Skoči na vsebino

Najljubše začimbe


Marsa

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Sol - raje manj kot več.

Poper, črni ali zeleni - raje več kot manj.

Bazilika - vsekakor veliko in ponavadi v kombinaciji z origanom, a slednjega malo.

Rožmarin - varčno, ker je močan, a zelo prijeten. V kombinaciji s timijanom in majaronom.

 

Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju. Dober tek!

 

(če se administratorjem zdi primerno, lahko post premaknejo/skopirajo še v kako drugo temo)

Beatus, qui venit in nomine Domini!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glih uletavam pohvalit, kako brihtno si zastavil tole svojo udelezbo!! x8Dx :palec:

 

Prima, da si odkril, nasel in vse!!

Take rabimo!! x^x x:)x

 

Da bi jaz postala se kam?

V bistvu lahko, ampak se mi zdi se boljse, ce bi ti sam to storil, kamor pac zelis, k receptom kaksnim, ali zastavi na novo, kot nekaksen sklop, ce se cesa spomnis...

 

Saj me caka se tale forum korenito preoblikovat, uredit, podforume spedenat in tko...

Imamo prave strokovnjakinje in strokovnjake tule, je zaenkrat se malo neurejeno... samo se ne spravim, ce ze urejam, je bolje, da je tako kot je, kot recimo manj urejeno. xDDx

 

Ampak vse se bo brez tezav selilo, prestavljalo in vse, tako da v samih temah, postih - ne bo sprememb, torej lahko postnemo kamor in kot zelimo, ce imamo kaj koristnega. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Sol - raje manj kot več.

Poper, črni ali zeleni - raje več kot manj.

Bazilika - vsekakor veliko in ponavadi v kombinaciji z origanom, a slednjega malo.

Rožmarin - varčno, ker je močan, a zelo prijeten. V kombinaciji s timijanom in majaronom.

 

Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju. Dober tek!

 

(če se administratorjem zdi primerno, lahko post premaknejo/skopirajo še v kako drugo temo)

 

 

 

Presnojedci bi temu rekli mrtva hrana x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Nora na čili x:px

http://www.njamnjam.co.yu/g/images/1218_chili.jpg

SmartyM - me peče k ga sam vidm! :O:

Naky,men je pa tko dober.Bojda pomaga pri porabi kalorij,pri prehladu in ohlaja telo. x^x

Res zge,ampak I yust love it x:px

:onfire:

 

Drži, surov, pod 65°C x:px

Dva vsebujeta skoraj celodnevno dozo C- vitamina.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, pa malo nazaj k zacimbam.. x;)x x:Dx

meni so vsec totalno vse. predvsem pekoce, ampak na tak nacin, da se se vedno kaj okusa, torej: tajska kuhinja je bolj prijetna kot mehiska...npr.

imam najraje tajske in japonske mesanice, sledijo vse jouznoameriske, vse mediteranske so pa itak samoumevne v vseh hrani, ki ni zgoraj opisana... x:o)x

obozujem cesen in mislim, da ne bi mogla nikoli npr. zivet s kom, ki ga ne mara.

bazilika mi je vsec, meta tudi-obe poleti tudi za se namazat znjima....ze dolgo cakam, kdaj bo kdo napravil parfum na bazi bazilike! nekoc je bil eden missoni, ampak ne obstaja vec.

no, tako-se nisem nasla zacimbe, ki mi ne bi bila vsec..ampak se iscem x:Dx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Tkole...1-neprimerno obnašanje letom

          2-ne ponjujaj svojega mnenja drugim,kajti pregovor 100 LJUDI 100 ČUDI!!

          3-v moja usta gredo same dobre stvari........zato se odlepi(neostik) :angry:  :angry:  :angry:  :angry:  :!:  :!!:

 

 

Jaz te pač nočem posilit.

Z ničemer. :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

ZDRAVA PEČENA PERUTNINA S PRILOGO :8): x;)x

 

ZDRAVA SOL : 1GR/100GR MESA ALI PRILOGE

rožmarin, timijan, oljčno olje

Rožmarin in timijan streš v možnarju, dodaš 0,5 dcl vode in 8 gr zdrave soli in žlico oljčnega olja. S to marinado preliješ pečeno in na 65° C ohlajeno perutnino, ravno tako prilogo.

Vse pa pečeš in kuhaš brez soli in s čim manj začimb.

x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px

 

Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju.

DOBER TEK x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... obozujem cesen in mislim, da ne bi mogla nikoli npr. zivet s kom, ki ga ne mara. ...

Jaz tudi, pa se zdrav je totalno.

...e dolgo cakam, kdaj bo kdo napravil parfum na bazi bazilike! nekoc je bil eden missoni, ampak ne obstaja vec.

...

Tole, morda kaj ves ti, Tinka ali kdo, ki se spozna na parfume.

Imela sem en janezev (ali kaj takega) vonj, slisi se off, a disal (na meni) pa je mega in nad mi je bil vsec... tak... hm, pastelno zelenkast vonj. Ful dober, nekaj posebnega.

Ali kdo ve, kateri parfum, ce imam sploh prav tole, je na bazi janeza?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...