Skoči na vsebino

Moje sanje

Marsa

Recommended Posts

Jst sm pa dons zelo živobarvno z zvočnimi in vonjalnimi efekti sanjala, da sem bila povabljena na poroko ene svoje prjatlce (k je drugač ne poznam, sam feeling sm mela, da jo res ful dobr poznam) in svatba je bila v eni taki bolj ozki, močno naseljeni in kultivirani gorski dolini v poznem jesenskem času, pa ful enga rumenga listja je bilo po drevesih. In svatba je bila na zaprtem koncu soteske (se pravi bližje goram kot ustju), glih dobr s je začel afterwedding party, ko so po zvočniku najavili, da si zdej lahko ogledamo spektakularno razstrelitev ene stene (to je blo muss zarad nevemčesa). Uglavn, tale razstrelitev jim je ušla iz rok, ker kar naenkrat so začele skale letei/padati proti nam svatom. V zadnjem trenutku preden bi dobila skalo v glavo, sem odskočila v neko kletno zavetje s šipami in s seboj potegnila staro mamo, ki me je vlekla nazaj. Res, ful težko in komaj sem se zrinila v tisto zavestje, s staro mamo za seboj. Za nama se je pririnila še moja sestra. Stara mama se je med begom nekam udarila ker je močni krvavela iz ust (kot bi si razbila zobe), zato sem ji v usta dajala kose WC papirja, da popivna kri, ker ni bilo drugega pri roki. No, te skale so do zdej že popadala in s seboj sprožile pravi skalnato-zemeljski potres/plaz, ki je potokel vse kar je lezlo in šlo. Par ljudi je preživelo (tisti, ki so bli v hišah - te so ble pa kot manjši, nižji bloki, s ful stekleniih površin - kot npr hiše na nizozemskem, vsi brez firnkov. V glavnem, tisti, ki so bli uzunej, so bli vsi mrtvi, vključno z mojo mamo in njenim prjatlom, pa ful mojih prijateljev (k jih še ne poznam, sam feeling sm mela da jih poznam ful dobro).

Anyway, ko se je situacija mal umirila, sem šla mal pogledat naokoli (zanimivo, nisem pa se ukvarjala z mamo in prjatli, bolj me je zanimal, kako čimprej od tam, čeprav sem tam živela ??), staro mamo sem pustila v zavetju, sestro tut, svatov pa nisem šla gledat, ker so bili vsi itak mrtvi. Srečala sem eno sosedo in sem jo vprašala, ali namerava ostati tukaj čez zimo (ker se je približevala zima) in če ja, bi blo fajn nagrebst čimveč lesa in lesenih izdelkov, pa pijače in konzervirane hrane, pa zavlečt se kam za zidovi s celimi in čimmanjšimi okni, še predno pride preživeli folk do sebe in se zrajta kaj in kako - in pol bo fajt na živleje in smrt. Pomoči od zunaj se nisem nadejala. Razmišljala pa sem tudi, da bi še pred zimo prečkala gore in se rešila kam v nižavje. Tako sem prišla do jezu, ki je komaj za silo še zadrževal ogromne količine vode in rečeno je bilo, da nameravajo jutri majavi jez odprti, da se rešijo odvečne vode. Tako bi poplavli sotesko in še par tistih, ki so preživeli, bi utopili kot podgane, ni bilo pa časa obveščati ljudi v tisti zmedi. Kar najhitreje sem se vrnila v kletno zavetje, kjer sem našla mrtvi staro mamo (ki je vmes sama umrla od šoka), sestre pa nikjer. Sigurno je šla gledat, če je od svatov kdo preživel. Začela sem jo iskati med kupi razmesarjenih trupel, končno sem jo najdla. Potem sem se v grozi zbudila. Nisem mogla zaspati naprej.

Sanje so bile izredno žive, nastopali so ljudje, ki jih še nikol prej nisem videla, sem pa vedela , da jih poznam in so moji prijatelji.

