Skoči na vsebino

Kefir

Jaman

Recommended Posts

Free :palec: :palec: :palec:

Meni kar ratuje! x^x Vsec mi je tudi okus. Ker imam doma se enega kandidata za napitek, sem za vse skupaj uvedla dva kozarca, vsak ima kapaciteto 1.5 l.

Tako proizvajam 24 urno varijanto kefirja in 48 urno. Tisti ta pravi (48 ur zorjenja), je bil pripravljen ravno sedaj. Je bolj izrazitega okusa in malce gaziran. Recimo kot en most.

Si pa se kaj piseva o ucinkih x;)x x^x x:)x .

Mislim, da ga bom se vec naredila poleti, super osvezilna pijaca je to.

Aja, tudi jaz rajsi dodam slive kot fige, ko precejam, pa jih pohlapsam x:px

Danes sem nesla tudi mami kristale (v zameno za kosilo:sirovi struklji x;)x x:px x:px )

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Kefir je :palec: :palec: :palec:

Jest ga pospešeno delam iz tistih kristalčkov že nekaj tednov in učinki so zadovoljivi... Da ne omenjam, da so kristalčki postali že kar "mali hišni ljubljenčki", ko jih je treba tko skrbno oprati, napojiti, nahraniti... x:Dx

Meni je všeč (poleg rozin in fig) tudi okus po suhih marelicah (najboljše pa so tiste Bio, ki niso čisto suhe, prodaja jih najboljši sosed), slive moram pa še poskusiti...

Pohvala Kiki7 :palec: x:)x , ki je postnila tisti recept - kot naročeno zame, ki me je zanimalo še kaj več, kot zgolj izdelava in pitje.

Torej - naj živi(jo) Kefir(čki) x:Dx x:Dx x:Dx

SI SAPIS SIS APIS.

http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg

Thanks!! dela 100!!! so ze 3 dobil od mene naprej x:Dx x:Dx

(ena procija je sla v MB, ena pa v Crnomelj).

se mi mnozijo skor zmeri dvojno!! v 2-3 dneh.

sam puscma lepo 3 dni, kakor je v navodilih za pripravo.

naslednjic verjetno probam z medom, namesto saldkorja. xrolleyesx

res je osvezilna pijaca!! :palec:

ja, mi se tut zezamo, da mamo hisne ljubljencke x:Dx x:Dx :palec:

ja... :eek: si me klical Sstane...

PS izprazni predal...da ti kakšno sporočilo pošljem...se bova zmenila... x:Dx x:Dx xflirtx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

He, sem hotla reci, glej jo, kaj je nasla... je pa Stane nasel oz. izbrskal tole... :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sstane
ja... :eek: si me klical Sstane...

PS izprazni predal...da ti kakšno sporočilo pošljem...se bova zmenila... x:Dx  x:Dx  xflirtx

Majica, če imaš kaj za bregom, mi kar tu povej x:Dx

Hm, eno kefirsko vprašanje.... dons sm ugotovila, da se moji mali kefirčki niso nič razmnoževali.... prej so se pa vedno tako namnožili, kot pravi že Free, da jih je blo skoraj še enkrat več v 2 dnevih.... kaj jim je, da jim ni do reprodukcije?

Ker, jasno, imajo vse pogoje enake kot prej..... edina stvar, ki sem jo poskusila, je bil rjavi sladkor namesto belega.... :inocent:

Ima kdo od vas, kefirodelavcev x:Dx , podobne izkušnje?

SI SAPIS SIS APIS.

Hm, eno kefirsko vprašanje.... dons sm ugotovila, da se moji mali kefirčki niso nič razmnoževali.... prej so se pa vedno tako namnožili, kot pravi že Free, da jih je blo skoraj še enkrat več v 2 dnevih.... kaj jim je, da jim ni do reprodukcije?

Ker, jasno, imajo vse pogoje enake kot prej..... edina stvar, ki sem jo poskusila, je bil rjavi sladkor namesto belega....  :inocent:

Ima kdo od vas, kefirodelavcev  x:Dx , podobne izkušnje?

Ciao Freya, :palec: :palec:

Meni se je to tudi že zgodilo, potem pa sem opazila, da je bilo pri naslednjem precejanju vse uredu. :eek: x?x

Mislim pa, da tip sladkorja nima pri tem zveze. Sem probala tudi z medom, pa mi ni preveč všeč okus (je premočen), sem pa dala manjšo količino medu. Sladkor se pri vrenju popolnoma porabi, je v bistvu hrana za kristale, zato je tudi tak napitek praktično brez kalorij! x^x x;)x

Hoj Ruby,

sm si kr oddahnila, da niso npr. moji kefirčki začeli nekaj štrajkat, da sem preslab "gospodar" ali kej tacga.. x:Dx ... no, če se pa tut drugim dogaja.... samo panika je pa vseeno bila, prej so se plodili kot nori, potem pa kar naenkrat 'basta cosi', jest pa mela še tolk naročil za razpečevanje... :o|o: x:Dx x;)x

In praviš, da sladkor ves pojejo.... to je pa res kul, ker sem se že spraševala, kako je s kaloričnostjo kefirja... No, vsekakor je res fina pijača, primerno ohlajena bo prava osvežilna bomba tudi v poletnih dneh (kaj je že to poletje & vroče sonce xrolleyesx x:Dx )

Pozdravček prav vsem "kefirjevcem"! x:)x :flower:

SI SAPIS SIS APIS.

