nimbus 22. maj 2009 Prijavi Deli 22. maj 2009 V sinjih poletnih večerih bom šel po stezah,skoz žito bodeče, v poljanah pogazil bom travo; sanjav bom občutil svežino na svojih nogah.Vetru bom pustil oblivati golo mi glavo. Nič ne bom mislil in niti govoril,A v duši se bo zdramila neskončna ljubezen,In kot kak cigan se bom daleč odplodilskozi Naravo - kot da bi z žensko bil, srečen. Rimbaud, Občutje Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. maj 2009 Prijavi Deli 23. maj 2009 Včasih ne morem živeti,preveč sem otožen in plah;in vendar ne morem umreti,preveč me je smrti strah. Premalo je v jami spatiin biti samo mrlič,premalo življenje končatiza tak enostaven nič. Ker tam so le deske zbitepodolgem in počez,rjuhe grobo sešitein nekaj neznatnega vmes.... Kajetan Kovič Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 25. maj 2009 Prijavi Deli 25. maj 2009 The One Selfby Sri Aurobindo All are deceived, do what the One Power dictates,Yet each thinks his own will his nature moves;The hater knows not 'tis himself he hates,The lover knows not 'tis himself he loves. In all is one being many bodies bear,There Krishna flutes upon the forest mood,There Shiva sits ash-smeared, with matted hair.But Shiva and Krishna are the single God. In us too Krishna seeks for love and joy,In us too Shiva struggles with the world's grief.One Self in all of us endures annoy,Cries in his pain and asks his flute's relief. My rival's downfall is my own disgrace,I look on my enemy and see Krishna's face. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. maj 2009 Prijavi Deli 26. maj 2009 Obrni v knjigi list nazaj.Narahlo, da se ne ospejo sanjeo sreči, ki je segla vanje,da podari ljubezni svoj smehljaj. Dva plaha gosta majniške noči.Nikjer se ni stopinja oglasilain glava se je h glavi primaknilaz nemirnimi otroškimi očmi. Dotik dveh vlažnih rok in stisk dlani.že ustnice so topel dih čutile,hotel sem jaz in si hotela tiin vendar niso se sklenile.Se vprašaš kdaj morda zakaj?Obrni v duši list nazaj. Kajetan Kovič **** Dež pa kar pada,danes bolj kot včeraj,neznosno vztrajenkot poletne sušein vse bolj naškot da je tu od zmeraj,preplavlja nam polja ,,srca in duše. Z njim malodušje v najuvse bolj rasev občutek, kot da sva nečesa kriva,za ta pogubni dež in težke čase,nabrekla od besed le še molčiva...T.Pehani Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 Popolno za te dni: I'vo pensando: e nel pensar m'assaleUna pieta si forte di me stesso,Che mi conduce spessoAd alto lagrimar, ch' i' non soleva. Petrarca Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 Če bo Aliana to prebrala od Calderona: Pues el delito majorDel hombre es haber nacido. Od Ovida je najboljše Remedia Amoris : He helps the mind best who once and for allbreaks the tormenting bonds that ensnare and entangle the heart. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 remedia amoris to razumem. sam takšnih arcnij po mojem ni. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 remedia amoris to razumem. sam takšnih arcnij po mojem ni. Seveda jih ni. Ampak to nam ne bo preprečili, da jih ne bi iskali. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 Seveda jih ni. Ampak to nam ne bo preprečili, da jih ne bi iskali. