nimbus 24. marec 2007 Prijavi Deli 24. marec 2007 "Predstavljajte si življenje človeka, ki ni navezan na materialni svet; osvobojen težav z oblačenjem, osvobojen hrepenenja po hrani, nikoli ne prosjači, kuhano hrano je samo vsak drugi dan, nikoli ne nosi beraške sklede; osvobojen denarnih zapletov se nikoli ne dotika denarja, nikoli ne kopiči stvari za starost, vedno zaupa Bogu; osvobojen skrbi v zvezi s prevozom se nikoli ne vozi s prevoznimi sredstvi, temveč se sprehaja ob bregovih svetih rek; nikjer ne ostane dlje kot en teden, da bi se izognil navezanosti." Is this too much to ask Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 24. marec 2007 Prijavi Deli 24. marec 2007 vem za enga možakarja, ki si usak dan naglas ponaulja:kad neko oće da te jebe, gaće same ispadaju mu rajš ne oporekam, ker bi se tko ustrašu pomoje,da bi mu hlače koj dol padle Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 “...je še ena resnica, katere poznavanje se mi zdi zelokoristno: in sicer, čeprav je vsakdo od nas oseba, ločena oddrugih, in se zato njegovi interesi na nek način razlikujejood interesov preostalega sveta, je treba imeti v mislih, dasami ne bi mogli obstati in da smo dejansko eden od delovvesolja, natančneje, eden od delov te Zemlje, eden oddelov te države, te družbe, te družine, s katero smo združeniprek svojega bivališča, s svojo svečano prisego, po svojemrojstvu. Pred posameznimi interesi svoje osebe je trebavedno dati prednost interesom celote, katere del smo; todaz mero in razsodnostjo, kajti zmotno bi bilo izpostaviti sevelikemu zlu, da bi svojim staršem ali svoji deželi priskrbelisamo majhno dobrino; in če en sam človek velja več kotves preostanek mesta, ne bi imel prav, če bi se hotel pogubiti,da ga reši. Toda če bi se ozirali samo nase, se ne bibali povzročiti veliko škode drugim ljudem, če bi menili, dabomo pri tem pridobili zase kako drobno ugodnost, in nebi bilo nobenega resničnega prijateljstva, niti nobenezvestobe, niti nobene kreposti nasploh;” descartes Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 “...je še ena resnica, katere poznavanje se mi zdi zelokoristno: in sicer, čeprav je vsakdo od nas oseba, ločena oddrugih, in se zato njegovi interesi na nek način razlikujejood interesov preostalega sveta, je treba imeti v mislih, dasami ne bi mogli obstati in da smo dejansko eden od delovvesolja, natančneje, eden od delov te Zemlje, eden oddelov te države, te družbe, te družine, s katero smo združeniprek svojega bivališča, s svojo svečano prisego, po svojemrojstvu. Pred posameznimi interesi svoje osebe je trebavedno dati prednost interesom celote, katere del smo; todaz mero in razsodnostjo, kajti zmotno bi bilo izpostaviti sevelikemu zlu, da bi svojim staršem ali svoji deželi priskrbelisamo majhno dobrino; in če en sam človek velja več kotves preostanek mesta, ne bi imel prav, če bi se hotel pogubiti,da ga reši. Toda če bi se ozirali samo nase, se ne bibali povzročiti veliko škode drugim ljudem, če bi menili, dabomo pri tem pridobili zase kako drobno ugodnost, in nebi bilo nobenega resničnega prijateljstva, niti nobenezvestobe, niti nobene kreposti nasploh;”descartes Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Če ne odvržete svoje osebnosti,ne boste mogli najti svoje individualnosti.Individualnost vam da eksistenca,osebnost vam vsili družba.Osebnost je pripomoček družbe.Družba ne dopušča individualnosti,zato,ker individualnost nikomur ne sledi na slepo kako ovca:individualnost je kakor lev,ki živi sam.Ovce so vselej v čredi in upajo,da jim bo v čredi bolj prijetno.Ko ste v množici,se počutite bolj zaščitene,bolj varne:če vas kdo napade,potem imate v množici vse možnosti,da se rešite.Toda sami?Samo levi živijo sami.A vsak od vas se rodi kakor lev,toda družba vas zdresira in programira kot ovco.Da vam osebnost,prijetno,ljubeznivo,zelo sprejemljivo,zelo poslušno osebnost.Družba hoče sužnje,ne ljudi,ki so absolutno predani svobodi.Družba hoče sužnje,kajti vsi skriti interesi hočejo poslušnost. -Osho Zen- Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
neny 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 men je pa dons tale ful ušeč bla. Če se hočete upreti skušnjavi, ji morate podleči. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Če ne odvržete svoje osebnosti,ne boste mogli najti svoje individualnosti.Individualnost vam da eksistenca,osebnost vam vsili družba.Osebnost je pripomoček družbe.Družba ne dopušča individualnosti,zato,ker individualnost nikomur ne sledi na slepo kako ovca:individualnost je kakor lev,ki živi sam.Ovce so vselej v čredi in upajo,da jim bo v čredi bolj prijetno.Ko ste v množici,se počutite bolj zaščitene,bolj varne:če vas kdo napade,potem imate v množici vse možnosti,da se rešite.Toda sami?Samo levi živijo sami.A vsak od vas se rodi kakor lev,toda družba vas zdresira in programira kot ovco.Da vam osebnost,prijetno,ljubeznivo,zelo sprejemljivo,zelo poslušno osebnost.Družba hoče sužnje,ne ljudi,ki so absolutno predani svobodi.Družba hoče sužnje,kajti vsi skriti interesi hočejo poslušnost. -Osho Zen- Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 dej še mal preber Osho je car, povezal je vzhod in zahod preberi ga enkrat , dvakrat....sedemkrat če je treba, pol pa pridi pa govori... če si dve njegovi sliki videl, pa dva njegova stavka prebral , pa že misliš da ga boš v nič dajal daj se zbudi diletant Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 inteligenca ne vidiš meter izza svojih malomeščanskih ograj Osho je genialni modrec, če ti pa še ni kej jasn, ti lahko pridem pa lastnoročno razložit Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 a mi morajo mišice tud uplahnet..te kr povej...da neham uteži dvigat Za duhovni obračun bom na razpolago v večnih loviščih če bo še kaj ostalo se trudim , da ne Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 jaz tudi uteži dvigujem, ker sem vedel da se ne bom mogel izogniti obračunu s tabo..pih naj te sveti Osho ubrani mojega nevidnega levega krošeja.. če bi te bilo kej duhovne bi zaj čutla toti energetski focn ki je prileto direkt iz obale.. pol pa men pravjo de sn trčena Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 26. marec 2007 Prijavi Deli 26. marec 2007 Osho je car, povezal je vzhod in zahod se strinjam... Pa Osho Zen tarot je tud svetovn.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
chapika04 26. marec 2007 Prijavi Deli 26. marec 2007 Ne napredovati pomeni nazadovati. Latinski pregovor Citiraj http://shrani.si/files/1hdglixjhzw0t3.jpg včlante se na ta forum če hočete: www.chapika04.mojforum.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 29. marec 2007 Prijavi Deli 29. marec 2007 Naj ne bom nikogaršnji sovražnikin naj prijateljujem s tistim,kar je večno in traja.Naj se nikoli ne prerekam z onimi,ki so mi najbližje,če mi kdorkoli želi slabo,naj se izognem temu brez praske in brez želje,da bi tudi jaz moral raniti njega.Naj ljubim ,iščem in si prizadevam samo za to,kar je dobro.Naj želim srečo vsem ljudem in naj ne zavidam nikomur. Evzebij Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. marec 2007 Prijavi Deli 29. marec 2007 Samo zver in Bog lahko živita sama.Aristotel Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 29. marec 2007 Prijavi Deli 29. marec 2007 kaj sm mislil pri 12 da se se dames bojim policajev? Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 31. marec 2007 Prijavi Deli 31. marec 2007 Ena izmed najbolj žalostnih stvari,ki jih vem o človekovi naravi,je to,da vsi skušamo odlagati življenje.Vsi sanjamo o nekem čarobnem nasadu vrtnic onkraj obzorja-namesto,da bi uživali ob pogledu na vrtnice,ki danes cvetijo pred našim oknom.-Dale Carnegie- Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. marec 2007 Prijavi Deli 31. marec 2007 Osho je genialni modrec, če ti pa še ni kej jasn, ti lahko pridem pa lastnoročno razložit COOL Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 31. marec 2007 Prijavi Deli 31. marec 2007 Večina ljudi te vidi od zunaj, le malo kdo pa te čuti, kar si. http://www2.arnes.si/~osceifb1s/slike/sunset.jpg Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. marec 2007 Prijavi Deli 31. marec 2007 Dobro je dajati, ce vas kdo prosi, se boljepa je, ce dajete nenaproseni, iz razumevanja. Za cloveka odprtih rok je iskanje tistega,ki bo dar sprejel, vecja radost od darovanja. Mar je na svetu kaj, kar boste zadrzali zase?Vse, kar imate, bo nekega dne darovano.Darujte torej zdaj, da bo cas darovanja vas, ne sele vasih dedicev. O daru ...... Kahlil Gibran Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 Že samo v enem trenutku lahko prehodimo neskončno dolgo pot. Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 Avtentična religioznost ne potrebuje nobenih prerokov ne odrešenikov ne cerkva ne papežev in ne duhovnikov -- kajti religioznost je cvetenje tvojega srca.Osho Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 V življenju so trenutki,ko nekoga tako močno potrebujemo,da ga želimo prenesti iz sanj,da bi ga lahko končno objeli. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 Kdor se nameni nekaj doseči, zmore več, kot si mislimo. Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. april 2007 Prijavi Deli 7. april 2007 »To je to, kar ljubimo na prijateljih, ljubimo jih tako, da bi si delala naša vest očitke, če bi ne ljubili vzajemno ljubečega ali če bi ljubečemu ne vračali ljubezni, ne da bi od njegovega telesa kaj drugega zahtevali kakor izrazov naklonjenosti. Od tod žalost, če kdo umre, in mrak bolečin; od tod sprememba sladkosti v bridkost, da srce krvavi in je izgubljeno življenje mrtvih živečim smrt.« Sv. Avguštin, Izpovedi Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.