Skoči na vsebino

Žalostna sem...

vanja

Recommended Posts

Zakaj je včasih človeku tako težko pri srcu. Tako se me je polotila žalost-ne morem rešiti nečesa. Solit se naj gre vse skupaj, vsega imam dovolj ! Upam da bo sedaj boljše ![V]http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sad.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sad.gif
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 50
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Se malo, Vanja...

Ne obupaj! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

solze,ki ne pridejo na plano,se usedejo na srce,sčasoma ga obložijo in ohromijo. zjokaj se,poglej v sonček in naj te ogreje in zvabi nasmeh.držim s teboj.http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

VESELJE je tudi nalezljivo..

In dobra volja.

Ki je najbolja...

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hvala !

Očitno so planeti odplavali mimo in končno spet diham s svojimi škrgami. Končno je mimo, upam, da za vedno.

Vanja http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif

• 4 weeks later...
Zakaj je včasih človeku tako težko pri srcu.

Preveč "mislimo".

Vsaka " nezaželjena misel se zareže v Srce".

Tudi meni je nekje večkrat Težko

Sama v sebi sem velikokrat Žalostna.

Potem pa si vedno rečem:

"Star12 - Zate vedno Sije Sonce, Vedno je in Vedno BO".

Pokličem kakega Prijatelja in se Nasmejeva DO Solz, od vse sreče pa Srce medtem pozabi na grekobo. Začne se smejati. Veselo JE... x:)x

SMEH JO ZDRAVI...

Od časa do časa si moramo DOVOLITI ... x:Ix

Simona-simsi

Ste vedeli,

da je atom - nihanje

da je elektron - nihanje

da je svetloba - nihanje

torej, da smo ljudje že od nekdaj - tako kot že davno piše v spisih - nihanje - svetloba

da je izhod iz raja ob vsakem novem rojstvu - prej se zavedamo vsega - a samo s tem, ko začnemo sanjati - kreirati svoj film - lahko tipamo, smo zaljubljeni, okušamo, vonjamo - temu rečemo: živimo

- takrat se začnemo zavedati samo delčka svojega jaza - samo tuzemnega življenja

- ko začnemo režirati svoj film - svoj film zemeljskega življenja

- tako resničen je, ker smo režiserji - ustvarjalci mi sami in potem z vzgojo in "rastjo" prevzamemo, da so resnica tudi sanje drugih ljudi - in prevzamemo del njihovega filma - življenja na Zemlji

- osebe, ki v njem nastopajo so ravno tako nihanja - svetloba - kot mi

- nekatere pokličemo v svoja življenja - nekateri pridejo na pomoč sami - saj smo že sodelovali z njimi

V resnici so to - kar živimo tu - le sanje - film. Sanje, v katerih se lahko veliko naučimo, saj nam je na voljo cel vesoljni simulator učenja. Zato je življenje tako lepo, saj kot svetloba ne moremo biti zaljubljeni - lahko le ljubimo. Ne moremo okušati, tipati, hoditi, vonjati......

J. S. Bell je leta 196x napisal matematični dokaz da:

Informacija lahko iz katerekoli točke v katerokoli točko v vesolju pride BREZ ČASOVNEGA ZAMIKA.

Ker pa smo pozabili, da smo režiserji in delno scenaristi v svojem življenju sami - da živimo v skupnosti, ki se imenuje Zemlja - kjer kreiramo skupni Zemni film, se nam vsak prenos misli, vsak dogodek, ki si ga ne znamo razložiti - zdi ČUDEŽ - pa ni, to je popolnoma običajen dogodek, ki se dogaja ves čas - ves čas lahko čitamo misli en drugega, čutimo čustva en drugega - pravzaprav ves čas le to počnemo - le, če nismo ves čas zagledani samo vase, da smo najboljši režiser v tem vesolju.......