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 5. julij 2009 Prijavi Deli 5. julij 2009 I live not in myself, but I becomePortion of that around me; and to meHigh mountains are a feeling. Byron Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 5. julij 2009 Prijavi Deli 5. julij 2009 Ravnokar prebrala spet cele Prešernove poezije.. namesto, da bi se učila v bistvu mi je samo med učenjem prišla na misel: Marskteri romar gre v Rim, v Kompostelje...in ugotovila, da ne znam naprej in da sploh ne vem, o čem govori... in preden sem našla točno to pesem.. je blo treba vsako mal preletet Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. julij 2009 Prijavi Deli 7. julij 2009 Lasso, nol so, ma si conosco io beneche per far piu dogliosa la mia vitaAmor m'addusse in si gioiosa spene. Petrarca LVI Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 9. julij 2009 Prijavi Deli 9. julij 2009 Lasso, nol so, ma si conosco io beneche per far piu dogliosa la mia vitaAmor m'addusse in si gioiosa spene. Petrarca LVI a ti govoriš tudi te čudne jezike TUJEC Truden od vprašanj in od pogledovbrez besed v daljavo je strmelin molče je vstal in spet odšel -.Bolj kakor ljubezenskih trepetov si noči popotnih je želel.Prebedel je mnoge brez počitka,ki nad njim so z zvezdami rojilein daljave ozke razklenilein se sproti menjale kot bitka; druge spet, ki v mesečnih vasehso kot lahke plen se mu predaleali na odmaknjenih potehparkov mu graščine pokazale,ki se z mislijo jih je oklenil,vendar le za hip, ker že je krenil,že je čutil, da obstanka ni;on je šel naprej in gledal noveceste in dežele in mostovein velikih mest prevzetni sij. Videti, ničesar poželeti,več se mu je zdelo, kakor vzetisi življenja slast in čast.A na tujih zrgih v zgodnjem mrakuje vdolbino kamna ob vodnjakuvčasih čutil kakor svojo last. Rainer Maria Rilke Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 10. julij 2009 Prijavi Deli 10. julij 2009 Ne govorim ravno, včasih pa kaj preberem Še prevod: Ne vem, ni mi pa več tuje,da me zato, da bolj življenje peče,Amor na sladko upanje napeljuje Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. november 2009 Prijavi Deli 11. november 2009 Zakaj sem pozabil, kdo sem bil, ko sem bil otrok?Zakaj se ne spomni ta, ki sem bil takrat jaz?Zakaj ni nobene podobnostimed tem, ki sem, in tem, ki sem bil?Otrok, ki sem bil - je umrl ali živi?Sem drug? Vidim v sebi živeti drugega?Življenje, ki je v meni preteklo - v kaj je preteklo?Je bilo v meni več zaporednih dušali ena sama nezavedna bit? Fernando Pessoa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 11. november 2009 Prijavi Deli 11. november 2009 Zakaj sem pozabil, kdo sem bil, ko sem bil otrok?Zakaj se ne spomni ta, ki sem bil takrat jaz?Zakaj ni nobene podobnostimed tem, ki sem, in tem, ki sem bil?Otrok, ki sem bil - je umrl ali živi?Sem drug? Vidim v sebi živeti drugega?Življenje, ki je v meni preteklo - v kaj je preteklo?Je bilo v meni več zaporednih dušali ena sama nezavedna bit? Fernando Pessoa A lahko dam en tut*, ki nekak odgovarja tej pesmi? The thing that's totally different between children and adults, is that children have the ability to spontaneously use their imagination to forget what's bothering them and be inspired by every pony, feather, or bug that crosses their path. Oh, yeah... you're like that. It's easy, The Universe I'm so proud of the grown-up you turned out to be. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. november 2009 Prijavi Deli 12. november 2009 sveda lahko evo, še ena kratka... Moja lastna čustvaso stvari, ki se mi zgodijo. F.P. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 12. november 2009 Prijavi Deli 12. november 2009 Nemam najljubšeg pesnika. Vendar mi je lepa pesem Tina Ujevića Vsakdanja jadikovka. Ne vem kakšen je prevod na slovenski (če ga ima) pa postavljam na hrvaškem Kako je teško biti slab, kako je teško biti sam, i biti star, a biti mlad !I biti slab, i nemoćan, i sam bez igdje ikoga, i nemiran, i očajan.I gaziti po cestama, i biti gažen u blatu, bez sjaja zvijezde na nebu.Bez sjaja zvijezde udesa sto sijaše nad kolijevkom sa dugama i varkama.O Bože, Bože, sjeti