gozdni 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Hvala Doma sem mami omenila te kristale in pravi da jih je tudi ona imela že pred leti (tiste za v vodo) in da se jih da "shranjevati" tako, da se jih posuši na papirju (na takšnnem, ki se ne razmoči, npr. na pisarniškem) in ko so suhi se jih da v steklen kozarec in to je to. Ko jih ponovno namočiš v vodo spet "zaživijo". Fino, ne? G. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Roman 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Zivjo! Tudi jaz berem tale forum in namrec pojavil se mi je problem! imam kristalcke. Pribljizno 14 dni je vse delovalo kot je treba. Poplaknjene kristalcke z mrzlo vodo dam v steklen lonec, dve zlici sladkorja in cakam 24, ali 48 ur dodam malo limonce in okusna, gazirana pijaca je pripravljena. Ravno tako sem preko njega nalil domace mleko (kupljeno ne funkcionira, niti alpsko, niti navadno). Prav tako dobim gaziran napitek enak kot v trgovini! Zdaj pa se je pojavil problem! Kefir je enostavno prenehal delati. Lepo se mnozi in ga je cedalje vec vendar ni gaziran. Je sama voda. Ravno tako ce nanj nalijem domace mleko. drugi dan je mleko negazirano, nespremenjeno, ce se seveda ne zasiri samoposebi. Med tem casom se mi je namnozil in oddal sem ga prijateljem. Njim dela. Ko pa mi oni prinesejo kristalcke nazaj , se zgodba ponovi. Sprasujem vas ce veste kaj bi bilo narobe. Kefir imam na okenski polici. Lp Citiraj Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 A niso drugacne glivice za vodo in mleko?Meni se zdi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Roman 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 A niso drugacne glivice za vodo in mleko?Meni se zdi... Dvomim! Lahko pa, da je vec oblik kefirja, vendar kot sem dejal iz kristalckov smo uspesno pripravljali napitek tako z vodo kot z mlekom! Citiraj Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Zivjo in dobrodosel, Roman! Tudi jaz poznam dve vrsti oz. je bil ta kefir, ki si ga pripravljal z mlekom, drugacen kot ta, ki ga pripravljas z limonami...OK - tebi pravis dela v obeh primerih, vendar ocitno pravis ne gre za to, ker tvojim frendom pa dela.A si uposteval, da ne smes z nicemer kovinskim shariti po tem? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gozdni 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Hojla! Že nekaj časa vas berem in iz "ozadja" spremljam tole temo... in me je zamikalo, da bi tudi sama imela doma narejen kefir (mlečni). Problem je v tem, da nimam glivic, khhm telihle za namakat in negovat... pa za pocartat itd. Bi mi jih lahko kdo malo dal? Sem iz LJ, ma se mi ni noben problem peljat kam dlje... Lepo se mejte, G.Dobrodošla! Prvi post, pa nas že skušaš nategniti. Od kdaj je pa Logatec Ljubljana? Kje se glivice dobijo pa žal pojma nimam. Sej veš... razdalja danes ni nek problem. Še mal pa bo Logatec predmestje Ljubljane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Roman 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 ...A si uposteval, da ne smes z nicemer kovinskim shariti po tem?Pozdravljena Marsa!Ja, kot sem dejal! Imam samo kristalcke, ki jih uporabljam ali z mlekom ali z vodo. Odvisno, ce dobim domace mleko potem pripravim mlecni kefir. Ponavadi v vodo ne dajem nicesar, nobenig fig, rozin ipd, samo 2 zlici sladkorja na dva litra vode in sest zlic kristalov. morda stisnem pol limone, ce jo imam. Lahko pa stisnes, pol limone, ko je fermentiranje koncano, da izboljsas okus. Popijem 