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

:vragec:

zhalost?

to je ukvarjanje s samim sabo

dobrodoshlo........................................ko mine

:vragec: ma vas rad

AAkhut

Kaj češ. Vidim, da veliko veš, pa malo napišeš!

Eni vemo malo, moramo pa zato več napisat, se vsaj tega naučimo kolikor toliko solidno, ali ne?

Nekje je treba začet!

Vojko J Kalan

Guest sanjalica

Vojko; kar nekaj tvojih postov sem prebrala.

Tako - hmm neranljiv se mi zdiš.

Tako - močan. Prepričan v ta svet.

Želiš povedati, da smo za bolečine krivi sami?

Za duševne bolečine, za maltretiranje, mogoče tudi za nemoč, katero od časa do časa občutimo, za občutek, da na koncu poti ne vidimo luči?

Se vidjamo...

Vsaka naša žalost, bolečina, jeza strah in sploh vsi občutki, seveda tudi pozitivni, so rezultat našega pogleda na svet. na stvari, ki se nam dogajajo.

Besede krivda tukaj ne sme biti. Nihče ni kriv za nič, kar se dogaja, vsak dela tako, kot zna in čuti, da je zanj v tistem momentu prav.

Sigurno si že stokrat slišala, da je za nekoga nek kozarec na pol prazen, za drugega na pol poln. Stvar pogleda na kozarec je v bistvu stvar stanja duha osebe, ki gleda.

Če je nekdo močan, neranljiv, je že dosegel stopnjo razvoja, ko ve, da se vsaka stvar zgodi z nekim namenom in se potrudi iz tega poiskati pozitivno plat (kaj mi to dejanje sporoča, zakaj se mi je to zgodilo- kaj se moram iz tega naučiti za življenje?) in se ne valja v negativnoh čustvih. Seveda to ni lahko in zahteva kar dosti "treninga" samega sebe, pa še potem te včasih rukne, a razlika je v tem, da se zelo hitro pobereš.

Bistvo je v tem, da se opazuješ in da ko se ti nekaj zgodi, to zaznaš, spoznaš, sprejmeš v celoti (ne potlačiš vase), se po potrebi zjočeš, izjadaš. zboksaš kakšen povšter, greš laufat, delat.. in podobno (daš IZ sebe na nek način), potem pa se čimprej pobereš in se ne valjaš več v negativi.

Če ne gre, se samo iskreno vprašaj (VEDNO deluje!): KAJ IMAM OD TEGA, da se valjam v žalosti, razočaranju, negativnem čustvu?

Odgovorj je vedno kot na dlani: NIČ pozitivnega, veliko pa negativnega. Škoduješ si- svoji duši, zdravju.... Vse je stvar odločitve, pa naj se sliši še tako kruto. TI se lahko odločiš, da se valjaš v žalosti in samo TI se lahko odločiš, da tega ne bopš počela.

Ko se enkrat človek tega zaveda, je dosti lažje. V začethu ne gre in ne gre, potem pa se vedno bolj in vedno hitreje navadiš "preklopiti" na pozitivo.

Poizkusi, našla boš srečo in notranji mir!

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

ojla! se popolnoma strinjam s tabo! ze enkrat prej sem se *hvalila*, da sem borka in da je nujno treba brcat in migat in rect ne, ce cesa noces,... tole z valjanjem v zalosti mi je sploh vsec, ta izraz mislim. vsakega zvije, to je dejstvo. eni imajo sploh snelkurz s tezkim zivljenjem, ampak ce na vse gledas kot na solo, na ucenje, moras videt tisto lucko, ki te pelje naprej!

drzte se!

lea

daisy, se mi zdi, da praznujes obletnico?!

Vau, Lea! Imaš prav.

Eno leto je točno danes, kar sem na LNF. ThanXX, nisem niti opazila. x:)x x^x x:)x x:)x x^x x:Dx

Konkretno; kako naj iz zlorabe potegneš nekaj dobrega?

Se vidjamo...

