vranja 10. december 2007 Prijavi Deli 10. december 2007 kukr se obrneš maš rit odtzad Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 10. december 2007 Prijavi Deli 10. december 2007 Vsako sekundo se za nas začenja novo življenje.Radostno mu pojdimo naproti.Naprej moramo, če hočemo ali ne,in bolje bomo hodili,če bomo gledali naprej,kakor če se bomo nenehno ozirali nazaj. Naša življenja so kot sončeva pot.V najtemnenšem trenutku se obeta dan. Življenje zahteva samo moč, ki jo imaš.Možno je eno samo junaško dejanje-da ne pobegneš. "citati iz knjige Modrost za novo tisočletje" Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. december 2007 Prijavi Deli 11. december 2007 "Only ignorance makes us think that we can alter the future; what will be will be, and the future is as unalterably fixed as the past. That is why hope and fear are condemned :both depend upon viewing the future as uncertain, and therefore spring from lack of wisdom." Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 12. december 2007 Prijavi Deli 12. december 2007 "Only ignorance makes us think that we can alter the future; what will be will be, and the future is as unalterably fixed as the past. That is why hope and fear are condemned :both depend upon viewing the future as uncertain, and therefore spring from lack of wisdom." Spet ena močna pje Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. december 2007 Prijavi Deli 12. december 2007 "Only ignorance makes us think that we can alter the future; what will be will be, and the future is as unalterably fixed as the past. That is why hope and fear are condemned :both depend upon viewing the future as uncertain, and therefore spring from lack of wisdom." Ful dobro, vir prosim...Me spominja na Schopija, lahko bi bil pa tudi kakšen swami. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2007 Prijavi Deli 13. december 2007 Bertrand Russell, History of western philosophy, page 556, ko govori o Spinozi. Torej, primarni vir je Spinoza samo kje pa ne piše. Je pa zanimiv prvi stavek, ko začne pisat o Spinozi: "Spinoza is the noblest and most lovable of the great philosophers." "noblest" in "lovable"... ma ti dve besedi bertrand ne razdaja ravno za vsako figo in bi si celo upal dejati, da mu je bil osebno kot tudi njegova filozofija zelo pri srcu. spinoza je razvil azijsko filozofijo neodvisno od nje. kolikor je meni znano je ni študiral. sploh ni velik bral. je samo dajal. sam kaj ko ga niso štekal Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. december 2007 Prijavi Deli 15. december 2007 Dragoceno ljubezen je treba osvajati,ničvredna se ponuja sama.(ruski pregovor) Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 15. december 2007 Prijavi Deli 15. december 2007 Raje bi bil pepel kot prah!Raje bi, da moja iskra dogori v bleščečem plamenu, kot pa da počasi ugaša.Raje bi bil veličasten meteor, da bi vsak moj atom bleščeče sijal,kot pa zaspan, počasen planet.Smisel človeka je da živi, ne da obstaja.Ne bom tratil dni in jih skušal podaljšati.Izkoristil bom svoj čas. Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 17. december 2007 Prijavi Deli 17. december 2007 "Biti jezen na pravo osebo,v pravi meri,v pravem trenutku,s pravim namenom in na pravi način-to ni lahko."Aristotel Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 17. december 2007 Prijavi Deli 17. december 2007 Bertrand Russell, History of western philosophy, page 556, ko govori o Spinozi. Torej, primarni vir je Spinoza samo kje pa ne piše. Je pa zanimiv prvi stavek, ko začne pisat o Spinozi: "Spinoza is the noblest and most lovable of the great philosophers." "noblest" in "lovable"... ma ti dve besedi bertrand ne razdaja ravno za vsako figo in bi si celo upal dejati, da mu je bil osebno kot tudi njegova filozofija zelo pri srcu. spinoza je razvil azijsko filozofijo neodvisno od nje. kolikor je meni znano je ni študiral. sploh ni velik bral. je samo dajal. sam kaj ko ga niso štekal Tudi Schopi, ko govori o Spinozi in Brunu pravi, da sta nekakšni egzoti, ki bi naravno morali uspevati na bregu Gange, ne pa na sredi največje duhovne teme Evrope. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 "Biti jezen na pravo osebo,v pravi meri,v pravem trenutku,s pravim namenom in na pravi način-to ni lahko."Aristotel[/quote Če prej rešiš pri sebi,odpade vsaka jeza do drugega,čeprav ti je ta zlo naredil,ti si ta oseba,ki je to zlo sprejela.Ponavadi občutki krivde vlečejo kramo nase. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 jeza...je v bistvu zelo...prestrašena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 jeza...je v bistvu zelo...prestrašena kolk je prestrashen shele oni, ki se ga jeza dotakne.... x:Dx zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 kolk je prestrashen shele oni, ki se ga jeza dotakne.... x:Dx zlomk....tralalabolj od najbolj jeznega...sigurno ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 bolj od najbolj jeznega...sigurno ne prouzaprou lih bl opd najbl jeznga ....zato k ga jeza doleti....pa rata she bl jezn od najbl jeznga....in se ma na koga jezit....sami jezni klele.... xzobkox zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 Če prej rešiš pri sebi,odpade vsaka jeza do drugega,čeprav ti je ta zlo naredil,ti si ta oseba,ki je to zlo sprejela.Ponavadi občutki krivde vlečejo kramo nase. Hmmm.Nisem jezna...trenutno.. .(.tko za info. )V to temo napišem kakšno dobro misel,ki se me dotakne,ki je resnična..,ki mi da misliti..,ki je življenska..In jeza je definetivno življenska.V mejah normale je čist kul... In res je...v jezi se skriva veliko strahu...posebej v potlačeni jezi... Še ena dobra življenska misel: "Samo poveži vsakdanjost in strast,pa boš oboje ugledal v njuni najboljši luči.Ne živi več po koščkih.Samo poveži ju,pa bosta tako zver kot menih,oropana osame,za katero mislita,da je življenje,umrla."E.M.Forster:Howardov konec Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 "Vsakdo ve, kako koristno je biti koristen, nihče pa ne ve, kako koristno je biti nekoristen." Zhuang Zi no sikiriki, meditacije, reiki Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 19. december 2007 Prijavi Deli 19. december 2007 Modre misli in citati iz knjige Modrost negotovosti, avtor Alan Watts: »Razumeti sebe je kot poskusiti ugrizniti svoje zobe.« »Ne moreš se znebiti svoje halucinacije, da si ego, z aktivnostjo svojega ega.« »Nezavedanje osnovne enosti organizma in okolja je resna in nevarna halucinacija.« »Občutek odtujitve človeka od narave vodi do uporabe tehnologije za podjarmljanje narave namesto za naravno sodelovanje z naravo.« »Religijski fanatik, ki se oprijemlje določenih idej o naravi Boga in vesolja, postane oseba, ki sploh nima vere.« »Če bi ZARES verjeli v krščanstvo, bi kričali na ulicah.« »Kam bo ladja šla ni odvisno od tega, kje je bila v preteklosti, ampak, kam pluje zdaj.« Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 22. december 2007 Prijavi Deli 22. december 2007 Modre misli in citati iz knjige Modrost negotovosti, avtor Alan Watts: »Razumeti sebe je kot poskusiti ugrizniti svoje zobe.« »Ne moreš se znebiti svoje halucinacije, da si ego, z aktivnostjo svojega ega.« »Nezavedanje osnovne enosti organizma in okolja je resna in nevarna halucinacija.« »Občutek odtujitve človeka od narave vodi do uporabe tehnologije za podjarmljanje narave namesto za naravno sodelovanje z naravo.« »Religijski fanatik, ki se oprijemlje določenih idej o naravi Boga in vesolja, postane oseba, ki sploh nima vere.« »Če bi ZARES verjeli v krščanstvo, bi kričali na ulicah.« »Kam bo ladja šla ni odvisno od tega, kje je bila v preteklosti, ampak, kam pluje zdaj.