Skoči na vsebino

Kefir


Jaman

Recommended Posts

Živjo!

Kar spremljam in spremljam tele vaše pogovore in bi rada poskusila kefir s kristalcki (vodni). Ker ne maram sokov, sama voda je sicer OK, vendar bi prijala kaka sprememba.

 

Ampak me zanima, ce jih ima kdo za odstopit?

Sem pa iz Ljubljane.

 

LP

Tanja

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 6 months later...
<{POST_SNAPBACK}>Je kdo,ki redno pije kefir,vsaj že nekaj mesecev in  pri sebi opaža,kakšne spremembe;nevem prebava,počutje,...karkoli že?

 

ne vem sicer kakšen kefir misliš...sama pijem to zadevco samo ni "mlečna".

 

kefir + sladkor+voda+ fige ali suhe slive+limona.

 

Pokriješ pustiš ...da fige slive al kakrkoli splava na površje in potem to piješ.

 

Fajn ....zelo odžeja....izkušnja prebava se uredi, hm lahko pa malo navije ..napenja. želodcu paše xDDx

 

Lahko pa ga uporabljaš tudi za čiščenje obraza..če imaš kakšne izpuščaje ...

 

Mogoče ste to že kje povedali..no naj bo pa dvakrat.

 

Pozdravček xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ok,ne zanimajo me pripravki,ampak samo Vaše izkušnje,občutja,...in ne to,za kaj naj bi bil kefir uporaben.

Jst namreč vsakdan pijem kefir,ta na osnovi vode+fige+limona....in se ne počutim nič drugače,ne opažam nobenih sprememb.Le na začetku,ta prvih 14 dni sem imela drisko,pol se je organizem očitno navadu in tega zdaj ni več.V bistvu se mi tud prebava ni uredila.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...

Jaz sem dobila pred štirinajstimi dnevi za nekaj žlic "kristalov" vodnega kefirja, zato sem ti z veseljem pripravljena podariti, ko se bodo še malo razmnožili.....

Ravno gledala sem po netu, če kje kaj piše od vodnega kefirja, pa nič primernega nisem ŠE našla.... Zato sprašujem, če ima kdo izkušnje z vodnim kefirjem (za kaj se uporablja oz. čemu pomaga) :eek: :inocent: :vio: x:Dx

V glavnem mi ga pijemo!

Sim, ti mi pa javi če želiš kulturo, pa se bova zmenila!

 

Lep pozdrav Vsem!!!!!

 

Nataša - ku ku spet sem tu x:Dx x:Dx x:Dx

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tole.... x:)x

 

UPORABA KEFIRJA

Živčne bolezni 1 liter na dan

Notranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)

Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)

Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)

Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)

Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)

Alergije, mozolji, ekcemi: ½ litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)

Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan

 

Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.

Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ½ litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni.

KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE.

 

KEFIR KOT PIJAČA

Kefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost.

Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko.

 

NAVODILO ZA PRIPRAVO

-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)

-6 žlic glivic kefirja

-4-6 žlic sladkorja

-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)

-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)

-6 rozin

Glivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen.

 

Pozdravček xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Strelka :palec: :palec: x;)x

 

Super si to podala! Hvala!

Meni namesto rozin piše, da lahko daš tudi dve figi.... Zdaj sem šele videla, da v bistvu lahko daš rozine in fige (to mi je še bolj všeč) Za zorenje mi piše 2 do 4 dni. En liter na dan :eek: x:)x - no ja ravno tolk ga ne morem popiti, se še malo navajam. Drugače me pa okus zelo spominja na šabeso!

 

Pa še nekaj je poudarjeno, da se sme uporabljati le plastičen, lesen ali steklen pribor (žlica za kefir, nož za rezanje limone)

 

Za shranjevanje kefirja pa mi piše, da se ga preplakne in zalije z vodo v steklen kozarec (za vlaganje)..... ti omenjaš sladko vodo - bom pol dala žličko sladkorja notri.

 

Še enkrat hvala!

 

 

LP

Nataša

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lahko namesto fig dodaš tudi suhe slive....

Sama pa pustim da zadevca zori toliko časa da fige ali slive priplavajo na vrh "gladine " kozarca xDDx (2-3 dni)

 

ko pa sem delala tole zadevico..nisem naknadno dodala limonin sok, ampak sem kar limonco lepo narezala na tanke rezine krhle in dodala v vodo.

