nimbus 2. marec 2007 Prijavi Deli 2. marec 2007 V odnosu na vse, je vsak materin jezik, ali narod po tvoje, majhen. Menda ja ne misliš, da so bili Grki števično velik narod. Ja, takrat jih je blo številčno precej več kot "slovencev". Velike nacije kot npr. nemci, francozi, angleži imajo vse prevode teh knjig Nas čaka pa še precej dela... je pa stvar tu tudi diametralno nasprotna... manjša je nacija, manj ljudi te stvari bere, manj je ekonomskega zanimanja za prevajalce itd. Tko, da je jeba... Apropo...Sicer imam o materinščini precej lepih mnenj, ampak sem najprej človek in potem še marsikaj, potem sem pa Slovenec. In po svoje se zavzemam za en svetovni jezik, zato ker jemljem jezik bolj kot orodje spoznavanja in mi ni sam na sebi fetiš kot takšen. Zaradi jezika se je človeštvo samo razhajalo in le malo združevalo. Tko, da nisem na oni strani, ki vkup tulijo v isti rog kao diverzificiranost, različnost, multi-kulti in podobno. Vse to so semena človeških konfliktov... in zakaj, ker sem jaz Slovenec, oni tam pa Hrvat... ker sem jaz budist, oni tam pa kristjan... ker je to moja zemlja "Spor, kot boj nasprotij je oče vseh stvari!" HERAKLEITUS Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. marec 2007 Prijavi Deli 2. marec 2007 Tja, kamor bi ti rad prišel, je človek že bil, v čudovitem svetu živali, v katerem vsi razumejo isti jezik, požrl te bom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 2. marec 2007 Prijavi Deli 2. marec 2007 CAR Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Svet je samo prepričanje, da ljubezen ni mogoča. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. marec 2007 Prijavi Deli 8. marec 2007 Nič ne modrujete ... Pogrešam vaše modre misli Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. marec 2007 Prijavi Deli 8. marec 2007 Jejmo Zakaj bi vam samo pokazal Božji jedilni list?Za vraga,saj vsi stradamo-zatojejmo!(Hafis) Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 8. marec 2007 Prijavi Deli 8. marec 2007 Razlika med teorijo in prakso je v tem, da v teoriji med njima ni razlike, v praksi pa je. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 9. marec 2007 Prijavi Deli 9. marec 2007 Grešiti je človeško. Prenesti krivdo na drugega pa strateško. simpatično Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Teyka 10. marec 2007 Prijavi Deli 10. marec 2007 Biti to, kar si v svetu, ki se noč in dan trudi, da postaneš nekdo drug, za vsako človeško bitje pomeni bojevati najtežjo bitko, ki se nikoli ne konča." - E.E. Cummings Citiraj Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lonley_girl 13. marec 2007 Prijavi Deli 13. marec 2007 Biti to, kar si v svetu, ki se noč in dan trudi, da postaneš nekdo drug, za vsako človeško bitje pomeni bojevati najtežjo bitko, ki se nikoli ne konča." - E.E. Cummings Se strinjam, si pozabila dodati, da v tej bitki vedno izgubimo, ker se na koncu vedno izkaže kdo v resnici smo in se na prizadevenaje biti nekdo drug ne oberestuje. Nikoli ne obžalujmo stvari, ki smo jih naredili NAROBE, OBŽALUJMO stvari, ki jih sploh NIKOLI nismo naredili, ker smo se bali nečsea NOVEGA!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 16. marec 2007 Prijavi Deli 16. marec 2007 Človek je srečen toliko časa,kolikor časa hoče biti srečen,in nihče mu tega ne more preprečiti.-Solženicin- Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. marec 2007 Prijavi Deli 17. marec 2007 Človek ni narejen tako, da bi bil srečen dlje od desetih minut. Pascal Bruckner Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. marec 2007 Prijavi Deli 17. marec 2007 nau držal...naš šef prnese srečo za cel dan, ko zapre vrata , pa gre na službeno pot Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 17. marec 2007 Prijavi Deli 17. marec 2007 Nemogoče je ne verjeti v stvari, ki jih vidimo. Prav tako je nemogoče videti stvari, v katere ne verjamemo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. marec 2007 Prijavi Deli 18. marec 2007 Ja, tisto kar ne vidimo