2 litra dnevno skozi celi dan. Samo sedaj, po stirinajstih dneh, ne dela vec. Razen zlice in cedila se s kovino ne dotikam kristalov, in se to samo na hitro, kadar poplaknem kristale pred novo rundo. Tudi frendi, ko splahujejo, predevajo kristale z navadno zlico! Citiraj Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Hmmm, cudno, ker namrec sploh naj ne bi tega pocel, niti z zlico... vendar ce pravis, da frendom prav tako.... to je pa res uganka...Morda pa vseeno ni kul na svetlobi, ko pravis, da imas na oknu... vendar to se mi zdi cudno, saj smo mi ze vsepovsod vlacili tole, pa na morje, pa je vse normalno delalo skoz...Res je, da se lahko scasoma nekako iztrosi, baje, moji mami se je to zgodilo, vendar se ne spomnim, ce je tedaj nam to dajala in nam je delalo ali ne... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Zivjo! Tudi jaz berem tale forum in namrec pojavil se mi je problem! imam kristalcke. Pribljizno 14 dni je vse delovalo kot je treba. Poplaknjene kristalcke z mrzlo vodo dam v steklen lonec, dve zlici sladkorja in cakam 24, ali 48 ur dodam malo limonce in okusna, gazirana pijaca je pripravljena. Ravno tako sem preko njega nalil domace mleko (kupljeno ne funkcionira, niti alpsko, niti navadno). Prav tako dobim gaziran napitek enak kot v trgovini! Zdaj pa se je pojavil problem! Kefir je enostavno prenehal delati. Lepo se mnozi in ga je cedalje vec vendar ni gaziran. Je sama voda. Ravno tako ce nanj nalijem domace mleko. drugi dan je mleko negazirano, nespremenjeno, ce se seveda ne zasiri samoposebi. Med tem casom se mi je namnozil in oddal sem ga prijateljem. Njim dela. Ko pa mi oni prinesejo kristalcke nazaj , se zgodba ponovi. Sprasujem vas ce veste kaj bi bilo narobe. Kefir imam na okenski polici. LpPozdravljen Roman, Meni uspeva tako vodni kot mlečni kefir. Mislim, da je tvoj problem v nezadostnemu prehranjevanju kristalčkov. Pišeš, da daš v lonec dve žlici sladkorja. Na kolikšno količino vode? Mislim, da enostavno shiraš tvoje kristale, da ne morejo dobro opraviti svoje funkcije. Ali zapreš lonec ( ) kozarec? Na prvi strani te teme imas odličen recept za pripravo. Jaz dajem na 1,5 vode 4 zvrhane žlice sladkorja, ki predstavlja hrano kristalom. Sladkor se na tak način povsem porabi, kefir je praktično brez kalorij!Za mlečni kefir je gotovo bolj primerna gobica (imam podatek, da preživi tudi če jo zamrzneš), rata pa tudi s kristali. Seveda moraš tudi to pot sladkati.V naj sosedu sem si kupila bombažen filter (za čaj). Vanj stresem kristale, recimo štiri zvrhane žlice na liter mleka +dve in pol žlici sladkorja. Tak filter potopim v mleko in sicer posneto. Da se razumemo, vse "zabeljene" stvari so boljše kot tiste brez, vendar je liter kefirja iz polnomastnega mleka kar poštena kalorična bomba! Upam, da sem ti bila kaj v pomoč, želim ti obilo uspeha pri pripravi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Prav imas, seveda, po mojem je tudi najbrz to...Dbest ko imamo take struckote na broju! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Roman 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Hmmm, cudno, ker namrec sploh naj ne bi tega pocel,...No, sedaj sem nabavil plasticno zlico in plasticno sito, bom poizkusil na novo! Citiraj Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Oukidouki! