Skoči na vsebino

Življenjske modre misli

Master

Recommended Posts

Ena za sstaneta:

Celo življenje ti solijo pamet, na koncu pa umreš od cukra.

:lol: :palec:

Ena splošna, za vse, iz kultnega Štoparskega vodnika po galaksiji:

"[...] Vse življenje me že spremlja čuden nerazložljiv občutek, da se okrog mene nekaj dogaja, nekaj velikega, celo bizarnega, pa mi nihče ničesar ne pove."

"Ne," ga je zavrnil starec, "to je čisto navadna preganjavica. Vsakdo v vesolju jo ima."

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

Odkod to nenehno hrepenenje,da bi bil ljubljen?

Ljubljen hočeš biti zato,ker sam ne ljubiš.

Dokler terjaš ljubezen zase,v tebi samem ni ljubezni.

-Krisna murti-

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Ljubit... biti ljubljen... kaj pa jaz vem... grem travo jest x:Dx

"Od Bogov je treba

prositi za stvari, ki so primerne smrtnim srcem,

spoznavajoč ob tem, kar se nahaj pri nogah

kakšna je naša usoda.

Ljuba duša, za nesmrtno življenje, si ne

prizadevaj, zajemaj od umetnosti, ki je izvedljiva."

Umetnost, kot najboljša kopija božanskega x:px x:px x:px

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

V življenju slehernega človeka pride trenutek, ko se mora odločiti, ali bo živel med ljudmi ali ne - norec med norci, ali sam norec.

Thornton Wilder

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Odkod to nenehno hrepenenje,da bi bil ljubljen?

Ljubljen hočeš biti zato,ker sam ne ljubiš.

Dokler terjaš ljubezen zase,v tebi samem ni ljubezni.

-Krisna murti-

:palec: :palec: :palec:

še ena njegova:

v resnici nisi navezan na zdravje, denar, ugled...

ampak na svojo idejo, da bi bilo življenje brez teh stvari dolgočasno...(tko nekako po spominu)

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

xscratchx Nimbus, a si ti platonist, al si na nemške klasike mahnjen?

x:)x

Ammmm... ful težko ti na tole odgovorim... brez umetnosti ne bi mogu živet, Platon jo je pa totalno podcenil, razvrednotil. Tko, da... platonist v smislu njegovega sveta idej in razlage sveta, druge plovbe, utemeljitve nadčutnosti, preseganje čutnega itd.; predvsem ga pa občudujem kot velikega misleca svojega obdobja. Če ne bi bilo Platona tudi mi danes ne bi bili tukaj takšni kot smo x;)x Po drugi strani se je pa tudi modrost oz. vednost v časovnem oziru človeštva stopnjevala in nadgrajevala tako, da bi bilo nespametno, če bi zanemarili poznejše mislece. Od nemške klasične je itak Kant rajcig, sam on je tam v petnajsti dimenziji, jaz pa še vedno 3D furam tko, da sem raj tih, kar se njega tiče.

Skratka, Platon je fajn... bi moral biti obvezen za vsakega homo sapiensa... ampak eno je idealizem, drugo pa realizem x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ljubezen ne pomeni vkleniti.

Ljubiti pomeni osvobajati.

In ko moremo svobodo dati tam,

kjer je najlažje natakniti okove,

potem smo blizu svoje resnice.

In naša ljubezen je ljubezen

v pravem pomenu besede in dejanja. x^x

Richard Bach

....živimo v preteklosti ali prihodnosti; v pričakovanju posebnega trenutka, ko se nam bo razkrilo življenje samo in njegov pomen. In ne opazimo, da življenje medtem mineva.

Alexander Elchaninov

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Tam nekje v sedmem in šestem stoletju pred Kr., so živeli misleci, ki so jih klicali "sedem modrih" in so znani kot začetniki moderne zahodne miselnosti. No, v bistvu so lahko bili samo možje, ki so imeli dovolj prostega časa, da so se lahko udejstvovali v miselnih aktivnostih; vsaj takrat si lahko preprosto predstavljam to kot neko vrste luksuzno dobrino. Skratka, gre se za ful dolgo nazaj, na zemlji je bilo ful, ful, ful, manj ljudi, egipčani so se že razcveteli, čakajo nas še grško - perzijske vojne, evo, takrat še maratona niso "laufal" x:Dx , na kratko, če bi pogledal na zemljo iz vesolja, bi opazil neko koncentracijo aktivnosti človeštva v mali aziji. Zanimivo se mi zdi, kako so razmišljali in kako je bila že takrat razdelana moralnost. Prvi med njimi, torej teh sedem modrecev, je strnilo svoje misli v zelo kratko a udarno frazo. Niso pisali dolge spise in stvari utemeljevali. Bili so kratki, razumljivi in jedrnati. Od njihovega pisanja se ni veliko ohranilo, največ zvemo o njih preko kasnejših avtorjev. No, tule bom postal njih ugotovitve oz. reke, ker se mi zdi, da so koristni oz. zanimivi tudi za nas. Nekateri so pa tudi tako out of date (vsaj zame), da se jim lahko iz srca nasmejemo.

