Skoči na vsebino

Življenjske modre misli

Master

Recommended Posts

"Krščanska vera je od začetka žrtvovanje:

žrtvovanje svobode

žrtvovanje ponosa

in

samozavesti duha." :inocent:

Nietzsche

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Deli na socialnih omrežjih

nikakor ....

Življenje je lepo.... :palec:

Ponoviti saj petkrat na dan... xDDx

xsmx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ja in avtomobili imajo vgrajene dolge luči, ki jih vozniki spretno uporabljamo izključno na veliko noč x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Kar sem se naučil v življenju lahko povzamem v treh besedah:

"Življenje teče dalje."

:palec:

Robert Frost

Richard Bach

Če me sprašujete,kaj je narobe z mano,vam lahko odgovorim,da zgolj to,da mislite ,da je z mano nekaj narobe.

avtor:neznan

Richard Bach

• 3 weeks later...

Nekega večera je dedek plemena Cherokee pripovedoval svojemu vnučku o bitki,ki se dogaja znotraj nas.Rekel je:«Vnuk moj,ta bitka stalno poteka med dvema volkovoma znotraj vseh nas.Eden je hudoben.Jezen je,nevoščljiv,ljubosumen,žalosten,mnogo obžaluje,pohlepen ,aroganten,samopomilujoč,kriv,zamerljiv,laže ,je tudi lažno ponosen,ima občutek večvrednosti in je na moč sebičen.Drugi pa je dober,vesel,miren,ljubeč ,upajoč,spokojen,usmiljen,prijazen,dobronameren,empatičen,radodaren,resnicoljube

n,sočuten in zaupa.«

Vnuček je razmišljal o tem,in vprašal dedka:«Kateri volk pa zmaga?«

Dedek je preprosto dogovoril:«Tisti ,ki ga hraniš.«

Richard Bach

Zen pravi;

Dokler vztrajaš pri tem,da si ena oseba,si kot kaplja v oceanu.Ko umakneš ego,postaneš del univerzalne zavesti,ti si ocean.

Zanimivo...zelo zanimivo. x:)x

..ko bi bilo vsaj lažje ubiti ego... :vragec:

Richard Bach

Včasih so bili predmet psihiatrije blazneži in histeriki, danes pa so to čudaške, brezjedrne osebnosti, ki jih sploh ne opaziš med miljardami enakih.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

...kar namiguje na obetavnost psihiatrovega poklica in tega monetarno donosnost.

Pa še primerki so psihofizično manj zahtevni, čeprav vsekakor bolj dolgočasni.

Um ne more biti nikoli inteligenten-samo ne um je inteligenten.Samo ne -um je izviren in redikalen.Samo ne-um je revolucionaren-je revulucija v dejanjih.

Um vam daje nekakšno otopelost.Obremenjeni s spomini na preteklost,obremenjeni s projekcijami za prihodnost,živite -na minimumu.Ne živite na maksimumu.Vaš plamen je močno zatemnjen.Ko začnete odmetavati misli,prah,ki se je nabral v preteklosti,se vzpne plamen-čist,jasen,živ,mladosten.Važe življenje postane plamen,plamen brez dima.To je zavedanje.

NimbOsho x:Dx

Richard Bach

• 3 weeks later...

Največje breme življenja je pričakovanje: medtem ko hrepeniš po jutrišnjem, izgubiš današnji dan.

Lucius Annaeus Seneka

Izkušnja je najboljša šola. Samo šolnina je zelo draga.

Sartre

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

• 1 month later...

Človeško bitje najde samega sebe le z drugim človeškim bitjem, nikoli pa ne s samim vedenjem.Postanemo svobodni le toliko, kolikor postanejo to tudi drugi.

Karl Jaspers

Življenje - to niso dnevi, ki so minili, temveč dnevi, ki smo si jih zapomnili.

Pjotr A. Pavlenko

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

• 4 weeks later...
Guest VilaSonca

V življenju slehernega človeka pride trenutek, ko se mora odločiti, ali bo živel med ljudmi ali ne - norec med norci ali sam norec.

Thornton Wilder

99 odstotkov ljudi na svetu je bedakov, drugi smo v veliki nevarnosti, da se nalezemo.

Thornton Wilder

Kadar se norec zdi docela razumen, tedaj je, verjemite mi, skrajni čas za prisilni jopič.

E. A. Poe

• 4 weeks later...
Včeraj sem najbrž pod vplivom branja Schopenhauerja dejala to:" Ljubezen ima upanje, nima pa uresničitve."

Danes popoldne pa sem za protiutež prebirala Upanišade in se mi je utrnilo: "Dokler ne greš vase, dokler ne iščeš ljubezni zgolj v sebi, dokler iščeš vse izven sebe in preizkušaš srečo, se ti prava ljubezen izmika. Ko pa enkrat lahko izhajaš popolnoma iz sebe in prepoznavaš iskrene težnje, ko se več ne sprašuješ, ne iščeš izven sebe, ko samo čutiš in daješ, te iskrena ljubezen prej ali slej preseneti. Nekje te že sreča in zadane."

Vem, da to ni nič modrega, nič posebnega, to se da izluščiti iz marsikaterih modrih spisov, a bil je tak trenutek, tako lepo zaokrožene misli sem imela, ki se jih ne da več ujeti, to je le parafraza ...

• 2 weeks later...

Ponavadi nisem v tej temi, ampak tale quote mi je pa tako zelo luškan:

Happiness is like a butterfly. The more you chase it, the more it eludes you. But if you turn your attention to other things, It comes and sits softly on your shoulder.

:2src: :2src: :2src: :2src:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...