Naj povem še to, da se večina mojih sanj uresniči, sicer res šele čez mnogo mnogo let, uresničijo pa se. Upam, da se te ne bojo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

Jst sm pa dons zelo živobarvno z zvočnimi in vonjalnimi efekti sanjala, da sem bila povabljena na poroko ene svoje prjatlce (k je drugač ne poznam, sam feeling sm mela, da jo res ful dobr poznam) in svatba je bila v eni taki bolj ozki, močno naseljeni in kultivirani gorski dolini v poznem jesenskem času, pa ful enga rumenga listja je bilo po drevesih. In svatba je bila na zaprtem koncu soteske (se pravi bližje goram kot ustju), glih dobr s je začel afterwedding party, ko so po zvočniku najavili, da si zdej lahko ogledamo spektakularno razstrelitev ene stene (to je blo muss zarad nevemčesa). Uglavn, tale razstrelitev jim je ušla iz rok, ker kar naenkrat so začele skale letei/padati proti nam svatom. V zadnjem trenutku preden bi dobila skalo v glavo, sem odskočila v neko kletno zavetje s šipami in s seboj potegnila staro mamo, ki me je vlekla nazaj. Res, ful težko in komaj sem se zrinila v tisto zavestje, s staro mamo za seboj. Za nama se je pririnila še moja sestra. Stara mama se je med begom nekam udarila ker je močni krvavela iz ust (kot bi si razbila zobe), zato sem ji v usta dajala kose WC papirja, da popivna kri, ker ni bilo drugega pri roki. No, te skale so do zdej že popadala in s seboj sprožile pravi skalnato-zemeljski potres/plaz, ki je potokel vse kar je lezlo in šlo. Par ljudi je preživelo (tisti, ki so bli v hišah - te so ble pa kot manjši, nižji bloki, s ful stekleniih površin - kot npr hiše na nizozemskem, vsi brez firnkov. V glavnem, tisti, ki so bli uzunej, so bli vsi mrtvi, vključno z mojo mamo in njenim prjatlom, pa ful mojih prijateljev (k jih še ne poznam, sam feeling sm mela da jih poznam ful dobro).

Anyway, ko se je situacija mal umirila, sem šla mal pogledat naokoli (zanimivo, nisem pa se ukvarjala z mamo in prjatli, bolj me je zanimal, kako čimprej od tam, čeprav sem tam živela ??), staro mamo sem pustila v zavetju, sestro tut, svatov pa nisem šla gledat, ker so bili vsi itak mrtvi. Srečala sem eno sosedo in sem jo vprašala, ali namerava ostati tukaj čez zimo (ker se je približevala zima) in če ja, bi blo fajn nagrebst čimveč lesa in lesenih izdelkov, pa pijače in konzervirane hrane, pa zavlečt se kam za zidovi s celimi in čimmanjšimi okni, še predno pride preživeli folk do sebe in se zrajta kaj in kako - in pol bo fajt na živleje in smrt. Pomoči od zunaj se nisem nadejala. Razmišljala pa sem tudi, da bi še pred zimo prečkala gore in se rešila kam v nižavje. Tako sem prišla do jezu, ki je komaj za silo še zadrževal ogromne količine vode in rečeno je bilo, da nameravajo jutri majavi jez odprti, da se rešijo odvečne vode. Tako bi poplavli sotesko in še par tistih, ki so preživeli, bi utopili kot podgane, ni bilo pa časa obveščati ljudi v tisti zmedi. Kar najhitreje sem se vrnila v kletno zavetje, kjer sem našla mrtvi staro mamo (ki je vmes sama umrla od šoka), sestre pa nikjer. Sigurno je šla gledat, če je od svatov kdo preživel. Začela sem jo iskati med kupi razmesarjenih trupel, končno sem jo najdla. Potem sem se v grozi zbudila. Nisem mogla zaspati naprej.

Sanje so bile izredno žive, nastopali so ljudje, ki jih še nikol prej nisem videla, sem pa vedela , da jih poznam in so moji prijatelji.

Naj povem še to, da se večina mojih sanj uresniči, sicer res šele čez mnogo mnogo let, uresničijo pa se. Upam, da se te ne bojo.

zelo dobro znaš opazovati in imaš odlične reflekse ter znaš misliti s vsojo glavo. nekaj starega bo izgubilo svojo moč. mogoče bo do pravega odkritja prišlo na neki zabavi, v družinskem ali prijateljskem krogu. mnenje drugih ti ne bo pomembno, pač pa informacija sama. stare stvari boš najprej hotela pokrpati, vendar je njihov čas potekel. kar je bilo potrebno si tako že izluščila iz preteklih izkušenj in delovanja.

nekateri dogodki ali pa odzivi okolice znajo bit mal pretresljivi, vendar se bo zate dobro izteklo. znaš ukrepati v mirnih in nemirnih obdobjih življenja, zaneseš se nase in svojo presojo, ter stavri pogledaš tudi na dolgi rok. ne skrbi, kar ima pretečen rok trajanja sodi v ....se ve....x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Meni se je pa danes sanjalo o ribah in miših. Skočila sem v morje, a sem tudi v hipu prišla ven, ker je bilo prepolno rib,... nekatere so tudi skakale ven.