Sanjalica, poizkusila ti bom najti odgovor na tvoje vprašanje, res je težko, a sigurno je odgovor, vedno je! x:)x

Guest sanjalica

Ljuba slavljenka...veter v laseh... (prijeten občutek) ne verjamem da ti bo uspelo najti opravičilo za zlorabo, kako naj človek - otrok potegne nekaj dobrega iz zlorabe.

Ni opravičila (moj pogled) pa če še tako "raztegujem" srce in meje tolerance...

Se vidjamo...

p.s. Me pa zanima, kako bi me uspela "prepričati"

Opravičila za zlorabo ABSOLUTNO NI in ga ni treba niti iskati, toleranca pa tudi ni pravi odgovor na te zadeve.... Tolerance ne sme biti. Nekje sem že pisala, da je toleranca itak neiskrenost. Ali zadevo sprejmeš ali pa zavrneš. Biti toleranten je pa neiskrenost do sebe- delaš se da si nekaj sprejel, v bistvu pa v svojem srcu nisi. To je laž do samega sebe.

Ne vem, kako naj ti razložim kar mislim.

Najti nekaj pozitivnega nikakor NE pomeni iskati pozitivno v osebi, ki te je prizadela ali v dejanju samem. Nasprotno. tudi toleranca ni na mestu. Treba se je zavedati kaj se je zgodilo, da nas je to prizadelo, da je bilo grdo, nagnusno ali karkoli že pač in si to v celoti priznati.

Najti nekaj pozitivnega pomeni iskati nek pozitivni odziv v sebi kot posledico, drobec, ki ti je zaradi tega, kar se je zgodilo, spremenil življenje na bolje (pa nikakor ne v smislu, da je bilo potemtakem dobro, da seje zgodilo!), v smislu "prebujanja zavesti".

Če se ti zgodi nekaj strašnega, to sigurno vpliva na človekovo življenje. Nekaj si prisiljena storiti. Ali otopiš in premlevaš kaj se je zgodilo in si prizadeta, ne moreš preko tega in "ostajaš na mestu", ali pa te zavest o tem, kaj se je zgodilo potopi do dna, od katerega pa se odženeš in začneš plavati proti površju. K sreči se dostikrat zgodi slednje. Tak dogodek nam pomaga, da se postavimo zase, da se začnemo imeti radi, da se upremo, da se zavedamo svojega življenja, da dozorimo in dvignemo zavedanje. To je tisto pozitivno, kar potegnemo iz tega. Hudo je, ampak če se odločimo za spremembo, jo tudi dosežemo. Razlog je dogodek sam in tu je to- da najdemo v vsaki stvari nekaj dobrega.

Meni se je zgodilo marsikaj težkega, v sebi sem nosila ogromno prizadetosti, zamer.. In potem sem od vsega tega negativnega resno zbolela, da sem se bila prisiljena vprašati kaj hočem- se še naprej valjati v zamerah do nekaterih ljudi in premlevati kaj so mi storili in kako so me prizadeli, jim dovoliti, da na tak način vplivajo na moje življenje, moje misli... to bi pomenilo da me bolezen premaga, ali hočem živeti, vreči preteklost čez ramo in začeti znova? Odločila sem se za slednje in dejstvo je, da mi je šele to, da sem bila na meji življenja odprlo oči, da sem se spremenila, da sem končno zadovoljna in srečna. Lahko bi rekla, da sem hvaležna bolezni, da me je porinila v tak obup, da sem bila prisiljena se odgnati od tal- ali pa utoniti. In to je tisto pozitivno, kar najdeš v slabem.

Dostikrat sem že napisala tole:

- naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo

- NAJ NAM BO DANA MOČ, DA SPREJMEMO, KAR NE MOREMO SPREMENITI, in

- naj nam bo dano da razlikujemo med obema!

Dejstvo je, da se je zloraba zgodila. Ali lahko spremeniš eno samo minuto za nazaj? Ne moreš.

