Skoči na vsebino

Moje sanje

Marsa

Recommended Posts

Jst sem pa sanjala, da se vozim kot v eni gondoli, ki je imela čez balon (oz. kot bi bil balon namesto košare pa je bila gondola) in sicer na Triglav. Bilo nas je več, zraven tudi moja dva starša in sestra. In jst sem bila čist pri šipi in gledla ven...Z balonom pa je upravljala ena ženska, ki je dajala ful občutek varnosti, saj se je videlo, da ima prakso z vožnjo. No in smo se začeli ful dvigovat in prišli v območje, kjer je zrak že ful redek. Prav čutila sem, kako sem dihala ta svež zrak, kako sem vedno globje dihala, kako mi je telo postalo ful ful lahko...prav nor feeling. potem pa smo vsi kar mal zaspali od tega redkega zraka - kot da bi bili mal omamljeni in jst sem se zbudila in videla, kako folk spi in sem začela vse budit, ker sem vedela, da to ni ok. No in sem vse zbudila, tudi sestro, ki je kar malo bledla. No, potem smo pa prišli v del gore, kjer se je že videla ta mogočnost gore - ful bolj "strašljiv" feeling...oblaki so se podili, pa snežit je začelo... in jst pogledam dol in vidim en kup folka, ki leži po tleh - mrtvi, ker jim ni uspelo prit na vrh - še šotori so bili postavljeni in zgledalo je, kot da jih je nekaj presenetilo. Sem kar pogledala :eek: ... Potem pa ženska najavi, da se bližamo vrhu, naj pogledamo ven, mal nas je sicer začel preveč dvigovat, vendar je vse uredila. In pogledam dol - ful nor feeling - meglice so se podile čez in naenkrat se je odkril vrh, mal zasnežen, vendar je bil čudovit občutek :flower:

Po čudovitem razgledu, smo potem pristali na drugi strani gore in ful na hitro stekli iz gondole, ker smo pristali čit ob vznožju in sem videla en plaz, ki gre za nami. Foter je potem še nosil stvari iz gondole, ki smo jih hitro še vsi pobirali in jst nisem našla svojih čevljev. ampak plaz se je pa potem ustavil in ni prišel do dol.

Meni so bile to ful žive sanje, ful nore, z močnimi občutki, tako da me prav zanima, kaj bi pomenile.... x?x Contesa, Amis?

No, danes sem pa sanjala, da sem šla iz vikenda in so pred mano kar naenkrat prišle vse živali - od dveh lisic, srne, zajci, ptice, veverice, celo en los. Ful zanimivo- sem se ustavila in gledala kot uročena in si ful želela, da se ne bi splašile in res se niso. Sem šla kar med njimi in ful uživala... Prav lepo mi je bilo :palec: x:)x

Bom prav vesela, če bo katera od vaju Amis in Contesa kmalu našla kaj časa, za napisat kakšno razlago....

:mezik:

Deli na socialnih omrežjih

Hojla Contesa in Amis!

Vidim da vas je tolko že nanizalo svoje sanje pa o nekem mrčesu pogosto govorite. No bom probala ekpresno hitro napisat kaj se mi je 4x sanjalo, me res zanima xrolleyesx

1. ČUDNI LJUDJE v gradu zapuščenem zelo temačnem ampak notri urejenem. Ena grda punčka se je pojavila na hodniku in mi dala en kij potem pa se je pojavila ena ženskica, Kill Bill varianta in me napadla z eno pilo, pa se je kar oddvojila od svojega telesa, jst pa sem šla nad njo (torej obe od njih) in jo končno uspela pokončati :eek:

Potem odprem vrata, ki jih je najverjetneje "varovala" in v njej jedilnica polna nekih "posebnih" ljudi - taki grdi so bli, majhni, okrogli, zmečkani, strah jih je bilo ampak so me (pa še nekdo je bil z mano) sprejeli. Potem sem nekaj razlagala da naj se ne bojijo, da jim nihče ne bo hudega naredil ker nihče ne ve več da so notri, kot da bi bili ujeti v tistem gradu stoletja, in potem sem odgrnila vse zavese, odprla vsa okna in spustila not svetlobo in svež zrak x:)x :2src:

2. KOBILICA, gromozansko (sicer lepo) okoli 20 cm veliko kobilico v stanovanju, prišla je skozi okno, nek "party" smo imel, potem pa kaos tista kobilica je letela in skakala :xx!: čeprav je bla lepa smo se je vsi bali ko je bla taka krota! Potem je prišel oče in jo ujel v neko mrežo za metulje lovit, zavezal in jo vrgel v WC da jo bo odplaknilo!!! In potem ko smo mislili da je že šla in da imamo mir se začne med zvezki v sobi nekaj premikat in kobilica (3/4 manjša) ujeta v tisto mrežo leži tam in se proba obrniti pod tistimi zvezki...ne vem kaj sem naredila potem, nekak sem jo hotela spravit ven, konca se ne spomnim, so se zelo hitro končale tiste sanje...

3. DUHOVI na morju, mrtveci pač so se sprehajali po obali, ljudje so se utapljali oz. zaplavali v morje in kar izginili. Nihče si ni upal tja ob nekem določenem času, samo ob nekih urah je bilo vse polno ljudi, proti poznem popoldnevu pa nič. Tako grozno temačno ozračje in jst sem se sprehajala po tisti obali z nekimi prijatelji, vse polno ljudi okoli ampak sem čutila da so mrtvi, strah me ni bilo. Potem sem se pogovarjala z eno od teh duhov, čisto lepo in prijazna je bila, smo klepetali x:)x

V naslednjem delu teh sanj, le malo oddaljeno od te obale pa nek most in neki najstniki so hodili po nekem improviziranem pomolu. Eden je čofnil not in ga ni bilo na površje, reka je kar naenkrat postala malo bolj razburkana in sem se dret začela naj ga nekdo reši in potem so kar vsi za njem skočili pa noben nič pametnega naredil, jst sem pa zunaj stala in kot da me nekaj nebi pustilo v vodo sem se stegovala za tistim ki se ga je videlo samo malo pod vodo pa nekaj je opletal z rokami :sori:

4. Spet (danes) UTOPITEV :sori: pravzaprav smo bili nekje na morju, del kopališča ograjen, jst stojim višje na neki steni in gledam dol na dogajanje, dva fantiča - eden skoči v vodo, drug gre za njim in začutim da se bo nekaj zgodilo, mu malo spodrsne ampak nič takega, nič se ne udari, potem pa čofne v vodo in tam še ene par drugih otrok, tisti prvi pride na površje, drugega od nikoder. Gledam in gleda tisti prvi kje je potem pa ga zagledam kristalno čistega oddaljenega kar nekaj metro vstran od koder je skočil, leži na hrbtu na dnu kot da bi bil mrtev ampak bega z očkami. Potem se začnem dreti reševalcu iz vode ki je medtem že prinesel enega tretjega otročka iz vode (čist spooky) in mu maham, ne dojame kaj hočem potem mu kažem in si derem in končno mu poštekne, gleda v vodo pa me ne zašteka kam mu kažem. In potem se samo še spomnim da sem temu fantku gledala v očke kot da bi bila oddaljena slabih par cm in vse ostalo je nekak izginilo...