se svih obećanja blistavih što si ih meni zadao.O Bože, Bože, sjeti se i ljubavi, i pobjede i lovora i darova.I znaj da Sin tvoj putuje dolinom svijeta turobnom po trnju i po kamenju,od nemila do nedraga, i noge su mu krvave, i srce mu je ranjeno.I kosti su mu umorne, i duša mu je žalosna, i on je sam i zapušten.I nema sestre ni brata, i nema oca ni majke, i nema drage ni druga.I nema nigdje nikoga do igle drača u srcu i plamena na rukama.I sam i samcat putuje pod zatvorenom plaveti, pred zamračenom pučinom,i komu da se potuži? Ta njega nitko ne sluša, ni braća koja lutaju.O Bože, žeže tvoja riječ i tijesno joj je u grlu, i željna je da zavapi.Ta besjeda je lomača i dužan sam je viknuti, ili ću glavnjom planuti.Pa nek sam krijes na brdima, pa nek sam dah u plamenu, kad nisam krik sa krovova !O Bože, tek da dovrši pečalno ovo lutanje pod svodom koji ne čuje.Jer meni treba moćna riječ, jer meni treba odgovor, i ljubav, ili sveta smrt.Gorak je vijenac pelina, mračan je kalež otrova, ja vapim žarki ilinštak.Jer mi je mučno biti slab, jer mi je mučno biti sam (kada bih mogao biti jak,kada bih mogao biti drag), no mučno je, najmučnije biti već star, a tako mlad! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 minnie ko že govorimo o starosti ko smo v sebi mladi.... *** Odložil sem masko in sem se videl v ogledalu...Bil sem otrok izpred mnogih let...Nič se nisem spremenil... In to je prednost tega, da znaš sneti masko.Vedno si otrok,preteklost, ki ostaja,otrok. Odložil sem masko in sem si jo dal nazaj.Tako je bolje.Tako sem maska. In vrnem se v normalnost kot na končno postajo. F.P. Torej, dokler smo normalni smo vedno že (še)...mrtvi. Živeli mrtveci x!x Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 Rad bi imel rad, da bi imel rad, da bi imel rad.Trenutek... Daj mi od tamle eno cigareto,iz zavojčka na vrhu nočne omarice.Nadaljuj... Govoril si,da se je v razvoju metafizikeod Kanta do Heglanekaj izgubilo.Absolutno se strinjam. Resnično sem te poslušal.Nondum amabam et amare amabam.Kako nekaj nenavadnega so te povezave idej!Utrujen sem od razmišljanja, da čutim nekaj drugega.Hvala. Daj, da prižgem. Nadaljuj. Hegel... P.S. Pessoa je bil kantovec. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. november 2009 Prijavi Deli 18. november 2009 Bistvena je ljubezen.Spol je samo slučaj.Lahko je enakali drugačen.Človek ni žival:je inteligentno meso,četudi včasih bolno. Pessoa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. november 2009 Prijavi Deli 19. november 2009 Moje čustvo je pepelmoje domišljijein jaz pustim pepel, da padav pepelnik Razuma. Pessoa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. november 2009 Prijavi Deli 20. november 2009 Gnus. Hotenje ničesar.Obstajati, da se ne umre.Kot ima hiša pročelje,imam ta način, da sem. Gnus. Hotenje ničesar.Sedem na rob ceste.Že utrujen od potigrem do sosednjega kraja. Toda gnus. Nič me ne obtežuje,le hotenje, ki se je zasnulov tistem, česar ne mislim več,kot kdo, ki še kar naprej zre...Pessoa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. november 2009 Prijavi Deli 21. november 2009 Resnično bi si želelz eno samo dušo čutiti:da nisem le edenod drugih, me ne neha prekliti. Da nimam doma, gre. Da nimam miru, šedobro, in da ne pripadam.A ker imam toliko duš, ne moremimeti niti svoje duše. Pessoa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. november 2009 Prijavi Deli 21. november 2009 Resnično bi si želelz eno samo dušo čutiti:da nisem le edenod drugih, me ne neha prekliti. Da nimam doma, gre. Da nimam miru, šedobro, in da ne pripadam.A ker imam toliko duš, ne moremimeti niti svoje duše. Pessoa Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.