Torej sprejmi, sprejmi tudi izkušnjo, ki je ostala v sebi in pojdi dalje.

Sprejeti nikakor ne pomeni oprostiti! To pomeni le da se zadeve zavedaš, jo sprejmeš kot dejstvo, prav tako prizadetost, ki je v tebi. Ampak moraš se odločiti da greš dalje v življenje. Vprašaj se, kaj imaš od tega, da te mučijo spomini in preteklost. Veliko slabega, lahko celo zboliš. Vem, da je to lahko reči in težko narediti. A se da, samo odločiti se moraš. Odločiiti ZASE in za ŽIVLJENJE in ne za spomine in preteklost. Od tam ni bilo in ne bo nič dobrega. To je blato, potegni vodo, naj ga odplakne! Nič ne bi imela od tega, da ga gledaš.

Poizkusi misliti samo na sebe in tvoje življenje, tvojo bodočnost. Ne misli na tiste, ki so te prizadeli. Če ne moreš doseči pravice po pravni poti, naj gredo iz tvojega življenja. Vsak trenutek, ko si dovoliš, da te misli na dogodek trpinčijo, se zavedaj, da dopuščaš osebi, ki te je prizadela, da kroji tvoje življenje, tvoje ure, minute! Mar nisi raje sama svoj kreator življenja?

Tak dogodek te prisili, da se duhovno dvigneš ali pa propadeš. In to je že nekaj pozitivnega. Posledice so lahko negativne ali pozitivne. Izbira je tvoja.

A mislim, da ni problema, čutim, da si se že krepko odgnala iz dna in se dviguješ na površje. Seveda to traja in boli. To je normalno. Očisti se preteklosti, ker je ne potrebuješ več. Nagrada bo vredna truda, verjemi.

Vojko; kar nekaj tvojih postov sem prebrala.

Tako - hmm neranljiv se mi zdiš.

Tako - močan. Prepričan v ta svet.

Želiš povedati, da smo za bolečine krivi sami?

Za duševne bolečine, za maltretiranje, mogoče tudi za nemoč, katero od časa do časa občutimo, za občutek, da na koncu poti ne vidimo luči?

Se vidjamo...

x:Ix Hoj Sanjalica

Sem prepričan v ta svet. A sem sam ravno tako nežnega srca kot ti in drugi.

Kaj želim povedati? - kar sem spoznal in se mi zdi, da drži, da bi si drugi lahko s tem pomagali. Res je tudi, da še vedno čutim nemoč, vedno manj bolečin (upam, da me za vogalom ne čakajo kakšne), a vidim pot - ali pa sem vsaj tako prepričan o njej, da zame obstaja.

Hvala ti

Vojko J Kalan

:vragec:

vojko...

vsak zachetek ima svoj konec....

skratka...

che ne zachnesh, nisi obsojen na konec x;)x  x:)x

:vragec:  ma vas rad

:palec: To si pa zelo dobro povedal.

Torej, če se ne bi odločil za rojstvo,

mi tudi umreti ne bi bilo treba!

Pa je treba? Si prepričan, ali veš?!

Vojko J Kalan

Guest sanjalica
:palec: To si pa zelo dobro povedal.

Torej, če se ne bi odločil za rojstvo,

mi tudi umreti ne bi bilo treba!

Pa je treba? Si prepričan, ali veš?!

Ko nisem vedela-videla izhoda iz življenjske stiske mi je prijatelj rekel: "Sama si si izbrala to pot. Pot življenja. Tik preden si se narodila, si videla pred sabo film, film SVOJEGA ŽIVLJENJA. In takrat si se odločila, da boš zmogla, da HOČEŠ živeti to ŽIVLJENJE. Torej - živi ga. Takoj, ko si ga sprejela, pa si pozabila...vse."

Verjamete v to?

Če je odgovor DA potem iz tega sledi...karkoli naredim, je brezpredmetno, saj je tako usoda zapisana že prej?

Se vidjamo... (razsvetlite mi um)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...