ardent 7. april 2007 Prijavi Deli 7. april 2007 Iz jedca je prišla jedin iz hudega sladko ( samson ) Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 7. april 2007 Prijavi Deli 7. april 2007 Avtentična religioznost ne potrebuje nobenih prerokov ne odrešenikov ne cerkva ne papežev in ne duhovnikov -- kajti religioznost je cvetenje tvojega srca.Osho to je res, je pa tud dodal, da postani eno s cvetom cvetlice.... religioznost in mističnost ni nekaj kar dobiš, zraste v tebi če zaliješ in če se ima s čim hranit, malo jih je , ki okušajo cvetenje svojega srca brez narave in brez prerokov....naš razum in naše srce so nafilani z instant hrano in plastičnimi cvetjem, živimo v času množic lažnih prerokov , ki imajo blazno dobro izdelan marketing, malokomu uspe, da ne nasede perfektnemu marketingu in odličnim profesionalcem za stike z javnostjo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. april 2007 Prijavi Deli 7. april 2007 živimo v času množic lažnih prerokov ,Zakaj pa sploh potrebuješ preroke, izberi življenje namesto smrti, ki sta logično enakovredni varianti in živi po svoje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 7. april 2007 Prijavi Deli 7. april 2007 Kdo je tvoj gospodar: tvoje zelje ali ti sam?Indijski pregovorTa svet ni resnichen,,,in ne zganjajte panike,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Zakaj pa sploh potrebuješ preroke, izberi življenje namesto smrti, ki sta logično enakovredni varianti in živi po svoje. možno, do zdaj so vse moje izbire peljale k preživetju, kar sploh ni tako slaba izbira, mnogo jih je že zdavnaj odšlo.Nekaj zaslug za to ima tudi vera v nemogoče ali častiti placebo učinek. Zato so mnogokrat lažni preroki, ako je vera vanje dovolj močna v nekem obdobju blagoslov in rešitev. Če nečesa še nisi srečal, ne moreš trditi, da tega ni Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 možno, do zdaj so vse moje izbire peljale k preživetju, kar sploh ni tako slaba izbira, mnogo jih je že zdavnaj odšlo.Nekaj zaslug za to ima tudi vera v nemogoče ali častiti placebo učinek. Zato so mnogokrat lažni preroki, ako je vera vanje dovolj močna v nekem obdobju blagoslov in rešitev. Če nečesa še nisi srečal, ne moreš trditi, da tega ni matr... a ni mal pozn že dons za take modrosti Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Ta svet ni resnichen,,,in ne zganjajte panike,,, povej to materi ki je izgubila otroka...bolniku, ki umira v bolečinah...lačnemu, ki ne ve kaj bo dal v ustatistemu ,ki je izgubil streho nad glavoki je izgubil upanje .... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Ko bomo šli skozi čez tunel se bomo zezal med sabo in smejal na vse solze tega sveta... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Ti ljubiš in ljubiš nesrečno!!O ne pričakuj ,da bi te tolažila in slepila,kakor se vedno še sama tolažiš in slepiš!Ugasi zadnjo iskrico upanja,ki ti še tli na dnu srca.Nikdar se ti on ne povrne-nikdar!- Ali pa si zato nesrečna?Misliš,da te bom milovala?Kaj pa češ?Ali ni bilo njegovo srce na tvojem srcu?Ali nisi užila na njegovih prsih najvišjo srečo,kolikor je more prenašati človeško srce?Če je bila kratka ta sreča,kaj pa to-ali se meri sreča po dolgosti?-JOSIP STRITAR- Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Errors in religion are dangerous, in philosophy just silly.Hume Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Nad tvojo glavo letajo ptice skrbi in bojazni,tega ne moreš spremeniti.Lahko pa jim preprečiš,da bi se ugnezdile v tvojih laseh.-kitajski pregovor- Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Je tvoja kumara grenka?Vrzi jo v smeti.Raste šipek čez tvojo pot?Izogni se mu.To zadostuje.Ne ponavljaj nenehno:"Le zakaj so na svetu tudi take stvari"?