TanjaARS 6. junij 2004 Prijavi Deli 6. junij 2004 Živjo!Kar spremljam in spremljam tele vaše pogovore in bi rada poskusila kefir s kristalcki (vodni). Ker ne maram sokov, sama voda je sicer OK, vendar bi prijala kaka sprememba. Ampak me zanima, ce jih ima kdo za odstopit?Sem pa iz Ljubljane. LPTanja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeilaniA 8. junij 2004 Prijavi Deli 8. junij 2004 Roman,a je tista zadeva kefir+mleko delovala? A je kej zraslo?L. Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jess 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Je kdo,ki redno pije kefir,vsaj že nekaj mesecev in pri sebi opaža,kakšne spremembe;nevem prebava,počutje,...karkoli že? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 *poglej nazaj po temi, sem prikljucila eni od obstojecih. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Je kdo,ki redno pije kefir,vsaj že nekaj mesecev in pri sebi opaža,kakšne spremembe;nevem prebava,počutje,...karkoli že? ne vem sicer kakšen kefir misliš...sama pijem to zadevco samo ni "mlečna". kefir + sladkor+voda+ fige ali suhe slive+limona. Pokriješ pustiš ...da fige slive al kakrkoli splava na površje in potem to piješ. Fajn ....zelo odžeja....izkušnja prebava se uredi, hm lahko pa malo navije ..napenja. želodcu paše Lahko pa ga uporabljaš tudi za čiščenje obraza..če imaš kakšne izpuščaje ... Mogoče ste to že kje povedali..no naj bo pa dvakrat. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jess 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 ok,ne zanimajo me pripravki,ampak samo Vaše izkušnje,občutja,...in ne to,za kaj naj bi bil kefir uporaben.Jst namreč vsakdan pijem kefir,ta na osnovi vode+fige+limona....in se ne počutim nič drugače,ne opažam nobenih sprememb.Le na začetku,ta prvih 14 dni sem imela drisko,pol se je organizem očitno navadu in tega zdaj ni več.V bistvu se mi tud prebava ni uredila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Ja..to kar sem povedala so izkušnje ..ne recepti. Mene se je prebava uredila. To sem tudi imela namen povedat. občutki...osvežujoči pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sim 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Je mogoce kdo pripravljen podariti nekaj kulture za pripravo vodnega kefirja? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 10. april 2005 Prijavi Deli 10. april 2005 Jaz sem dobila pred štirinajstimi dnevi za nekaj žlic "kristalov" vodnega kefirja, zato sem ti z veseljem pripravljena podariti, ko se bodo še malo razmnožili.....Ravno gledala sem po netu, če kje kaj piše od vodnega kefirja, pa nič primernega nisem ŠE našla.... Zato sprašujem, če ima kdo izkušnje z vodnim kefirjem (za kaj se uporablja oz. čemu pomaga) V glavnem mi ga pijemo!Sim, ti mi pa javi če želiš kulturo, pa se bova zmenila! Lep pozdrav Vsem!!!!! Nataša - ku ku spet sem tu Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 10. april 2005 Prijavi Deli 10. april 2005 Tole.... UPORABA KEFIRJAŽivčne bolezni 1 liter na danNotranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)Alergije, mozolji, ekcemi: ½ litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ½ litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni. KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE. KEFIR KOT PIJAČAKefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost. Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko. NAVODILO ZA PRIPRAVO-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)-6 žlic glivic kefirja-4-6 žlic sladkorja-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)-6 rozinGlivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 10. april 2005 Prijavi Deli 10. april 2005 Strelka Super si to podala! Hvala! Meni namesto rozin piše, da lahko daš tudi dve figi.... Zdaj sem šele videla, da v bistvu lahko daš rozine in fige (to mi je še bolj všeč) Za zorenje mi piše 2 do 4 dni. En liter na dan - no ja ravno tolk ga ne morem popiti, se še malo navajam. Drugače me pa okus zelo spominja na šabeso! Pa še nekaj je poudarjeno, da se sme uporabljati le plastičen, lesen ali steklen pribor (žlica za kefir, nož za rezanje limone) Za shranjevanje kefirja pa mi piše, da se ga preplakne in zalije z vodo v steklen kozarec (za vlaganje)..... ti omenjaš sladko vodo - bom pol dala žličko sladkorja notri. Še enkrat hvala! LPNataša Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 10. april 2005 Prijavi Deli 10. april 2005 Lahko namesto fig dodaš tudi suhe slive....Sama pa pustim da zadevca zori toliko časa da fige ali slive priplavajo na vrh "gladine " kozarca (2-3 dni) ko pa sem delala tole zadevico..nisem naknadno dodala limonin sok, ampak sem kar limonco lepo narezala na tanke rezine krhle in dodala v vodo.Ja voda pa mora biti sladka...hrana za glivice, pa kislina tudi... (fermentacija)namesto limon pa lahko tudi pomarančo Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 10. april 2005 Prijavi Deli 10. april 2005 Hahahha, ko se mi rodi vprašanje, mi ti že podaš odgovor.... SUPERSem te ravno hotla vprašat, če bi limono lahko nadomestila pomaranča..... Ja preostalim glivicam sem sedaj dodala sladkor....Hvala ti še enkrat! Lep pozdravček tudi tebi Strelka Nataša Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sim 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 Hvala, sem ze dobil.sim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 Če še koga zanima kaj od kefirja, si lahko ogledate na spodnjih dveh linkih http://www.pipirimosca.com/kefir/http://users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.htmlx PS.