Saj res, contesa, z babico pa še nisem govorila če sem se kdaj ponesreči utapljala pri učenju plavanja sem čisto pozabila na to, zdaj pa bom res izkoristila priliko pa se pozanimala, tele sanje so mi grozno čudne, včasih nisem sanjala toliko utopitev zdaj pa vedno več sanjam kako ljudje izginjajo v vodi pa vse je nekaj povezano z mrtvimi xrolleyesx :eek:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Res čudne sanje... Sanjalo se mi je, da smo šli z družino na Pag - na morje... In pridemo na otok, pa tam nobene obale več, samo še cesta, okrog pa morje, kot bi vsa obala zginila, samo še cesta je ostala..., hoteli smo pa na eno plažo, ki je tam ful lepa... pridemo tja, odcep pravi... parkiramo - plaže ni, samo še en majhen košček, voda pa krisalno čista, lepa, ampak totalno razburkana... tako da sploh nismo upali plavat daleč od obale... ko smo šli pa smo morali it skozi eno cerkev in je bilo totalno grozno... sem se prav zbudila od groze... Da obala kar zgine... hmm x:)x
Live and let live! Life is beautiful!!!!

Danes sem sanjala, da sem bila noseča in da sem rodila sina. Vse je bilo tako resnično. Dojila sem ga in sprevijala. Potem mi je pa bilo prerokovano, da bo moj sin umrl. In to se je res zgodilo. Nekdo mi je ubil sina. Ful čudne sanje. Prosim za razlago. Hvala!
Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.

Jaz sem pa danes Tanjo Ribič in Đurota sanjala, da smo šli skupi ven jest. Ja kr neki sploh ne štekam kako sta onadva pršla v moje sanje. Ne bi rekla, da sem pred kratkim Kajmak in marmelado gledala-ha ha x:Dx

Lp x;)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

heh... sem mal preletela, kolk enih odstekanih sanj.... xDDx

zanimivo...

jezus v rjavi obleki, rojstva razna, konji x:Dx, duhovi.... prelivajoce barve las...

pestro maste. xDDx :vio:

nisem bla podrobna, pa ne da se mi (ker drugac blazno obvladam x:px) kaj razlagat ipd., sam sem uletela ene svoje napisat, da jih ne pozabim.

Za naso stolpnico v mestu, zadaj na dvoriscu, nasproti narodne galerije v bistvu, z zadnje strani, je bil tam kar en kao oder postavljen, lesen, taka lopa v bistvu mal zagrajena, a spodaj je bila pa se kao underground scena. x:o)x (kao, gor lesena baraka, dol zvrtano v tla tezko podzemlje x:Dx)...

In sem ful plesala totalno, vihrale so ene moje majce okol mene, bila sem oblecena v crtasto majic, tak mornarski stos, crte so bile bele in zivordece (prec bi mela tako majico xDDx) in sem skratka ful plesala... mal sem se dol pogledovala k onim spodaj, ko je bilo bolj nekak... skrito, intimno, pa itak se jih ni videl, sam tko mal... glave, nisi locil nic... pa sem si rekla, tu zgoraj je vec placa pa vec zraka, pa sem se dalje zgoraj plesala...

Pol so se pa pocas zacel prebujat stanovalci (v bistvu moji ex sosedi) in so pocas zacel kapljat z godrnjavimi facami na okna... jaz pa sem se pomislila (kljub temu da mi ni bilo vsec da tam buljijo) klinc vas gleda... a kaj grdega pocnem morda? ce tle plesem? xrolleyesx

No to. :vio: xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Meni se pa zadnje čase večkrat sanja, da sem na večerji ali kosilu z večjo skupino ljudi ali posameznikom in je prav prijetno.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

:eek: mene sta pa danes v sanjah po gozdu lovila lev in volk :OO!: Ne spomnim se več podrobnosti, samo to mi je ostalo v spominu, od strahu sem se ob 3h zbudila. :O:

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

Končno sanje, ki se jih spomnim.

Bila sem v Madridu. Pri šivilji, naredila mi en kup hlač, vnear mi nobene niso bile prav, ene so bile hudo premajhne, druge preširoke, tretje prekratke. Potem je prišel en moški - neznan, in me lovil po šivalnci.

Pa če to ni čist zmešan?

