Aeval 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 s soljo sem bolj varčna očitno, ker mi je skoraj vse, kar jem skuhano od drugih (obiski, restavracije) preslano. meni pa potem drugi očitajo, da si ne "upam" uporabiti začimb. rada mam česen, peteršilj, muškatni orešček, curry, sojino omako. skromno bolj. včasih utrgam v domačem vrtu malo drobnjaka za v juho. in koper mam ful rada v solati. pa kapre. kapre so mi pa res za dol past. Joj, no, jaz sem očitno tvoja zrcalna dvojčica česen, drobnjak, kapre ... :xx!: Njamsi mi je sveža bazilika.Dišijo mi origano pa rožmarin in timijan. Poper mi je :xx!: Raje imam čili ali kakšno rdečo papriko. Všeč mi je bilo malo kardamoma v kavi. Kumina - ojoj :xx!: (razen z janežem v čaju) Klinčki - obvezno v kuhanem vinčku Brez cimeta bi komot preživela.Mi ni oz. ga vtaknem le v vinček in pikico v tista peciva kjer je kao obvezen. Raje imam zelišča.Meta Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 Kaj pa vem katera mi je najljubša. Vsaka po svoje,odvisno kaj kuham, razen kumine, pa še to uporabljam, ampak izključno mleto. V kakšni boranji ali enolončnici iz stročjega fižola se odlično poda pehtran. Česna v kuhi uporabim ogromno, na solati pa redkokdaj. Brez začimb si sploh ne znam predstavljati kuhanja. V čaj sodi sladkor (velik) in limona,(zato ga ne pijem), v kavo pa nič drugega kot barkaffe, pa občasno kakšna žlička smetane Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 Ma ne, ne,pehtran je za v potico! ...sem bila pa zelo presenečena - kakor mi nič, kar je + vsaj malo spominja na česen (redkvice, drobnjak, čebula) nikakor ne gre (razen v zdušeni obliki),sem namaz s čemažem ( x!x )+skuto+orehi spravila po grlu in mi je bilo skorajda dobro.Prav ponosna sem bila sama nase Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 Tudi jaz sem mislila, da je pehtran samo za v potico... Ampak izkušnje pravijo drugače... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 Joj, no, jaz sem očitno tvoja zrcalna dvojčica česen, drobnjak, kapre ... :xx!: Njamsi mi je sveža bazilika.Dišijo mi origano pa rožmarin in timijan. Poper mi je :xx!: Raje imam čili ali kakšno rdečo papriko. Všeč mi je bilo malo kardamoma v kavi. Kumina - ojoj :xx!: (razen z janežem v čaju) Klinčki - obvezno v kuhanem vinčku Brez cimeta bi komot preživela.Mi ni oz. ga vtaknem le v vinček in pikico v tista peciva kjer je kao obvezen. Raje imam zelišča.Meta no ja ... I meta, rožmarin, kardamom, janež, klinčki, cimet, ravnodušna sem do bazilike, timijana, origana, čilija,rdeča paprika pa zaradi mene ... če je al ni. včasih mi tudi naredi kislino v želodcu, zato pač. kumina pa čisto odvisno, v kakšni vrsti hrane in kako je pripravljena. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.