Šele zdaj sem opazila da je spodnji v španskem jeziku, pa zraven je zastavica od GB, pa meni ne rata preklopiti na angleški jezik..... mogoče pa kdo razume espaniol pa bo kaj prevedel, hahahhaha VSE LEPONataša Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če še koga zanima kaj od kefirja, si lahko ogledate na spodnjih dveh linkih http://www.pipirimosca.com/kefir/http://users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.htmlx PS.Šele zdaj sem opazila da je spodnji v španskem jeziku, pa zraven je zastavica od GB, pa meni ne rata preklopiti na angleški jezik..... mogoče pa kdo razume espaniol pa bo kaj prevedel, hahahhaha VSE LEPONataša Najprej kliknes na http://www.justfuckinggoogleit.com/ (kar klikni, ni zafrkancija) Potem na stran klikV tretje vnosno okno vneses link, spodaj zberes"Spanish to English"in voila, dobis tvojo stran prevedeno v Ang. Ok, ce smo malenkostni, to je strojno prevajanje, pa je vcasih "dobesedno",ampak v vecini primerov zadosca, da se najde smisel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 5. julij 2005 Prijavi Deli 5. julij 2005 Mogoče kdo ve, kje se da kupiti kefirjeva zrnca v LJ ali okolici? V lekarni tega nimajo, pa v nekaterih bio trgovinah tudi ne. Hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 5. julij 2005 Prijavi Deli 5. julij 2005 Tudi sama bi bila hvaležna za to informacijo (ampak v bližini CE)......Pred časom sem jih imela, a so mi preč prišla, tako, da........ Je pa to res taka fajn zadeva...... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
very 12. avgust 2006 Prijavi Deli 12. avgust 2006 rada bi dobila kefirjeva zrna pa ne vem kam naj se obrnem,sem iz Ljubljane.Mi lahko kdo pomaga???? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 12. avgust 2006 Prijavi Deli 12. avgust 2006 Za v mleko ali za v vodo?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. avgust 2006 Prijavi Deli 12. avgust 2006 Za v mleko ali za v vodo?? Zdaj pa še mene zanima.Poznam kefir oz. nekakšno gobo ki jo je bilo treba dat v mleko.Moja mama je imela(ali pa še ima, bom vprašal) neke kristale za v vodo.A je mogoče to? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 12. avgust 2006 Prijavi Deli 12. avgust 2006 Ja to je to. sem uporabljala oboje . Samo meni osebno je bolj všeč kar kefir z vodo. Se mi zdi bolj ukusno, pa navidez za moje oči manj sluzasto. ker tisto v mleko se tako vleče.... Tukaj pa o kefirju, ko smo govorili tukaj že o tem: UPORABA KEFIRJAŽivčne bolezni 1 liter na danNotranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)Alergije, mozolji, ekcemi: ˝ litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ˝ litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni.KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE. KEFIR KOT PIJAČAKefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost.Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko. NAVODILO ZA PRIPRAVO-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)-6 žlic glivic kefirja-4-6 žlic sladkorja-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)-6 rozinGlivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen. Pozdravček Kje bi ga dobila, na žalost ga sama nimam več. Gotovo pa se bo kdo oglasil. Aha tisto za v mleko je pa tako, niso kristalčki ampak goba tisto se da v mleko in pusti da fermentira. Potem pa precedi. Gobo zopet nekoliko spere, da gre sluz stran in zopet v mleko. Mora pa fermentirati na sobni temperturi. kefir Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Če kdo rabi vodni kefir, ga imam jaz nekaj za odstopit. Zaenkrat ga lahko dam le enemu, ampak se kristalčki tako pridno množijo, da bo kmalu še kaj več ... Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 14. februar 2007 Prijavi Deli 14. februar 2007 no tole mi je mati podturila pa je prov fajn zadeva še moj gospod se je skor navdušu čeprov je taprvo pizdil in zavijal z očmi ker sem oni ogromen kozarc namontirala na okno zj se mu pa dobr zdi in bohnedaj da zmanjka zadeve no, pa je res kul, fajn za pit me pa zanima če lohk recimo namest limone dam pomarančo al more bit lih točno limona Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.