-Mark Avrelij- Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 "Filozofija je visokogorska pot, k njej po ostrem kamenju in bodečem trnovju vodi le strma steza: ta je samotna, in kolikor višje gremo, bolj pusto postaja, in tistega, ki stopa po njej, ne sme navdajati groza, ampak mora vse pustiti za seboj in si sam v mrzlem snegu mirno utirati svojo pot." Arthur Schpenhauer Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 »Lahko bi rekli: vsa naša grešnost ni nič drugega kot temeljna zmota, da je mogoče večnost izmeriti s časom, je obenem zgolj nenehni poskus kvadrature kroga. Kajti stremi edino za tem, da bi se podaljšalo časovno bivanje, deloma v individuu (pohlep, grabežljivost, sovražnost), deloma v vrsti (spolni nagon). Časovno bivanje na način hotenja in venomer hotenja je življenje. Kar je tu sprevrnjeno, temelji v tem, da niti ne opazimo, da je to časovno bivanje, v katerem je pridobljeno kaj kmalu izgubljeno, da je po svoji naravi le bežno, nestanovitno, neoprijemljiva senca, tanko kot nitka brez konsistence, matematična črta, ki navkljub neskončni dolžini ne doseže širine. Tega neumorno polneč danaidsko sito, podobni psu ob vrtečem se ražnju, sploh ne opazimo. Na osnovi sukcesivnosti si domišljamo uloviti tisto, kar je mogoče ujeti le v enem mahu, s prehodom iz časa v večnost, iz empirične v boljšo zavest. Tista temeljna zmota praktično povzroča grešnost, teoretično pa manko genialnosti, polimatijo namesto filozofije.«Arthur Schopenhauer Tale šopi mi je všeč, ker cilja direkt v tarčo... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 Samo zver in Bog lahko živita sama.Aristotel lahk da se motim, sam se mi zdi da bi čist komot živela sama Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 Šopi je zakon Največ, kar nam lahko da ta svet, je to, da nas pusti pri miruSchopenhauer lahk da se motim, sam se mi zdi da bi čist komot živela sama Kam se boš torej uvrstila? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 bolj se k zverinici nagibam Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 Errors in religion are dangerous, in philosophy just silly.Hume Predvidevam, da sodeluješ še na kakšnem forumu iz angleškega govornega področja in si se zdele zajebu. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 19. april 2007 Prijavi Deli 19. april 2007 Predvidevam, da sodeluješ še na kakšnem forumu iz angleškega govornega področja in si se zdele zajebu. la En forum je čisto dovolj. Na momente skoraj preveč. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 20. april 2007 Prijavi Deli 20. april 2007 Tudi odlomljena veja ponovno zraste in luna,ki je zašla,se ponovno pojavi.Modri možje,ki to premislijo se ne obremenjujejoz nadlogami. (Indijski pregovor) Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 "V vsem bivajočem objektivizirana volja v celotnem fizičnem svetu dobesedno dela pokoro za svoje metafizično zadovoljstvo: najgrozoviteje plačuje v svetu in skozi svet, ki ga je ustvarila in ki se že kar srhljivo potrjuje kot delovanje želje in stiske. S tem ko volja po načelu individuacije s svojo razklanostjo na mnoštvo dokonča nastajanje sveta, izgubi svojo izvorno enotnost in postane, čeprav v vsakem delčku, enost, miljonkrat v sebi razdvojena, sama s sabo sprta volja, ki, ne da bi se spregledala, v vsaki svoji pojavnosti išče potešitev, svoj prostor pod soncem na račun nekoga drugega, celo vseh drugih, in s tem nenehno zadira zobe v svoje lastno meso, tako kot tisti v Tartaru, ki pogoltno požira samega sebe."Thomas Mann yeah bejb... I can see the liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiight Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Kam seže bolečina, ko nima po čem seči. ... Vem česa me solzaspraševati ne neha kaj pa solza vekaj se moji dlani hoče kaj pa jaz vempo čem se moji duši joče **Stopinje so tihe vsak dan jih je stopočitka ne nosijo *** ČE SI RADOSTSI ČAŠČENJE KO SI RESNICA SI ŽIVLJENJE (Iz zbirke pesmi Življenje plešem Mateja Keber) Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evanel 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 »Bog skriva stvari tako, da nam jih položi pred oči.« Anthony de Mello Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 življenje je ena dolga šola k se ne konča z diplomo in vsa leta življenja oz. šole so razredi zase Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 23. april 2007 Prijavi Deli 23. april 2007 "Deluj tako, da lahko velja maksima tvoje volje vselej hkrati kot načelo obče zakonodaje." Kant trga gate P.S. nas uči človečnosti... če je maksima moje volje imeti še več, še veš in veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeč in če je to načelo obče zakonodaje, pomeni da vsi hočejo več, še več in še veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeč, potem je naravno stanje ljudi vsi proti vsem, fajt, vojne itd. bla bla bla... ker pa je človek šibko bitje, občuduje tistega ki IMA, namesto tistega, ki JE in tako izbira napačne maksime... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.