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Roman 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Meni uspeva tako vodni kot mlečni kefir. Mislim, da je tvoj problem v nezadostnemu prehranjevanju kristalčkov....Nezadostno prehranjevanje? Dvomim, ce bi bil to vzrok, bi moralo delati vsaj v mleku, pa tudi ne dela! Ko sem kefir dobil, ga preplaknil z tekoco vodo in ga prelil z domacim mlekom, je drugi dan kar vrelo od mehurckov.Imam 2 steklena lonca in sicer v vsakem po sest zlic kristalov. En lonec 2L, imam za mleko, drugi lonec 2L imam za vodo. V pripravi z vodo sem cel cas dajal po sest zlic sladkorja na 2L vendar je pocasi prenehalo delat. potem sem dobil nove kristale in postopno, zmanjseval sladkor, zaradi okusa samega! In se je tudi po dveh tednih ustavilo, tako, da mislim, da ni problem v sladkorju. Cedalje bolj verjamem da ga kovina pri mesanju unici pocasi. Lonce pokrivam le z kroznikom, da kaj notri ne pade, zrak pa gre skozi. Drugace pa ostale recepture mi ne sedejo, predvsem zaradi pacanja in okusa. recept z eno, do dve zlice sladkorja in z malce limone , da odlicen, okusen napitek in mi je deloval.V pripravi z domacim mlekom pa ne uporabljam sladkorja, saj trgovinski kefir mislim, da pravtako ni sladkan. Citiraj Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Roman 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Sem bil prej v lekarni in vprasal za kefirjeve gobice. Prijazna Apotekarka mi je svetovala, da naj kupm kefir v trgovini, ga pomesam z enako kolicino nepasteriziranega, torej domacega mleka in naj to pustim dan ali dva. Potem naj to precedim na gosto tkanino (robec) in naj celoten precedek (tisto brozgo) prelijem z svezim mlekom. bojda zacne rasti goba v tisti brozgi. Pravi da je to njena praksa izpred let. Zanimivo! Kefir ze imam samo se mleko pocakam do vecera Kaj se bo izcimilo vam sporocim. Lp Citiraj Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Kul, vidis, si pa moz akcije - se pozanimas na vec koncih, istega dne ze vse ubodes... ucinkovito! Ja, pliz, porocaj, dbest! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gozdni 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 Včeraj sem v mlekarni Krepko vprašala za kefirjeve kristale, pa mi je prijazna gospa razložila, da so njihovi kristali posebej prirejeni za industrijsko rabo in niso primerni za delanje kefirja doma .Obrnila me je na Biotehniško šolo Kranj, baje se jih tam da dobit... ampak mislim, da bom kar Romanov recept probala. G. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 Naša mami, ki je itak sprobala že vse, je itak tud kefir iz kristalčkov, pa ga je tud opustila ( po okol 2 letih ), po tem, ko je vso okolico okužla s temi kristali- je mal alkota not, ker zarad fig mal zavre, se tud občut CO2, sam nisi glih pijan od tega. Je pa naša mat dobila neke fleke po telesu, pol je pa nehala s tem... Sm pa zadnjič kupla kefir iz mleka, manj ko 100 SIT je, ko kak kisel mlek, nč posebnga, razen to, da mi je fajn po prebavilih naredu, sm se počutla lahkotno... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
samy 24. maj 2004 Prijavi Deli 24. maj 2004 Še neki novga o pripravku kefirja(pijače)! namesto limone očistim in narežem grenivko, navadno ali rdečo, limoni pa dodam pomarančo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. maj 2004 Prijavi Deli 24. maj 2004 Zivjo in dobrodosel/a, Samy! Fino - jaz bi se ze pozabavala z mislijo, da se da to notri, a ti pa si probal(a?). Super, thanx! Torej - prav tako 'dela', pravis? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. maj 2004 Prijavi Deli 24. maj 2004 Zivjo! Tudi jaz berem tale forum in namrec pojavil se mi je problem! imam kristalcke. Pribljizno 14 dni je vse delovalo kot je treba. Poplaknjene kristalcke z mrzlo vodo dam v steklen lonec, dve zlici sladkorja in cakam 24, ali 48 ur dodam malo limonce in okusna, gazirana pijaca je pripravljena. Ravno tako sem preko njega nalil domace mleko (kupljeno ne funkcionira, niti alpsko, niti navadno). Prav tako dobim gaziran napitek enak kot v trgovini! Zdaj pa se je pojavil problem! Kefir je enostavno prenehal delati. Lepo se mnozi in ga je cedalje vec vendar ni gaziran. Je sama voda. Ravno tako ce nanj nalijem domace mleko. drugi dan je mleko negazirano, nespremenjeno, ce se seveda ne zasiri samoposebi. Med tem casom se mi je namnozil in oddal sem ga prijateljem. Njim dela. Ko pa mi oni prinesejo kristalcke nazaj , se zgodba ponovi. Sprasujem vas ce veste kaj bi bilo narobe. Kefir imam na okenski polici. Lpa si dal zraven tudi kaksni 2 suhi slivi?pa jaz da vec sladkorja (vsaj 5 zlic), da se deca najejo! dela stoooooooooooooo!!!!!!slive ali fige treba dat, zaradi fementacije, menda!!!!?jaz tudi zmesam z kovinsko zlico (navadno jedilno).notri se lahko namece marsikaj sam mal kreativen treba bit....cimet, klincki, pomarance, mandarine, grenivke, limone, citrusi verjetno vsi;...mene pa zanima kako je zmedom? ali gostim sokom vrsickov?(pol dobis skrataste kristalcke ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. maj 2004 Prijavi Deli 25. maj 2004 mene pa zanima kako je zmedom?Zanič! :xx!: :xx!: Ogaben, zelo močen okus, sploh se ni dalo pit. Lepo zlila v lijak. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. maj 2004 Prijavi Deli 25. maj 2004 mene pa zanima kako je zmedom?Zanič! :xx!: :xx!: Ogaben, zelo močen okus, sploh se ni dalo pit. Lepo zlila v lijak. aja? hm, pol pa ne probam sploh. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
samy 26. maj 2004 Prijavi Deli 26. maj 2004 HI Marsa in ostali !!!!!! Ti povem, da so kombincije z vsemi agrumi cool. Pravkar namakam navadno grenivko z tavelkimi (jmbo) rozinami- odlično, moraš probat!! Eden od forumcev je napisal, da fige prereže, no jaz jih ne saj se same nacedijo in počijo.Ob rebiranju tega foruma nisem nič zasledil o shranjevanju teh napitkov. Sam jih shranim v plastenkah (1,5L), pa v hladilniku!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. maj 2004 Prijavi Deli 26. maj 2004 Kul, thanx. Dobra tema tole. Fino je, ko imamo 'na broju' - se pravi me lahko samo pici - in [najbrz] precej hitro lahko dobim tole.Nocem si navesiti odgovornosti, zdaj imam itak obdobje agrumov spet, poleg tega sem zacela spet piti eliksir, da bi pa tolk enih teh 'kur' skupaj, pa je brez veze.A ziher se spet ufuram.Morda jeseni. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Roman 1. junij 2004 Prijavi Deli 1. junij 2004 a si dal zraven tudi kaksni 2 suhi slivi?pa jaz da vec sladkorja (vsaj 5 zlic), da se deca najejo! dela stoooooooooooooo!!!!!!slive ali fige treba dat, zaradi fementacije, menda!!!!?...cimet, klincki, pomarance, mandarine, grenivke, limone, citrusi verjetno vsi;......ja, zgleda, da bo tocno tako, kot si napisal! Samo z vodo in sladkorjem ocitno ne bo nic. Sedaj, ko dodajam ali rozine, ali fige, slive, agrume, pa mocno, mocno fermentira Sladkor je ocitno potreben samo za kefirjevo prehrano, ostali dodatki pa za vretje.Dovolj je tudi samo sladkor, in zgolj juice dveh limon recimo...Klincki, cimet...je pa samo za vonj. LP Citiraj Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.