mushi 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Takrat je pa še zame prezgodaj! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Kako seuserje mamba? Nekako tako:najprej tako ,potem ,potem in na koncu tako in tako . Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. november 2003 Prijavi Deli 15. november 2003 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Tri kavice bodo mogle padit danes Stankaaa , saj takšno ko jaz pijem bi verjetno malokdo , ker jaz imam grenko kavo rad, presladko enostavno ne morem pogoltniti ....lep dan Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Kava mora biti črna kot hudič, vroča kot pekel in sladka kot ljubezen . Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 sladka..pol pa drnec na WC... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vendula 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Tema kava je res za me vprašanje.Če pomislim na italijansko-slovenske "naprstke",se často nasmehnem.....hhmmmmmmm.......kava konjske mere je pa druga pesem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Tema kava je res za me vprašanje.Če pomislim na italijansko-slovenske "naprstke",se často nasmehnem.....hhmmmmmmm.......kava konjske mere je pa druga pesem. Kave sicer ne pijem (vec), vem pa en vic na to temo Pride moski v gostilno, naroci kavo.Ga vprasa natakarica, kaksno zeli.On odvrne:"Neka bude sladka kao ti".Gre ona po kavo, mu jo postreze. Moski spije pozirek, zavije z ocmi in pravi : "Ej, mala, da se nisi ti malo precenila ?! " Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 25. marec 2004 Tocno tale vic sem hotla napisat zdajle! Aja, ni isti, moj je daljsi: Dodje u kafic i kaze kelnerici, ajde skuvaj mi kafu; nek bude jaka k'o ja i slatka k'o ti...Kad donese, on kaze:"Jesi pogodila kod mene - al si kod sebe malo pretjerala!" Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Dosao nabildan Crnogorac u kafic,Naruci on kafu a kelnerica ga upita:- "Kakvu ces?"- "Jaku kao ja, a slatku kao ti."Donese konobarica kafu, on je proba i rece:- "Auuu, curo da se ti nisi malo precjenila?" hehehehe... še ena verzija...... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Tocno tale vic sem hotla napisat zdajle!Ma ja, po bitki so vsi generali.... Saj verjamem..samo tega, ki ga bom zdaj napisal, pa zagotovo ni hotel nihce napisati Dodje Mujo u lijecnika i sad ga ovaj pita:- Gospon Mujo koji je vas problem? - Evo vako doktore: Dodjem ja kuci,umoran,s posla i nadjem Serifa na Fati. Uzasnut,bijesan i pun jada uzmem pistolj i htjedoh ubit Serifa, kad na to skoci Fata i rece:- Cekaj bolan Mujo ne budi lud,neg sjed` vamo da popijemo kafu i prodivanimo. Sjednemo tako nas dvoje a Fata ce dalje: - Mujo ne budi budala,ubijes li Serifa ja cu se i dalje je*avat po selu, a ti ces camit u zatvoru.. - Jes vala Fato imas ti pravo, rekoh ja i spremim pistolj. Sutradan ja na vrata,a Serif opet na Fati.Pade meni mrak na oci,uzeh pistolj i htjedohubit Fatu.Na to skoci Fata i drekne: - Stani bolan Mujo,pa jesi skroz pobenavio? Sjed`vamo da ti skuham kafu pa da malo prodivanimo. KAd je Fata skuhala kafu,sjede do mene i nastavi: - Bolan,Mujo e vala ne znas misliti tom svojom glavurdom. Ubijes li mene,Serif ce se i dalje je*avat po selu,mene nece biti,a ti ces camiti u zatvoru.Ne budi budalet`na. - Jes` vala Fato,imas pravo,rekoh ja i spremim pistolj. Treci dan jopet ja na vrata i jopet Serif na Fati.Ne znajuci jadan sta b` vise odoh po pistolj da se ubijem.Na to opet skoci Fata i drekne: - Dje ces ba` Mujo idijote jedan! Sjed` vamo skuhat cu ti kafu! Sjedoh ja,a Fata dodje s kafom i nastavi: - Ba` Mujo,ti zbilja nisi normalan.Pa sta ti bi da se htjednes ubiti? Ubijes li se Mujo,ja cu se i dalje je*avat sa Serifom,a ti ces moj hajvane trunut pod zemljom.Evo reci jesam li u pravu il`nisam? - U pravu si Fato,rekoh ja na to............. Tu uskoci doktor i upita Muju: - Pa dobro Mujo,zasto ste vi u stvari dosli kod mene??????? - Ma doktore htjedoh vas priupitat oce li mi naskodit ta silna kafa?!