Nekatere ribe naj bi bile strupene, videla sem pa miši, ki so bile strupene. Nakar ena ženska prereže miš na pol (desno in levo) in mi pokaže, seveda mene ni nič presenetilo, na drugi strani pa je bil en tip in druga ženska je storila isto ter pokazala njemu miš, vendar ni ostal ravnodušen in mišja glava od ta druge miši kar ni hotela obmirovat, zato jo je ženska skušala zakrit.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Jaz pa zelo pogosto sanjam bivšega. Enkrat me noče niti poznati, drugič me hoče nazaj ipd. Nazadnje sem sanjala kot, da je bil na neki zabavi s svojo družino in punco. S punco sta bila oba oblečena v belo. V sanjah sem si zaželela, da bi jo bolj od blizu videla, ko se je kar naenkrat pojavil njen obraz pred menoj. Spraševala sem se tudi, če se dobro počuti z njo itd. No verjetn še vedno preveč premišljujem o njemu, sam ubistu ne le takrat ko ga sanjam potem mi hodi non stop po glavi.

Lp :inocent:

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Meni se je pa danes sanjalo o ribah in miših. Skočila sem v morje, a sem tudi v hipu prišla ven, ker je bilo prepolno rib,... nekatere so tudi skakale ven.

Nekatere ribe naj bi bile strupene, videla sem pa miši, ki so bile strupene. Nakar ena ženska prereže miš na pol (desno in levo) in mi pokaže, seveda mene ni nič presenetilo, na drugi strani pa je bil en tip in druga ženska je storila isto ter pokazala njemu miš, vendar ni ostal ravnodušen in mišja glava od ta druge miši kar ni hotela obmirovat, zato jo je ženska skušala zakrit.

morje predstavlja življenje, pa tudi čustveni svet. tvoje sanje dajo vedeti, da je tvoje življenje bogato in polno....mogoče trenutno za tvoj okus že malo preveč. v vsakem primeru, pa gre tudi za stvari, ki bi jih označili za nevarne in škodljive (strupene ribe) in manjše strahove, ki pa lahko imajo neprijetne posledice (miši). sanje so ti pokazale, da znaš vse moteče stvari opazit, jih analizirat .....s tem, ko jih spoznaš, se lahko z njimi spopadeš in izgubijo negativni predznak. zadnja miš ti sporoča, da se bodo nekateri strahci hoteli obdržati.....ne zakrivaj jih..... x;)x

Jaz pa zelo pogosto sanjam bivšega. Enkrat me noče niti poznati, drugič me hoče nazaj ipd. Nazadnje sem sanjala kot, da je bil na neki zabavi s svojo družino in punco. S punco sta bila oba oblečena v belo. V sanjah sem si zaželela, da bi jo bolj od blizu videla, ko se je kar naenkrat pojavil njen obraz pred menoj. Spraševala sem se tudi, če se dobro počuti z njo itd. No verjetn še vedno preveč premišljujem o njemu, sam ubistu ne le takrat ko ga sanjam potem mi hodi non stop po glavi.

Lp :inocent:

zelo si še navezana nanj. na nek način sta še prepletena, zato tudi pogoste sanje o njem in njegovem življenju. ko se boš do konca "odvezala" od njega, bodo tudi sanje o njem prenehale......

:vio:

Amis hvala za razlago :flowers: res me zelo skrbi zaradi določenih zadev. Je pač tako, da ko ene zadeve rešim takoj dobim druge.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

to je itak vsakdanja praksa, bela vrtnica....za vse nas. daj si mal placa za dihat....pa nekoliko več zaupanja v lajf in svoje sposobnost. nima smisla zastrupljat sebe.... x;)x

drži se.... :palec:

Hvala Amis maš popolnoma prav. Sam žal za enkrat še nimam recepta kako to narest.

