Nordika 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Jaz sem 0 + se mi zdi, pa ne maram preveč mesa in "pašto" bi lahko jedla vsak dan! Zaenkrat sem zdrava kot riba! Oče je pa 0- je kar veliko mesa, pa tud tisto mastno, pa nima nobenih problemov z holesterolom! Je pa res, da se tudi veliko giblje. Tko da mogoče je kaj na tem!(Sam neki me zanima, a ima rh - neke težave v nosečnosti? O nekih inekcijah sem slišala pa nisem prepričana a gre za 0+ al za 0-)? Težave lahko nastopijo, če je mati Rh - in nosi Rh + otroka. Med porodom mati sigurno pride v stik z otrokovo krvjo (lahko pa se to zgodi tudi že med nosečnostjo) in kot posledica njeno telo prepozna otrokove eritrocite, kot tujek in začne proti njim tvoriti protitelesa. Ta protitelesa so dveh vrst večja IgM, ki ne morejo prehajati skozi placento v plod in manjša IgG protitelesa, ki pa lahko. Na srečo le IgG protiteles na začetku zelo malo in ne naredijo škode, je pa treba biti previden zato pri drugi nosečnosti, če se ponovi scenarij, da je otrok spet Rh+, ker v tem primeru se pri materi začnejo sproščati IgG protitelesa zelo zgodaj in v veliko večjem številu in uničevati otrokove eritrocite. Stanje zdravniki omilijo, tako da z zdravili oslabijo materin imunski odziv, pri otroku pa poskušajo omiliti slabokrvnost - ne vem natančno na kakšen način to počno. Upam, da nisem preveč zakomplicirala, sigurno pa ve o tem veliko katerakoli ginekolog-inja, ki vodi vsako nosečnost in to je podatek, ki ga je treba sigurno zdravnici povedati. Se opravičujem, da tole nima več veze o prehrani Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 aja sem vedla da mava nekaj skupnega.. tale minusek torej? aja.. hm, morda si sco? ja, sonce v sco, luna v devici, asc pa v strelcu Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjama 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 Težave lahko nastopijo, če je mati Rh - in nosi Rh + otroka. Med porodom mati sigurno pride v stik z otrokovo krvjo (lahko pa se to zgodi tudi že med nosečnostjo) in kot posledica njeno telo prepozna otrokove eritrocite, kot tujek in začne proti njim tvoriti protitelesa. Ta protitelesa so dveh vrst večja IgM, ki ne morejo prehajati skozi placento v plod in manjša IgG protitelesa, ki pa lahko. Na srečo le IgG protiteles na začetku zelo malo in ne naredijo škode, je pa treba biti previden zato pri drugi nosečnosti, če se ponovi scenarij, da je otrok spet Rh+, ker v tem primeru se pri materi začnejo sproščati IgG protitelesa zelo zgodaj in v veliko večjem številu in uničevati otrokove eritrocite. Stanje zdravniki omilijo, tako da z zdravili oslabijo materin imunski odziv, pri otroku pa poskušajo omiliti slabokrvnost - ne vem natančno na kakšen način to počno. Upam, da nisem preveč zakomplicirala, sigurno pa ve o tem veliko katerakoli ginekolog-inja, ki vodi vsako nosečnost in to je podatek, ki ga je treba sigurno zdravnici povedati. Se opravičujem, da tole nima več veze o prehrani Nordika hvala ti za odgovor! Ja vem, da je tole malo izven teme, sam ko smo že pri krvnih skupinah mi je tole padlo na pamet. Sedaj vem za kaj gre. Citiraj Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo. (Walt Disney)T design Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 ma na začetku, nekje v sredini in takoj po porodu dobiš inekcijo pa je no vsaj tako je bilo pri moji svakinji Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 Da vidim, če se bo dalo to pripet... Aha, je ratalo! 8)V glavnem - tole sem prepisala iz tiste knjige o idealni hrani za posamezne krvne skupine, ko sem jo imela izposojeno... seveda samo za krvno skupino 0, ki jo imam jaz (0+). Mogoče bo še komu prav prišlo. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 10. marec 2006 Prijavi Deli 10. marec 2006 Da vidim, če se bo dalo to pripet... Aha, je ratalo! 8)V glavnem - tole sem prepisala iz tiste knjige o idealni hrani za posamezne krvne skupine, ko sem jo imela izposojeno... seveda samo za krvno skupino 0, ki jo imam jaz (0+). Mogoče bo še komu prav prišlo. Se ti da prilepit še za krvno skupino A? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 11. marec 2006 Prijavi Deli 11. marec 2006 Se ti da prilepit še za krvno skupino A? Sebastjan, za ostale krvne skupine pa žal nimam prepisano. Evo, dobiš od valkire! 8) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Hvala, ej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Tamara = Tamburin ... hvala bogu, da vem... k sm se hotla že pizdit, da tko ne gre - dve osebi z istim avtarjem... no zdej sem se pa oddahnila... skor že šla v napad Hehe valkira! ;-)) BTW: Na slikci pa je moja svilena ruta s simboli astroloških znamenj, ki jo imam na sebi na tej priloženi sliki :-) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 meni so zracunali, da mam 0-samo nisem sigurna se.sem pa brala za jedenje...in bi kar lahko drzalo.imam te mesne popadke neke....zdaj razumem! lovka sem! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 lovka... ahahahahahah ud hubotnce ... lovka se pa res cudn slis, cist 0 lovsko ne ma ja, jst mam tut 0, pa zvim useen k vegi. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Jst tut zelo rada lovim sesalce...še posebno une, na dveh nogah Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 27. marec 2006 na tej priloženi sliki :-) kaksne fajn energije. xrosex meni so zracunali, da mam 0- Izraz pa ti pa Ich bomo druga drugo ganjale okol, ce bodo kaksne komplikacije. pa se kar nekaj nas je tule z 0 minus. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Težave lahko nastopijo, če je mati Rh - in nosi Rh + otroka. Med porodom mati sigurno pride v stik z otrokovo krvjo (lahko pa se to zgodi tudi že med nosečnostjo) in kot posledica njeno telo prepozna otrokove eritrocite, kot tujek in začne proti njim tvoriti protitelesa. Ta protitelesa so dveh vrst večja IgM, ki ne morejo prehajati skozi placento v plod in manjša IgG protitelesa, ki pa lahko. Na srečo le IgG protiteles na začetku zelo malo in ne naredijo škode, je pa treba biti previden zato pri drugi nosečnosti, če se ponovi scenarij, da je otrok spet Rh+, ker v tem primeru se pri materi začnejo sproščati IgG protitelesa zelo zgodaj in v veliko večjem številu in uničevati otrokove eritrocite. Stanje zdravniki omilijo, tako da z zdravili oslabijo materin imunski odziv, pri otroku pa poskušajo omiliti slabokrvnost - ne vem natančno na kakšen način to počno. Upam, da nisem preveč zakomplicirala, sigurno pa ve o tem veliko katerakoli ginekolog-inja, ki vodi vsako nosečnost in to je podatek, ki ga je treba sigurno zdravnici povedati. Se opravičujem, da tole nima več veze o prehrani Glede na to, da bi naj bilo le 20% populacije negativnih, nas je tukaj na forumu kar dost...........al se mi sam zdi............tudi sama sem A negativna.Kar se tiče glede poroda pri negativnih ženskah pa tako, če imaš pozitivnega otroka potem dobiš v 24 urah po porodu inekcijo za nevtralizacijo teh protiteles, če je pa otrok negativen, potem pa nič.....je vse ok.............tako je bilo pri meni, sin je pozitiven, hči pa negativna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 30. marec 2006 Prijavi Deli 30. marec 2006 a res si a- no če boš kdaj kaj rabla... lovka... ahahahahahah ud hubotnce ... lovka se pa res cudn slis, cist 0 lovsko ne ma ja, jst mam tut 0, pa zvim useen k vegi. ma ja no....js naj bi cvetela ob veg prehrani ampak mesu se pač ne odpovem To bom pa jst (to mam)... celo z recepti http://www2.shrani.si/thumbs/programz326099.pngzanimivo, da česar se morem izogibat skor ne jem..razn mesa Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 1. april 2006 Prijavi Deli 1. april 2006 Mislim, da telo samo pove kaj rabi, če se seveda poslušamo. Če bi upoštevali vse kar reklamirajo, pa pišejo po časopisih razni t.i. strokovnjaki, bi si naredili fajn zmedo v telesu. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 14. maj 2007 Prijavi Deli 14. maj 2007 Prehrana za krvno skupino BKrvna skupina 0 in krvna skupina A se zdita v mnogih pogledih polarni nasprotji. Skupino B pa lahko najbolje opišemo kot idiosinkratično - s popolnoma edinstvenimi in včasih kameleonskimi značilnostmi.Prehrana za skupino B je uravnotežena in polna ter vključuje veliko izbiro hrane. Hrana, ki spodbuja pridobivanje telesne težekoruza ovira pridelovanje inzulina; upočasnjuje metabolizemleča povzroča hipoglikemijo ovira pravilno porabo hranljivih snovislabi učinkovitost metabolizmaarašidi slabi učinkovitost metabolizma povzroča hipoglikemijo, ovira delovanje jetersezamova semena slabi učinkovitost metabolizma, povzroča hipoglikemijoajda ovira prebavo, slabi učinkovitost metabolizma povzroča hipoglikemijopšenica upočasnjuje metabolne in prebavne procese; povzroča, da se hrana nalaga kot maščobno tkivo, namesto, da bi se porabila kot energija Hrana, ki spodbuja izgubljanje telesne težezelena zelenjava izboljšuje delovanje metabolizmameso izboljšuje delovanje metabolizmajetra izboljšuje delovanje metabolizmajajca izboljšuje delovanje metabolizma*čaj iz sladiča preprečuje hipoglikemijo Sem vedela da tole obstaja. Tole je skupina B (najbolj raznolika prehrana)0 je bolj na beljakovinah. Ljudje s krvno skupino 0 cvetijo ob visoko intenzivni fizični vadbi in živalskih beljakovinah. Hrana, ki spodbuja pridobivanje telesne teže:pšenični gluten se vmešava v proizvodnjo inzulina; upočasnjuje metabolizemkoruza se vmešava v proizvodnjo inzulina; upočasnjuje metabolizem nizki fižol ovira izgorevanje kalorij stročji fižol ovira izgorevanje kalorij leča ovira izgorevanje kalorij zelje ovira izgorevanje kalorij brstični ohrovt zavira tvorbo hormona ščitnicecvetača zavira tvorbo hormona ščitnice gorčica zavira tvorbo hormona ščitnice Hrana, ki spodbuja izgubljanje telesne teže:morske alge vsebujejo jod; povečujejo tvorbo hormona ščitniceribe in morski sadeži vsebujejo jod; povečujejo tvorbo hormona ščitnicejodirana sol vsebuje jod; povečuje tvorbo hormona ščitnicejetra vir vitamina B; izboljšuje metabolizemrdeče meso izboljšuje metabolizemohrovt izboljšuje metabolizemšpinača izboljšuje metabolizembrokoli izboljšuje metabolizem Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 14. maj 2007 Prijavi Deli 14. maj 2007 Ej, contesa, kdo je pa to raziskal? Mi je ful zanimivo, da rdeče meso spodbuja izgubljanje teže. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 14. maj 2007 Prijavi Deli 14. maj 2007 in kaj naj mi revezi ki imamo dobesedno VAMPIRSKO krvno grupo zremo? Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 14. maj 2007 Prijavi Deli 14. maj 2007 Ej, contesa, kdo je pa to raziskal? Mi je ful zanimivo, da rdeče meso spodbuja izgubljanje teže.Tako zelo na hitro iz rokava je to menda bil dr. Peter D'Adamo, ki je tudi izdal knjigo o tem. Je pa že njegov foter, tudi zdravnik, delal na tem področju. Sin Peter je tako "le" dokončal vse skupaj.Pa ne me linčat, če slučajno živim v zmoti! in kaj naj mi revezi ki imamo dobesedno VAMPIRSKO krvno grupo zremo? Vampirsko grupo??Kar tako - zaradi lepšega - priporočam dieto! Če se slučajno obnese - priporočaj dalje! Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 14. maj 2007 Prijavi Deli 14. maj 2007 ja hvala lepa!Clovk se ne pocuti glih najboljs k zve da lahko vsako kri dobi,,,da pa jo lohka le sebi enakemu Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 15. maj 2007 Prijavi Deli 15. maj 2007 Ej, contesa, kdo je pa to raziskal? Mi je ful zanimivo, da rdeče meso spodbuja izgubljanje teže. Obstaja tudi ženska pisateljica, ki je napisala Diete glede na krvno skupino, sem jo omenila bolj na začetku te teme. Rdeče meso spodbuja izgubljanje telesne teže če si skupina 0. Drugače pa ima vsaka krvna skupina svoje pozitivne in negativne skupine hrane, ki ji ustrezajo ali pa ne. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 15. maj 2007 Prijavi Deli 15. maj 2007 Anita Hessmann - Kosaris : DIETE ZA KRVNE SKUPINE (Mladinska knjiga) Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. maj 2007 Prijavi Deli 15. maj 2007 ajajaj.... xrolleyesx spet se bodrek z golazhom meshu zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. maj 2007 Prijavi Deli 15. maj 2007 . <span style='color:green'>Krvna skupina ABIzvor:Kavkazi,Mongoli.Prebavni sistem: zmerno prenaša uravnoteženo mešano prehrano.Imunski sistem:izjemno prilagodljiv.Priporočljivo: meso,ribe,mlečni izdelki, zlasti kisli,stročnice, žita, sadje in zelenjava.</span> Jz mam krvno skupino AB-... Mmmm..stročnice mi full pašejo,pa žita tud..sadje in zalenjava prav tako...mlečni izdelki tk srednje,..,ribe sploh ne,meso pa tk srednje... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.