Antoninus 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 tukaj pa še nekaj bistvenega za filozofijo. http://www.youtube.com/watch?v=xrShK-NVMIU Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 Tko vehementno, po pisku sodnika, lahko pa samo filozofi odigrajo fusbal... Kaj sem krepavu... to popizdiš Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 Slab je človek; v oblake hoče, in vendar mora imeti palico in oporo na zemlji. martin kačur Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 »Večji del ljudi je malo prida.Poglej se v ogledalo: če se ti zdi, da si lep, moraš lepo delati, če grd, moraš pomankljivost izravnati s plemenitostjo.Pripravljaj se počasi na delo; česar se lotiš, pri tem vzdrži!Varuj se naglih besed, da se ne zaletiš, zakaj kes jim je za petami.Ne bodi ne dobričnik, ne hudičnik!O bogovih reci, da so!Govori ob času.Če si ubog, ne očitaj bogatim, razen če bi zelo koristil!Nevrednega ne hvali zavoljo bogastva!Pridobivaj s prepričljivostjo besed, ne s silo!Kar storiš dobrega, pripisuj bogovom, ne sebi!« Bias Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 Vse kar je , je vdih in izdih tukaj in zdaj vse drugo je balast in nepotrebna krama. Nek prebrala Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 potem je tut tukaj in zdaj balast... čas je fatamorgana Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 čas je relativen (no ja ajnštajna oponašam) ampak staramo se. zato je čas. Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 »Spoznaj pravi trenutek!Ne govori o svojih namerah: zakaj če ti spodleti, se ti bodo ljudje smejali.Kar bljižnemu zameriš, tudi sam ne delaj!Zaupano reč vrni!Dobiček je nenasiten!« Pitakos Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 »Spoznaj pravi trenutek!Ne govori o svojih namerah: zakaj če ti spodleti, se ti bodo ljudje smejali.Kar bljižnemu zameriš, tudi sam ne delaj!Zaupano reč vrni!Dobiček je nenasiten!« Pitakos Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 Serijo zaključujem s Kleobulos-em »Kroti poželenje.Ne delaj ničesar na silo!Otrokom vzgojo!Ženi se med sebi enakimi: če se med višjimi, dobiš gospodarje, ne sorodnike.V obilju ne bodi prevzeten, v sili ne malodušen!« P.S. Jutri sledijo odgovori na vsa najtežja, najširša in najgloblja vprašanja, ki ste si ji kdajkoli postavili a nikoli imeli dovolj poguma, da bi na njih odgovorili... Do takrat pa "Good Night Slovenia, wherever you are" Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 27. februar 2007 Prijavi Deli 27. februar 2007 Če človek hoče nekaj izsiliti, vedno pride nasprotno od tega, kar hoče. M. Kojc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. februar 2007 Prijavi Deli 27. februar 2007 Vem, vem, se ponižno opravičujem, da sem tako dolgo zavlačeval... vem, da vam ni do novih hitrih avtomobilov, hiš, počitnic, fensi oblekic... da se zanimate predvsem za resnico, pratemelj, večnost... in komaj čakate na naslednje vrstice »Kaj je nastarejše: Bog: Zakaj on je nerojen.Kaj je najlepše? Svet: Zakaj delo Boga je.Kaj je največje? Prostor: Zakaj ta vse zaobjemlje.Kaj je najmodrejše? Čas: Zakaj ta spravo vse na dan.Kaj je najhitrejše? Duh: Zakaj ta preleti vse daljine.Kaj je najmočnejše? Nujnost: Zakaj ta vse obvladuje.« Tales Viijjjuuuuu... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. februar 2007 Prijavi Deli 27. februar 2007 Grešiti je človeško. Prenesti krivdo na drugega pa strateško. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 27. februar 2007 Prijavi Deli 27. februar 2007 Hej, Nimbus, a ti mogoče prebiraš Diogenusa Laertiusa? Ali imaš kako drugo literaturo? Me zanima, ker bi rad dobil to bukvo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 Ne... prebiram Zgodovino antične filozofije od Reale-ja... v štirih bukvah in je zelo lepo, nazorno predstavljena. Je pa Laertius velikokrat citiran... A obstaja prevod Laertiusa v slovenščini No, danes ne bom modroval... drugače še porumenim Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 . A obstaja prevod Laertiusa v slovenščini Ne obstaja. Še kakšnih dvajset let, pa se bo kdo mogoče spravil prevajati. Lahko ga dobiš kje na netu, jaz pa hočem konkretno bukvo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 Aha... bi mogu v nuka al pa otona it iskat Ja, sej... zadnjič sem iskal Kanta Die Kritik der reinen Vernunft, pa sem jo našel samo v srbohrvaščini... razumeš... če bi moral zbrat 100 knjig, ki je last človeštva, recimo pred potopom (kot Noe) bi bla poleg biblije in ostalih tudi ta zraven... ampak mi slovenci je baje nimamo prevedene :xx!: Sam to v srbohrvaščini brat... potem sam še angleščina ostane al pa kar original Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 En del Kanta mislim, da je preveden. Samo ne vem pod kakšnim naslovom. Drugače pa je še cel kup klasik filozofije, ki še čakajo. Od Montaignovih esejev do Welt aus Will und Vorstellung. Še dobro, da imajo angleži vse to na razpolago. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 Kaj pa iščeta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 Kaj pa iščeta Samo mal razmišljava, da imamo vse glavne stavri prevedene v slovenščino. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 Samo mal razmišljava, da imamo vse glavne stavri prevedene v slovenščino. Seveda, mnogo jih je pa tudi v originalu slovenskih, morda več, kot si mislita. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 Seveda, mnogo jih je pa tudi v originalu slovenskih, morda več, kot si mislita. Mar tu govori tihi glasek, ki ga nosi po večernem vetercu, da si mogoče tudi ti kdaj kako buklco napisal? Pa ja ne misliš kakih Tstenjakov in Hribarjev? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 Pa ja ne misliš kakih Tstenjakov in Hribarjev?Ne, mislim na vse, kar je bilo napisano v solvenščini, kot materinem jeziku. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 En del Kanta mislim, da je preveden. Samo ne vem pod kakšnim naslovom. Drugače pa je še cel kup klasik filozofije, ki še čakajo. Od Montaignovih esejev do Welt aus Will und Vorstellung. Še dobro, da imajo angleži vse to na razpolago. Ob takih trenutkih pa res čutim, da sem član majhnega naroda... si ne morem kej Ja Stane... pitagorov izrek je že pitagora spisu... na nas je, da naše predhodnike presežemo... zato jih moramo najprej spoznat... al pa začnemo kar z nule pa gremo v peskovnik trikotnike risat Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. marec 2007 Prijavi Deli 1. marec 2007 Ob takih trenutkih pa res čutim, da sem član majhnega naroda... si ne morem kej V odnosu na vse, je vsak materin jezik, ali narod po tvoje, majhen. Menda ja ne misliš, da so bili Grki števično velik narod. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.