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Niso se povsem pozabljeni casi, ki je vse zivo iz drage Juge lezlo v Trst po kavo.Kar se tice kave, ki se prazi v Italiji je treba pojasniti tole. Kavo prazita in distribuirata le dve mesti v Italiji (kafeck v Bocnu je na primer ista nesreca kot v nemskih dezelah): Trst in Napoli. :xx!: :xx!: V Trst so kavo prvi uvozili in zaceli praziti Zidje: Hausbrant, Illy, Crem caffe.... Skrivnost kave je: VODA (ceprav imamo v Trstu tako trdo vodo, da je to cudno), masina za pripravo in jasno prava mesanica kave. Ce kupite 100% arabsko kavo, se ni garancija za dobro kavo. Vsi Primorci in Istrani ponavadi kuhajo kavo v kafetieri, ne tursko. Ta kava je mocnejsa, zato pa bolj podobna kavi. Verjetno ste ze pili kavo v Trstu, zato vam tokrat napisem kako je s to kofetno kulturo v Neaplju. Napoletanec je ponosen juznjak, rad gre v lokal, tam popije kavo in to je dolocen obred. Tezko boste nasli slabo kavo v Napoliju. Vendar ta obred spremlja dolocena folklora:-masine, s katero kuhajo kavo NE UGASNEJO nikoli , zanimivo je, da pravijo, da masina zacne kuhat dobro kavo sele po 250 000 kavah .-skodelice za kavo drzijo kar cebrih z vroco vodo. Od tam jih nekako s palcko izbezajo ven in notri NAKAPLJAJO kavo. Kafetar (obvezno moski) kar z golo roko udari po posodi s sladkorjem in v skodelico pade dolocena kolicina sladkorja (nobenega kompliciranja v stilu,"jaz bi z natrenom, rjavim sladkorjem, s hladnim.....).V kavo se pomoci mini zlicka in 10 x je treba narediti krog. To je napoletanski nacin pitja kave in se nikoli nisem pila tako dobre kave. Zanimivo, diabetiki dobijo isto kavo, le pomesajo jo ne, kdor ima rajsi manj sladko kavo - mesa pac manj in obratno. Nihce ne dodaja mleka. Z mlekom obstaja samo razlicica capuccino za zjutraj, ki je prava kava s mlecno peno. Samo v Ts je kapucin v majhni skodelici, povsod drugod po Italiji je to bela kava v vecji skodeli. Pa se to. Res interesantno. V Napoliju obsaja star plemeniti obicaj, ki se klice "O caffé pagato (Il caffé pagato knjiz.), pomeni Placana kava. Ce pijete kavo v Napoliju, se vam lahko zgodi, ko hocete placati kavo, da vam povejo, da vam je ze nekdo "castil" kavo. Kako, si mislite, ne poznate tam zive duse?!? To je obicaj, ko gredo Napoletanci na kavo, placajo tisto, ki so popili in se eno neznancu. Ne ve se, kdo bo pocascen, ali zenska ali moski, star ali mlad. Dejstvo pa je, da s tem, da nekomu, ki tega se ne ve placate kavo, za par ficnikov polepsate dan! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Jaz sem dolgo, dolgo vztrajala le na pravem caju, ker mi je bila kava premocna.. srcek nabijal in tresla sem se se par ur potem..Potem so mi skuhali pravo mehisko kavo s cimetom, tako dokaj redko.. in sem ugotovila, da je super! In vsec mi je cisto brez sladkorja, da okus kave res pride do izraza..Pa zadnje case kar parkrat na teden spijem v druzbi kaksno skodelico kave z mlekom.. Tule v Spaniji jim kar uspe priprava.. in zanimivo, vedno ti prinesejo na mizo samo kavo in potem pred tabo dolijejo mleko, kakor hoces, toplo, mrzlo ali mesano.. (kaj sem jaz cvekica danes )A. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 hja, zjutraj TAKOJ ko pridem v službo.. spijem kapučino...in zmeditiram.. potem gre lahko dan dalje AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 31. marec 2004 Uh, kava,,, definitivno je prevec popijem... Zadnjic slisala, da so v nekih najnovejsih izsledkih spet ugotovili, da 'kava jemlje iz kosti kalcij'. :o|o: Ali je to za zasekirat? Ali je to v bistvu kot to, da paradajz povzroca raka? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 ,,še malo pa bo najboljše, da se preklopimo na razno sintetiko... :xx!: Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Uh, kava,,, definitivno je prevec popijem... Zadnjic slisala, da so v nekih najnovejsih izsledkih spet ugotovili, da 'kava jemlje iz kosti kalcij'. :o|o: Ali je to za zasekirat? Ali je to v bistvu kot to, da paradajz povzroca raka? oh, jaz pa sem mislila, kako zdravi zajtrk semsi kupila: - koruzna žemlja- kuhan pršut- dva paradižnika- paprika in potem sem ob kapučinu skočila še na luninega... no jaz..zdravi del zajtrka je potem bil obisk luninega neta LPAYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trubica 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Uh, kava,,, definitivno je prevec popijem... Zadnjic slisala, da so v nekih najnovejsih izsledkih spet ugotovili, da 'kava jemlje iz kosti kalcij'. :o|o: Ali je to za zasekirat? Ali je to v bistvu kot to, da paradajz povzroca raka? Ej, Marsa.. n'č bat ... Živeli bomo do smrti .. Jaz sem ti kofetarica uf.. 20 let.. Črna, ekspres, turška,..pa eno smotkico zraven... Pijem sama, pijem v družbi... pijem počasi... brez smetane.. pijem jo 2-3x dnevno.. med vikendom malo več... kapučino varianta, pa s smetano, pa irska kava... samo če sem lačna ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bogglefreak20 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Kavo pijem največ 2-3 x tedensko, sicer pijem prave čaje. Zame absoultno na prvem mestu je Franck Jubilarna. Spijem jo včasih pri zajtrku - takrat si nalijem pol lončka kave in prilijem mleka, sicer pa jo pijem včasih po nedeljskem kosilu bolj namesto sladice kot kaj drugega. To je pa tudi zame kar obred. Takrat se pocrkljam in si jo pripravim po posebnem receptu. Naj ga zaupam še vam: - kave za pol do tričetrt kozarca za grog- smetane ali mleka skoraj do vrha kozarca- 2cl (ne dl, cl ) ruma- žlička in pol sladkorja- pol žličke vanilij sladkorja- žlička Nesquick čokolade v prahu- cimet po okusu. To je zame aromaterapija! Citiraj Beatus, qui venit in nomine Domini! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 .... ni je cez Frapuchino cafe.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 31. marec 2004 Kaksna dobra tema!!!!! Vidim, da vas je vec pravih poznavalcev in pravih 'kofetarjev'! Znova - kaj so to neke italijanske fore? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 hihi to je STARBUCKS COFFEE.. NJAM!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Daisy Jaz v glavnem pijem Barcafe - ena je prav specialna - ne spomnim se, kako se ji tocno rece, a mislim, da je v crni embalazi...Ugotovili smo nekako, da je veliko boljsa ta, ki je vakuumsko pakirana (kot pa ona v 100g vreckah).250 ali 500 - probaj..Vendar tudi ni vedno enaka - vcasih je popolnoma premocno zgana..A v glavnem je kar kul... MarsaV črni embalaži je med drugim Lavazza Arabica. Dobra tema Marsa.Moje življenje se zadnje mesece itak okrog kave vrti. Bom mogoče kdaj še v Slovenijo uvzozil, posebne vrste kav. Christmass caffe, Noughat,, Cocoa, Sweet dream itd. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Helou! Mene pa zanima, mislm da bodo to bolj vedli Primorci, katera je ena kava, ki je vakumsko pakirana, v srebrni pakngi, je bla pa kupljena v Italiji. Zato Primorci, če kej v I po kafe hodte, plis help mi! Ja pa s črnim je neki gor napisan.Folk to je najboljša kava kar sm jih kdaj pila; pred 1nim letom- pa je še zdej ne morm pozabt. Enako kot Marsi še tebi. Tudi ena Lavazza vakumsko pakirana je v srebrni pakungi. Samo nisem prepričan, če ni na grobo mleta. Ali pa vsaj bolj na grobo, kot se jo rabi za turško. Ah. Zdaj ste me pripravili do tega, da si grem capucino narest. Samo skomine mi s tem topicom delate. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Jaz grem pa en frapuchino naredit... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.