Res je, da sem bila letos na oddihu v Madridu. Pa neki zadnje čase sanjam, da bi si sama cunje šivala. Ampak, kaj je bil tisti moški.

sanjala danes, da sem sedela na stolu v sluzbi z nogami na stolu.

Sefica je bila zraven pa se nekdo nekaj smo se pogovarjali.

Potem pa jaz zacnem lulat po tleh, po steni ... v glavnem se tega nisem zavedala ... ona pa gleda vsa zacudena. Potem pa sem se v trenutku zavedala kaj delam, nekako sem hotela prekriti ... pa se ni dalo, potem me je bilo groza :O: , opravicevala sem se ji :o|o:

se mi zdi, da je blo njej se bolj nerodno!

Resnično ne more biti ogroženo.

Neresnično ne obstaja.

<{POST_SNAPBACK}>:D sej maš kr okus  :2src:

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/23.gif http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/33.gif

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

:O: Meni se pa ponoči dogajajo čudne stvari (zato sem se oglasila tu) in niti ne vem koga naj vprašam ali na koga naj se obrnem, ker me vse skupaj že zelo straši.

Že pribljižno 3 leta imam vsake toliko časa grozne sanje, ki pa v bistvu nikoli ne vem točno kaj sanjam. Samo to vem da se zbudim z neverjetno grozo in strahom. Vic je pa v temu, ker se nikoli takoj čisto ne zbudim ampak samo na pol. V bistvu vidim samo sebe v postelji, vem da sanjam in da se moram zbudit - kot da bi bila v drugem svetu, stojim zraven svojega telesa in opazujem samo sebe in se matram da bi se zbudila. V sanjah si govorim zbudi se, zbudi se, pa se ne morem - v bistvu sploh ne čutim svojega telesa, ne morem premakniti ne rok ne nog - čutim samo grozno bolečino v prsih. Ponavadi takrat tudi zares kričim in vpijem imena svojih bljižnih ali pa vpijem zbudite me.

Problem je v tem, ker sem prej vedno živela s kom in ko sem začela kričat, so me takoj prišli zbudit in je bilo vse v redu. Sedaj pa že pol leta živim sama in se sploh ne morem zbudit. Sama sebe slišim kričati in se zbudim šele po hudih mukah. Na koncu sem vsa izmučena od matranja, in strahu.

V bistvu je to zelo težko opisat, nekaj takega je kot da bi šla moja duša iz telesa in opazovala svoje nepremično telo. Zanima me če se kaj takega dogaja tudi vam in ali kdo ve če obstajajo kakšni razlogi, da se mi to dogaja? Kako naj si pomagam in na koga naj se obrnem za razlago??

Temu se reče v angleščini "sleep paralyze" in na internetu je ogromno stvari na to temo, tako da sem prepričana, da boš našla nekaj tudi zase.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

d&d...tole kar opisuješ je v čarovniški literaturi (castaneda&co) opisano kot človekov "dvojnik". z njim lahko potujemo v sanjah in je del procesa imenovanega "sanjanje".....drugače je menda to kar dolgotrajen proces, preden nekdo lahko na tak način uporablja svojega dvojnika in se ga tud zaveda...tebi se pa spontano dogaja in je zato še toliko bolj strašljivo.

ne vem ali zmoreš, vendar bi bilo najbolj smiselno, ko bi v sanjah lahko dosegla občutek miru in varnosti in si mirno ogledala svoje speče telo....pa mogoče se z dvojnikom sprehajala po svoji sobi. kam dlje nima smisla odpotovat, ker se ti lahko zgodi, da se boš s fizičnim telesom zbudila v kraju, ki ga bočš sanjala...kar je lahko še večji šok.

...ko si boš svoje speče telo mirno ogledala pa enostavno zdrsni nazaj vanj. menda stvar v sanjah deluje tako, da si jo zamislimo. torej si zamisli, da si spet nazaj v svojem telesu.

