Skoči na vsebino

Prehrana glede na krvno skupino

Marsa

Recommended Posts

Jaz sem 0 + se mi zdi, pa ne maram preveč mesa in "pašto" bi lahko jedla vsak dan! x:Dx Zaenkrat sem zdrava kot riba! x:Dx Oče je pa 0- je kar veliko mesa, pa tud tisto mastno, pa nima nobenih problemov z holesterolom! Je pa res, da se tudi veliko giblje. Tko da mogoče je kaj na tem!

(Sam neki me zanima, a ima rh - neke težave v nosečnosti? O nekih inekcijah sem slišala pa nisem prepričana a gre za 0+ al za 0-)?

Težave lahko nastopijo, če je mati Rh - in nosi Rh + otroka. Med porodom mati sigurno pride v stik z otrokovo krvjo (lahko pa se to zgodi tudi že med nosečnostjo) in kot posledica njeno telo prepozna otrokove eritrocite, kot tujek in začne proti njim tvoriti protitelesa. Ta protitelesa so dveh vrst večja IgM, ki ne morejo prehajati skozi placento v plod in manjša IgG protitelesa, ki pa lahko. Na srečo le IgG protiteles na začetku zelo malo in ne naredijo škode, je pa treba biti previden zato pri drugi nosečnosti, če se ponovi scenarij, da je otrok spet Rh+, ker v tem primeru se pri materi začnejo sproščati IgG protitelesa zelo zgodaj in v veliko večjem številu in uničevati otrokove eritrocite. Stanje zdravniki omilijo, tako da z zdravili oslabijo materin imunski odziv, pri otroku pa poskušajo omiliti slabokrvnost - ne vem natančno na kakšen način to počno. Upam, da nisem preveč zakomplicirala, sigurno pa ve o tem veliko katerakoli ginekolog-inja, ki vodi vsako nosečnost in to je podatek, ki ga je treba sigurno zdravnici povedati. x;)x

Se opravičujem, da tole nima več veze o prehrani x:Ix x:Xx

Support bacteria, they're the only culture some people have!
Deli na socialnih omrežjih

aja sem vedla da mava nekaj skupnega.. tale minusek torej? x:px x;)x

aja.. hm, morda si sco? :8):

ja, sonce v sco, luna v devici, asc pa v strelcu x^x x:o)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Težave lahko nastopijo, če je mati Rh - in nosi Rh + otroka. Med porodom mati sigurno pride v stik z otrokovo krvjo (lahko pa se to zgodi tudi že med nosečnostjo) in kot posledica njeno telo prepozna otrokove eritrocite, kot tujek in začne proti njim tvoriti protitelesa. Ta protitelesa so dveh vrst večja IgM, ki ne morejo prehajati skozi placento v plod in manjša IgG protitelesa, ki pa lahko. Na srečo le IgG protiteles na začetku zelo malo in ne naredijo škode, je pa treba biti previden zato pri drugi nosečnosti, če se ponovi scenarij, da je otrok spet Rh+, ker v tem primeru se pri materi začnejo sproščati IgG protitelesa zelo zgodaj in v veliko večjem številu in uničevati otrokove eritrocite. Stanje zdravniki omilijo, tako da z zdravili oslabijo materin imunski odziv, pri otroku pa poskušajo omiliti slabokrvnost - ne vem natančno na kakšen način to počno. Upam, da nisem preveč zakomplicirala, sigurno pa ve o tem veliko katerakoli ginekolog-inja, ki vodi vsako nosečnost in to je podatek, ki ga je treba sigurno zdravnici povedati. x;)x

Nordika hvala ti za odgovor! :palec: :flowers:

Ja vem, da je tole malo izven teme, sam ko smo že pri krvnih skupinah mi je tole padlo na pamet. xscratchx Sedaj vem za kaj gre. x;)x

Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo. (Walt Disney)

T design

ma na začetku, nekje v sredini in takoj po porodu dobiš inekcijo pa je :)

no vsaj tako je bilo pri moji svakinji

There is

One Mind,

One Truth,

Da vidim, če se bo dalo to pripet...