Ja voda pa mora biti sladka...hrana za glivice, pa kislina tudi... xDDx (fermentacija)

namesto limon pa lahko tudi pomarančo

 

Pozdravček xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hahahha, ko se mi rodi vprašanje, mi ti že podaš odgovor.... SUPER

Sem te ravno hotla vprašat, če bi limono lahko nadomestila pomaranča..... Ja preostalim glivicam sem sedaj dodala sladkor....

Hvala ti še enkrat!

 

Lep pozdravček tudi tebi Strelka

 

Nataša

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če še koga zanima kaj od kefirja, si lahko ogledate na spodnjih dveh linkih

 

http://www.pipirimosca.com/kefir/

http://users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.htmlx x;)x

 

PS.

Šele zdaj sem opazila da je spodnji v španskem jeziku, pa zraven je zastavica od GB, pa meni ne rata preklopiti na angleški jezik..... mogoče pa kdo razume espaniol pa bo kaj prevedel, hahahhaha

 

VSE LEPO

Nataša

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Če še koga zanima kaj od kefirja, si lahko ogledate na spodnjih dveh linkih

 

http://www.pipirimosca.com/kefir/

http://users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.htmlx  x;)x

 

PS.

Šele zdaj sem opazila da je spodnji v španskem jeziku, pa zraven je zastavica od GB, pa meni ne rata preklopiti na angleški jezik..... mogoče pa kdo razume espaniol pa bo kaj prevedel, hahahhaha

 

VSE LEPO

Nataša

 

Najprej kliknes na http://www.justfuckinggoogleit.com/ x;)x (kar klikni, ni zafrkancija)

 

Potem na stran klik

V tretje vnosno okno vneses link, spodaj zberes"Spanish to English"

in voila, dobis tvojo stran prevedeno v Ang. :palec:

 

Ok, ce smo malenkostni, to je strojno prevajanje, pa je vcasih "dobesedno",

ampak v vecini primerov zadosca, da se najde smisel.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...
Tudi sama bi bila hvaležna za to informacijo (ampak v bližini CE)......Pred časom sem jih imela, a so mi preč prišla, tako, da........ xrolleyesx Je pa to res taka fajn zadeva...... xDDx
Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...
Za v mleko ali za v vodo??

 

:eek: x?x

Zdaj pa še mene zanima.

Poznam kefir oz. nekakšno gobo ki jo je bilo treba dat v mleko.

Moja mama je imela(ali pa še ima, bom vprašal) neke kristale za v vodo.

A je mogoče to?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja to je to. sem uporabljala oboje . Samo meni osebno je bolj všeč kar kefir z vodo. Se mi zdi bolj ukusno, pa navidez za moje oči manj sluzasto. ker tisto v mleko se tako vleče....

 

Tukaj pa o kefirju, ko smo govorili tukaj že o tem:

 

UPORABA KEFIRJA

Živčne bolezni 1 liter na dan

Notranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)

Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)

Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)

Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)

Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)

Alergije, mozolji, ekcemi: ˝ litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)

Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan

 

Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.

Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ˝ litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni.

KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE.

 

KEFIR KOT PIJAČA

Kefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost.

Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko.

 

NAVODILO ZA PRIPRAVO

-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)

-6 žlic glivic kefirja

-4-6 žlic sladkorja

-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)

-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)

-6 rozin

Glivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen.

 

Pozdravček xsrcx

 

Kje bi ga dobila, na žalost ga sama nimam več. Gotovo pa se bo kdo oglasil.

 

Aha tisto za v mleko je pa tako, niso kristalčki ampak goba tisto se da v mleko in pusti da fermentira. Potem pa precedi. Gobo zopet nekoliko spere, da gre sluz stran in zopet v mleko. Mora pa fermentirati na sobni temperturi.

 

xsrcx

kefir

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...

Če kdo rabi vodni kefir, ga imam jaz nekaj za odstopit. Zaenkrat ga lahko dam le enemu, ampak se kristalčki tako pridno množijo, da bo kmalu še kaj več ...

 

xsrcx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

 

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

no tole mi je mati podturila x:px pa je prov fajn zadeva x^x še moj gospod se je skor navdušu x;)x čeprov je taprvo pizdil in zavijal z očmi ker sem oni ogromen kozarc namontirala na okno x:Dx zj se mu pa dobr zdi in bohnedaj da zmanjka zadeve x:Dx x;)x

no, pa je res kul, fajn za pit x^x

me pa zanima če lohk recimo namest limone dam pomarančo :inocent: al more bit lih točno limona :inocent:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...