Pa še neki bi te vprašala kaj to pomen, če sanjaš duhove.

Lp x:)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Hvala Amis maš popolnoma prav. Sam žal za enkrat še nimam recepta kako to narest.

Pa še neki bi te vprašala kaj to pomen, če sanjaš duhove.

Lp x:)x

pinka, malo več povej kaj počnejo duhovi v tvojih sanjah....kje in kako se pojavljajo, v kakšnih okoliščinah, kaj počnejo, kako se ti ob tem počutiš....ti pomagajo ali te preganjajo......itd.....?

kake bedaste sanje sm mela dons........sm mela uši :eek: x:Dx in to take, listne, tiste zelene....sam na levi strani glave, polno jih je blo gor po laseh....pa če sm glavo nagla in tko po ušesu potolkla, se jih je ful usulo xrolleyesx ful čudn.....pa nism jih mogla dol spravt, so ful las držale x:Dx

svašta

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

kake bedaste sanje sm mela dons........sm mela uši :eek: x:Dx in to take, listne, tiste zelene....sam na levi strani glave, polno jih je blo gor po laseh....pa če sm glavo nagla in tko po ušesu potolkla, se jih je ful usulo xrolleyesx ful čudn.....pa nism jih mogla dol spravt, so ful las držale x:Dx

svašta

listne uši so paraziti, mar ne....in leva stran glave oz. možganov kontrolira desno polovico telesa......

....neke misli in/ali ideje (tvoje ali od zunaj) ti na nek način "pijejo tvoje življenske sokove"....ali pa obremenjujejo tvoje misli in s tem posledično vplivajo na dejanja. verjetno ti bo ena ali več oseb pripovedovalo stvari, ki jih raje ne bi slišala. če upaš, se temu izogni.....saj povedano, ne bo glih kaj pozitivnega.....

.....drgač pa biokil...pa gremo.....x;)x

x:Dx he he....zanimivo...ja biokil..sej mogoč se da clo frizuro oblikovat z njemu.....pa bo x:Dx

drgač pa ja, bi rekla, nasplošno je tko, zmeri gdo neki palamud, kar men niti slučajno ni poslušat, kake zdrahe pa bilebale ponavad..........no mogoč bo zdej kej ornk zajebanga :eek: sam mi se ne damo

Bora

todika, sej mogoč maš sam palamudenja zadost...se ti ga ne prenaša več in ti je nadležno.... x;)x

dons se mi je tolk bedast sanjal, kot ze dolg ne.

sem sla v en kafich kupit chike. in sem onega se poznala, se vprasala, kje pa je Miki (kao njegov brat) xDDx x:px?

in pravi kere chike, pa pravim Lucky strike silver (ki jih kadim), pravi kul, mi da, hocem dat 5 jurjev, pravi joj, a ni nic manjsega, in najdem se 500 sit, mu dam in kao da grem.

Pol pa opazim, da so chiki pravzaprav marlboro lights.... pa se pomislim, a cem sploh komplicirat, kaj pa ce je druga koda in tko, pa saj ni tolk vazno, pac eni chiki, sam pol pa pomislim, ja ne, ce sem hotla one, hocem one, ne teh, ki so mi bolj suhi pa rezkega okusa. In recem, ja sam sem hotla Lucky, pa pravi oni, no way, valda vem, hotli ste marlboro. pa pravim, ja ne, valda vem, kaj kadim, zakaj bi hotla marlboro?

pol pa opazim, da sploh marlboro niso, pac pa so boss!!! sam na eni strani je bla nalepka marlboro, ko pa si obrnil, pa si videl, da so boss.

Pravim, ok, ce ze marlboro, nikakor pa ne boss...

sam tip mi ni hotel zamenjat. pol sem zaela bolj tezit, on je pa kar stal pa gledal. en folk, ki je not sedel, me je sam gledal.