...nekje je tud napisano kje so "vhodi" v telo, vendar se tega ne spomnim več prav dobro. mislim da je eden vrh glave (kronska čakra)...za naprej pa nisem več ziher.

...če si sposobna v sanjah čutit grozo, si sposobna se v njih tud umirit....pa vso srečo, voljo in vztrajnost.... :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Olja! Jaz sem pa že dvakrat sanjala občutek ljubezni prov zares sem prov čutla ljubezen v sanjah, sam to še ni vse, enkrat je bil v mojih sanjah Toše Proeski, danes pa Vile Vallo (HIM). Ne vem kako sta se tedva najdla v mojih sanjah k mi noben od njiju ni ne vem kok všeč. V bistvu me bolj zanima kaj to pomeni ko čutiš, da se zaljubljaš ali pa ko čutiš ljubezen z obeh strani. Hvala.

Lp :inocent:

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Jaz se pa sprašujem, kako je mogoče, da po parih letih sanjaš iste oz. skoraj iste sanje kot prvič? Sanje vzbudijo iste občutke kot takrat ampak kaj pomenijo, si pa tud približno ne znam predstavljat. To se mi je že parkrat zgodilo.

Včasih se niso v celoti ponovile. Med sanjanjem sem se tudi na poseben način vnaprej spomnil kaj se bo zgodilo!

Pozdravljeni! x;)x Danes se živo spomnim kaj sem sanjala in sicer zato, ker se moram zbudit zaradi jemanja zdravil. Namreč hčerka je zbolela in prva stvar so še vedno arcnije ob določeni uri.

Kot, da sem se naselila v neki nedograjeni hiši, spomnim se golih neometanih sten, odprtin brez oken in vrat. Bila je noč, nobene luči, čeprav sem vse videla kot bi imela baterijo na glavi. Ker ni bilo nobene hrane, se jo odpravim iskat. Hodim po makadamski blatni cesti polni kotanj in luž. Zelo dobro sem jih čutila, ker sem bila bosa. Cesta je vodila ob neki temni reki - ponoči je vsaka krava črna.

Prišla sem do neke trgovine, nakupila potrebno še najbolj sem se bala, da ne bom dobila sadja še posebno sliv. Zanimivo.

Vračala sem se po isti poti, vendar je bila tokrat polna ljudi - najstnikov. Prihajali so od svetlobe, tako sem jih razločila le kot silhuete. Neka skupina fantov se je ustavila pred menoj in eden izmed njih me je vulgarno nagovoril in, ker nisem hotela komunicirat na isti način, me je podrl na tla in kričal name, češ ti stara..., branila sem se, dobro se spomnim, da sem ga z dlanjo zgrabila za obraz in stiskala... potem sem se zbudila in celo slišala svoje vpitje.

Zadnje dni me res spremlja kup nevšečnosti.

Mi lahko prosim razložiš sanje, Conti? Prosim, prosim. :ermm:

sanjala sem, da je bila moja mama noseca, ceprav je ze kar v letih.

Vprasala sem jo zakaj se je tako odlocila (ker meni je blo to res cudno!!! :O: )? Pa je rekla, da se sama ne ve kako to, da sama itak ne bo imela tega otroka ... koker, da si zelita za nekoga skrbeti in ker jaz nocem imeti sta se onadva odlocila. Naj bi velik za njega skrbela tudi jaz!

Zelo me je skrbelo kako bo pri porodu, ker je ze starejsa, bala sem se da se ji bo kaj zgodilo.

No in otrok-puncka se je rodil, zgledalo je tko kakor da bi bil moj. Skrbela sem zanj, v bistvu obedve s sestro, veliko je jokal ... klicala sem zdravnika. Pa v sanjah je tko zelo na hitro zrastla in kar naenkrat je imela nasminkana usta :o|o: ceprav se vedno otrok.

No vse mi je blo fulll cudno, vse novo, nisem bila vajena tega ...

