Skoči na vsebino

Življenjske modre misli

Master

Recommended Posts

Kdor živi, kakor da se bo življenje šele jutri začelo, kdor misli, da bo sreča prišla šele jutri, ta ne enega ne drugega ne bo doživel. (Pascal)
http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif
Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Nikar ne verjemi samo zato, ker so ti rekli, da verjemi... Ne verjemi tistega, kar ti je povedal učitelj zgolj iz spoštovanja do njega. A vse, kar po tehtnem premisleku in preučitvi prepoznaš kot prijazno, kot nekaj kar vodi v dobro, h koristi in dobroti vseh bitij – tej doktrini verjemi, oprimi se je in upoštevaj jo kot svoje vodilo.

N.N.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Stoletja in stoletja trajajo in vendar se vse dogaja zmeraj v sedanjosti, nesteti ljudje so v zraku, na zemlji in na morju in vendar se vse, kar se resnicno dogaja, dogaja meni...

Jorge Luis Borges

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

še 1x OSHO:

če se, ne da bi vedeli, da ste marjetica trudite postati popolna vrtnica, se vam bo zmešalo. trobentice se trudijo postati popolne vrtnice, vrtnice si želijo postati popolni lotosi, tako je ves svet vse bolj in bolj čez les, vsi dirjajo za nečem kar ni njihova narava. in tako se zgodi le to, da da trobentica ne postane trobentica in tudi ne vrtnica in vse skupaj je ena sama žalost....

ste samo kar ste, ne pripadate nobeni hierarhiji, nihče ni višje od vas, nihče ni nižje od vas, nihče vam ni enak, zato je primerjanje nemogoče in tekmovanje brez haska...

Človek je edina žival, ki je, kadar ni lačna, pije, kadar ni žejna in ljubi ob vsakem času x!x ...

... in mori iz uzitka in krvolocnosti...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nekak mislim da so v mojem življenju tri pomembni izreki:

"Jaz sem." (Descart)

"Vse je bog." (Spinoza)

"Ljubim te!" (Marsikdo, jaz pa še posebno pogosto :) )

Sicer je še nekaj lepih misli na svetu, ampak te tri so najglobje kar jih poznam in dalo bi se napisati o vsaki neskončno strani kako je pomembna za življenje, no ja vsaj moje...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...