Skoči na vsebino

Življenjske modre misli

Master

Recommended Posts

Če se ozirate k drugim po izpolnitvi,ne boste nikoli resnično izpopolnjeni.

Če je vaša sreča odvisna od denarja,ne boste sami nikdar srečni.Bodite zadovolnji s tem,kar imate;bodite veseli,da so stvarii takšne kot so.

Ko spoznate,da vam ničesar ne manjka,vam pripada ves svet.

-Lao Zi-

xcivx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Deli na socialnih omrežjih

(mogoče je prav, da so tud "starosti" naše duše harmonično povezane...)

The young soul learns to trust by asking questions.

The old soul learns to trust by silently observing.

But wise souls, couldn't care less. They simply don't depend on others, for anything.

Whoa!

The Universe

You can "dance" with the illusions of time and space, choosing your "steps" based upon things and events as they now are, or you can dance with your dreams, choosing your "steps" based upon things and events as they will be.

And I bet you can guess which steps will perpetuate today's illusions, and which ones will change everything...

The Universe

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

tole bi lahko bral cel dan in celo noč in se ne bi naveličal. v bistvu je velik problem kako z besedami opisati neobesedljivo. in šele ko prebereš ta desetič se te bistvo toliko dotakne, da ti da malo prevzetnega občutka, da napisano vsaj malo dojemaš. x:)x

»Na prazačetku je bila odsotnost. Bila je nepoimenljiva. Iz tega se je dvignilo Eno. To Eno še ni imelo oblike. Kar dobijo stvari, ko se rodijo, se imenuje krepost. V brezobličnem so že nasnovani deli, a še niso razločeni – to se imenuje usoda. Tisto, kar v svojem vztrajanju in gibanju ustvarja stvari in v končanih stvareh ustvarja zakonitost, se imenuje oblika. Značilnosti oblike prejmejo duha, vsaka posamičnost ima svoje lastnosti, to se imenuje narava. Če se narava goji, se vrne nazaj h kreposti. Ta krepost pa se v svoji najvišji stopnji ujema s tistim »prazačetkom«. To ujemanje je praznina. Ta praznina je veličastna. To je, kot bi ptice zaprle kljune in bi petje prenehalo. Ko so kljuni zaprti in petje preneha, se združi z Nebom in Zemljo. Ta združitev je nejasna. Videti je kot norost, kot nezavest. To je skrivnostna krepost, ujemanje v Veliki podreditvi.«

Zhuang Zi x:px

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

"Ljubimci in norci imajo tako prekipevajoče možgane,tako izoblikovane fantazije,da razumejo več,kot bo kdaj dojel hladen razum." x^x

-W.Shakespeare-

Richard Bach

Najmogočnejši glasnik rasti in preobrazbe je nekaj precej bolj prvinskega od kakršnekoli tehnike:sprememba srca.

-John Welwood-

Richard Bach

Kadar imaš preveč želja vstopi v bolnišnico.Že po nekaj korakih boš imel samo še eno.

Richard Bach

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa.

(elisabeth stone)

UAAAAU...ta mi je pa res hud :palec:

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Kadar imaš preveč želja vstopi v bolnišnico.Že po nekaj korakih boš imel samo še eno.

:vragec:

zdravnikom vechje plache!!!

x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

»Urni golob, ki v prostem letu reže zrak in čuti njegov upor, bi lahko pomislil, da bi še veliko bolje letal v brezzračnem prostoru.«

Immanuel Kant :2src:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

The speed with which any dream may be realized, is always a function of how small the miracles have to be in order not to freak out the dreamer.

Hmmmmm...

The Universe

:palec:

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

"Do I have any chance fot a mercy fuck?"

Tony Soprano

x:px

x:Dx

Fernando Pessoa

Hudo je, če izgubiš domovino, še huje, če se je moraš bati.

Lucius Annaeus Seneka

Se bojim da smo blizu tega... :sori:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Biti tako zaposlen z delom, ki ga rad opravljaš, da nimaš časa razmišljati o tem ali si srečen ali ne- to je moja definicija sreče. Bernard Shaw
http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

parcialni pogled deloholika...

srečen sem, ker lahko cel dan visim na oknu, futram golobe, opazujem ljudi in razmišljam o njihovih življenjih, da lahko s prijatelji penzionisti čvekam o njih in mi ni treba ne govoriti in ne misliti o svojem ubogem življenju x:Dx

parcialni pogled penzionista

srečen sem, ker imam veliko čokolado z lešniki x:Dx

parcialni pogled otroka

srečen sem, ker sem naredil izpit x:px

parcialni pogled študenta

se srečam po dolgem cajtu s človekom, ki sva kar veliko preživela skupaj ko sva odraščala... se zadebatirava in me vpraša, če sem srečen x?x :o|o: zdej, če nimaš vsaj ene dva tedna cajta, da se najprej zmenva kaj je to sreča, me ne sprašuj teh stvari x:Dx

sreča, sreča...

"Vse skupi je prst v r*t. Tolk, da vete"

nimbus x:px

Fernando Pessoa

"Četudi se plemeniti boju odpove, bi v njem zagotovo zmagal."

x;)x

Fernando Pessoa

:vragec:

neki hudo mu konjenica iz stranke bezhi.... x:Dx x:Dx

zlomk...tralala

x:Dx x:Dx x:Dx

sam zna vseen zmagat :vragec:

Fernando Pessoa

še ena modrost iz popotne kašče x:px x:Dx

"Odločen učenjak se zaveda tega, da lahko nekega dne konča v potoku ali jarku; pogumen učenjak se zaveda tega, da je nekega dne lahko ob glavo."

Meng Zi

x;)x

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...