Naj bo prvi Solon

»Ničesar preveč!

Ogiblji se veselju, ki rodi žalost!

Pečati besede z molkom, molk s pravim časom!

Navadi se poslušati, pa boš znal ukazovati!

Če od drugih zahtevaš račun, ga tudi sam dajaj!

Ogiblji se slabi družbi!

Vedi in molči!

Nevidno povzemaj iz vidnega!«

xrainbowx

Fernando Pessoa

So ljudje, ki zaradi preživetja pozabijo živeti in so ljudje z bolečinami v hrbtenici.

Delati iste stvari in pričakovati drugačne rezultate je definicija norosti.

neznani avtor

Poglavitni vir napak pri razumnih presojah so nezadostni podatki in napačni podatki.Posameznik se dnevno sooča z novimi stanji, nima vselej na razpolago vsega gradiva x^x

Človeku ne škodujejo sovražniki ampak prijatelji. x8Dx

Zato je perverznež zmeraj zelo bolan človek, pa če se tega zaveda ali ne.

Za družbo izjemno nevaren in strpnost do perverznosti je izjemno slaba.

L.RON HUBBARD

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Tales

»Ne lišpaj si vnanjosti, lep bodi po delih!

Ne pridobivaj bogastva z nepoštenostjo!

Težko je sam sebe spoznati!

Najprijetnejša stvar je dobiti kar si želiš!

Brezdelnost je muka!

Neizobraženost je breme!

Ne pasi lenobe, četudi imaš denar!

Bolje, da ti svet zavida, ko da te pomiluje!

Drži se mere!

Ne zaupaj vsem!

Če imaš oblast, drži sam sebe v redu!«

Fernando Pessoa

Ples je vertikalno izražanje horizontalnih občutij x:Dx

"Stojim na postaji že trideset let xsingx xsingx xsingx xsingx poje Oto Pestner, Jurij Zrnec dodaja pa ne b šu raj peš al pa vsaj preveru, če vlak sploh še voz xcivx xrolleyesx

vir: 5moških. com

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Hilon

»Spoznaj sam sebe!

Ne govori slabo o sosedih, če ne, boš slišal, kar te bo zbodlo!

H gostijam prijateljev se odpravi počasi, k nesrečam naglo!

Svatuj poceni!

Blagruj umrlega!

Spoštuj starejšega!

Voli raje izgubo kot umazan dobiček: zakaj prva boli enkrat, drugi zmeraj!

Kadar si jezen, se delaj mirnega, da jih bo pred teboj bolj sram kot strah!

Bodi gospodar v svoji hiši!

Glej, da ti jezik ne bo prehiteval razuma!

Ne želi si, kar ni mogoče!

Če krivico trpiš, se poravnaj, če nasilje, se brani!«

Fernando Pessoa

evo, da ne pozabim pred pozabo... x:px

»Vaja je vse.

Počitek je lep.

Prenaglica je nevarna.

Demokratija je boljša od tiranije.

Naslade so minljive, vrline neumrljive.

V sreči bodi zmeren, v nesreči premišljen!

Do prijateljev bodi enak v sreči in nesreči!

Ne izdaja skrivnosti!

Drži se starih postav, pa mlade mesnine!«

Periandros

Fernando Pessoa

Čeprav prepotujemo ves svet,

da bi našli lepoto,

jo moramo nosit s seboj

ali pa je ne bomo nikoli našli.

-Ralph Waldo Emerson-

Richard Bach

Poljub je kralj dotikov.

*

Včasih je človek tako razočaran, da mu je vseeno in se poroči.

*

Beg pred seboj, je vedno tek v majhnem krogu, tek okoli sebe.

*

Lahko nosimo ves svet v naročju, a nismo srečni, če nimamo nikogar, ki bi se nam vsaj zlagal, da nas ljubi.

*

Najlepše besede so skrite v očeh.

(Rudi Kerševan)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...