Ker, jasno, imajo vse pogoje enake kot prej..... edina stvar, ki sem jo poskusila, je bil rjavi sladkor namesto belega....  :inocent:

Ima kdo od vas, kefirodelavcev  x:Dx , podobne izkušnje?

aj, res je, manj delajo zadnje case!! vecin od nas glivomaiacom x:Dx

morda je mraz, morda spremembe vremena; morda pa rabijo mal pocivat :eek: xrolleyesx :inocent:

sicer zakva pa ne, a ne!?? sej skoz delajo x:Dx :sori:

ce bi znal jaz se z gljivicami pogovarjat bi ze vedel x:Ix x;)x

sem pa dal danes pomaranco not :O: z limono.

umo vidl kwa bo?? pomoje 0 nenavadnega, le malce drugacen okus.

drugic dam morda semalo cimeta, pa kaksen nageljove zbice.. kaksen caj, etc... x:o)x x:px uf.. mi kr padajo ideje ..sto.... pol bom pa jaime za glivice x:Dx x:Dx x:o)x

uf, mam idejo. kaj ko bi mel mikice: I L xsrcx VE GLIVICE x:Dx x:Dx x:Dx

al pa drustvo za ljubitelje kefirskih gljivic x:Dx x:Dx x:px

le to pa bi najbolje delovalo v poletnih dneh in imel o stante z kefirjem na 100 in 1 okus po celi dezeli EU in vcsaih se dlje... potem pa ... um raj tih :vragec:

Ravnokar si privoščam enga, piše gor "gurmanski užitek".... kefir.......pa še nekaj piše gor....hm....jaz to razumem, da bom pol "lahki krepki suhec" :eek: x:Dx ....da mi je to videti. x:o)x x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Guest sstane
al pa drustvo za ljubitelje kefirskih gljivic  x:Dx  x:Dx  x:px

Da ne bo katera mislila, da so to one druge glivice, ta nesramne x:Ix :inocent: x^x

...nimam še teh izkušenj... :inocent:

x:Dx x:Dx x:o)x

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Guest sstane
...nimam še teh izkušenj... :inocent:

x:Dx  x:Dx  x:o)x

Jeh, glivica je glivica, če ima cukr, pač raste x^x x:Dx x;)x

:O: jest se tut palim na cukr...pa menda ja ne :inocent:

Hojla!

Že nekaj časa vas berem in iz "ozadja" spremljam tole temo... in me je zamikalo, da bi tudi sama imela doma narejen kefir (mlečni). Problem je v tem, da nimam glivic, khhm telihle za namakat in negovat... pa za pocartat itd. Bi mi jih lahko kdo malo dal?

Sem iz LJ, ma se mi ni noben problem peljat kam dlje...

Lepo se mejte, :palec:

G.

Hojla!

Že nekaj časa vas berem in iz "ozadja" spremljam tole temo... in me je zamikalo, da bi tudi sama  imela doma narejen kefir (mlečni). Problem je v tem, da nimam glivic, khhm telihle za namakat in negovat... pa za pocartat itd. Bi mi jih lahko kdo malo dal?

Lepo se mejte,  :palec:

G.

Dobrodošla!

Prvi post, pa nas že skušaš nategniti. Od kdaj je pa Logatec Ljubljana? :wOOt: :wOOt: :wOOt:

Kje se glivice dobijo pa žal pojma nimam. x:Ix x:Ix x:Ix

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Kje se glivice dobijo pa žal pojma nimam. x:Ix  x:Ix  x:Ix

jaz sem jih na Tajskem, sem se moral tri tedne mazat, da sem se jih znebil x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Hojla!

Že nekaj časa vas berem in iz "ozadja" spremljam tole temo... in me je zamikalo, da bi tudi sama  imela doma narejen kefir (mlečni). Problem je v tem, da nimam glivic, khhm telihle za namakat in negovat... pa za pocartat itd. Bi mi jih lahko kdo malo dal?

Lepo se mejte,  :palec:

G.

lahko jaz dam, se malo pocak, kaksen teden ali dav, da se dodobra sparijo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...