Aha, je ratalo! 8)

V glavnem - tole sem prepisala iz tiste knjige o idealni hrani za posamezne krvne skupine, ko sem jo imela izposojeno... seveda samo za krvno skupino 0, ki jo imam jaz (0+). Mogoče bo še komu prav prišlo. ;)

Se ti da prilepit še za krvno skupino A?

:inocent: x:px

Tamara = Tamburin :switz: ... hvala bogu, da vem... k sm se hotla že pizdit, da tko ne gre - dve osebi z istim avtarjem... no zdej sem se pa oddahnila... skor že šla v napad x;)x x:Dx

Hehe :D valkira! ;-))

BTW: Na slikci pa je moja svilena ruta s simboli astroloških znamenj, ki jo imam na sebi na tej priloženi sliki :-)

• 2 weeks later...
Jst tut zelo rada lovim sesalce...še posebno une, na dveh nogah x:Dx x:Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

na tej priloženi sliki :-)

xokx kaksne fajn energije. xrosex

meni so zracunali, da mam 0-

xokx x;)x

Izraz pa ti pa Ich bomo druga drugo ganjale okol, ce bodo kaksne komplikacije. ;)

pa se kar nekaj nas je tule z 0 minus. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Glede na to, da bi naj bilo le 20% populacije negativnih, nas je tukaj na forumu kar dost...........al se mi sam zdi............tudi sama sem A negativna.

Kar se tiče glede poroda pri negativnih ženskah pa tako, če imaš pozitivnega otroka potem dobiš v 24 urah po porodu inekcijo za nevtralizacijo teh protiteles, če je pa otrok negativen, potem pa nič.....je vse ok.............tako je bilo pri meni, sin je pozitiven, hči pa negativna. xrolleyesx xDDx

a res si a- no če boš kdaj kaj rabla... :vio: x:Xx

lovka... ahahahahahah x:Dx ud hubotnce ... x:o)x

lovka se pa res cudn slis, cist 0 lovsko ne x:o)x

ma ja, jst mam tut 0, pa zvim useen k vegi. :vio:

ma ja no....js naj bi cvetela ob veg prehrani :inocent: ampak mesu se pač ne odpovem x:px x^x

To bom pa jst (to mam)... celo z recepti x:Ix

http://www2.shrani.si/thumbs/programz326099.png

zanimivo, da česar se morem izogibat skor ne jem..razn mesa x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

Mislim, da telo samo pove kaj rabi, če se seveda poslušamo. xDDx Če bi upoštevali vse kar reklamirajo, pa pišejo po časopisih razni t.i. strokovnjaki, bi si naredili fajn zmedo v telesu.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

• 1 year later...

Prehrana za krvno skupino B

Krvna skupina 0 in krvna skupina A se zdita v mnogih pogledih polarni nasprotji. Skupino B pa lahko najbolje opišemo kot idiosinkratično - s popolnoma edinstvenimi in včasih kameleonskimi značilnostmi.

Prehrana za skupino B je uravnotežena in polna ter vključuje veliko izbiro hrane.

Hrana, ki spodbuja pridobivanje telesne teže

koruza ovira pridelovanje inzulina; upočasnjuje metabolizem

leča povzroča hipoglikemijo ovira pravilno porabo hranljivih snovi

slabi učinkovitost metabolizma

arašidi slabi učinkovitost metabolizma povzroča hipoglikemijo,

ovira delovanje jeter

sezamova semena slabi učinkovitost metabolizma, povzroča hipoglikemijo

ajda ovira prebavo, slabi učinkovitost metabolizma povzroča hipoglikemijo

pšenica upočasnjuje metabolne in prebavne procese; povzroča, da se hrana nalaga kot maščobno tkivo, namesto, da bi se porabila kot energija

Hrana, ki spodbuja izgubljanje telesne teže

zelena zelenjava izboljšuje delovanje metabolizma

meso izboljšuje delovanje metabolizma

jetra izboljšuje delovanje metabolizma

jajca izboljšuje delovanje metabolizma

*čaj iz sladiča preprečuje hipoglikemijo

Sem vedela da tole obstaja. :palec: Tole je skupina B (najbolj raznolika prehrana)

0 je bolj na beljakovinah.