pač za nekatere ne obstaja: matematika ne obstajaduša ne obstajamorala ne obstajaelektrika ne obstajadobra volja ne obstajamisel ne obstajaradijski valovi ne obstajajoradar ne obstajasanje ne obstajajoideja ne obstajaitd. bla bla bla To je podobno kot oni petorni doktor kvantne fizike, ki po nuji razmer pozna le 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000...0001 procent kozmosa medtem, ko mu je 99,999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999...999 procentov le tega neznanega in nam bluzi, da smo mi tu sami, da nlp ne obstaja itd. Ne gre tu za religijo, mističnost in hokus-pokus... to je enostaven verjetnostni račun, ki nam skupaj z razumom pravi, da je veliko večja verjetnost, da nismo sami in tudi da obstaja še kaj drugega, kot materialna manifestacija biti. Za to ne potrebuje človek ne farov, ne nedeljske maše. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 18. marec 2007 Prijavi Deli 18. marec 2007 Ja, tisto kar ne vidimo pač za nekatere ne obstaja: misel ne obstaja Sestre misli misel te najdena drugi zvezdikjer ležiš gola v svojih lasehnajde misel tvoj popekga liže z metuljim jezikomod vlažnega dotika v središčuzažari tvoje telo misel , ki te ne najdekrižari v prostorubrez hiše brez otokako se vrne jo sprejmejo njenesestre misliin ubijejo njen sijajz natančnimi udarci misli uničijomisel (Dane Zajc) Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. marec 2007 Prijavi Deli 18. marec 2007 Sestre misli misel te najdena drugi zvezdikjer ležiš gola v svojih lasehnajde misel tvoj popekga liže z metuljim jezikomod vlažnega dotika v središčuzažari tvoje telo misel , ki te ne najdekrižari v prostorubrez hiše brez otokako se vrne jo sprejmejo njenesestre misliin ubijejo njen sijajz natančnimi udarci misli uničijomisel(Dane Zajc) Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 18. marec 2007 Prijavi Deli 18. marec 2007 Nisem mogla več čakati na uspeh-zato sem šla naprej brez njega . Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 18. marec 2007 Prijavi Deli 18. marec 2007 Nisem mogla več čakati na uspeh-zato sem šla naprej brez njega . zahtevaj natančna navodila in šla boš naprej z Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 18. marec 2007 Prijavi Deli 18. marec 2007 Nekaj ni fer. Zvečer ko ne morem spati, naj bi šel spat. Zjutraj, ko pa bi lahko spal, naj bi pa vstal. Kdo si je to zmislu? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. marec 2007 Prijavi Deli 19. marec 2007 "Če sprejmeš lačnega psa in ga nahraniš, te ne bo ugriznil. To je glavna razlika med psom in človekom." Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. marec 2007 Prijavi Deli 20. marec 2007 "Če sprejmeš lačnega psa in ga nahraniš, te ne bo ugriznil. To je glavna razlika med psom in človekom."Če ga ubiješ, te bo še manj. Ubij, da ne boš ubit, je tragedija človeka, ker ubija tudi brez lakote. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 20. marec 2007 Prijavi Deli 20. marec 2007 Če bi bil UČITELJ, bi naučil svet, da je LJUBEZEN močnejša od sovraštva, SOČUTJE močnejše od jeze, ODPUŠČANJE močnejše od maščevanja, PONIŽNOST močnejša od ponosa, STRPNOST močnejša od sodbe, BLAGOSLOV močnejši od boja, in VERA močnejša od strahu, POGUM močnejši od moči, ISKRENOST močnejša od pretvarjanja, SODELOVANJE močnejše od tekmovanja, SPOŠTOVANJE močnejše od ljubosumja, DAJANJE močnejše od jemanja, in TIŠINA močnejša od glasnosti, MODROST močnejša od znanja, SPONTANOST močnejša od preračunavanja, IGRIVOST močnejša od resnosti, SKROMNOST močnejša od denarja, SRCE močnejše od tehnike, in da je KRIZA velika priložnost za UČENJE. Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 20. marec 2007 Prijavi Deli 20. marec 2007 "Brez zavesti nimaš izbire." (E. Tolle) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 "Kako lahko zahtevamo od drugega, da varuje našo skrivnost, če pa je še mi sami nismo mogli ohraniti zase." La Rochefoucauld Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.