Skoči na vsebino

Življenjske modre misli

Master

Recommended Posts

Guest Emorya

Only as high as I reach can I grow

Only as far as I seek can I go

Only as deep as I look can I see

Only as much as I dream can I be

Deli na socialnih omrežjih

x:Dx

Zen pravi:

Ne pozabite,da so vse velike besede in vsi veliki nauvki vaši sovražniki.Izogibajte se jim,kajti vi morate poiskati svoj lasten vir.Ne gre za to,da postanete častilec,oponašalec.Gre za to,da postanete izviren posameznik;gre za to,da sami poiščete svoje središče,brez kakršnegakoli vodstva,brez vodilnih spisov.Noč je temna,toda s silovitim ognjem spraševanja vam je namenjeno priti do svita.Vsak kdor je gorel v silovitem spraševanju,je našel sončni svit.Drugi samo verjamejo.Tisti,ki verjamejo,niso religiozni,z verovanjem se samo izogibajo veliki pustolovščini religioznosti.

zen kiks ezzz x;)x

pravi, vem... se že vnaprej opravičujem in vem, da bom moral govoriti in že s tem bom neizogibno preveč blebetal... čeprav bi morali samo molčati. a veš, se ljudje dobijo, ponavadi nekje za kako mizo in enostavno že samo pogledai dajo besede in te besede so samo tipanja in iskanja notranje vsebine. sej konec koncev hodimo naokoli po svetu s svojimi prepričanji kot zapakirani žaklji krompirja. oni je imel takšne iskušnje, učenja in skelenja in mu pravijo Igor... spet drugi je blodil na šihtarbajtu po franciji in ga kličejo Dezire. nočem vedeti kaj si misliš o vremenu, ne o politiki do hrvaške ali bilo kaj drugega... ampak samo gledati se pa ne moreva... ne preneseva. to je pogojni refleks. če ne pada, je lepo vreme. tisti čas, ko pa nimaš kaj za povedat si pa lahko tiščiš v usta hrano ali pijačo. in ljudje si nonstop nekaj rinemo v usta. vedno nam nekaj fali. če nismo lačni, smo žejni in če že nismo žejni nas pa tišči in če že najdemo to prekleto stranišče, dragi moji, potem vam garantiram, da bo povsem po*rano. in sem se smeju kolegu... naletu na nafilan sekret in stopi nanj in počepne. jaz si to ne predstavljam, no, skratka, ko ga tako "fila" se školjka razpoči, nakar se dišeča vsebina razlije po sekretu, tip jo pa ves u*ran klizne iz gostilne. če bi bil pameten bi sedel za mizo in molčal. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Vsako življenje je mnoštvo dni,en dan za drugim.

Hodimo preko samih sebe,srečujemo razbojnike,prikazni,velikane,starce,mladeniče,žene,vdove,izdajalske brate.Toda vselej tako,da srečamo sebe.

:palec:

James Joyce

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Zen pravi:

Primerjava prinaša manjvrednost,večvrednost.Kadar ne primerjate,izgine vsa manjvrednost,večvrednost.Potem ste,samo ste. x:Dx Majhen grm ali veliko drevo-saj je vseeno;ste kar ste.Potrebni ste.Travna bilka je ravno tako potrebna kakor največja zvezda.Brez travne bilke bi bil bog manj,kakor je.Kukavičjo petje je potrebno ravno toliko kakor katerikoli buda;sveta bi bilo manj,bil bi manj bogat,če bi kukavica izginila.

Samo ozrite se okrog sebe.Vse je potrebno in vse se prilega eno drugemu.To je organska celota;nihče ni višji in nihče ni nižji,nihče večvreden,nihče manjvreden.Vsakdo je neprimerljivo edinstven. x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

torej... dogyji so zakon

je pa res, da so tudi zelo vdani... x:)x

:vragec:

dogyji so res zakon:

futrajo se enkrat na dan,

na ukaz TIHO! nehajo lajat,

.

.

.

razveselijo se chloveka k se zjutri vrne iz oshtarije

.

.

etc

pa za 8. marec oz. valentinovo nch ne prchakujejo

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Logic - While just about worthless in assessing the nature of reality, it's perhaps the finest tool you possess for revealing a path of least resistance between otherwise limiting, invisible, self-sabatoging beliefs.

If you aren't feeling "it," intellectually and inspirationally, think again, think again, think again.

Love your brains,

The Universe

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Odvrzimo nasilje in pretirano strogost,

zakaj po mojem mnenju ni ničesar,

kar bi bolj zatrlo in oplašilo dobro naravo,

kakor to dvoje.

Montaigne

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

"Many people would rather have money then wealth, i.e. they would really rather eat menu then dinner."

Alan Watts

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Zakaj Radio nima nobene veze z radioktivnimi atomi Radija?

a to ti pa bogec ni povedal x?x no, ti bom jst x:Dx ko radioaktivni atom razpade v razpolovni dobi, nastanejo določeni delci. nekaj protonov, alfa, beta particles itd. to sploh ni važno. važno je, da se del materije pretvori v čisto energijo in to je sevanje. če hočeš poslušat radio moraš imeti sprejemnik in ta sprejemnik lovi sevanje, ki ga oddajajo postaje. sevanja se med seboj razlikujejo po moči, gostoti itd bla bla bla tako, kot če bi primerjal inteligenco amebe in človeka. x;)x

Fernando Pessoa

Gost se gosti,

gostilničar pa veseli. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Obrazi zabuhli,

sopeči zadah,

jezika ne špara,

kdor golta na dah.

xrainbowx

Fernando Pessoa

Ko zbereš dovolj spoznanj, si prestar, da bi jih uporabljal.

Maugham

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...