Ljudje s krvno skupino 0 cvetijo ob visoko intenzivni fizični vadbi in živalskih beljakovinah.

Hrana, ki spodbuja pridobivanje telesne teže:

pšenični gluten se vmešava v proizvodnjo inzulina; upočasnjuje metabolizem

koruza se vmešava v proizvodnjo inzulina; upočasnjuje metabolizem

nizki fižol ovira izgorevanje kalorij

stročji fižol ovira izgorevanje kalorij

leča ovira izgorevanje kalorij

zelje ovira izgorevanje kalorij

brstični ohrovt zavira tvorbo hormona ščitnice

cvetača zavira tvorbo hormona ščitnice

gorčica zavira tvorbo hormona ščitnice

Hrana, ki spodbuja izgubljanje telesne teže:

morske alge vsebujejo jod; povečujejo tvorbo hormona ščitnice

ribe in morski sadeži vsebujejo jod; povečujejo tvorbo hormona ščitnice

jodirana sol vsebuje jod; povečuje tvorbo hormona ščitnice

jetra vir vitamina B; izboljšuje metabolizem

rdeče meso izboljšuje metabolizem

ohrovt izboljšuje metabolizem

špinača izboljšuje metabolizem

brokoli izboljšuje metabolizem

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Ej, contesa, kdo je pa to raziskal? Mi je ful zanimivo, da rdeče meso spodbuja izgubljanje teže.

Tako zelo na hitro iz rokava je to menda bil dr. Peter D'Adamo, ki je tudi izdal knjigo o tem.

Je pa že njegov foter, tudi zdravnik, delal na tem področju. Sin Peter je tako "le" dokončal vse skupaj.

Pa ne me linčat, če slučajno živim v zmoti! :D

in kaj naj mi revezi ki imamo dobesedno VAMPIRSKO krvno grupo zremo? x:Dx

Vampirsko grupo??

Kar tako - zaradi lepšega - priporočam dieto! :P x;)x

Če se slučajno obnese - priporočaj dalje! x;)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

ja hvala lepa!

Clovk se ne pocuti glih najboljs k zve da lahko vsako kri dobi,,,

da pa jo lohka le sebi enakemu :vragec: x:px

Ej, contesa, kdo je pa to raziskal? Mi je ful zanimivo, da rdeče meso spodbuja izgubljanje teže.

Obstaja tudi ženska pisateljica, ki je napisala Diete glede na krvno skupino, sem jo omenila bolj na začetku te teme. Rdeče meso spodbuja izgubljanje telesne teže če si skupina 0. Drugače pa ima vsaka krvna skupina svoje pozitivne in negativne skupine hrane, ki ji ustrezajo ali pa ne. x:)x

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Anita Hessmann - Kosaris : DIETE ZA KRVNE SKUPINE (Mladinska knjiga) x:)x

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

.

<span style='color:green'>Krvna skupina AB

Izvor:Kavkazi,Mongoli.

Prebavni sistem: zmerno prenaša uravnoteženo mešano prehrano.

Imunski sistem:izjemno prilagodljiv.

Priporočljivo: meso,ribe,mlečni izdelki, zlasti kisli,stročnice, žita, sadje in zelenjava.</span>

Jz mam krvno skupino AB-...

Mmmm..stročnice mi full pašejo,pa žita tud..sadje in zalenjava prav tako...mlečni izdelki tk srednje,..,ribe sploh ne,meso pa tk srednje... x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...