« sem na hitro prebral "če bi (stranka) ZARES verjela v..." vidiš, temu se reče politična malverzacija . fak, kdo si zmišljuje te besede ammm, ja, alan watts... meni je njegov doku všeč (v več delih sicer...) hotel sem pa v bistvu napisat čisto preprosto življensko misel... ker veliko govorim "Tisti, ki vedo, ne govorijo; tisti, ki govorijo, ne vedo." Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 23. december 2007 Prijavi Deli 23. december 2007 "Tisti, ki vedo, ne govorijo; tisti, ki govorijo, ne vedo." Preveč govorim.Torej ne vem..kaj ne vem...pojma nimam. Človekov cilj potovanja ni nikdar kraj,marveč nov pogled na stvari.-Henry Miller- Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 23. december 2007 Prijavi Deli 23. december 2007 Poznamo tri življenska obdobja: mladost, zrela leta in 'joj, kako fajn pa vi izgledate!' Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rdeča hrenovka 23. december 2007 Prijavi Deli 23. december 2007 Saj tudi Kolumb ni vedel, če najde Ameriko, pa je vseeno šel na pot.(Srečko Kosovel) Sprejemaj, kar da življenje. Ne jezi se. Če ne, se moraš vedno jeziti.(Srečko Kosovel) Citiraj ..le krila misli me neso.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. december 2007 Prijavi Deli 24. december 2007 ljudje so kot kure. no, skoraj; če jim rečeš praznujte praznujejo, če jim rečeš žalujte in oblegajte britofe bodo počeli prav to in če jim rečeš ajs, fuj to pacek, to ni zate, bodo mislili, da je temu res tako. a kljub vsej tej slepoti ne najdejo svojega zrna (sreče) in v tem jih preprosta kura nepremostljivo presega. by nimbus Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 24. december 2007 Prijavi Deli 24. december 2007 ljudje so kot kure. no, skoraj; če jim rečeš praznujte praznujejo, če jim rečeš žalujte in oblegajte britofe bodo počeli prav to in če jim rečeš ajs, fuj to pacek, to ni zate, bodo mislili, da je temu res tako. a kljub vsej tej slepoti ne najdejo svojega zrna (sreče) in v tem jih preprosta kura nepremostljivo presega. by nimbus nauči se boritikaži potvse, kar počneš, počni dobrospoznaj dejstvapričakuj najslabšeizkoristi danpožgi mostove za sebojnaredi boljezdružujpuščaj ljudi v negotovosti by SUN CU Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 25. december 2007 Prijavi Deli 25. december 2007 Sun Tzu je bil nedvomno prodornega duha in širokega uvida. ni razsipal svojih moči, ni agresivno napadal... vodil je inercijsko energijo sovražnikovega napada in slavil zmago brez bitke kot najvišji uspeh. a ko kliče sovražnika za sovražnika in jih loči pred prijatelji in ostalim svetom nam pove, da še vseeno ni uvidel poslednje resnice Enega. tako so zhuang zi-jeve besede kot brus za njegov topi meč: »Pravi ljudje preteklosti niso poznali ne radosti nad svojim raojstvom ne odpora do svoje smrti. Njihov vstop v svet telesnosti jim ni vzbujal veselja, njihov odhod v onostranstvo ne odpora. Ravnodušno so odhajali, ravnodušno so prihajali. Svojega izvora niso pozabljali, k svojemu koncu niso stremeli. Sprejemali so (svojo usodo) in se je veselili. Pozabljajaoč (smrt) so se vračali v onostranstvo. Tako s svojim duhom niso omejevali Daa in s svojimi človeškimi silami niso poskušali pomagati Nebu. Takšni so bili pravi ljudje... Zatorej, Eno je tisto, kar so ljubili; česar niso ljubili, je pa prav tako tisto Eno. Tisto, v čemer so bili eno, je Eno, tisto, v čemer niso bili eno, pa je tudi Eno. V tem, kar je bilo njihovo Eno, so bili tovariši Neba. V tem, kar ni bilo njihovo Eno, so bili tovariši ljudi. Pravi človek pa je tisti, pri katerem si nebesno in človeško ne nasprotujeta.« P.S. zdej sem že čist plau od modrosti ja fajn lia, da si prišla mal naokol pogledat, te kar neki cajta ni blo naokol. đez bre zapela Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.