Pol sem zacela pa kar vpit. x:Dx x:px x:o)x

da tumach, pol mi naj pa cash vrne, nom zdaj boss kadila, ce nisem tega hotla! x!x

in sem kar kricala not.... pol sem pa ven iz lokala stopila, pred vrata, pa se od zunaj vpila, da mi naj pol vrne denar (kao, mu bom pa galamo nardila), pa kar glasu mi je zmanjkovalo.

x:Dx x:px x:Dx kaksne neumnosti... kaj tacga pa se ne, taksno blazotno vznemirjanje zarad enih blesavih chikov. :D

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

...zato ker mogoče niso samo blesavi čiki....lahko je neka navada, ki jo imaš. al pa nekaj, kar ti pač paše in hočeš na svoj način...

v vsakem primeru točno veš kaj hočeš (nič novega, sej vem) ....v nekih utečenih zadevah pa te bo nekdo hotel prepričat v nasprotno, al pa te spravit v neke spremembe in delovanja, ki ti niso in jih nočeš.....na vse kriplje se boš temu upirala....

kako se je pa končalo?.....mogoče boš pa v 3d izsanjala.... x;)x

Mars, in kateri chiki pa so bili dejansko v škatlici?? si odprla in pogledala?......ali je bilo namesto chikov kaj drugega? x:)x

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

ne, tolk sem zjala, da me je to zbudil oz. vrglo v druge sanje al kaj... :D

ne, chiki so bli not na polici, jaz pa sem pred vrati vpila, pa ono s tezavo, kot je to v sanjah, z muko, no!

vrni mi denar!!!! :D

(in to jaz, ki sem prelena za to da bi se kaj bunila, ne da sem tak tutek, ampak se mi ne da, najveckrat).

ja, amis, naj hvala, res, nekaj so mi skusal pac prodat, cesar nisem hotla...

drug del sanj je bil pa lep, nekdo, ki se v RL blazno dolgo ze nisva videla, me je nekam povabil. :vio: xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No viš, sej je vse jasn,......ne troši energije zaradi brezveznih zunanjih spreminjajočih se stvari,.....ker ti ostane bistvo skrito in nepojasnjeno,....če hočeš problem rešiti, se moraš z njim najprej seznaniti in se ga lotiti,....ne pa bežat pred njim in to zakamuflirat zaradi zunanjega dejavnika,.....v neko iluzorno dobro kofetkanje s frendom,...ja čutiti je pomanjkanje svežega vetra,.....oz potrebno bi bilo malce prevetriti notranjost.

vedeževalka iz sanj

silki

xDDx

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

natancno to Silki. kristalno jasna simbolika, pravzaprav dve: da se mi hoce nekaj prodat, podturit, cesar nocem, in da se cist tumach vznemirjam zarad brezveznarij vcas (oz. zdaj v eni 'zadevi'). xyesx

no to da sem ven laufala, ne vidim pobegnit, a ravno obratno - sceno iz tega nardit, pred vrata lokala vpit, ker me pac not niso poslusal. :D

ne spominjam se, kdaj sem nazadnje prav vpila v sanjah.

me pa veckrat zbudi moj smeh. xDDx

Picasso

...me pa veckrat zbudi moj smeh. xDDx

TO! ej, cool! :palec:

jest pa (skoraj) nikol ne sanjam (razen podnev x:)x - 6.čut), če spim, spim ko :bomb:

a ne, a ni kul no? xDDx

jaz tud trdno spim, zato se pa redko spomnim sanj - tele ki se jih spomnim, so navadno 'jutranje' oz. proti jutru, tik predno se zbudim, po mojem...

pa nikol nimam mor, vedno o kakih cestah sanjam, pa o hisah, pa o morju pa taksnem, o kakih zivalcah tud (zandjic enkrat sem o polju polnem metuljckov xDDx). mam fajn sanje sicer..... take blazno barvite, najvec je not modre oz. modrozelene, se celo, ce ni morje v igri...

Picasso

x:Dx x:Dx

Tukaj pa še nisem bil... xDDx

Men se redkokdaj sanja, vsaj spomnim se ne xDDx

Če pa se mi že, je pa vse neka godlja brez repa in glave :eek: :xx!: xDDx

Ampak kakšen teden nazaj se mi je pa sanjalo da se z nekom kregam tu na forumu :wOOt:

Pa ne z V***, z nekom pač... xDDx

Brez veze... x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

pravjo znansteveniki da vsak sanja, vsako noč....sam sanje ful hitr potekajo, tist k se teb zdi da si sanjov celo noč, je u bistvu sam par sekund....tko da v eni noči sanjaš ful enih sanj, spomneš se pa sam takrat, če se sred sanj zbudiš....al pa takoj k je jih je konc........no, tko pravjo, zna pa kr bit res.....

Bora

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...