Skoči na vsebino

Najljubše začimbe


Marsa

Recommended Posts

cimet za sladkarije (sladoled, štrudl...)

pa za v čajček tud

 

drugač za v jedi mam pa rada kari, pa čili uh pa žiro... take bl azijske in pikantne mi pašejo

mnjamsi

spet se mi je na bolš poslabšal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 11 months later...
Bazilika, origano, rozmarin so pa res zakon.
"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Pikantno? Ne hvala!

 

Mnjami mi pa je bazilika, majaron, timijan, muškat, peteršilj in pa koriander. Te so pri meni sedaj IN.

 

Koriander v kavo s cimetom. :eek: Full dober. :2src:

Kako čemo? Lako čemo.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...
...zame je cimet brez konkurence...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hej Marsa, si rekla, da cimeta skor ne uporabljaš v kuhi, razen če delaš sladice, potem pa si omenila kompot. Dej probi kompot tkolele narest, pa boš lahko nucala cimet kokr ti bo pasal x;)x :

 

6-8 jabolk (najbolj če so mal bol kisle) olupimo, odstranimo pecelj in peške ter narežemo na krhlje v večji pisker. Dodamo vodo (lahko jo je poljubno - čisto malo, le toliko, da je malo nad jabolki ali pa več, po okusu) in tisti k majo bl grenk živlene (tko kt jest) ne bodo šparal pr cukru , ampak bodo dodal 10 velikih žlic cukra na rečmo 2 litra vode. w:Iw In zdej ta najbolj pomembno - začimbe:

dodaš 4-5 ta celih klinčkov;

cimeta po okusu (lahko zmletega ali tistega v skorji) - če je v skorji pazi pri doziranju, ker je bl intenzivnega okusa;

malo mletega ingverja

limonina lupinica

Vse to kuhaš dokler ne zavre, odstaviš in pokriješ s pokrovnko. Pustiš pokrito dokler se ne ohladi. Potem serviraš z malo domišljije. x:)x

 

Pa še en nasvet za tiste, ki ne marajo prekuhanih jabolk oz. sadja iz kompota: kar ostane lahko zmiksate s paličnim mešalnikom, da dobite gosto zmes, prilijete malo vode in zavrete. V to zakuhajte vanilijev puding, naljite v skodelice, okrasite s smetano in uživajte. xDDx

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...od friznih mi je pa najbl vsec drobnjak... x:px

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 years later...
Guest sstane

KRALJICA

 

Sol je človek na osnovi bridke izkušnje poimenoval tudi za kraljico začimb.

Dokaj dobra prispodoba, ki pa vseeno ne zajame usodnega bistva.

Kajti kraljici ni potrebno biti na vsaki procesiji, sol pa mora biti vedno s teboj.

Na osnovi razvrstitve soli med začimbe delajo mnogi tudi veliko napako.

V današnji vsesplošni upravičeni gonji proti jedilni soli ti nekateri neumno svetujejo,

da jo nadomesti s katero drugo začimbo.

Najlepše jim zveni – z orientalsko.

Bog jim odpusti, saj ne vedo, kaj govorijo.

Tebi tvoje telo ne bo.

Sol je nezamenljiva, le, vsaj dobra mora biti.

Je pa zamenljiva vsaka druga začimba.

Poper lahko zamenjaš s čilijem, hrenom, peteršiljem, limono, česnom itd.

V bistvu z vsakim surovim živilom.

Razlika je le v koncentraciji biokode.

Najboljša pa je začimba s tvojega vrta.

Tudi orientalska kopriva, če si ravno iz Indije.

 

17

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

brez soli se ne da ziveti pravis. cudno, da jo potem uvrscas med zacimbe x:o)x

No, šele sedaj vidim, da si v svoji zlobi tudi nepismen x:o)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest VilaSonca

s soljo sem bolj varčna očitno, ker mi je skoraj vse, kar jem skuhano od drugih (obiski, restavracije) preslano. x:Dx meni pa potem drugi očitajo, da si ne "upam" uporabiti začimb. :inocent:

rada mam česen, peteršilj, muškatni orešček, curry, sojino omako. skromno bolj. včasih utrgam v domačem vrtu malo drobnjaka za v juho. in koper mam ful rada v solati. pa kapre. kapre so mi pa res za dol past. x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...