Resnično ne more biti ogroženo.

Neresnično ne obstaja.

Moje sanje danes so bile tud hecne. Sem sanjala, da smo bili na neki " obali" (ne vem ali je bil otok ali kaj, v glavnem bil je kar nekje na samem) in je začelo ful goreti. Nas je bilo kar nekaj in smo poskušali zbežati. Smo šli po enem lesenem ful širokem pomolu in nam je kar gorelo pod nogami. Bila pa je že tema in smo imeli mal strahu pred plavanjem v vodi, ker se ni nič videlo. Potem se spomnim, da sem jst kar zaplavala. No in nato smo našli med dvema skalama en prehod, tam je bilo kar svetlo, lepo se je videla tudi čista voda. Vsi smo se nagnetli na skalno polico in iskali, če bi slučajno kdo kakorkoli prišel mimo, d abi nas rešil. Naenkrat je bilo kar nekaj folka v daljavi, pa eni ful blizu na čolnu. In smo začeli vsi klicati v angleščini - Help... Ta na čolnu se je odpeljal kar stran, nam sploh ni hotel pomagat in nas je že skoraj mal panike. Jst sem skoraj rotila z glasom - Help. Potem so nas vprašali od kod smo in mi vsi, da smo iz Slovenije. So se spogledali in nas pustili čakati, da se odločijo, kaj in kako. Potem samo vem, da so nas nekako spravili na kopno in smo čakali na dveh klopeh. ena na desni in ena na moji levi. Mene so vabili na obe klopi in sem gledala, kam naj se vsedem. Potem pa izberem desno, pa mi pravijo naši "rešitelji", da tja pa ne smem in v tistem pošljejo pred mene dva leva - v bistvu leva in levinjo, da stražita klop. No in ker nisem mogla mimo, sem sedla na levo klop. :inocent:

Bom prav vesela kakšne razlage x:Ix

:eek:

odbite sanje...sanjala sem o treh kacah, ena zelo velika in dve mali-ena rdeca in ena modra

(totalno zive barve!!!). tavelika je bila normalna, neke zelenkasto rjave barve.

bile so - najprej -v moji sobi, sem se jih zelo ustrasila-kar je v bistvu hecno, ker se sploh ne bojim kac-nakar sem jih srecevala se okrog, stalno.

ampak mi niso nic hotele, bile pa so blazno hitre, premikale so se kot...ne vem, super hitro. kot v totalno hitrem previjanju filma. v bistvu sem nekako ves cas bezala pred njimi, one pa so se pojavljale.

vse skupaj se je dogajalo v nekem arabskem okolju-vsi smo bili kot iz 1001 noci x:o)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

ponavad se mi ne da sanj brat, no v glavnem vsaj...

zdaj pa me je nekaj potegnilo in sem rpebrala par vasih sanj tule na tej strani....

odstekano! xDDx x:px

Pa dobr znate ubesedit, to ni lahko, ponekod sem se prav ornk zabavala zraven...

v kake razlage ne morem pasti, ker se nimam casa posvetit, sicer pa tud ne obvladam kaj dost... pac, mal simbolike.... v bistvu bi moral vsakdo svoje znat najboljs interpretirat ravno, ker samo on ve svoje povezave in tele asociacije....

Kjara, tvoje sanje so me pa na kaksne moje spomnile, s tole vodo in vsem tem... :)

Tai-chi, dojencek z nasminkanimi usti? xDDx xDDx

Pa Tinka, kache, take barvaste? pa nadzvocno hitre.. x:px

Men se je pa dons sanjalo, da imam na faci, v bistvu okol ust, na obeh straneh, cist simetricno, totalno alergijo.... tko brez veze pa lohk bi blo res, da sem zjutraj se prav potipala, prec, ce mam kaj... x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaz sem pa danes sanjal kako sta dve letali strmoglavili, na našem igrišču. Kr neki, nč mi ni jasn. :xx!:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...