudi, pa se zdrav je totalno....e dolgo cakam, kdaj bo kdo napravil parfum na bazi bazilike! nekoc je bil eden missoni, ampak ne obstaja vec. ...Tole, morda kaj ves ti, Tinka ali kdo, ki se spozna na parfume.Imela sem en janezev (ali kaj takega) vonj, slisi se off, a disal (na meni) pa je mega in nad mi je bil vsec... tak... hm, pastelno zelenkast vonj. Ful dober, nekaj posebnega.Ali kdo ve, kateri parfum, ce imam sploh prav tole, je na bazi janeza? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
venxa 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Men sta full všeč origano in česen. Hvala bogu, da mam takega tipa k ma tut rad česen tko da ni panike, če kdaj pretiravam s česnom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Raje tipa zapusti, kot pa začimbe, če drugače ne bo šlo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 22. februar 2004 Prijavi Deli 22. februar 2004 Zanima me, katere začimbe napenjajo in katere ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.